„ЗЕЦ“ СВУДА БРЗИМ КОРАЦИМА

1188

Драган Ђурић, председникЛовачко удружење „Зец“ из Великог Поповића, последњих година, великим корацима осваја ове ловне просторе, радећи и градећи многе објекте и бринући се о свом ловишту.
По речима управника овог добро уређеног ловишта, Радише Милојковића, овде је доста урађено на развоју ловства, а пре свега кроз изградњу ловно-техничких објеката и реконструкцију волијера за матично јато на Фазанерији, као и доградњу ограде.
Све ово рађено је средствима локалне самоуправе из Деспотовца, која је за те намене издвојила 200.000,00 динара.
У циљу још већег проширења капацитета Фазанерије и побољшања услова за узгој фазанских пилића, урађен је простор за испуст од 700 метара квадратних и то средствима Буџетског фонда за развој ловства у Србији, у износу од 300.000,00 динара.
Осим ловних активности, ловци се увелико организују за изношење прихране широм ловишта, како би добро организовани и припремљени сачекали зимски период а дивљач имала довољно хране у ловишту.
Како каже Драган Ђурић, председник Ловачког удружења „Зец“ у Великом Поповићу, зимски период ловци морају искористити и за лов лисица и шакала, који су увелико загосподарили овим ловиштем и причињавају велику штету дивљачи и домаћинствима. Овај лов организоваће се у складу са планским документима.

С. Маџаревић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here