Crepaja: PROSLAVA 135 GODINA OD OSNIVANJA LOVAČKOG DRUŠTVA “LISAC”

1197

 

 

 

 

Osnovani su daleke 1883. godine, pre 135 godina, i predstavljaju jedno od najstarijih društava u Srbiji. Crepaja je veliko banatsko selo sa 4.500 stanovnika. Crepajski atar ima 7.500 hektara što je ujedno i površina lovišta kojim gazduje Lovačko društvo “Lisac” iz Crepaje. Nalaze se u opštini Kovačica i deo su Lovačkog udruženja “Livade” Kovačica”.

Da, da, dobro ste pročitali, osnovani su pre 135 godina i ove 2018 godine bila je prilika da se svečano obeleži ovaj veliki jubilej. Svečanost je odžana 7.12.2018 godine u sali Lovačkog doma u Crepaji uz prisustvo velikog broja visokih zvanica, predsednika Lovačkog saveza Srbije, Bratislava Ćirkovića, predsednika Lovačkog saveza Kosova i Metohije Ilije Elezovića, predstavnika Lovačkog saveza Vojvodine MIlana Novkova, predsednika Lovačkog udruženja “Livade” Kovačica velikog broja predstavnika iz okolnih lovačkih društava i udruženja. Bili su tu i predstavnici ostalih mesnih organizacija.

Tek, bilo je svečano a kao što priliči takvim trenucima  goste je pozdravio predsednik Lovačkog društva “Lisac” Crepaja Goran Josipović a referat u kome su date osnovne postavke o društvu kroz istoriju dugu 135 godina dao je Slobodan Ilić-Cobe. Ilić je posebno apostrofirao trenutak nastanka organizovanog lovstva te davne 1883 gdine kada su po ugledu na Sremske Karlovce i Banaćani napravili svoje lovačko društvo.

Na svečanosti su kako i priliči uručena odličja Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza Vojvodine kao i povelje Lovačkog društva “Lisac” iz Crepaje. Povelju su dobili Jaroslav Pap fotoreporter Tanjuga, Sofija Filipović iz LSS i naš urednik Jeremija Trifunović.

Svečana skupština se potom nastavila lovačkom zabavom uz poznato crepajsko gostoprimstvo i srdačanost koja je trajala do duboko u noć. A imalo se rašta i slaviti.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here