Лепосавић: ЛОВИШТЕ БОГАТИЈЕ ЗА 350 ФАЗАНА

1435


14361354_1139682656120141_9191625209683301301_oИ поред свих тешкоћа које притискају ловце на Косову и Метохији, чланови ловачког удружења “Копаоник“ из Лепосавића испустили су у своје ловиште 350 фазана старости 16 недеља које су одгајали у свом прихватилишту више од два месеца. Фазани су испуштени у део ловишта речног тока реке Ибар у читавој дужини општине Лепосавић.

Уназад неколико година ловци су све активнији на гајењу ове дивљачи, а све већи број је заинтересованих за овај начин лова па су све чешћи они који гаје ловачке псе птичаре, обзиром да је ловиште овог ловачког удружења брдско-планинског типа и ранијих година ове пернате дивљачи готово да није ни било. Овогодишњи испуштени фазани су веома доброг квалитета, одлично одгајени па се надамо у њихову врло брзу адаптацију на природне услове у ловишту. Иначе удружење је у току ове ловне сезоне планирало 3 изласка на фазане пошто бројност попуњавају фазани из природе,опстали у пустањима из ранијих година.

Даноноћно чување фазанских пилића у прихватилишту обављали су ловци свих ловачких секција овог удружења, а ваља посебно истаћи труд и рад фазанеристе Кузмановић Андрије, председника лов. секције “Постење“ који је читаво време био задужен за храњење и појење пилића. У ноћном чувању, заједно са старијим члановима – ловцима учествовали су и чланови подмлатка овог удружења па се надамо да ће се са овом праксом уношења дивљачи у ловиште наставити и у даљој будућности.
Филип Бараћ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here