Novi Sad: Studenti uspešno položili ispit “Lovački trofeji”

1547

dsc04885Krajem decembra 2016. godine, 17 generacija studenata lovnog turizma položila je ispit “Lovački trofeji” pred komisijom koja ima certifikat CIC – ekpert CIC-a za ocenjivanje lovačkih trofeja u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu  prirode u Novom Sadu.

Komisiju su sačinjavali: dr Zoran A. Ristić, predmetni nastavnik, Dipl. ing. Milenko Zeremski, Dipl. ing. Mile Ivanović (ujedno i članovi nacionalne komisije) i Msc Milutin Kovačević, asistent.

Studenti koji su položili ispit su sa IV godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF Novi Sad, sa Katedre za lovni turizam. Njih devetoro je izabralo ovaj predmet da odslušaju predavanja i  kroz praktičan rad savladaju veštinu ocenjivanja,  a nakon toga i polažu ispit.

Ispit su položili: Slavica Jandrić, Tamara Javorić, Bojana Kukolj, Petar Vasiljević, Dženis Misini, Nikola Mrkić, Nemanja Pejanović, Marija Radičić i Nemanja Skoknić.

To znači, da će na osnovu važećeg Zakona o divljači i lovstva od Lovačkog saveza Srbije dobiti i adekvatnu certifikat – diploma shodno važećim Pravilnicima koje je doneo ovaj Savez.

Kako je na samom ispitu konstatovala ispitna komisija, studenti su ovladali  teorijskim i praktičnim znanjem i osposobili se da praktično samostalno mogu da ocenjuju sve vrste trofeja divljači koje su prisutne u našim lovištima.

Svoje znanje o ocenjivanju će moći praktično da primene organizacijom lovačke izložbe na predstojećem LORIST-u 2017., godine na kojem Katedre za lovni turizam ima zapažene postavke trofeja dugi niz godina. Iduće godine, deveti put za redom Katedra za lovni turizam organizovaće izložbu lovačkih trofeja na LORIST-u. Sledeća, 2017. godina je i jubilarna jer je prošlo  50 godina od organizacije Međunarodne izložbe lovačkih trofeja koja je održana 1967. godine u Novom Sadu.  Organizacijom izložbe lovačkih trofeja, gde se planira učešće zemalja iz regiona sa svojim trofejima, biće  proslavljen lep  jubilej od prve takve izložbe održene na ovim prostorima.

Predmetni nastavnik I asistent se zahvaljuju rukovodstvu Zavoda, direktorici  dr Biljani Panjković i njenim saradnicima na pomoći oko održavanja praktične nastave na ustupljenom prostoru I svim vrstama lovačkih trofeja koji su bili neophodni za praktičan rad.

Zahvalnost dugujemo i preparatoru ovog Zavoda Nenada Stojanoviću koji je bio u svakom trenutku na usluzi i obezbeđivao kvalitetne trofeje kako bi student imali mogućnost da što lakše savladaju praktičnu nastavu.

Nakon ispita sačinjen je zajednički snimak za uspomenu.

Studenti IV godine lovnog turizma

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here