Izvesno: PRODUŽIĆE SE ROK ZA PREREGISTRACIJU ORUŽJA

11585

Gostujući u Jutarnjem programu RTS 28.1.2020 godine predsednica NAOS-a Zorica Subotić rekla je da će rok za preregistraciju lovačkog oružja biti produžen. Kako kaže, „postoji šansa da se produži rok za preregistraciju“.

„Bez obzira što je ministar izjavio da neće biti produžetka rokova za preregistraciju, u junu prošle godine ministar je oformio grupu u kojoj se nalaze predstavnici MUP-a, predstavnici osam ministarstava, civilnog sektora tj. Nacionalne asocijacije za oružje Srbije, Streljačkog i Lovačkog Saveza Srbije koji rade na analizi i unapređenju Pravilnika koji se odnosi na oružje i Predloga izmena i dopuna Zakona o oružju i municiji. I oni imaju rok da do 5. marta ove godine da predlog iznesu kao konačan i o u tim dokumentima piše da rok za preregistraciju treba da se produži do 5. marta 2022. pre svega zbog toga što MUP ne može sa raspoloživim kadrovima da obavi taj posao“, zaključila je Subotićeva.

Izvor: RTS

7 KOMENTARA

  1. Država mora da shvati da je servis građana i da sve radi u interesu građana, a ne protiv, ovo oko registracije oružja je protiv normalnog razuma da se već registrovano oružje ponovo registruje uz plaćanje enormnih taksi, ovo radi samo okupator kada zauzme državu i poništi sve akte okupirana države!

  2. To se do sada a oružjem i tim raznim propisima koštalo me je para i para, a predao sam čudo toga koje sam donio iz Hrvatske, čak i ono za koje sam imao odiobrenje kao pripadnik Unutrašnjih poslova. Sada imam još trofejno i sa njim ću imati problema ili ga predati bez naknade kao i sve do sada, a građani koji oružje posjeduju bespravno svakodnevno ubijaju sebe ili u većini druge ljude, a na nama se propisi i nameti non stop primewnjuju. Nisam zasdovoljan ali stanje prom eniti ne mogu

  3. Znači mi smo budale koji smo izvršili preregistraciju u prvoj godini.
    Ovo se zove diskriminacija..
    Ko je hteo da registruje on je to uradio ostalo je okružuje skojim ljudi ne znaju šta će.Po ovakvim zakonima mora da predaju u sup ili da postanu lovci u stare dane.
    Opet punjenje budžeta.

  4. Ja posedujem oruzije, I podneo sam zahtev za preregistraciju, I mislim da je pametno sto traze lekarsko uverenje jer su nekada davali oruzije svakom ko je hteo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here