DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161228 poruka u 7250 tema- 6961 članova - Poslednji član: Početnik991

Септембар 23, 2019, 07:20:48
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Prvi srpski lovački forumLoristLovački recepti (Urednik: swift)Prasetina, Jagnjetina ili Gulas i Rostilj?
Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Prasetina, Jagnjetina ili Gulas i Rostilj?  (Pročitano 79513 puta)
hzoran
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 192



E-mail
« Odgovor #150 poslato: Август 07, 2011, 07:59:48 »


Sačuvana

nije bogat onaj koji puno ima nego onaj kome malo treba
hzoran
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 192



E-mail
« Odgovor #151 poslato: Август 07, 2011, 08:04:51 »

Sačuvana

nije bogat onaj koji puno ima nego onaj kome malo treba
hzoran
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 192



E-mail
« Odgovor #152 poslato: Август 07, 2011, 08:05:48 »

eto malo pečenja od prošle nedelje
Sačuvana

nije bogat onaj koji puno ima nego onaj kome malo treba
hzoran
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 192



E-mail
« Odgovor #153 poslato: Август 08, 2011, 06:38:58 »

ovaj put ja sam za volanom
Sačuvana

nije bogat onaj koji puno ima nego onaj kome malo treba
karantena35
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 23


E-mail
« Odgovor #154 poslato: Јануар 21, 2015, 05:10:16 »

Moj recept!

Janjetina ispod peke  yahoo



Janjetinu dan prije pripreme dobro nasolimo krupnom morskom soli.Krumpir narežemo na polovice ili četvrtine ovisno o veličini.U peku slažemo prvo narezani luk,krumpir,mrkvu te paradajz i papriku.Posložimo janjetinu koju smo narezali na veće komade, te ostatak krumpira posložimo po mesu.Stavimo malo ulja te peku stavimo u pripremljeni žar.Žar se stavlja ispod peke te slaže po vrhu peke.Pustimo da se peče 1 sat uz dodavanje žara po potrebi. Nakon 1 sata otvaramo peku te podlijevamo bijelim vinom po potrebi.Nakon ukupno 2 sata , ako je bio dobar žar janjac je pečen, po potrebi zapečemo još pola sata. (izvor)

Sastojci:

2kg janjetine
2kg krumpira
0,5 kg luka
0,5kg mrkve
2 manje rajčice
2 paprike
2-3 lovorova lista
2 grančice ružmarina
morska sol
papar
bijelo vino
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: