hunter017
|
 |
« Odgovor #75 poslato: Јул 12, 2012, 07:15:35 » |
|
: 
|
|
|
Sačuvana
|
Најкритичнија су у животу прва три минута! А и последња три!
|
|
|
dr.mita
|
 |
« Odgovor #76 poslato: Јул 12, 2012, 01:15:13 » |
|
Ja dodam i dve ARGETA pastete, teglu ajvara, pa kad voda ukrcka, sipam ostatke iz lavora sto sam opro noge sinoc...zbog boje...
|
|
|
Sačuvana
|
ISTERUJEM ZLO, UTERUJEM DOBRO! NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
|
|
|
|
hunter017
|
 |
« Odgovor #78 poslato: Јул 13, 2012, 10:57:44 » |
|
...eto ,ali ipak karic treba da bude vruc
|
|
|
Sačuvana
|
Најкритичнија су у животу прва три минута! А и последња три!
|
|
|
Max011
|
 |
« Odgovor #79 poslato: Јул 16, 2012, 08:04:59 » |
|
Несам бре знао да ови из Шумадију из Чачак и околину воле јело са карину знам да дувају у Оооокарину ... свашта иксан научи и чује на овом сокоћалу
|
|
|
Sačuvana
|
Teško je prvih 100 godina...
|
|
|
Nikola Vojinovic
|
 |
« Odgovor #80 poslato: Јул 16, 2012, 01:21:15 » |
|
Deki, sitan vam pehar  
|
|
|
Sačuvana
|
Priroda, kerovi i lov
|
|
|
dejan032
|
 |
« Odgovor #81 poslato: Јул 16, 2012, 09:26:42 » |
|
Jbg nikola 3 mesto,od koga je i nije sitan :  :  A i veliku dzezvu za kafu smo dobili veca dzezva od pehara 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
graničar
|
 |
« Odgovor #82 poslato: Јул 19, 2012, 04:40:37 » |
|
Deki,hvala za recept,budemo probali prvom prilikom! 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dr.mita
|
 |
« Odgovor #83 poslato: Јул 25, 2012, 07:20:38 » |
|
Treba potrositi zalihe rogatora...stiglo sveze a i dolaze cika Petronije i cika Paun, mozda mi donesu neki noz ili cizme...  Eh, nismo turili kari, mada nam je tata pricao kako je nas pradeda obavezno turao kari...  BEGAJ BRE MATORI!!! KAKAV LAVOR, KAKVA VODA OD JUCE, BRE...
|
|
|
Sačuvana
|
ISTERUJEM ZLO, UTERUJEM DOBRO! NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
|
|
|
MikaHunter
|
 |
« Odgovor #84 poslato: Јул 25, 2012, 09:35:27 » |
|
ma mora da je dodao bar malo argete....vidi kako se žuti
|
|
|
Sačuvana
|
No matter what happens, whether you succeed or not, if you stand up and do it right and pay attention, hunting will always give you what you need. It may not be what you were looking for, but it will absolutely be important enough to justify whatever you -- Jacob Bowers
|
|
|
hunter017
|
 |
« Odgovor #85 poslato: Август 13, 2012, 10:56:37 » |
|
Treba potrositi zalihe rogatora...stiglo sveze a i dolaze cika Petronije i cika Paun, mozda mi donesu neki noz ili cizme...  Eh, nismo turili kari, mada nam je tata pricao kako je nas pradeda obavezno turao kari...  BEGAJ BRE MATORI!!! KAKAV LAVOR, KAKVA VODA OD JUCE, BRE...  Sto nisi slikao finalni proizvod ,ovako mozemo samo da nagadjamo da li je bilo po PS. Inace deki je najbolji na drva bre ,kakav plin i emajlirano kotle...  Vidim Miga uci zanat  ,nisi ga valjda terao da secka i luka...
|
|
|
Sačuvana
|
Најкритичнија су у животу прва три минута! А и последња три!
|
|
|
lovacpd
|
 |
« Odgovor #86 poslato: Август 13, 2012, 08:56:50 » |
|
nesto mi se ne svidja boja u kotlicu  al je zato kuvarska uniforma prave boje 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
hunter017
|
 |
« Odgovor #87 poslato: Април 04, 2013, 06:54:39 » |
|
Vako ,nema emajliranih kotlica,plinova (gas ide u etar)  Voda sa izvora ,meso planinsko. Old school,bez novotarija ,samo beli luka ,papricice i jos po nesto  .  skoro gotovo]  onda za ukus proba,kari nisam stavljao zaboravio sam ga na klavir ,maler JBG.  i to je to uvek ispadne tako da ga posle nema. 
|
|
|
Sačuvana
|
Најкритичнија су у животу прва три минута! А и последња три!
|
|
|
|
Ranovac
Početnik
Van mreže
Poruke: 37
|
 |
« Odgovor #89 poslato: Август 14, 2013, 09:14:30 » |
|
evo jedan od mojih licnih recepta od srneceg mesa koji je vec preko 20 000 puta pogledan u internetu na stranici ranovac.com proverena stvar.
SRNECI GULAS “Maku-Ranovac” Vec provereni recept
Recept za 8 osoba ili 5 dobro gladnih osoba Potrebno: 1.5kg srnetine ili 1kg srnetine i 0.5kg govedine u slucaju nedostatka srnetine 700g crnog luka iseckanog na kolutice 40g belog luka sitno iseckan 1 paprika babura iseckane na komade 300g gljiva svezih iseckane 1 sargarepa iseckana na kolutice 100g slanine 500g mlevenog paradajza 300g pavlake 10 bobica bibera u zrnu 5-7 male kasike aleve paprike 4-5 male kasike soli (do ukusa) 5-6 male kasike vegete (do ukusa) na vrhu male kasike bibera u prahu crnog 1 mala kasika secera 3 lista loibera 1 zrno muskatnog orahcica malo ruzmarina 100g svinjske masti 1dcl maslinovog ulja 3dcl crnog vina nakiselog ne slatkog jer kvari ukus gulasu ljutinu dodati po potrebi gulas nije gulas ako nije malo ljut najbolje je ljuta papricica sitno iseckana.
Priprema
Svinjsku mast dobro zagrejati meso ,naglo ispeci sa svih strana kratkosamo da porumeni, zatimse meso stavlja u loncu ,gde ce da ostane vrucdok se crni luk i ostalo pripremi. Luka iseckano na kolutice staviti u maslinovo ulje i ispeci ,dok lukane dobije zlatnu boju onda dodati beli luk i sargarepu, gljive,paprikuslaninu, dodati malo vode, vruce obavezno nikako hladne sve to 10minuta dinstati pa dodati meso sve to u loncu politi vrucom vodom dokne pokrije meso nevalja preterivati sa vodom ,da nebiste dobili nakraju srnecu corbu, i na laganoj vatri kuvati najmanje sat ipo vremenauz mesanje ponekad, pa dodati mleveni paradajz i vino i kuvati daljejos sat vremena najmanje do sat ipo uz mesanje ponekad. Na kraju dodatipavlaku promesati jos koji minut na vatri i vas gulas je gotov. Sve to dobro zaliti crnim ili belim vino moze i pivom ako vec moraJ
Priprema mesa
Meso staviti u loncu sa glavicom luka iseckane na kolutice jednomsargarepom iseckane na kolutice 1dcl vinskog sirceta ili 5dcl crnog ilibelog vina (nakiselo vino) malo bibera u prahu 1 list loibera i politihvadnom vodom da sve to pokrije. Drzati meso na hladnom mestu podrumu ili napolju na temperaturi preko 5stepeni po mogucnosti ne u frizideru jer frizider kvari ukus. Mesodrzati u tom rasolu najmanje 24h do maximalno 72h uz mesanje mesanajmanje 2 puta na 24h
I jos jedna mala tajna….. Najvaznije je da se u vreme kuvanja izbegne dodavanje vode ako je vec toneibezno onda obavezno jako vrucu da se nebi ukus gulasa pokvario.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|