Sednica UO LSS: Ako do 25 decembra ne dođe do napretka u izmenama ZOM, sledi potpisivanje peticije

2092

Sednica Upravnog odbora LSS održana je 6.12.2019. U četvoročasovnoj konstruktivnoj debati usvojen je niz odluka bitnih za funkcionisanje i dalji razvoj LSS. Nakon izveštaja predsednika, Bratislava Ćirkovića, o radu i aktivnostima između dve sednica UO, kao i detaljnog periodičnog finansijskog izveštaja, po tačkama dnevnog reda donete su odluke od kojih izdvajamo najbitnije:

 

– Usvojen je novi pravilnik o ocenjivanju trofeja po CIC standardima.

– Formirana komisja za edukaciju polaznika (studenti završne godine PMF iz Novog Sada) za ocenjivanje trofeja.

– Doneta je odluka o učlnjenju u IUCN (Međunarodna unija za zaštitu životne sredine) za čije smo učlanjenje dobili podršku od Ministarstva zaštite životne sredine i CIC-a.

– Usvojene pripremne radnje za strategiju konkurisanja na pozive međunarodnih fondova

Doneta je odluka o obraćanju Predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, u vezi sa Zakonom o oružju i municiji, kao i ministru unutrašnjih poslova, Dr Nebojši Stefanoviću, i rukovodiocu radne grupe za izmene i dopne ZOM, Valentini Vulić, sa posebnim naglaskom na rokove oko usvajanja zakona, kao i obaveštenje da ukoliko se do 25.12.2019. ne dođe do bitnih napredaka, LSS će pristupiti prikupljanju potpisa za usvajanje zakona u skupštinskoj proceduri.

– Doneta odluka o organizaciji edukativnih skupova za korisnike lovišta

– Lovačka udruženja, u vezi sa sudskom praksom i postupanjem u slučajevima šteta u saobraćaju sa učešćem divljači, kao i oko primene zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

– Primljen je u članstvo Lovački savez Zapadne Srbije.

– Za novog člana Komisije za informisanje imenovan je Stevan Banković.

– Usvojena odluka o elektronskom izdavanju časopisa “Lovac”.

– Usvojen predlog finansijskog plana za 2020. Godinu.

– Usvojena je radna verzija izmena i dopuna statuta koji će ići na javnu raspravu.

Pored članova UO na ovoj sednici aktivno učešće uzeli su i predsednik Skupštine, Uroš Đoković, i predsednik Nadzornog odbora, Slađan Marković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here