DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161855 poruka u 7329 tema- 7053 članova - Poslednji član: Nikita

Август 01, 2021, 12:22:50
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: [1] 2 3 ... 11   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Vortex optike  (Pročitano 52709 puta)
swift
Administrator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 3593


swift


« poslato: Јануар 27, 2016, 09:59:15 »


Vortex
optički nišani   

Teško da u optičarskoj industriji možemo pronaći kompaniju koja je za
kraće vreme stvorila prepoznatljivost i reputaciju kakvu ima Vortex.
I ako korene vuče od 1986. godine, pomenuta korporacija pod ovim imenom
posluje od 2002. Za cca.18 godina Vortex je stekao status ozbiljnog “igrača” u
kategoriji srednjeg cenovnog razreda.

     Oni koji u Srbiji prate kretanje i asortiman na tržištu optičkih instrumenata, bili su pozitivno iznenadjeni kada se na ovogodišnjem novosadskom sajmu lova i ribolova /Lorist 2015./ pojavila firma koja je predstavila Vortex proizvode. Što se tiče ponude, upravo je to bila “karika koja ne dostaje” po našim prodavnicama. Bravo za uvoznika i poslovni potez. Vortex dolazi iz Amerike i samo poznavaoci koji prate internet, ili stranu lovačku štampu, detaljnije su bili  informisani o prednostima ove optike. Malobrojni sretnici, uglavnom mladje generacije, nabavljali su ovu spravu putem e-Bay web stranica koja im je dolazila na kućnu adresu a po avansnoj uplati. Moj prvi kontakt sa modelom Viper 3-12x50 desio se još pre par godina.Video sam ga montiranog na pušci lovca, naše gore list, koji je došao na odstrel srndaća. Utisci su bili više nego pozitivni, naročito kad se uzme u obzir kakvu sam optiku držao u rukama za 550 dolara /u to vreme oko 400 eura/, do duše po cenama u Americi. Družeći se sa njom par dana, kupila me je za duži vremenski period. Sledeći kontakt je bio kada sam model Viper 4-16x50 video montiran na takmičarskoj pušci u retkom caibru 6mm. Dasher i to tokom jednog od kola balkanske lige u F-klasi. Inače, taj takmičar i posle pet godna i dalje puca sa njim. Za vašu informaciju, korišćenje, upotreba i amortizacija optike u toku jedne godine na takmičenju je kao 15 godina u lovu. Barem što se tiče mehaničke manipulacije turetima. Onda možete misliti... šta je pomenuti Vortex do sad izdržao.
     Za detaljniji uvid u Vortex proizvode i probu pojedinih modela pobrinuo se uvoznik, firma “Peloponez” iz Novog Sada. Ovo preduzeće  ima lep pedigre i osnovano je 1992. godine kao prvo privatno preduzeće za proizvodnju lovačke i sportske municije u tadašnjoj SR Jugoslaviji, a poznata je po širokom asortimanu renomiranih svetskih proizvođača lovačke i sportske municije i oružja, lovačke, taktičke i air-soft opreme i zabavne pirotehnike, kao i za izvođenje vatrometa i specijalnih efekata. Zahvaljujući njima, dobili smo na recenziju par optika, u raznom cenovnom razredu, kako bi sačinili ovaj tekst što boljim. No, posle malo marketinga i dužne pažnje prema poslovnom partneru, predjimo na detalje.

Firma i filozofija
    Poreklo firme je čista američka “bussines” priča sa srećnim krajem. Sedište Votrex-a je u državi Wisconsin i vlasnici su bračni par Hamilton. Kapital je 100% američki. Pre nastanka današnje kompanije posedovali su prodavnicu lovačke opreme. 2002. godine evoluiraju u Vortex , kompaniju koja počinje da pravi optike raznih namena. Danas ovi optičari zapošljavaju 140 stručnjaka raznih fela iz domena precizne mehanike i opto tehnologije. Svi proizvodi se dizajniraju, konstruišu, delimično proizvode, testiraju, i servisiraju u Americi. Kontrola kvaliteta i distribucija se obavlja takodje iz SAD-a. Sklapanje se vrši na Dalekom Istoku / Filipini, Japan i Kina, u zavisnosti od cenovnog razreda./.
     Poslovna politika im je vezana za filozofiju izrade kvalitetnog proizvoda gde figurišu tri ključne reči. Kupac, proizvod, obećanje. Kupac, bilo da dolazi iz veleprodaje ili maloprodaje je Kralj za Vortex. Vortex-ove optike imaju bezuslovnu doživotnu garanciju. Šta god da se desi optici, dobićete novu. Samo je pošaljite lično ili preko svog dilera sa zahtevom za zamenu. Ne treba garantni list, račun, izjava servisera i sl. Jedini uslov je da optiku niste pregazili autom ili da je pala sa 10-tog sprata. Zato je kupac Kralj. Zatim, proizvodi moraju biti najbolji i najizdržljiviji /otporniji/ u svom cenovnom razredu. Mehanička konstrukcija je iznad kvaliteta pojedinih, nadaleko čuvenih optika. Tureti i klikovi nikada ne smeju menjati vrednosti. I na kraju...Obećanja /ili dekleracije optika/ su 100% takva kako je napisano u tehničkoj specifikaciji, bez skrivenih mana ili lažnih karakteristika. Vredno je pomena naglasiti da svi proizvodi prolaze finalnu kontrolu u Americi u opitnom centru fabrike. Pored svega, Vortex ima dilere širom sveta. Na svim kontinentima. Videćete ih na svim velikim medjunarodnim sajmovima lova, vojne opreme, posmatranja prirode ili streljačkim takmičenjima visokog titularnog ranga.


Proizvodi   
 
   Za jednu relativno malu fabriku, do duše sa tehnoligijim XXI veka, pod imenom Vortex se pravi dosta različitih opto uredjaja i preteće opreme. Pomenimo samo glavne segmente. Optički nišani, red dot nišani, dvogledi, monokulari, spotting optike, daljinomeri, montaže za optike i dosta odeće, garderobe i prateće opreme za sport, lov ali i taktički program. Po nameni optičkih uredjaja možemo ih smestiti u lovački program, vojno-policijski program, sportski program i program za ljubitelje gledanja prirode divljači i ptica. To sa pticama možda nama i ne izgleda nešto popularno ali u svetu se taj trend broji sa milionima poklonika, čitaj potencijalnih kupaca.
     Ako bi želeli da napravimo listu najpoznatiji proizvoda Vortex-a u prvi plan se nameću optički nišani  serije Diamondback  i Viper, zatim modeli dvogleda Talon i Viper a od spoting optike /monokulari za osmatranje/ najpopularnija je serija Razor. Za vojnu i policijsku upotrebu
perjanica ponude su taktičke optike iz linije Razor HD. Kod merača daljine /rangefinders/ glavnu ulogu igra model Ranger 1000. Sve što smo nabrojali je samo deo ukupne ponude ili ono po čemu je Vortex pozicioniran u nekom od segmenta tržišta. Ova fabrika ima mnogo serija srednje i osnovne kategorije, u fer izvedbi, cenovno vrlo prihvatljive, ali mi nemamo dovoljno prostora u ovom pregledu da ih sve predstavimo. Ono što smatramo da je važno za naše lovce, to je da potrošimo malo više papira na prezentaciju optičkih nišana koji se mogu kupiti u Srbiji. Tako, ako dozvolite, fokusiraćemo se na celokupnu liniju optika koje nudi Vortex

Crossfire II
     Ovo je osnovna, najjeftinija serija koja dolazi sa proizvodnih linija proizvodjača. Iako je cenovno smeštena u sement od 170-350 američkih dolara, daleko da je krš ili za izbegavanje. Cela linija je uradjena u dve verzije zuma /3x i 4x/u zavisnosti od uvećanja a sa dijametrom objektiva od 37-56 mm. sve u zavisnosti od modela. Ugradjena su prosečna stakla i nije od naročite koristi u sumračnim uslovima. Poseduje slabiji kontrast i to je pogotovo primetno što na staklima ne postoje dodatni premazi. Primetna je i periferna distorzija. Mehanički je pouzdana, poseduje jednodelni tubus i punjena je nitrogenom. Optika je deklerisana kao vlago nepropusna. Najprodavaniji modeli su sa uvećanjima 3-9x50, 4-12x44, 4-12x50 i 3-12x56. Radi se u verzijama i sa 25.4 i 30 mm. tubusom. Zanimljivo je da se proizvodi i u jako velikim uvećanjima kao 6-24x50 koji je i najskuplji model. U Americi je omiljena kod lovaca početnika za montažu na varmint puškama malog kalibra i manjeg energetskog razreda. Sve u svemu, za početnike i manje zahtevne korisnike. Verovatno je, po raznim recenzijama, zato i namenjena.

Diamondback
     Ova optika je tek dve stepenice više i po kvalitetu i po ceni u odnosu na Crossfire II seriju. Možda je to malo stepenica ali puno znači. Ono što je važno naglasiti, optika izdržava magnum kalibre. Sačinjena je od avionskog aluminijuma, anodizovana je otpornim premazom i vrlo je kompaktna. Punjena je argonom i konstruktivno je dosta čvrsta. Sumračni faktor i dalje nije fantastičan ali je više nego prihvatljiv. Oštrina i kontrast su solidni. Radi se samo u verziji sa 25.4mm tubusom. Naj popularniji su modeli sa uvećanjem 4-12x40 i 3.5-10x50. Cenovno se kreće od 250-350 američkih dolara.
     Serija Diamondback ima i podgrupu sa oznakom HP. To je malo bolja varijanta osnovne verzije i ona je za svaku preporuku. U osnovi  HP dodatak imenu znači  High Performance ili visoka performansa koja se ogleda u mnogo boljim staklima. Jednostavno, stakla su radjena u XD tehnologiji. Ona obezbedjuju bolji kontrast, disperziju boj i povećavaju jasnoću. Sumračni faktor je poboljšan. HP serija se radi samo sa 4x zumom i u verziji sa 42mm objektivom. Tubus je i dalje 25.4mm. a cenovno dostiže iznos od 400 dolara za verziju 3-12x42. Topla preporuka za ovaj model naročito za odnos cena-kvalitet.

Viper
     Viper serija je ona koja je proslavila Vortex. Shodno tome, najviše je razvijana i najviše je evoluirala. Sa ovom optikom nema iznenadjenja. Može se samo birati model u odnosu na afinitete, potrebe, metode lova, streljaštva ili taktičkog pucanja. Viper /ili na našem Vajper, što znači otrovnica a sinonim je zmija poskok/ je top proizvod što se lova tiče. Izdržljiva, mehanički dugotrajna, otporna na sve energetske razrede, i vredi svaki dinar. Poseduje novu generaciju stakala, sumračni faktor je dosta visok, XD stakla pružaju jasnu rezoluciju, oštrinu i obezbedjuju kolornu jasnoću jer je smanjena kolorna aberacija. Pored toga, sadrži i XR premaz /anti reflex/ koji omogućava dodatnu transmisiju svetlosti i unapredjuje rezoluciju slike u objektivu. Stakla imaju i dodatni, treći premaz, zove se Armor-Tek, koji štiti sočiva od mehaničke abrazije, hemijskih supstanci /sočivo je otporno na ulja, rastvarače i sl./ i atmosferskog taloga. Naravno, punjena je

argonom i ima sertifikat na vodootpornost, maglu u objektivu i temperaturne razlike od -30 do +50. Tureti, korigovanje pogotka po pravcu i visini su precizni, rade kao švajcarski sat i “drže” nulu sa teoretskom greškom od 0.1 mm na 500 mm. Takav benefit nema većina modela iz velike evropske četvorke sa cenom od preko 2000 eura. Ovu optiku srećemo u bezbroj varijacija uvećanja i u dve veličine tubusa. Ne postoji dovoljno prostora da svaku ponaosob obradimo. Kao što rekosmo, Viper serija ima mnogo izvedenih modela i tipove uvećanja koje su smeštene u pod serijama pod nazivom Viper. Pomenimo najznačajnije ...
     Viper HS je asembliran samo u 30 mm. tubusu i sa 4x zumom. Perjanica po prodaji je sa uvećanjem 2.5-10x44 i 4-16x50. Cene se kreću od 500-600 dolara. Sa ovim uvećanjima možete loviti u bilo kojim situacijama i bilo koju divljač. Trenutno je hit na tržištu lovnih optika. Po Evropi se prodaju za oko 600 eura a pripadaju cenovnom razredu do 1000 eura. Apsolutni favorit kod procene cena-kvalitet. Ozbiljno je ugrozio status Leopold VxIII serije, Buschnela 6500 serije i kompletne Meopte.
      Viper HS LR  je namenjen i lovcima i strelcima ili dalekometnom Long-range pucanju. Ima posebne-otvorene turete, dodatno pojačane na izdržljivost i služe za brzo korigovanje putanje zrna na velikim udaljenostima. Zbog toga optika dostiže cenu od 750-1000 dolara. Verujte, ti modeli su pomalo irelevantni za lov, jer ono što vam otvoreni tureti pružaju, retko ima primenu u realnim lovnim situacijama. Medjutim, ako se lovac izvežba u rukovanju i savlada polazne balističke osnove, sa ovom optikom bez problema može pusati na daljinama do 500 met. A te daljine se pucaju ne retko u alpskim lovovima.
      Viper HS-T. manje više sa istim karakteristikama kao prethodni /HS LR/ samo sa posebnim končanicama za kontrolu i praćenje atmosverskih uslova. U prevodu ova oznaka znači - Hunting Shooting Tactical i jasno je da svoje poklonike traži u sportu ili vojno-policijskim jedinicama.
       Sledeća, Viper PST serija je ništa drugo do - Precision Shooting Tactical ili ti samo za sport, vojsku i policiju. Zaboravite je za primenu u lovu. Ali treba napomenuti da je sportski strelci obožavaju. Ne postoji bolja optika u cenovnom razredu od 1100 dolara koja može više da pruži. Verujte, često je srećem na medjunarodnim takmičenjima.

Razor HD
     Vrh ponude Vortex-a. Sadrži 6x zum, HD /high definition/ stakla i 35mm. tubus. Končanice su smeštene u prvom fokusnom planu. Perfektna vidljivost, oštrina, bez periferne distorzije slike, sa svim filterima i premazima. Uz perfektnu mehaniku i konstruktivna svojstva skoro se približio performansama evropske “velike četvorke”. Najviše prati koncepciju Schmid&Bender-a. Mnoge vojske i policije sveta ga koriste na svojim snajperskim puškama. Zovu ga i buldožer medju optikama. Serija Razor HD gen II je to isto samo sa većim uvećanjima. Cene u ovoj klasi se kreću preko 2000 dolara.

Šta kupiti ...
     Preporučujemo seriju Diamondback za one sa plićim džepom i za one koji ne love preterano u sumrak i rano svanuće. Čak i tad, biće uskraćeni za svega 10-15 minuta lova. Sa tim se može živeti, zar ne.. Uvećanje 3-12x50 u seriji HP može pružiti puno zadovoljstva. Za relativno fer novac dobija se optika koja će pouzdano služiti dugačak niz godina.
     Viper linija je svakako dobitna kombinacija. Po svemu. Za one koji imaju malo više para u slamarici ili na bankovnom računu, ovo je pravi izbor. U ostalom, Viper je “bestseller” na evropskom tržištu u srednjoj ekonomskoj klasi. Topla preporuka za kupovinu bez obzira za koji se model odlučili. U osnovnoj Viper liniji naša preporuka je 3.5-10x50. Za ljubav 470 dolara dobijate dosta toga a da niste ni svesni. Modeli sa oznakom HS su naši favoriti u svakom slučaju, bilo da se odlučite za uvećanje 2.5-10x44 ili 4-16x50. Neko će reći, čemu tako veliko uvećanje...? Verujte, onaj ko je probao, nikada se više ne vraća na “staru školu” gde je 6x idealan za lov. Gluposti... Pa valjda je bolje da vidite jasno i krupno, bez obzira na koju daljinu upućujete hitac. Pomenuti modeli se kreću u cenovnom rasponu od 500-600 dolara iverujte, za cenu Golfa dobijate Pasata.
      Bez pretenzija da preterano glorifikujemo Vortex optike, želeli smo da sa vama podelimo saznanja, utiske i iskustva iz minulog perioda. Zatim, ako izuzmemo evropsku “veliku četvorku”, i odredjene serije Leupolda , Buschnella, Night Forca, Meopte, US optics-a,, Vortex vam je najsigurniji način da potrošite novce. Takodje, ne možemo reći koje su cene u Srbiji i praviti neku dodatnu finansijsku analizu. Pozovite “Peloponez” iz Novog Sada i raspitajte se.

Predrag Djurdjev
Sačuvana

odstrelis kad mozes a sa .270 kad pozelis
ProfiHunter
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 1346E-mail
« Odgovor #1 poslato: Фебруар 03, 2016, 06:05:34 »

Zanima me misljenje kolega o ovoj optici,licno me zanima neka za iskljucivo cekanje divljih svinja za kalibar 3006,ako je neko ima ili pouzdano zna vise ,molio bih ga da mi iznese svoja zapazanja i iskustva  hi
Sačuvana

Lako je stici do vrha,mnogo je teze  tu i ostati
dreger
Senior
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 362


E-mail
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 03, 2016, 08:50:20 »

Nemam iskustva licnog al sam od drugih kolega sa drugih foruma cuo samo reci hvale,ja sam ovu optiku prvi put video na sajmu u NS,a sad skoro sam imao ponovo priliku da je bolje pogledam i to nekoliko modela iz svih ovih serija,i crosfire 3-9x40,crosfire hog hunter 3-12x56 sa iluminacijom,diamondback 3-9x40 i 2-7x35 kao i viper 3-9x40.
Na prvi pogled i meni kao laiku izgledaju veoma dobro i kvalitetno ,e sad kakve su u praksi .tj.u sumrak i u svim vremenskim uslovima(kisa,sneg,magla itd)to neznam .
Inace sa veoma zagrejan za neki model iz Viper serije samo da vidim koji ima i iluminaciju i cujem cenu .
Inace moja jedina zamerka i ono sto mi se nesvidja je sto vecina modela imaju BDC koncanicu sa onim crticama sto je po meni nepotrebno za neke nase prosecne lovacke zahteve kao i cini mi je da je koncanica malo tanja i neznam kako bi to izgledalo u sumrak pogotovo na manjim metama(lisicama)?
I jos nesto malo koji model ima iluminaciju(crvenu tacku) od diamondback serije nema je ni jedan model,crosfire ima hog hunter,a Viper msm da ima 1 ili 2 modela sa IL i to me interesuje koji.
Po meni je :Koncanica(bdc)i malo modela sa Iluminacijom nesto sto bi proizvodjac trebao svakako da uzme u obzir i napravi neke modele sa pravim lovackim koncanicama(4a,duplex)koje se kod nas (Evropi)najvise koriste kao i da u neke najtrazenije i najupotrebljavanije modele stave crvenu tacku(luminaciju).
Inace sve se moze  videti ali i naruciti ako vas nesto konkretno zanima  kod naseg kolege i clana foruma SaletaZr.
Pa se nadam da ce se i sam Sale javiti ovde sa jednom dobrom prezentacijom sta ima u ponudi.

Sačuvana
Milan Nikolic
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 243


E-mail
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 04, 2016, 10:46:38 »

Vortex Viper HS 4-16x50 sa BDC končanicom:


Sačuvana
Milan Nikolic
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 243


E-mail
« Odgovor #4 poslato: Фебруар 05, 2016, 10:25:30 »

Vortex Viper HS 4-16x44https://www.youtube.com/watch?v=nlEiflNFuP4
Sačuvana
SHEYTAN
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2886


« Odgovor #5 poslato: Фебруар 05, 2016, 10:29:48 »

^ Negde sam već pominjao: glavna mana USA optika, pa i Vortexa - tanke končanice za sumrak/svitanje...  hi
Sačuvana

T N T

diablo  diablo  diablo diablo  diablo  diablo

B  E  S  N  I  L  O
swift
Administrator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 3593


swift


« Odgovor #6 poslato: Фебруар 05, 2016, 12:07:18 »

Svašta,
tanka končanica spiteful

Pa upališ lampu, noćom, pa sve vidiš.
A ako ne pališ lampu,rizikuješ da ubiješ nekog učesnika u lovu
ili krmaču umesto vepra.

Zbog neupaljene lampe je uzeto par života u poslednjih 10 godina.

Ajd.. drinks


Sačuvana

odstrelis kad mozes a sa .270 kad pozelis
SHEYTAN
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2886


« Odgovor #7 poslato: Фебруар 05, 2016, 12:36:23 »

Ništa ja nisam rekao za noćom!  hi
Sačuvana

T N T

diablo  diablo  diablo diablo  diablo  diablo

B  E  S  N  I  L  O
ProfiHunter
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 1346E-mail
« Odgovor #8 poslato: Фебруар 05, 2016, 12:47:22 »

Svašta,
tanka končanica spiteful

Pa upališ lampu, noćom, pa sve vidiš.
A ako ne pališ lampu,rizikuješ da ubiješ nekog učesnika u lovu
ili krmaču umesto vepra.

Zbog neupaljene lampe je uzeto par života u poslednjih 10 godina.

Ajd.. drinks
I ja upalim lampu i svinja me samo pozdravi sa senkom u skokovima  yahoo

Ako ima svetlecu koncanicu ili krstic to zavrsava posao,zanima me kakvo joj je vidno polje ?

Mada kako ima dobru garanciju pretpostavljam da nije losa.
Sačuvana

Lako je stici do vrha,mnogo je teze  tu i ostati
Pedja1965
Senior
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 489


« Odgovor #9 poslato: Фебруар 05, 2016, 02:23:39 »

Ameri love od svitanja do sumraka zato im odgovaraju tanke končanice pozdrav
Sačuvana

ja opraštam mnogo,ali nikad ne zaboravljam ono što mi je učinjeno
dreger
Senior
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 362


E-mail
« Odgovor #10 poslato: Фебруар 05, 2016, 07:14:02 »

Ma love Ameri i nocu,imate toliko snimaka na yutubu kako love kojote i lisice nocu uz pomoc raznih lampi i reflektora,tako da ta prica koja se stalno provlaci kako se u Americi ne lovi nocu ,apsolutno nije tacna.
I danas sam pricao sa prodavcem i potvrdio mi je da u seriji Viper nema ni jedan model sa crvenom tackom(iluminacijom),steta jer da nesto ima (3-9x40,2,5-10x44 ili 3,5-10x50)odmah bi porucio.
I ja sam vec napisao da se meni cini da su te koncanice malo tanke za sumrak i svitanje,ne govorim za noc uz koriscenje lampe,nego cisto cekanje npr.predatora ujutro i uvece,a i ne koriste i nemaju svi lampe.
Sačuvana
ProfiHunter
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 1346E-mail
« Odgovor #11 poslato: Фебруар 05, 2016, 07:33:27 »

Ma love Ameri i nocu,imate toliko snimaka na yutubu kako love kojote i lisice nocu uz pomoc raznih lampi i reflektora,tako da ta prica koja se stalno provlaci kako se u Americi ne lovi nocu ,apsolutno nije tacna.
I danas sam pricao sa prodavcem i potvrdio mi je da u seriji Viper nema ni jedan model sa crvenom tackom(iluminacijom),steta jer da nesto ima (3-9x40,2,5-10x44 ili 3,5-10x50)odmah bi porucio.
I ja sam vec napisao da se meni cini da su te koncanice malo tanke za sumrak i svitanje,ne govorim za noc uz koriscenje lampe,nego cisto cekanje npr.predatora ujutro i uvece,a i ne koriste i nemaju svi lampe.


A jel ima neka serija sa crvenom tackom ili ne?
Sačuvana

Lako je stici do vrha,mnogo je teze  tu i ostati
dreger
Senior
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 362


E-mail
« Odgovor #12 poslato: Фебруар 06, 2016, 11:29:37 »

Kolko ja znam ima serija crosfire II hog hunter 3-12x56 sa V-brite koncanicom,taj sam licno gledao cena je 39900din.
Mada bilo je na sajtu "magnuma"crosfireII 3-9x50 isto sa Iluminacijom i V-brite koncanicom i cena mu je bila oko 28000din,al vise nemaju na sajtu nista od vortexa.al verujem da ovi iz "peloponeza"mogu da ga nabave.
evo hog huntera:

Sačuvana
dreger
Senior
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 362


E-mail
« Odgovor #13 poslato: Фебруар 06, 2016, 11:41:04 »

Ili ovi nasi neznaju ili nece daaznaju?al evo nadjoh na slovenackom sajtu za optike da ima Vortex Viper xbr.2,5-10x44 Crossbow scope sa crvenom tackom.cena na snizenju :642evra.stim da ima koncanicu za koju ja neznam koja je(verovatno neka takticka bdc)

Sačuvana
Milan Nikolic
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 243


E-mail
« Odgovor #14 poslato: Фебруар 06, 2016, 12:10:49 »

Kolko ja znam ima serija crosfire II hog hunter 3-12x56 sa V-brite koncanicom,taj sam licno gledao cena je 39900din.
Mada bilo je na sajtu "magnuma"crosfireII 3-9x50 isto sa Iluminacijom i V-brite koncanicom i cena mu je bila oko 28000din,al vise nemaju na sajtu nista od vortexa.al verujem da ovi iz "peloponeza"mogu da ga nabave.
evo hog huntera:To je ova končanica:Ima i Vortex Diamondback sa V-plex končanicom:

Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 11   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: