Poslanici podržali produženje roka za preregistraciju oružja

8557

Narodni poslanici podržali su u skupštinskoj raspravi Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji, i istakli da se gradjanima mora omogućiti dodatni rok za preregistraciju oružja.Aleksandar Stevanović iz Stranke moderne Srbije rekao je da produženje roka nije sporno, ali da pre svega treba poboljšati planiranje kod donošenja zakona.

Poslanici Skupštine Srbije su, posle skoro četiri sata utvrdjivanja dnevnog reda, započeli raspravu o Predlogu zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji kojim se predvidja produženje roka za preregistraciju oružja za još dve godine, odnosno do 5. marta 2022. godine.

Kako je u ime predlagača naveo poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, veliki broj gradjana koji poseduju oružane listove nisu uspeli da izvrše preregistraciju oružja, pa zato predlaže da se taj rok produži.

Iako su, kako je istakao, „gradjani malo lenji“ pa nisu stigli da to urade ne vreme, Rističević je bez obzira na to predložio produženje roka, a MUP-u preporučio da na svaka tri mesece podseća gradjane da imaju obavezu preregistracije oružja.

U obrazloženju predloga je navedeno da produženjem ovog roka lovstvo i privredna delatnost neće pretrpeti štetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here