AcaNik
|
 |
« Odgovor #60 poslato: Новембар 05, 2014, 08:11:24 » |
|
Има мерлинка у .410 
|
|
|
Sačuvana
|
Нема живота пре кафе
|
|
|
SHEYTAN
|
 |
« Odgovor #61 poslato: Новембар 05, 2014, 08:28:28 » |
|
E, taj bi model trebali nazvati CHEMERLINKA! 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
car
|
 |
« Odgovor #62 poslato: Новембар 06, 2014, 01:59:30 » |
|
A sta cu loviti sa wincester 30-30 verovatno svinje u cestaru, jedino ovaka kratka puska mi odgovarala da se provlacim kroz granje. A da pa lovio sam dosta godina svinje sa pap pa padale  e sad ovaj 30-30 koliko da je jaci uradice posao,cek prvo da vidim divlju svinju pa onda pucanje. 
|
|
|
Sačuvana
|
Volim lov i pecene prasice
|
|
|
AcaNik
|
 |
« Odgovor #63 poslato: Новембар 06, 2014, 06:16:02 » |
|
Баш ме занима како ће се показати на свињама тај калибар. Винчестер, Мерлин или Роси?
|
|
|
Sačuvana
|
Нема живота пре кафе
|
|
|
car
|
 |
« Odgovor #64 poslato: Новембар 06, 2014, 06:23:31 » |
|
Ova kod mene je pravi wincester 94, 30-30kal veruj mi i mene zanima dal ce divlje svinje da imaju zamerke 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
AcaNik
|
 |
« Odgovor #65 poslato: Новембар 06, 2014, 07:08:56 » |
|
94 или 94АЕ? Искрено више готивим Мерлинку 
|
|
|
Sačuvana
|
Нема живота пре кафе
|
|
|
crni đorđe
|
 |
« Odgovor #66 poslato: Новембар 06, 2014, 08:34:52 » |
|
Pogledah malo po katalozima da vidim osobine ovog kalibra. Pored toga što ne vidjeh mnogo proizvođača da ga nudi, što već može da bude i problem, vidjeh da energetski je negdje na nivou 6,5x55 (E0 oko 2500J za zrno koje sam našao u katalogu), s tim da sa povećanjem daljine ima veći gobitak energije od ovog, pa se nameće pitanje dovoljnosti njegove snage za odstrel, naročito krupnijih divljih svinja. Spomenuto je da bi de koristila u lovu na gusto obraslom terenu. A upravo tu slab pogodak vepra, ili sa nedovoljno energije može da bude opsan. Ne kudim ga, samo onako "naglas" razmišljam.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
car
|
 |
« Odgovor #67 poslato: Новембар 06, 2014, 09:04:08 » |
|
Ako me svinje ne udave bice dobro  ma dobar pogodak i obara se sve i sa manjim kalibrima sam imao uspeha . E sa ovim ce se proslavim, srbin sa wincesterkom 94AE 30-30  bice tu svasta,samo da krene lov ,terijere sam spremio ,puska isprobana na mete e meso je nesto drugo 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Ry
|
 |
« Odgovor #69 poslato: Новембар 08, 2014, 07:37:15 » |
|
Realno, da bi strelac imao prednost u brzini repetiranja, a pri tome odrzao preciznost sa ovakvim puskama mora mnogo da se vezba.Otprilike toliko da kada udjes u fazon od puske nema nista, sto ce reci da te municija kosta mnogo vise nego puska. Ne kazem da 30-30 ne ubija, ubija ali veoma retko to cini dobro..to su puska i kalibar za verandu i fenjer ali moras da imas noge u "X" i da te zovu John Wayne Mi smo te "kaubojke" ovde kupovali za male pare i zezali se sa njima dok traju, a ne traju dugo.Onda je odvalis od drvo i uz put kuci ostavis u najblizoj policijskoj stanici..i platis 19$ za deponovanje i unistavanje. Polimerski vrhovi kao ovaj Hornady u takvim cevima nemaju smisla, u turbularnim magazinima jos manje.
|
|
|
Sačuvana
|
Sound of the drums Beatin' in my heart The thunder of guns! Tore me apart
|
|
|
goranv
|
 |
« Odgovor #70 poslato: Новембар 08, 2014, 08:16:40 » |
|
Pljunuo si istinu Ry.Lever action,pump action davno prevazidjene stvari.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
car
|
 |
« Odgovor #71 poslato: Новембар 08, 2014, 12:40:50 » |
|
Ma malo ce se lovi sa wincester 30-30 makar srnece divljaci ili sakala njih ima,a svinje  makar jednu cu za dusu , a imam jaci karabina stoje mi u sefu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
AcaNik
|
 |