Proveriš da li imaš program MMSCONFIG na disku koji se dobija uz kameru (plava ikonica) Ukoliko nemaš program na disku skineš sa suntekovog sajta
http://www.cnsuntek.com/en/hr.aspx?code=0301 .
Pokreneš program i pokazuje ovako:

Na njemu podesiš sve kao i ovde. Mislim da je na tvom modelu maksimum 12 mp. Ja koristim isključivo slike, bez videa na 30 sekundi. Kad ti radi mail (SMTP), mms je iskljućen (off) i obrnuto. Najjeftinija je opcija preko maila jer u telenoru imaš opciju da aktiviraš 500 mb za mesec dana po ceni od 300 rsd, što je i previše.

Sa leve strane sve prepišeš, a u donjem desnom uglu trebaš da staviš mail adresu sa koje ćeš dobijati slike, a ispod njenu šifru. Najbolje je da otvoriš novi na gmail ili ako imaš neku staru. Desna kolona su parametri koje prepišeš, a ispod imaš mesta za 3 mail adrese na koje da stiže. Sve to snimiš kao parametar.dat i nju kopiraš na kameru. To su joj parametri po kojima radi . Najbolja stvar je da staviš mail sa telefona i za 1-2 min ti stiže slika.
Izbegavajte da kupujete kamere kod na s jer su previše skupe. HC300m u Kini košta 60 e, mnogo je bolja varijanta HC350m (ima veću brzinu okidanja) košta oko 70 evra. Ovo su sve 2g kamera. Hc700g kao i sve ostale koje imaju oznaku g su 3g kamere 90-100 e. Imaju odličnu brzinu okidanja, bolji kvalitet slike i poruka stiže za 20 d0 40 s. Naručio sam oko 13 kamera za sebe i drugove i carina se kretala od 600 do 2200 rsd. Što je svakako jeftinije nego kupiti ovde.

Levo hc700g, a desno hc350m.