Mali update

Baxtera nisam izvodio do pola sezone sa grupom, u kojoj su samo seteri. Prvi izlazak, realno sam ga preforsirao, nije imao kondicije da izdrzi ceo dan, tako da je dosta vremena proveo iduci iza mene. Dizao nije nista, ali je imao dobar aport, doneo je bez po muke fazana kojeg mi nismo mogli da nadjemo.
Sledeci izlazak, bio je u komercijalu. Jos nije pucano ispred njega, i kako smo krenuli, podigao je pticu. Sa malo zebnje, odstrelio sam ga. Na moje odusevljenje, nikakva negativna reakcija na pucanj. I uredan aport. Malo tvrdji, ali aport. Srce mi je na mestu

Svaki naredni lov, ili izlazak u setnju, bio je sve bolji, sa sve vise energije (nazalost nisam imao priliku da odstrelim ponovo nesto pred njim), a za aport je odlican. Sada, uredno dize divljac. Porastao je dosta, cak je za cca 5 cm visi od drugarovog odraslog springera, ali je taman uhranjen (ne mrsav) iako jede sigurno duplu dozu od one koju bi realno trebao da jede (on je meni radni ker, a babi izgleda ljubimac, stalno ga dohranjuje

) Vodio sam ga jednom i na patke, nije bilo hladno, zbog ulaska u vodu, ali nismo imali nista ulovljeno sto bi doneo. Doduse, uredno je iznosio lokere koje sam postavio

ne odaziva se na prvu kad ga pozovem uvek, ali generalno dobro slusa - usmeravanje rukom prati, komandu stani slusa bez pogovora, zna dobro i sta je fuj, i sta je aport. poceo je malo da se udaljava, ali se na komandu odmah vraca (to ne znam kako da uradim, da se ne udaljava na vise od 30ak m). nisam radio sa pistaljkom, to cu na prolece. energicno se krece sad stalno (ranije je vise trckarao), a kad nadje trag, to je poseban show za gledati. i moram mu staviti medenicu, da pratim kretanje kad udje u gustis, a sad ulazi stalno, ko podmornica je. i dalje je blentavi stenac, ali svakog dana mi poprima odlike i ponasanje koje zelim, verujem da cu sledece sezone biti prezadovoljan!