LOVCI GORNJEG MILANOVCA SLAVE VELIKI JUBILEJ, 120 GODINA POSTOJANJA

1345

Gornji MilanovacLovačko udruženje „Vojvoda Milan Obrenović iz Gornjeg Milanovca proslaviće 17.6.2016. godine veliki jubilej, 120 godina organizovanog lovstva u ovom kraju. Ovaj veliki jubilej srpskog i gornjomilanovačkog lovstva obeležiće se svečanom sednicom Skupštine ovog lovačkog udruženja.

„Zaviriti u riznicu lovstva Gornjeg Milanovca, Takova, Suvobora i Rudnika, velika je privilegija mnogih, posebno ljudi koji iz te raskoši lepote, tradicije, kulture, ljubavi i istorije, trebaju da slikom i rečju prožimaju jednu epohu, u kojoj je stasavao lov, da bi danas bio stameni stub između prohujalih stoleća i dolazećih vremena. Pišući o tradiciji lovstva mnogih krajeva centralne Srbije, za mene je poseban izazov bilo lovstvo Gornjeg Milanovca, na čije prostore, se uplitala istorija, putevi vožda Karađorđa i knjaza Miloša, odakle su mnoge poruke i uredbe o lovu stizale u druge krajeve kneževine i kraljevine Srbije, gde su stasali gorostasi ovog kraja, u kome je vojvoda Milan Obrenović, predstavljao svetionik i vidikovac, na ovim rudničkim prostorima, u radu i junaštvu,toga doba“ piše između ostalog u monografiji Lovačkog udruženja „Vojvoda Milan Obrenović“ iz Gornjeg Milanovca.

Svečana sednice Skupštine povodom ovog velikog jubileja zakazana je za 17.6.2016 godine u svečanoj sali  hotela „Šumadija“, sa početkom u 17 časova.

Pa dobro došli u Takovo.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here