DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161371 poruka u 7275 tema- 6981 članova - Poslednji član: lukakaras

Новембар 20, 2019, 09:06:59
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Prvi srpski lovački forumLoristLovački recepti (Urednik: swift)Punjeni fazan - a ja ga zovem Zmaj76
Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Punjeni fazan - a ja ga zovem Zmaj76  (Pročitano 7648 puta)
MAUZ
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 541


sstegnjaic
E-mail
« poslato: Децембар 05, 2008, 10:10:54 »

Napunjeni fazanski petao - ovaj put zmajchek!

Malo dobre volje, puska, par patrona! Ker pozeljan!

Odes u lov!


Gines dok ga nadjes i ulovis


Onda gines dok ga sredis



Pa pac


Recept:
Sastojci
1 fazan
100 grama svežih pečuraka
80 grama slanine
1 kriška hleba
2 jajeta
1/2 šoljice belog vina
1/2 šolje mleka
150 grama maslaca
peršunov list
so, biber

Način pripreme
Očistite fazana, posolite ga i pobiberite. Sredinu hleba prelijte mlekom i ostavite da nabubri, pa je propasirajte. Pečurke operite, sitno naseckajte, pa ih propržite sa sitno seckanom slaninom, peršunovim listom i propasiranim hlebom. Posolite i pobiberite, pa ostavite da se prohladi. Dodajte jaja i dobro promešajte kako bi se masa sjedinila. Ovom masom napunite unutrašnjost fazana i zašijte otvor. Podmažite vatrostalnu posudu, sipajte vino i malo vode, pa stavite u nju fazana i pecite u prethodno zagrejanoj rerni povremeno prelivajući sokom koji fazan pusti.

NAPOMENA: Moze i sa obicnom kokoskom  :wink:
Sačuvana
spiderredips
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 182



« Odgovor #1 poslato: Децембар 05, 2008, 10:15:55 »

Ovo ću morati da probam!!!
MAUZ hvala na receptu!!!
Sačuvana

MAUZ
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 541


sstegnjaic
E-mail
« Odgovor #2 poslato: Децембар 05, 2008, 10:31:07 »

Necete se pokajati! U slast Vam bio!
Sačuvana
Jastreb
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1739


>>>>>---------------->


« Odgovor #3 poslato: Децембар 08, 2008, 05:11:57 »

A moze i kokoshka, a?  Wink
Sačuvana

Brno
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1772



« Odgovor #4 poslato: Децембар 08, 2008, 06:09:18 »

Ja ne znam šta ću sa Fazanom, uglavnom ga poklonim, e sad moram probati ovo. Mijauze ako ovo ne valja nagraiso si... Smiley
Sačuvana
Kukurek
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 715



« Odgovor #5 poslato: Март 04, 2010, 10:10:45 »

Imam pitanje,dali trebamo da ga prokuvamo malo pre rerne. Jednom sm ka spremao pre a nisam ga kuvao,bio je kao guma,yube sam hteo da izvadim. Ako neko zna neka napise. drinks
Sačuvana

kome nazdravim tome z...ziveli.
#
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 216



« Odgovor #6 poslato: Март 06, 2010, 08:37:52 »

Da nije bio od ove vrste??  Wink
Sačuvana
Brka
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 46


Laki
E-mail
« Odgovor #7 poslato: Март 16, 2010, 11:00:39 »

E pa kolege kada je vec rec o fazanu kako bi ste ubili fazana naravno bez puske,onoga kojeg ste recimo kupli u fazaneriji po mogucstvu da se nekoriste ostri ili tupi predmeti?Da nije rec o sali i da nesreca bude veca ovo pitanje sam dobio na ispitu kao podpitanje od profesora,ja naravno nisam znao ali sam se dobro izvukao i naravno profa nam rece kako izvesti ovaj postupak koji je specifican za fazana.Sta mislite ili maozda znate kako ovo rade profi kuvari? Dobar pogled!!!!!!!  swoon
Sačuvana
Kukurek
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 715



« Odgovor #8 poslato: Март 16, 2010, 11:25:21 »

Na kom si fakultetu dobio to neozbiljno pitanje
Sačuvana

kome nazdravim tome z...ziveli.
Nenad_1
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 246



« Odgovor #9 poslato: Март 17, 2010, 12:12:12 »

Slobodane
Nisam profi kuvar,al' da nije s perom?
Sačuvana
kmkole86
Gost
« Odgovor #10 poslato: Март 17, 2010, 12:31:56 »

pa kada bude dosla sezona probacemo a do tada evo mozda nekome pomogne http://www.shootingtimes.co.uk/homefeature/166414/How_to_skin_a_pheasant__video.html inace meni je pomogao dosta njegov nacin dranja i ciscenja zeceva.
Sačuvana
Panter
Junior
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 54



« Odgovor #11 poslato: Август 15, 2011, 05:41:14 »

konacno jedan razlog da se fazan donese kuci,a ne da zavrsi kao obecana "stvar". Primamljivo izgleda.
Sačuvana


Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: