БАЧКО ПЕТРОВО СЕЛО: Две „лије“ за крај године

1175

Чланови Ловачког удружења „Чик“ су у суботу 30. децембра организовали други велики групни лов на предаторе и дивље свиње. Након првог окупљања који није резултирао одстрелом, пре свега због лоших временских услова који су тог дана омели ловце да буду успешни, овај други лов је окупио 48 ловаца, чланова ЛУ „Чик“ и њихових гостију из Мола, Бечеја, Бачког Градишта, Темерина и Орома.

Лов је организован у делу ловишта „Медењача“ и „Доњи рит“ а извођене је спроведено у три погона. Ловци су били добро организовани и дисциплиновани па је у првом погону један учесник лова имао прилику да пуца на дивљу свињу али то није урадио због близине других ловаца који су били распоређени на дочеку.

Други погон лова је донео прилику за одстрел једног шакала, који на несрећу присутних ловаца ипак није одстрељен, док су у трећем погону одстрељене две лисице. Ловачка срећа се тог дана осмехнула ловцима Александру Гаврићу и Роберту Ференцу. Због појаве шакала, којих је у прошлог ловној сезони одстрељено осам а током ове за сада шест, ове акције ће се и даље наставити.
Како је то увек и обичај када су у питању петровоселцски ловци након лова дружење је настављено у Ресторану домаће кухиње „СМ-1990“ где је су сумирани утисци успешног лова уз фазанску супу, срнећи паприкаш, а све уз штимунг тамбураша.

Вредан помена у 2017. години јесте и одстрел који се десио 16. новембра када се ловачка срећа осмехнула Задору Кишу који је одстелио дивљу свињу тешку око 80 килограма. Сигурно је да ће поменути ловац дуго пматити тај дан и овај, за Петровоселски атар, несвакидашњи одстрел

Блага зима – јака прехрана

Петровоселци као добри домаћини, по чему су и познати надалеко, током ових зимских месеци улажу средства у то да гајене врсте дивљачи, пре свега срнећа и зечија, што безболније преживе хладно време и оскудицу природне хране у атару. На терен је изнето 15 покретних хранилица и 60 стабилних солишта. Иако се ова зима може окарактерисати као благом то није заварало чланове ЛУ „Чик“ који су припремили 50 тона кукуруза у клипу, преко 200 бала сена и 350 килограма анималне соли за зимску прехрану.

Заиста се може истаћи да су петровоселски ловци имали иза себе још једну успешну годину у којој су обележили 90 година постојања организованог ловства у Бачком Петровом Селу па се са правом могу цитирати речи Милана Вишковића, председника овог колектива за похвалу да су „петровоселски ловци били и остали понос свог села“.

С.Е.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here