Mošorinci proslavili Krsnu slavu i najavili bratimljenje sa Belom Palankom

1452

Slava u MošorinuLovačko društvo „Fazan“ Mošorin koje je u sastavu Lovačkog udruženja „Šajkaš“ iz Titela  proslavilo je svoju krsnu slavu, Sv. Nikolu letnjeg. Slavski kolač uz činodejstvo mesnog sveštenika slomio je predsednik lovačkog društva Milan Milinov koji je u svojoj pozdravnoj besedi pozdravio goste i prisutne lovce. Posebno je pozdravio delegaciju Lovačkog udruženja „Jastreb“ iz Bele Palanke koju je predvodio predsednik Dušan Jovanović.

Dušan Jovanović i Milan MilinovMilinov je istakao da je ideja o bratimnljenju došla kao posledica dugogodišnjeg druženja lovaca Mošorina i Bele Palanke. Dušan Jovanović, predsednik Lovačkog udruženja „Jastreb“ iz Bele Palanke pozdravio je sve lovce koje je označio kao čuvare prirode i svih vrsta divljači. Posebno je naglasio  bogastvo fondova divljači u Beloj Palanci i ponos ovog kraja, vuka za koga je istakao da je posebno srećan  što ga imaju u svom lovištu. On je potom uručio sliku mošorincima koja simbolizuje nameru da u bliskoj budućnosti postanu braća po lovu. Nije zaboravio i poneti i svakom lovcu i gostu ponuditi čuvenu južnosrpsku rakiju koju je doneo u zemljanoj posudi.

Kum ove slave bio je čuveni voćar Milan Ćirić koji nesebično pomaže ovo lovačko društvo iako nije lovac.

Lovačko društvo „Fazan“ Mošorin gazduje na površini lovišta od 6300 hektara i u svom članstvu ima 60 lovaca. Ono što posebno krasi ovo lovište je zec koga su jedini hvatali prošle godine i isporučili posredstvom firme „Omorika“ Petrovaradin Lovačkom udruženju „Čačak“ u Čačku. Zato nije ni čudo što ovde beležimo izgradnju nove fazanerije, kupovinu nove Lade Nive, uvođenje grejanja u lovački dom, nov nameštaj u istom a za ovu godinu ide i rekonstrukcija krova.

Kad se radi može se sve uz činjenicu da nemorate biti veliki da bi postizali vrhunske rezultatae.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here