7 rem mag
|
 |
« Odgovor #4245 poslato: Јануар 10, 2018, 03:38:23 » |
|
U nedjelju bio gost kod kolege, pala dva grla u "čarapama"... 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mpeca
|
 |
« Odgovor #4246 poslato: Јануар 16, 2018, 10:22:03 » |
|
Prodje i ovaj vikend lova na divlje svinje.. Imao sam dve sanse za pucanje.Divljac se kretala sama kroz loviste nisu je gonili kerovi.. U prvoj prilici videci da je u pitanju krupna jedinka koja je jurila kao brzi voz kroz visoku travu nekih 80 metara daleko od mene, pogledom sam trazio dokaz da je u pitanju vepar a na svinja .Dokaz u vidu kljova preko optickog nisana doduse jesam video ali kasno za siguran pogodak pa kapitalac ode .. Ubrzo nakon njega ukazala mi se nova prilika , druga sansa i nju sam iskoristio.Doduse u pitanju je bilo nazime i tu nisam imao sta da kalkulisem. Istog dana kerovi su nasli i jednog kapitalnog vepra koji je takodje izmakao zasedama i presao u susedno loviste. Sa njime takodje nisam imao srece jer je kolega koji se nalazio izmedju mene i njega bio bez bubice za radio stanicu pa je vepra koji mi se priblizavao vratio nazad na sigurno.. Divljaci imamo redovno je prihranjujemo pa ce i naredne sezone biti nadam se i prilika za druzenje i uspesan lov. Drage kolege 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
7 rem mag
|
 |
« Odgovor #4247 poslato: Јануар 19, 2018, 10:34:37 » |
|
Danas Norvežani, kiša nas prala nekoliko puta, 7 veprova na štreki, od toga 3 ..bačka..., 15 grla, očekivah puno bolje, no izgleda ekipa koja puca velike gice uz dosta promašaja...jedino što me veselilo-pao bijeli, gican koji se pojavio unazad 2 mjeseca, vješto izbjegavao lovove, no sad naišao... 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
7 rem mag
|
 |
« Odgovor #4248 poslato: Јануар 22, 2018, 09:20:34 » |
|
Drugi dan...19 kom, 5 veprova,prvi prigon po pljusku, blizu 100 hitaca, poslije pečenka i veselje... 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mpeca
|
 |
« Odgovor #4249 poslato: Јануар 23, 2018, 03:37:31 » |
|
Kada se kolega divljac cuva i neguje ,pravilno gazduje onda se ima sta i loviti a i uloviti.Cestitke za ulov . Nasa grupa je ovog vikenda imala nekoliko sansi za odstrel a iskoriscene su dve prilike.U subotu smo zaustavili jedno nazime a i u nedelju takodje jedno. U Subotu sam primetio jedan trag vepra gore u tupom vrhu i u dogovoru sa nekoliko kolega posao njegovim tragom da ga podignem sam bez kerova.Bilo je svezih tragova od vukova i nismo hteli da rizikujemo.Pritegnuh Goratex jaknu nabacih kapuljacu javih se na stanici da krecem. Vepar ko vepar isao je samo najguscim delom planine kroz trnje stene i sitan gabrak.Na mojih predjenih 100 metara vise od 60 sam prateci njegov trag otpuzao potrbuske za njime.Planina sneg veje sa neba a i pada sa rastinja ..Metar po metar kada posle nekih pola sata nadjoh tragove svezeg rivenja i veprovog kretanja u polukrug.. Pomislih priprema se da prilegne .Znao sam da su moje sanse da pucam na njega ravne nuli gusto je a i na rastinje se nahvatao sneg nevidi se vise od nekoliko metara ispred .Pogledah onako lezeci karabin ocistih rukom sneg na mehanickih nisana pa krenuh polako napred.Nakon nekoliko minuta zacuh krckanje rastinja i preturanje kamenja.Vepar pomislih ali ga ne ugledah vec samo nadjoh njegovo sveze izriveno legalo i sveze tragove njegovog bega.. Pratio sam ga jos nekih sat vremena i napokon izbih na Belo kamenje kod Lilinskih pojata.Svezi tragovi cizama nekog od kolega i vepra koga sam pratio. Pomerio se kolega sa prelaza a vepara mu ugazio u trag cizme.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mpeca
|
 |
« Odgovor #4250 poslato: Јануар 23, 2018, 03:56:51 » |
|
Kasnije sam saznao da je to trag cizama kolege Slavka iz Nisa.Vepar ode svojim putem a mene mrak uhvati u vrtaci u planini. Ogrejah se malo i prosusih pored vatre a nakon toga spustih sumskom stazom na sumski put koji iz Baldica ide preko Belog kamena u Pajez.Presekoh trag guma u snegu od Samuraja moga prijatelja Milana pa krenuh uzbrdo prema Pajezu. Slobodanov sin Vlada sa kolegom mi je posao u susret pa se nesto kasnije svi zajedno uputismo Slobodanovoj kuci u Pajez gde su me cekali Zika iz Leskovca, Andjel njegov sin Milan i ekipa lovaca nasih kolega iz susednog lovista. Potovarismo se u vozila pa nazad u Kalnu da odmorimo malo i pripremimo se za lov narednog dana. Prodje eto jos jedan lovacki vikend jos jedno lovacko iskustvo i potvrda lovacke saradnje i pozrtvovanosti kolega da se uvek kada treba pruzi pomoc. Puno je otvorenih bunara u planini koji vrebaju a njih znaju jednino mestani.Veliki je rizik i leti skrenuti sa sumskih staza a kamoli zimi i po danu a kamoli mraku.. Drage kolege 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
vuk sa motajice
|
 |
« Odgovor #4251 poslato: Јануар 23, 2018, 04:15:35 » |
|
Mpeca pravi lov bez obzira sto je vepar umakao ali pravi planinski lov se nemoye porediti sa ravnicarskim lovom nikada, i jedan i drugi su teski i neizvjesni ali planina je uvijek bila za prave gorstake i poznavaoce tragova, staza, bogaza. 
|
|
|
Sačuvana
|
Budi do kraja ono sto jesi
|
|
|
7 rem mag
|
 |
« Odgovor #4252 poslato: Јануар 29, 2018, 10:14:37 » |
|
Petak, domaći lovci, njih 20-tak, oko 120 šuseva, 23 grla ds, 2 čaglja...  Subota, grupa iz Istre, njih 11, 12 grla... 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GPK
Gost
|
 |
« Odgovor #4253 poslato: Јануар 30, 2018, 09:56:55 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
goranv
|
 |
« Odgovor #4254 poslato: Јануар 31, 2018, 10:07:42 » |
|
 Ko li gadja fazana?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stefan
|
 |
« Odgovor #4255 poslato: Јануар 31, 2018, 10:27:43 » |
|
Pozdrav za Gorana i jedno pitanje, bez ikakve loše namere: kako je moguće da se odstreli fazan u lovu na divlju svinju? Ne mislim kalendarski, nego praktično, pretpostavljam da se koristi kombinirka ili driling, ali koja je municija u cevima? Pozdrav 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GPK
Gost
|
 |
« Odgovor #4256 poslato: Јануар 31, 2018, 12:31:18 » |
|
Pozdrav za Gorana i jedno pitanje, bez ikakve loše namere: kako je moguće da se odstreli fazan u lovu na divlju svinju? Ne mislim kalendarski, nego praktično, pretpostavljam da se koristi kombinirka ili driling, ali koja je municija u cevima? Pozdrav  Stefan ako sam ista dobro naucio i apsolvirao to je da u lovu postoji samo jedno Pravilo a ono glasi. U lovu je samo jedno pravilo da pravilo nema. Lovac je imso drilin u rukama u jednoj cevi sacmu granulacije 3mm u drugoj brener kuglu . Fazan je doleteo i sleteo na granu nedaleko od gega i ovaj ga odstreli sacmom koja je bila namenjena ta teta liju.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stefan
|
 |
« Odgovor #4257 poslato: Јануар 31, 2018, 01:07:18 » |
|
Stefan ako sam ista dobro naucio i apsolvirao to je da u lovu postoji samo jedno Pravilo a ono glasi.
U lovu je samo jedno pravilo da pravilo nema.
Lovac je imso drilin u rukama u jednoj cevi sacmu granulacije 3mm u drugoj brener kuglu .
Fazan je doleteo i sleteo na granu nedaleko od gega i ovaj ga odstreli sacmom koja je bila namenjena ta teta liju.
Sve jasno, jednostavno drugačiji način lova i to je to. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Tomo VRBAS80
|
 |
« Odgovor #4258 poslato: Јануар 31, 2018, 07:10:09 » |
|
Svaka cast jos na grani ga odstrelio i onda neko rece da nam predje ta svecka kultura lova! 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GPK
Gost
|
 |
« Odgovor #4259 poslato: Јануар 31, 2018, 07:58:30 » |
|
Tomo ti moraš znati da svugde ima ljudi koji su zslutali u lov.
Ja licno kao i 20% od ukupnog broja lovaca nikada nebi pucali Fazana na Zemlji ili grani. Ali kao sto i sam znas u lovu kao i na ovim drustvenim mrezama ima svakojakog sveta.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|