DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161820 poruka u 7334 tema- 7068 članova - Poslednji član: Momo

Септембар 23, 2020, 08:46:50
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Prvi srpski lovački forumLoristLovački recepti (Urednik: swift)Prasetina, Jagnjetina ili Gulas i Rostilj?
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Prasetina, Jagnjetina ili Gulas i Rostilj?  (Pročitano 83903 puta)
hzoran
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 192



E-mail
« Odgovor #120 poslato: Март 23, 2011, 12:43:16 »

Čak Noris.   buba  On je skuvao gulaš sa kotlićem okrenutim naopako.  Cool

 biggrin
hi hi hi... ja sam ozbiljan a vi se zezate  sorry
Sačuvana

nije bogat onaj koji puno ima nego onaj kome malo treba
booiron
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 115


lični tekst:


E-mail
« Odgovor #121 poslato: Март 23, 2011, 01:47:55 »

Prasetina, Jagnjetina ili Gulas i Rostilj? može.
Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #122 poslato: Март 23, 2011, 02:15:26 »

Evo nesto i sumskih proizvoda, znaci meso od divljeg praseta na tanjiraci ili dagari kako mi to zovemo. Snicle fino na tanko isjeci ,  istucati cekicem , posoliti, po biberiti, malo vegete i bijelog luka sitno isjeckati i malo senfom premazati i ostaviti da odstoji 2-3h.
U tanjiracu nasuti dosta masti fino ugrijati i na naglo snjicle prziti u njoj sa kolutovima crvenog luka.
Svaka tura snicli ide i svjezi luk i kada su snicle gotove i luk vaditi sa njima.
 Ne prepeci, nego ostaviti malo kao krvavo i sve odvajti u posudu do poslednje ture. Kad je sve pseceno u masnocu u kojoj se peklo meso dodati vode malo, jedan razmucen fant za govedji gulas , bjelog luka sitno sjecenog i vratiti sve ono prethodno ispeceno meso i ostaviti da krcka par minuta.
Jesti dok je toplo, a po mogucnosti prinjeti sto vise piva, vina ili vode ko vec sta voli  biggrin



Uploaded with ImageShack.us
Sačuvana
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« Odgovor #123 poslato: Март 23, 2011, 03:44:07 »

UUUUfff,ovo izgleda strasno...Nisam jos cuo ovaj recept,moracu da probam.. hi
Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #124 poslato: Март 24, 2011, 12:04:21 »

ovako izgleda 5 minuta prije nego je gotovo.


Imam problem sa postavljanjem slika, odnosno ucitavanjem u program ,pa pri svakoj posjeti mogu samo po jednu i kasnije blokira , a ima tu jos sto sta da se stavi Wink
Sačuvana
Ivan Z
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 19



WWW E-mail
« Odgovor #125 poslato: Април 07, 2011, 01:25:21 »



Krcka se krcka     drinks
Sačuvana
djule78
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 632


L.U."Bukulja"


« Odgovor #126 poslato: Април 24, 2011, 11:21:37 »

Prelepo izgleda,ziveli  drinks  drinks
Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #127 poslato: Мај 04, 2011, 10:01:37 »

Aj nesto novo da ubacimo za gurmane!
Znaci rolovano prase!
Prase se odvoji od kostiju tj odkosta,



Uploaded with ImageShack.us,

 zatim posoli, natrlja sitno samljevenim bijelim lukom,

 pa onda malo mrkve i crvenog luka, pa domace dimljene suve slanine i dimljene vjesalice, pa masni sir,



Uploaded with ImageShack.us






 pa se sve to fino urola i umota oko raznja i dobro uveze.

 

Uploaded with ImageShack.us
Peci normalno kao i svaku pecenicu, kad se ohladi sjeci rolat. Samo prase nebi valjalo da je vece od 25 kg zive vage jer ga je teze i rolovati i peci.
Sačuvana
Bajkal
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 449



« Odgovor #128 poslato: Мај 04, 2011, 10:10:00 »

Dobro dobro komso  good  clapping  drinks  drinks  drinks
Sačuvana
keper
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 27


« Odgovor #129 poslato: Мај 04, 2011, 10:57:42 »

Saša, ovo izgleda fenomenalno. Prvom prilikom ovo moram napraviti. Fali samo jedna slika u završnoj fazi da vidimo kako i to izgleda.

P.S.

Koristim priliku da pozdravim sve članove Lorista nakon podužeg nejavljanja.  hi
Sačuvana
Nikola Vojinovic
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2193


Najbolji na Forumu u 2012 godini


« Odgovor #130 poslato: Мај 05, 2011, 06:37:05 »

Sale daj slike kad je gotovo!  drinks
Sačuvana

Priroda, kerovi i lov
MikaHunter
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2641


I don't regard nature as a spectator sport.


E-mail
« Odgovor #131 poslato: Мај 05, 2011, 06:46:25 »

svaka cast,majstore.


Sve je ovo OK i da se spremi,napuni,uveze ali da ga ovako odvojim od kostiju...kuku lele bilo bi tu mojih prstiju :biggrin.Sale svaka cast.


Sto kazu kolege daj slike kad je spremno za u tanjir spiteful
Sačuvana

No matter what happens, whether you succeed or not, if you stand up and do it right and pay attention, hunting will always give you what you need. It may not be what you were looking for, but it will absolutely be important enough to justify whatever you      -- Jacob Bowers
dragan2229
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 354


drdragan@verat.net
WWW
« Odgovor #132 poslato: Мај 05, 2011, 08:36:34 »

Imate ovde slike gotovog proizvoda  hi

http://www.ribolovci.com/forum/index.php?topic=10555.msg196476#new
Sačuvana

sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #133 poslato: Мај 05, 2011, 10:47:19 »



Nije to problem odvojiti od kostiju samo treba malo zivaca i vremena, a  kreces slicno kao divljac kada deres, znaci isto od nogu, samo sto rasijecas noge iznutra do kostijui stomak rasijeces od grkljana do repa, i naravno izrez sa nogu spojis sa tim. Kada odovis sve , naravno butovi i plecke su malo deblji pa skines nozem par snicli i stavis ih po stomaku da to otprilike bude sve jednake debljine i onda stavljas sve osatlo i rolujes.
 Moze tu da se stavi i gljiva i piletine i hl***a u sredinu do raznja koji u sebe pokupi sve te sokove, ma moze svasta...  biggrin
Sačuvana
Ivan Z
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 19



WWW E-mail
« Odgovor #134 poslato: Мај 06, 2011, 12:24:47 »

Evo ceo postupak samo mi je ovo ostalo da probam ,izgleda lako kad gledas nekog ko zna Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=nRxC7ZxKYk0
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: