Novi Sad: Krivolovac ubio srnu i lane, krio četiri puške

1696

Krivolov-620x330Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, neposredno nakon izvršenog krivičnog dela nezakonit lov, na lovištu „Ratno ostrvo“ u Šangaju, pronašli osumnjičenog 55-godišnjeg Novosađanina.

Postoji osnov sumnje da je on, 17. januara, ubio srnu i lane, a u neposrednoj blizini lica mesta, policija je kod njega pronašla lovački karabin, koji je bio u legalnom posedu njegovog brata.

Krivolov je izvršen u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje „Neoplanta 1884“ Novi Sad.

Prestresom kuće osumnjičenog, policija je pronašla blizu 400 komada municije, dve puške, prigušivač i četiri okvira za municiju, od kojih jedan za automatsku pušku. Pored ovog ilegalnog oružja, u istoj kući policija je pronašla još sedam lovačkih pušaka i tri pištolja, koji su bili u legalnom posedu Novosađanina i njegovog brata.

Neposredno pre pretresa kuće, sin osumnjičenog je sakrio četiri puške, od kojih su dve bile u ilegalnom posedu, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje.

Svo oružje je oduzeto iz razloga bezbednosti, a policijski službenici će, za oružje u legalnom posedu, podneti predlog za sprovođenje upravnog postupka kako bi im se i to naoružanje trajno oduzelo.

Nakon izvršenog veštačenja i prikupljanja materijalnih dokaza, protiv osumnjičenih biće podnete odgovarajuće krivične prijave, u redovnom postupku.

Izvor: Moj Novi Sad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here