DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161539 poruka u 7289 tema- 6999 članova - Poslednji član: hivic06

Јануар 22, 2020, 01:16:30
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: GULAŠ  (Pročitano 98080 puta)
krauc
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 1688


NAJBOLJI NA FORUMU LORIST U 2009 GODINI


E-mail
« Odgovor #30 poslato: Децембар 30, 2009, 08:06:10 »

Nisam majstor za kuvanje,vec sam iskljucivo obezbidjivac mesa i ponekad fotograf.Kako izgleda neka ocene majstori!







DOBAR POGLED!!!
Sačuvana
Max011
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 1392


To sam ja samo me zeza komp...


« Odgovor #31 poslato: Фебруар 09, 2010, 01:18:51 »

Ovako se to radi kod Lozničana u Lipnici

Sačuvana

Teško je prvih 100 godina...
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #32 poslato: Март 30, 2010, 11:29:42 »

Na 10 litara paprikasa je potrebno:

- 3 kg mesa divljaci (bez kosti odstojalo u pacu i isjeceno na kocke 2x2 cm)
- 2 kg crvenog luka  (samljeti masinom za mljeti za meso)
- 1 kg mrkve         (     -II-     )
- 1/3 l ulja ili masti
- 1 glavica bijelog luka (sitno isjeci)
- 3 dl crnog vina
- 0,5 kg djuveca u konzervi (samljeti na masinu za meso)
- 3 dl sos pardajza
- 1 kg gljiva (sampinjona)
- 1 kasika senfa
- 2 FANTA za govedji gulas
- 1 veca veza presuna
- so, biber (mljeveni), ljuta paprika, lovorov list, vegeta (mjesavina zacina)

Redosled prirpreme:

1. Izdinstati luk, i mrkvu na ulju ili masti , a srednje jakoj vatri oko sat vremena bez dolijevanja vode ili vrlo malo ako je vatra prejaka.
 
2. Kada se luk i mrkva dobro izdinstaju u to se stavi meso divljaci, crno vino, par listova Lovora, senf, ljute paprike po ukusu, malo soli i to sve dinstati lagano nekih sat ipo - dva sata ,dok meso ne bude skroz mekano (ako je divljac starija potrebno je vise vremena)

3. dodati djuvec, sos paradjz, dinstati jos 5 -  10 minuta

4. Naliti to sve vodom nekih 5 litara , dodati gljive i naloziti vatru da paprikas prokuva  , kada prokuva smanjiti vatru na minimum i da krcka 40 minuta tj dok ne ukuha jednu 3-5 cm.
 
5. Fantove razmutiti dodati u paprikas, sacekati 15 minuta, staviti jednu vecu kasiku vegete, pobiberiti i dosoliti po ukusu i na kraju staviti presunov list.
Usustini to je to!
Varijacije su pozeljne, pogotovo kad je jesen u lovistu pa svi lovci uberu nesto pravih gljiva koje se dodaju onako pred kraj
ja koristim omjer luka i mrkve 1/1
Djuvec nije pozeljan za vecu kolicinu paprikasa koji ce da stoji - kvarljiva roba....sve se moze lako ukiseliti,
Mast ili ulje , kolicina varira od dna kotlica, ja licno vise volim mast staviti
Vrijeme pripreme, sto duze to bolje ali da se meso ne raspada....
I naravno fantove ja ne koristim....sve gore navedeno je dovoljno da se dobije fantastican ukus
Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #33 poslato: Март 30, 2010, 07:26:48 »

Ne volim ja puno mrkve bude slatkast okus paprikasa, a sto se tice djuveca ne slazem se sa tim jer ko pravi paprikas za narednih par dana , a ako ga napravis danas i ako slucajno sta i ostane sutra moze da se trosi bez ikakvih problema , samo ljeti dok se ne ohladi ne smije se poklapati i stavljati u frizider.
Stvar ukusa je ko sta voli i o ukusima se ne raspravlja, bitno je da se napravi kakav bilo pa makar ga i prosuli , ali neka je druzina na okupu.
Sačuvana
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #34 poslato: Јун 30, 2010, 07:25:06 »

E fali mi jedan dobar kotlic ,ali i serpa ajvarusa moz da prodje.
Sastojci: meso d.svinje,srndaca,malo teleceg ,malo svinjskog vrata, pecurke , paprika , sargarepa,luka , b.vino,zacin suvi,ruzmarin,celer,dodatak za gulas.Tvrdo mesanje i nemoz da omane tj. prste da polizes  hi  Inace volim da je gulas gust ,smara me kad jurim perce mesa po corbi.Da se ukuva bre!  buba  drinks          
Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
Ћира
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1687


[IMG]http://i63.tinypic.com/xe3afb.jpg[/IMG]


E-mail
« Odgovor #35 poslato: Јун 30, 2010, 08:31:09 »

Браво мајстори yahoo
Sačuvana

Ја нисам човек ја сам вук.Ја не причам ја завијам.Не завијам што ме је страх,не завијам што сам бесан.Завијам да би ме чуо чопор мој, да би ме чули вукови да би ме чула вучица и да би ме чули вучићи.Да се окупи чопор мој.А кад се окупи чопор мој, бојте те се пси!!! Цар Душан Силни
Ivan Stojanović
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 647



« Odgovor #36 poslato: Јул 03, 2010, 09:45:40 »

А НИШЛИЈЕ ТО РАДЕ ОВАКО:

Ловци ловачког удружења ’’Ниш’’ из Ниша користе сваку прилику и могућност да својим суграђанима, а и гостима родног града Цара Констатнина презентују лов и ловство нишавске котлине, своју традицију, љубав према природи и свему ономе што чини лов.
У четвртак, првог јула 2010. године, наше удружење је гостовало на свечаном отварању летње туристичке сезоне у Нишкој Бањи, надомак Ниша којом приликом је за посетиоце припреман ловачки гулаш. У припремању ловачког специјалитета, учествовала је и једна екипа Ловачког удружења ’’Заплање’’ из Гаџиног Хана. Имао сам част да , заједно са колегом Николом Војиновићем, будем члан једне од четири екипе које су на овој манифестацији  представљале наше удружење.



котлићи су се крчкали на централном платоу, код фонтана

Sačuvana
Ivan Stojanović
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 647



« Odgovor #37 poslato: Јул 03, 2010, 09:47:48 »

Ко се дима не надими, тај се котлића не накува...  biggrin Никола у акцији:



докрчкава се...

Sačuvana
Ivan Stojanović
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 647



« Odgovor #38 poslato: Јул 03, 2010, 09:54:04 »

Наше активности на платоу су привукле велико интересовање присутних, у шта нисмо ни сумњали, мирис наших гулаша се ширио целом Бањом!



Садржај наших котлића је (бесплатно, наравно) подељен присутнима



на крају, дошли су и другари да заједнички уживамо и лепо залијемо ово наше дружење



дружење се наставило до касно у ноћ, било је жестоко, али о томе неки други пут...

ДОБАР ПОГЛЕД!
Sačuvana
kucajac
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 180


E-mail
« Odgovor #39 poslato: Јул 05, 2010, 08:18:53 »

Sto nisam znao za manifestaciju.Al bi se sladio sa vama .Svaka cast i veliki pozdrav kolegama. drinks
Sačuvana
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #40 poslato: Јул 06, 2010, 12:55:40 »

Pozdrav Nislijama ,Stojanovic  hi, meni draza opustena atmosverica uz odabrano drustvo  drinks
Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #41 poslato: Август 13, 2010, 10:01:29 »

Dok moj lovac ne donese ulov, ja bih malko da vežbam  Wink znali neko gde u Beogradu mogu da kupim divljač?
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Bune
Junior
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 73


« Odgovor #42 poslato: Август 13, 2010, 12:10:52 »

Povremeno ima u " Tempu", da ne reklamiram samo stranu firmu, a uvek mozete kupiti u "Merkatoru" kod opstine Novi Beograd. Nude srnetinu, fazana, divlju patku, zeca, jelena... Uspesna priprema i prijatan rucak, pozdrav.
Sačuvana
Mladjan
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1328



WWW
« Odgovor #43 poslato: Август 13, 2010, 12:35:09 »



Ja sam hteo da se oprobam u spremanju gulasa, ali poduhvat nisam smeo sam jer mi je kuvanje i spremanje hrane jako slaba strana pa mi je zena pripomogla.
Ja sam doneo srnetinu i recept skinut sa neta.
Dok sam ja ustao zena i svaja su vec pripremile sve i ovo i ono i ispalo je ...
na slici se vidi vizualno a ukus je bio po meni odlican a i stariji sin se svaki put kad je bilo na trpezi vracao jos po koji put i na kraju je odlazio u drugu prostoriju sa punim tanjirom
Sačuvana

Dobar pogled
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #44 poslato: Август 13, 2010, 02:27:03 »

Hvala puno na odgovoru. Moraću da spremim neki gulaš, nisam do sada imala prilike da jedem divljač.
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: