ODRŽAN PETI SABOR LOVACA NA TARI

1098

U organizaciji Lovačkog udruženja “Soko”iz Bajine Bašte i Lovačkog udruženja “Aleksa Dejović” iz Užica, a uz podršku Opštine Bajina Bašta, Grada Užica i Lovačkog saveza Srbije, u nedelju, 16. septembra na Kaluđerskim barama organizovano je lovačko saborovanje. Peti po redu Sabor lovaca „Tara 2018“ otvorio je predsednik Lovačkog saveza Srbije, gospodin Dragan Šormaz, koji je održao prigodan govor.

Lepo vreme i dobra organizacija zaslužni su za okupljanje više od 1500 lovaca, njihovih prijatelja i poklonika lova.
U takmičarskom delu programa lovci su se oprobali u lovnom streljaštvu, u disciplinama lovački karabin 100m i leteće mete – glineni golubovi.

U disciplini lovački karabin nagrade su osvojili:
1.Čumić Aleksandar, kao prvoplasirani,
2.Marinković Željko, drugo mesto i
3.Vasiljević Petar, treće mesto.

U lovnom streljaštvu u disciplini gađanja letećih meta -glineni golubovi, pobedu je odneo Vasiljević Darko, dok su se na drugo i treće mesto plasirali Vasiljević Borko i Savo Radanović.

Posebnu draž lovačkom saboru “Tara 2018” dalo je tradicionalno takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša. Ove godine pobedu je odneo “Kolibar” iz Smederevske Palanke, a na pobedničkom postolju, kao drugoplasirana, stigla je ekipa “Zlatiborska noć” iz Užica, dok su treće mesto osvojili “Hanteri” iz Bajine Bašte.

Aleksandar Stanojević

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here