„SRBIJAŠUME“ OBELEŽILE 25 GODINA RADA

2046

Na Sajmu lova, ribolova, sporta i turizma „Lorist“  JP „Srbijašume“ obeležile su 25 godina postojanja i rada.  Svečanoj proslavi prisustvovalo je pored rukovodstva ovog javnog preduzeća veliki broj zvanica iz republičkih i pokrajinskih organa, rukovodstvo grada Novog Sada kao i predstvanici lovačkih udruženja.

20160930_122753Govoreći na ovoj proslavi pomoćnik generalnog direktora za lovstvo i ribarstvo prof.dr Milutin Đorđević naglasio je da JP „Srbijašume“  gazduje sa skoro pola miliona hektara lovišta koja su raspoređena u  44 celine. On je posebno istakao četiri projekta na koja su radnici ovog preduzeća ponosni, revitalizacija i naseljavanje Jastrebca evropskim jelenom, povratak divokoze na planinu Stolove kroz reprocentar koji je u izgradnji kao i izgradnjom velikog reprocentra za divlje svinje a koji će služiti za naseljavanje ovom vrstom divljači ne samo lovišta kojima oni gazduju nego, „i svih lovišta kojima gazduju lovačka udruženja koja su naše dobre komšije“. U oblasti ribarstva on je istakao izgradnju reprocentra za proizvodnju mlađi potočne pastrmke.

20160930_124242Generalni direktor JP „Srbijašume“ Dr Predrag Aleksić je pozdravljajući goste naglasio značja ovog javnog preduzeća u zaštiti prirode i životne sredine i dvojici radnika koji su osvojili drugo mesto na svetskom prvenstvu u takmičenju motornih sekača uručio povišicu plata.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here