У ЛУ „Јасеница – југ“ ГРАДИ СЕ КАО НИКАДА ДО САДА

1286

 

JasenicaЛовачко удружење „Јасеница – југ“, у Смедеревској Паланци, једно је од најорганизованијих ловишта на овим просторима Србије. Свих 54 ловачких група изградиле су по једно хранилиште за ситну дивљач. Само у прошлој години изграђено је и 15 нових високих чека. Ту су и четири нова коша за кукуруз, који се налазе на теренима где има дивљих свиња.

Да се и фазанској дивљачи овде посвећује посебна пажња види се из података да је лане у првој недељи марта у ловиште пуштено 400 кока и крајем јуна 1.100 кока и петлова, да би пред сам лов у ловиште пуштено још 1.000 фазана. Од одстрељених срндаћа два су трофејна, по један у сребру и бронзи.

Примећен је пораст предатора па је Управни одбор донео одлука да све четири недеље у фебруару буду акције на одстрел предатора, каже председник ЛУ „Јасеница – југ“ Илија Ђорђевић. Од све четири недеље ловци су били у обавези да изађу три а уколико не изађу у ловиште, обавезни су били да плате 500,00 динара по изслаку.

Са почетком овогодишњег лова на срндаће, ово Ловачко удружење понудило је комерцијални лов под повољним условима, јер заиста у овом ловишту има доста трофејних срндаћа.

С. Маџаревић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here