DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161318 poruka u 7270 tema- 6973 članova - Poslednji član: cvele777

Октобар 21, 2019, 01:49:45
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: [1] 2   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: PREPELICE  (Pročitano 11298 puta)
#
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 216



« poslato: Јун 11, 2008, 08:58:17 »

Prepelice sa belim grožđem:



Kažu da su specijaliteti od prepeličijeg mesa bili redovna pojava na trpezama egipatskih faraona. Pa, ako je bilo dobro za njih, sigurno vredi probati...
Sastojci:
4 kom      prepelice
250 ml     belog vina
150 g      pančete
250 g      belog grožđa
               sušeni ruzmarin
               sušena majčina dušica
1 kašika      ulja
             so
             biber



Priprema

Isecite pančetu na kockice.



Očišćene prepelice dobro operite spolja i iznutra, posušite ih pomoću papirnog ubrusa ili čiste kuhinjske krpe pa ih posolite i pobiberite.



Natrljajte prepelice sušenim ruzmarinom i sušenom majčinom dušicom.



U adekvatnoj posudi zagrejte ulje, dodajte pančetu i kratko je propržite.



Dodajte prepelice u posudu sa pančetom, kratko ih zapecite sa obe strane na jakoj vatri pa podlijte belim vinom. Smanjite temperaturu i ostavite ih da se kuvaju dok polovina tečnosti ne ispari, okrenite ih na drugu stranu, poklopite i kuvajte još 10-ak minuta.



Blanširanje grožđa

U posebnu posudu stavite vodu da prokuva, potopite oprana zrna grožđa i ostavite ih potopljena par minuta.



Kada prepelice dovoljno omekšaju, dodajte blanširana zrna grožđa i sve zajedno kuvajte još 2-3 minuta.



Služite dve prepelice po osobi, cele ili isečene na komade, prelivene saftom u kom su se kuvale.
Sačuvana
Nikola Vojinovic
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2193


Najbolji na Forumu u 2012 godini


« Odgovor #1 poslato: Јун 12, 2008, 07:16:32 »

Svaka cast Mauz!
"Prepelice na Perin nacin"
Sačuvana

Priroda, kerovi i lov
huntinggirl
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 738


NAJBOLJA NA FORUMU LORIST U 2009 GODINI


E-mail
« Odgovor #2 poslato: Јун 12, 2008, 10:43:19 »

MoMožete baciti kamen na mene, ali ja sam sa prepelicom isto kao sa rečjim ribama: suviše kosti ima... :Smiley
Sačuvana
descha
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 32


E-mail
« Odgovor #3 poslato: Јун 13, 2008, 06:41:14 »

Prepelice se mogu  jesti i sa kostima  Grin. Bio sam svedok jedenja prepelice i sa perjem, presne...  Grin Grin Grin
Sačuvana
Nikola Vojinovic
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2193


Najbolji na Forumu u 2012 godini


« Odgovor #4 poslato: Јун 16, 2008, 07:29:44 »

Prepelice se mogu  jesti i sa kostima  Grin. Bio sam svedok jedenja prepelice i sa perjem, presne...  Grin Grin Grin
Super ako volis "sveze" meso ili ako si ker!  Grin
Sačuvana

Priroda, kerovi i lov
von Maksimilian
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 608


Sve teče sve se menja...


« Odgovor #5 poslato: Јун 16, 2008, 11:46:22 »

Ako se zoves Bole, a zovu te Bove, onda su te prepeljke najukusnije na svijetu!
[/quote]
Samo se ti zezaj na ,,dedin,,račun opet će on da napiše velikim slovima :,,Ko s*decom spava upišan se budi,,!!!! Grin Grin ;DSvile ovom li ti dade onu finu pušku da se posluži?!
Sačuvana

Ako sve uradiš danas bićeš pod stresom ostavi nešto i za sutra...  Smiley лангзам абер зихер
swift
Administrator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 3593


swift


« Odgovor #6 poslato: Јун 16, 2008, 12:18:02 »

Ako se zoves Bole, a zovu te Bove, onda su te prepeljke najukusnije na svijetu!
Samo se ti zezaj na ,,dedin,,račun opet će on da napiše velikim slovima :,,Ko s*decom spava upišan se budi,,!!!! Grin Grin ;DSvile ovom li ti dade onu finu pušku da se posluži?!
[/quote]

Max, ne pitaj nista...
Samo znam da ce sada sam da markira prepelicu, sam ce je vaditi iz sirka, sam ce plivati preko kanala po fazana..
Bole se uvredio Grin
Sačuvana

odstrelis kad mozes a sa .270 kad pozelis
HuntR
Gost
« Odgovor #7 poslato: Јун 25, 2008, 11:30:49 »

ako se neko seca one dve francuske kuvarice sto su devedesetih isle na BK televiziji
one su imale zanimljiv recept za prepelice.napravio sam ga sa jarebicama jer u tom moment mi nisu bile dostupne prepelice.posto je recept za po meni za malko hladnije vreme do dan danas ga nisam napravio sa prepelicama ali nije los,vredi probati.
ociscene prepelice na kratko proprziti,izvaditi na tanjir, u tiganj na to ulje baciti mesavinu zeleni,malo crnog luka i sveze paprike vratiti prepelice ,smanjiti vatru na minimum naliti belog vina i poklopiti.bez mesanja samo okretati tiganj.kad je meso kuvano dodati belu zaprsku sa mirodjijom.sluziti sa kuglicama od pirinca.preporuka ako je moguce samo belo meso i batake koristiti
Sačuvana
marko cvarak
Junior
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 64



E-mail
« Odgovor #8 poslato: Септембар 12, 2008, 10:02:12 »

jeli vi cupkate perije sa perpelica ili gulite sa kozom!

ja kad puknem 50-80 komada u juru, nestignem ih sve ocerupati, pa ih derem!
Sačuvana

Ja sam prisutan
MAUZ
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 541


sstegnjaic
E-mail
« Odgovor #9 poslato: Септембар 30, 2008, 10:48:43 »

Marko, ove cugulje sa kraja lova, kad im se nakupi masnoce, greota je drati. NEkad vreme, kolicina ili po neki odstreljeni primerak ne dozvole da ostanu u kozi, pa ih valja odrati. Neke doduse od pojedinih kerova pri aportu dobijes ociscene i bez utrobe   Grin

Elem, ove su uglavnom ociscene, a svega 3 odrane...

Danas sam se odlucio spremiti ih sveze, pre zamrzavanja. Priznacete, zamrzivac ubije kod mesa mnogo toga, pa se uvek trudim ulovljenu divljac ili njene delove spremiti odmah dan - dva po ulovu, mada neretko i zamrzavam za neke prilike i ljude!

Dalje za danasnji recept koji se donekle bazira na Bikovom i mom proslogodisnjem je bilo potrebno sledece:

8 prepelica
100 grama margarina
4 cena belog luka
1 koren persuna
susenog ruzmarina po zelji
majcine dusice po zelji
malo sirceta (pozeljno vinsko)
biber
manja glavica crnog luka
50 ak gr slanine
16 bobica crnog grozdja

Dobra volja, kutlaca i oveci tiganj.

Pac:
Ociscene pticice ubaciti u dublji sud i preliti ih 'ladnom vodom. U vodu iscediti 3 cenja belog luka, koren persuna, dodati malo sirceta i malo bibera. Ostaviti ih oko 3-4 sata u toj vodi.



Kad voda ovako lepo pocrveni, izvaditi ih, osusiti, moze ubrusom, krpom...
Suve ih po zelji zaciniti majcinom dusicom i ruzmarinom, te im u utrobu staviti po 2 zrna grozdja (najbolje iz berkasovackih vinograda  lol ).

Zaboravih, posoliti i pobiberiti po zelji i ukusu.

Margarin staviti u tiganj na najjacu vatru i sacekati da se ugreje, bas, bas, a potom u njega ubaciti sitno seckanu slaninu i crni luk.

Sacekati da luk porumeni, i cediljkom ga izvaditi iz tiganja, pustio je iz sebe sve sto valja, a suva materija moze samo zagorcati ukus.Ubaciti prepeljke, znaci u vreo margarin...

Smanjiti vatru na pola
Poklopiti, nakon 4-5 minuta otklopiti i okrenuti prepeljke...

Jos 4-5 minuta i videcete ovako nesto:


To znaci da su gotove  lol

Prebaciti na pladanjku ili plici tanji i politi sa malo umaka u kojem su se spremale, otprilike ovako...

Uz njih su posluzeni sampinjoni i vrganji u svom saftu, a za to ce Vam recept napisati moja zena  lol  lol  lol

Prijatno, MAUZ!
Sačuvana
von Maksimilian
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 608


Sve teče sve se menja...


« Odgovor #10 poslato: Септембар 09, 2009, 08:01:04 »


 Kuvarica Rada!


Kurvarice manje zbori da ti ručak ne zagori!


Krčka se ... deder Rado promešaj malo...ma ne kukovima, VARJAČOM!!!!  lol biggrin


Gotovo !!! Pa kajsiju kao aperitiv al nije imperativ pa špricer da prokliza... beše lepo HVALA DRUGARI!!!
Sačuvana

Ako sve uradiš danas bićeš pod stresom ostavi nešto i za sutra...  Smiley лангзам абер зихер
Sloga_1
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 623



E-mail
« Odgovor #11 poslato: Септембар 09, 2009, 08:10:23 »

ZAVIDIM I ZAVIDIM LJUDI PA STO BAREM NE SACEKASTE MENE  not_ithreaten nono tommy
Mito za ovo ti nema vise dolaska u Kanadu angry2
Sačuvana
dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #12 poslato: Септембар 09, 2009, 08:16:39 »

Sto? Tamo sam vam lose kuvao???  sorry
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
bane30
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1249


Ako kanis pobijediti nesmes izgubiti!


E-mail
« Odgovor #13 poslato: Септембар 10, 2009, 06:58:38 »

Stvarno Sloga zabrani mu svaki dolazak zasluzio je! Eto mogao je na primer mene da zove da te menjam al nije... I on i ovaj matori pervertido sto kaci slike!
Sačuvana
SHEYTAN
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2837


« Odgovor #14 poslato: Септембар 10, 2009, 07:01:55 »

Sloga bi sve za dž, a živi & radi u kapitalizmu. E, ne može! El tamo nema prepelica? NEMA? OK, al ima musova! Predlažem zamenu, glavu za glavu! Mislim da je pošteno! Čak nudim 2:1!

 lol

VEEELIKI pozdrav za čika-Slogu!  drinks
Sačuvana

T N T

diablo  diablo  diablo diablo  diablo  diablo

B  E  S  N  I  L  O
Stranice: [1] 2   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: