RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE? ,evo ja vas volim

.
Možda zato što sam ribolovac i lovac,ja u svom okruženju nemam problema sa netrpeljivosti prema ribolovcima i obrnuto ,baš naprotiv mnogi lovci u mom kraju su ujedno i strastveni ribolovci i obratno.Vjerujem baš radi toga da nema sukoba i mržnje i sam do prije 5-6 godina bio strastveni ribolovac,lovio sam svim zakonski dozvoljenim metodama,od udice ,mreže ,vrša a najviše sam volio ronjenjem i podvodni ribolov uz pomoć puške na komprimirani zrak.
Jedini problemi koje sam imao sa ribolovcima je bio kada sam i sam bio ribolovac a to su pojedinačni i izdvojeni slučajevi i samo zato što su neki ljudi baš kao i svugdje navikli loviti na nedozvoljene načine ali oni i nisu ribolovci niti ih ja smatram ,to su krivolovci i svakako ne spadaju ni u lovce a ni u riblolovce.Jedine neugodnosti sa ribolovcima koji to nisu , sam imao od tih ljudi koji su lovili ribu, pazite sada dinamitom što je jako opasno za podvodne ribolovce ,imao sam rijetko takve problema ali sam imao i ti problemi kada bi ih imao bili su jako ozbiljni i opasni za mene.
Pravi lovac i pravi ribolovac,oni su za mene isto ,volimo prirodu,,lov, samo svatko drugim metodama i različite vrste.Radimo to sa istom strasti i ljubavi za time što radimo,volimo prirodu,druženje sa kolegama i imamo iste interese i nebi smjelo biti netrpeljivosti.Rado sam viđen gost kod lovaca ali i ribolovaca, a često su to ljudi koji su jedno i drugo.
Naravno ponekad je potreban kompromis jer nemogu se na istom mjestu loviti patke i pucati iz puške a da ribolovci nedaleko love ribu. Kada su većina univerzalni kao u mom kraju pa su velika većina i lovci i ribolovci ,sve je puno lakše .
Prestao sam sa ronjenjem prije 6-7 godina ,ne još nisam to prebolio,želja za tim je jaka i dalje i ne popušta , na sreću ostala je druga velika ljubav lov koja ipak nemože potpuno nadomjestiti ovo prvo.Na sreću ostale su slike koje ponekad sa sjetom pregledajem i samo mi je krivo što nisam i više slikao.Tako savjetujem svim lovcima i ribolovcima ,nosite obavezno digitalac, sve dokumentirajte , sjećanja blijede vremenom a sam pogled na slike odmah osvježi sjećanje na taj događaj ,pa čak i sitnice koje sam mislio da sam zaboravio.Sada imam na stotine takvih slika koje su ostale kao trajno i neizbrisivo sjećanje na taj period mog života .
Žao mi je pročitati da tako nije u svim sredinama i da ima mržnje između lovaca i ribolovaca ,nebi smjelo niti bi trebalo biti....
Ipak za kraj ,u krugu sam i lovaca i ribolovaca ,ribolovci ipak bolje lažu,šta jest, jest tu su bolji nego mi lovci ,bar ovi moji