DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161222 poruka u 7250 tema- 6961 članova - Poslednji član: Početnik991

Септембар 22, 2019, 09:58:45
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Recept za Kobasice  (Pročitano 111167 puta)
dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #75 poslato: Децембар 10, 2013, 03:47:39 »

Evo jaja, sad će i kobaja...
Pa da to valja, on bi imo sto kila a ti metar i 90. Il bar turi starog baba za manekena.
Moram ja to da dodjem da pregledam sa tvojim starim babom, il da dodjete kod nas na patku a da nam ponesete kobasicu
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
MikaHunter
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2641


I don't regard nature as a spectator sport.


E-mail
« Odgovor #76 poslato: Децембар 10, 2013, 04:51:08 »

vidi možeš ti kod nas na kobaju,a možemo i kod tebe na patku i da ti doturimo kobaje pa kako ko voli
Sačuvana

No matter what happens, whether you succeed or not, if you stand up and do it right and pay attention, hunting will always give you what you need. It may not be what you were looking for, but it will absolutely be important enough to justify whatever you      -- Jacob Bowers
erwolf
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 570


E-mail
« Odgovor #77 poslato: Децембар 10, 2013, 06:39:47 »

 hi hi hi hvala nidzo
Sačuvana
vv015
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 21


« Odgovor #78 poslato: Фебруар 12, 2015, 02:28:32 »

Malo da se tema osvezi posebno sad kad je degustacija uveliko u toku  biggrin a jos ima vremena da se napravi malo  biggrin Lovac nisam, ali u pravljenje kobasica sam vise nego dobro upoznat, a o degustaciji da ne govorim... Dodao bih na ovo vase pisanije nekoliko stvari. Prvo ko nije do sad pravio, vazno je da se posle punjenja kobasica ostavi da visi da se prosusi na vazduhu pa se tek onda pali prvi dim, da se cestice cadji ne bi lepile za crevo, drugo preporucujem da se koristi uvek pravi beli luk a ne onaj u prahu, meni je velika razlika. Zatim najbolje je da se dimi na suvoj bukovini, i to tako da meso nije ni blizu vatre, pozeljno je da dim bude potpuno hladan u pusnici a to se postize ili lozistem pored pusnice sto sad mnogi koriste ili velikom visinom samog objekta sto je pozeljno u svakom slucaju, sto veca visina to bolje. Meso suvo svo, pa i kobasica se ne susi na dimu i toploti nego na vazduhu, odnosno tao je najbolje, a dim je konzervans i daje naravno ukus. Za sad smo pravili kobasice samo od domace svinje, svinja ne treba da bude manja od 100kg, ne zbog tezine nego da meso bude zrelo, posto kilaza dolazi sa starosti logicno. Secer nikada nismo stavljali u masu, a kim obavezno stavljamo, ne neku veliku kolicinu ali daje mnogo lep smek kad ga ima, ne oseca se u samoj masi ali kad se zagrize semenka kima odlicno je. Eto toliko mozda nekom bar malo pomogne  hi
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: