DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161410 poruka u 7284 tema- 6989 članova - Poslednji član: Zaboravljeni_lovac

Децембар 12, 2019, 01:31:17
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Magareca kobasica  (Pročitano 8459 puta)
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« poslato: Фебруар 17, 2012, 06:50:12 »

Evo da vam docaram,kobasica je napravljena od cistog magareceg mesa,dodata je samo svinjske ledjne slanine...jedva mogu da docekam da stigne sa dimljenja pa da probamo,a do tada tu su slike za pocetak.. :Smiley 140 kg kobaje,malo li je?!  spiteful









Sačuvana
STANA
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 249


« Odgovor #1 poslato: Фебруар 17, 2012, 08:32:09 »

domacine svaka cast  hi
Sačuvana
Nforce
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1355


LD "Stara Pazova"


WWW E-mail
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 17, 2012, 09:20:24 »

Siladji ala ce "pretisak" da skace, ijaaao  lol good

Neka neka, samo nek` se cepa
Sačuvana


mpeca
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 923


« Odgovor #3 poslato: Фебруар 17, 2012, 09:38:05 »

Recepis?Huh?
Sačuvana
mpeca
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 923


« Odgovor #4 poslato: Фебруар 19, 2012, 06:59:24 »

 Recept?Huh?
Sačuvana
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« Odgovor #5 poslato: Фебруар 19, 2012, 08:03:25 »

Na 125 kg mesa smo stavili 14 kg svinjske ledjne slanine.Ali to ce vec svako proceniti koliko da stavi da ne bude masno,a posto je suvo meso,da ne bude ni previse tvrdo kad se osusi..
Na deset kg mesa:
26 g soli(posto je meso slatko,ali bolje sa 25g pa probati za svaki slucaj)
10 g bibera mlevenog
150 g paprike mlevene(napomena:paprika je bila izuzetno dobra,pa mozda od neke druge treba vise,da dobije boju i ukus)
belog luka isto po ukusu,oko 3 kafene kasike mlevenog kima,i muskatni orascic po ukusu,ne puno jer se jako oseti,mozda oko 2 kafene kasike isto..To je to..Dobar apetit hi
Sačuvana
mpeca
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 923


« Odgovor #6 poslato: Фебруар 19, 2012, 09:21:48 »

  Zahvaljujem kolega   na receptu .Na stolu su bile praznik za oci a posle susenja ce biti i praznik za dusu...
Sačuvana
NINA
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 218

I bjese lov


« Odgovor #7 poslato: Фебруар 22, 2012, 12:30:20 »

Koji je biber u pitanju beli ili crni ?
Sačuvana
dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #8 poslato: Фебруар 22, 2012, 09:53:24 »

E moj Siladji, nije lepo od tebe sto navlacis ljude na magarecu kobasicu...
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
mpeca
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 923


« Odgovor #9 poslato: Фебруар 22, 2012, 10:05:15 »

 Kobasica doktore sama mami pacijente....
Sačuvana
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« Odgovor #10 poslato: Фебруар 22, 2012, 05:47:10 »

Koji je biber u pitanju beli ili crni ?

Crni isklucivo,mada jee to stvar ukusa,nece puno da se menja ukus ni od belog..Ja sam napisao sve ovo orijentaciono,posto smo i mi morali da prostudiramo koliko od cega da stavimo,jer je i nama prvi put,kako bi jedan nas dr fr(lat.doctor forumas) rekao:da se navlacimo na magarecu kobaju..Po meni netreba staviti jake i puno zacina,ipak ovo meso ima specifican ukus,pa nebi bilo pozeljno pokvariti ga..  hi
Sačuvana
tabacki
Junior
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 97



« Odgovor #11 poslato: Фебруар 22, 2012, 06:31:18 »

Siladji svaka cast,nego ostavi jednu da se osusi pa da probamo kad se budemo druzili kad nam vec "pravis zazubice"sada a mozda se i neki doktor navuce na te magarece kobaje kad proba   spiteful    haha 
Sačuvana
NINA
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 218

I bjese lov


« Odgovor #12 poslato: Фебруар 22, 2012, 07:22:51 »

Crni isklucivo,mada jee to stvar ukusa,nece puno da se menja ukus ni od belog..Ja sam napisao sve ovo orijentaciono,posto smo i mi morali da prostudiramo koliko od cega da stavimo,jer je i nama prvi put,kako bi jedan nas dr fr(lat.doctor forumas) rekao:da se navlacimo na magarecu kobaju..Po meni netreba staviti jake i puno zacina,ipak ovo meso ima specifican ukus,pa nebi bilo pozeljno pokvariti ga..  hi
 

Moje licno misljenje je da je beli biber ipak bolji u kobasicama od crnog daje aromu i miris a kobasice ne dobijaju tamnu boju (primer Mortadela). Jeo sam kobasice 50%svinja 50% mararetina sa crnim biberom i bile su nesto mnogo tamne .
Sačuvana
dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #13 poslato: Фебруар 22, 2012, 08:29:55 »

Siladji svaka cast,nego ostavi jednu da se osusi pa da probamo kad se budemo druzili kad nam vec "pravis zazubice"sada a mozda se i neki doktor navuce na te magarece kobaje kad proba   spiteful    haha 
Evo jaja, sak ce i kobaja...
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: