Novi Sad: U oktobru na Sajmu najveća izložba lovačkih trofeja

1782

Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, koji će biti održan na Novosadskom sajmu od 3. do 8. oktobra, proslaviće pedeseti rođendan, a obeležiće ga i Najveća izložba lovačkih trofeja u Evropi u 2017. godini.

Nacionalna izložba trofeja poslednji put je organizovana 1996. godine. Povodom ovogodišnjeg jubileja biće izloženi najznačajniji eksponatima ocenjeni po CIC pravilima. Biće tu jelena, srndaća, divljih svinja, vukova, lisica, jazavaca, šakala…

Trofeji    Trofeji nekad

Izložbu će pratiti Katalog svih eksponata, kao i medalja napravljena povodom pola veka jedne od najomiljenijih priredbi na Novosadskom sajmu.
U okviru Prvog jugoslovenskog Sajma lova i ribolova, održanog 1964. godine, organizovana je i Jugoslovenska izložba lovstva. Tri godine kasnije Sajam je priređen pod nazivom „Međunarodna izložba lova i Sajam lova i ribolova“. Te, 1967. godine, održana je Međunarodna izložba lovačkih trofeja XX veka, na kojoj je predstavljeno 2.629 eksponata iz 19 država Evrope, Azije i Afrike, a događaj je ostao zabeležen i kao početak kontinuiranog održavanja sajmova lova i ribolova.

Od 3. do 8. oktobra na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnih sajmova LORIST, biće održani i Sajam hortikulture i Sajam „Eko svet”. Takođe jubilarni, 50. međunarodni sajam turizma biće priređen od 5. do 7. oktobra, a pratiće ga Sajam sporta. Sajam konjarstva i sersana traje dan duže, od 5. do 8. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here