Najnoviji članci

  Десети по реду, јубиларни и традиционални, Ловачки сусрети „Церјак 2016“, одржани су прошлог викенда у Новом Милановцу, у организацији ове ловачке секције. Ова ловачка манифестација, једна је од добро организованих не само у Ловачком удружењу „Шумадија“, већ и на...

  Ova disciplina je jako važna i mora se svaki dan ponavljati i svejedno je da li se radi 2 ili 3 nedelje ali je bitno da je aportiranje sigurno. Počinje se sa uzimanjem nepoznatog predmeta. I ako se pas...

Kada je pre petnaestak godina počeo da se pojavljuje po koji “Double Cab”na drumovima Srbije, ljubitelji četvorotočkaša su sumnjičavo vrteli glavom uz konstataciju “ Šta je Ovo i za koji će mi vrag Ovo...”. Danas je normalno da se...

„BELI LOVAC“ je radionica za izradu trofeja, osnovana 2009. godine u Sremskim Karlovcima, kao deo porodičnog biznisa ali i dugogodišnjeg iskustva i tradicije. Osnivač  taxidermy studia  „BELI LOVAC“ je Srbislav Stojšić, član Lovačkog saveza Srbije, jedan od inicijatora osnivanja...

 Za uspešno gazdovanje sa divljom svinjom u ograđenim lovištima potrebno je obezbediti takvu hranu koja je po količini  sastavu i kvalitetu što približnija onoj koju divljač uzima u slobodnoj prirodi. To je jedino moguće uz pomoć nauke o ishrani. Da...

Piše: Dipl. ing Živko Radosavljević Za razliku od njemačke metode vještačke proizvodnje  velikog tetrijeba, gdje se izleženi pilići prihvataju u specijalnim boksovima u kojima se griju infracrvenim lampama na rešetkastom podu prvih mjesec dana života temperaturom od 38 do 39...

Pripremite (za 6 - 8 osoba): 8 glavica luka, 2 režnja belog luka, 4 mrkve so, biber, 2 kg mesa od prsa ili plećke mladog vepra 1,5 dl jakog crnog vina 2 kašike maslinova ulja 2 lovorova lista, peršunovo lišće 15 dag dimljene slanine klinčić, mast ili...

Začini u komadu, kao i začinske biljke duže zadržavaju svežinu u odnosu na seckane, mlevene, tucane... Čuvajte začine i biljke, dalje od izvora toplote, vlage, i direktne sunčeve svetlosti, Izbegavajte da čuvate začine na mestu direktno iznad šporeta ili u blizini...

Meso divljači predstavlja gastronomskim sladokuscima, pravu poslasticu. Zbog svoje specifične nutricionističke vrednosti, njega mogu da konzumiraju svi, od dece pa do starijih osoba. Odlika mesa je da je posno, siromašno mastima a bogato belančevinama, pa je kao takvo, lakše...

Da bi lovac imao uspjeha u lovu mora imati kvalitetnog pomoćnika. Najbolji pomoćnik u lovu je kvalitetan i školovan lovački pas. Svaki pas ima izuzetno razvijena osjetila, puno jače nego čovjek. Zadatak osobe koja školuje ili obučava psa je...