Neverovatan lov, ŠPANAC U GRLJANU PUCAO SRNDAĆA I VUKA-foto

3734

Španski turista Racionero Cost Jaime lovio je u periodu od 15.- 20.04.2016 u lovištu koji gazduje  Lovačko Udruženje „Vrška Čuka“ Grljan.  Površina lovišta  je 5106 ha. Lov je bio  u organizaciji Safari Internacional agencije a vodič u lovu Goran Todorović.

Loviste se nalazi u istočnoj Srbiji na levoj i desnoj obali Belog Timoka u opštini Zaječar

Srndać u GrljanuDatum 17.04.2016, večernji izlazak u lovu na srndaća. Vreme sunčano i veoma toplo, bez vetra. Lov u terenu „Cirisak“,  sa visoke čeke.  oko 18:50h turista puca i  odstreljuje srndaća od 111 CIC poena. Srndaca je danima pre toga pratio i posmatrao lovočuvar Saša Veljković.

Nakon odstrela a u dogovoru sa stručnom službom lovac turista se terenskim vozilom odvozi u drugi deo  lovišta, na obronke planine Vrska Čuka, blizu granicne linije izmedju Srbije   i Bugarske, gde je inače stručna služba posmatrala i pratila srneću divljač.

Lovac i vodič odlaze na visoku čeku i nastavljaju lov srndaća.  U 19:30 se u livadi pojavljuje srndać ali ne u poziciji za pucanje jer je izašao I nastavio da pase na 234 metara od lovca i iza prirodnog zaklona od divljih kupina. Kako je polako padao mrak tako se i srndać  polako kretao ka sredini livade i oko 19:45h je bio u poziciji za pucanje na distanci od 120 metara.

Vuk u GrljanuI dok lovac posmatra srndaca i priprema se za pucanj, vodic ugleda  vuka kako se polako prikrada srndaću i priprema za napad. Vodič pokazuje vuka turisti i turista ga jednim hicem odstreljuje.

Vuk odstreljen na distanci od 140 metara.

Lovac je u lovu koristio lovački karabin Remington u kalibru 270.Optika Swarovski Habicht 3-12×5

Tekst i foto: G.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here