Mali Radinci: Bratimljenje lovačkih društava Surčina i Malih Radinaca

1622

20160730_152210Mali Radinci 31.7.2016.god. – Veliki svetac Ognjena Marija, i lovačka slava L.D.Soko iz Malih Radinaca. Svi bi rekli, dan ko dan, slava kao slava. Ali nije baš tako. Ova slava i ovaj dan, behu svečaniji.

 

Svake godine, na gore navedeni datum, lovci iz Malih Radinaca obeležavaju i proslavljaju svoju Krsnu slavu Svetu mučenicu Marinu. Ali ove godine beše posebna slava.
Da pojasnimo, ove godine uz prisustvo brojnih gostiju, iz okolnih društava. Prijatelja i ljubitelja lova, prirode, divljači i dobrog druženja. Ispisana je jos jedna stranica u istoriji lovstva.
Dve lovacke sekcije, ili dva lovacka drustva, kako je kome milije, su potpisali povelju o lovačkom bratimljenju.
U želji da sačuvaju i osnaže dosadašnje izuzetne prijateljake odnose. I u buduće zajednički deluju na očuvanju lovačke tradicije kao i očuvanju, uzgoju i zaštiti divljači i prirode. Ustnoviše i potpisaše povelju, Miroslav Uzur, predsednik L.D. Soko iz Malih Radinaca i  Sava Premasunac, predsednik L.S. Surčin iz Surčina.
Ostaje nam samo da se nadamo da će u buduće biti više ovakvih proslava u okolnim sekcijama. Jer jedno je sigurno, zajedno smo jači.
Nakon potpisivanja povelje, svi gosti su uživali u izvrsnom ručku, i nastavili druženje do večernjih sati. Ostaje nam samo da ovaj divan dan, i divan događaj sačuvamo i prenesemo mlađim generacijama u amanet…
Svim lovcima želimo uspešnu i berićetnu predstojeću lovnu sezonu na prepelice, sa tradicionalnim lovačkim pozdravom“Dobar pogled“ i mirna ruka.
Živko Stojković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here