DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161370 poruka u 7275 tema- 6981 članova - Poslednji član: lukakaras

Новембар 19, 2019, 05:42:08
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Trihinela  (Pročitano 21761 puta)
sasaakatic
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 296



E-mail
« Odgovor #30 poslato: Новембар 27, 2009, 06:59:28 »

Tako doktore ukljuci se u diskusiju.
Sačuvana
Hemingway
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1843

elmarino019@gmail.com
E-mail
« Odgovor #31 poslato: Децембар 04, 2009, 12:27:58 »

Doktore novina i za ciku sa bradu ,opasna situacija je onda rastu si prasici iz mladosti sa njuma,a i srne mogu da je navuku ,sta ovo neobjavi ranije smanjila bise lovokradja,.Momci pazite se nemoj da ste mnogo drcni na meso ,a i postujte Bozicni Post  .Bravo doktore ,siri dalje...
Sačuvana
marlin
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1880


Nije se rodio ko je svima ugodio.


« Odgovor #32 poslato: Децембар 29, 2011, 03:09:09 »

Najbolje je meso držati minimum tri nedelje na temperaturi od -15 stepeni (ili naglo na -37 -ko ima uslova) u zamrzivaču, i dobro ga termički obraditi (kuvati ili pržiti) pre upotrebe. Smrzavanje i kuvanje daju dodatnu, 100% sigurnost!
Dali je istina da duže vrijeme 20-30dana niska temperatura eleminiše trihinelu?Ja sam isto ovo čuo ali nisam siguran.Iako redovno nosim meso na pregled.
Sačuvana

dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #33 poslato: Децембар 29, 2011, 06:05:37 »

Knjige kazu, al ja im nesto ne verujem... Ipak je jedino sigurno termicki obraditi- kuvati
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: