DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161395 poruka u 7277 tema- 6986 članova - Poslednji član: nikola025

Децембар 06, 2019, 06:38:40
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: GULAŠ  (Pročitano 96366 puta)
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #75 poslato: Јул 12, 2012, 07:15:35 »

 :Smiley
Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #76 poslato: Јул 12, 2012, 01:15:13 »

Ja dodam i dve ARGETA pastete, teglu ajvara, pa kad voda ukrcka, sipam ostatke iz lavora sto sam opro noge sinoc...zbog boje...
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #77 poslato: Јул 12, 2012, 04:36:47 »

 
Ja dodam i dve ARGETA pastete, teglu ajvara, pa kad voda ukrcka, sipam ostatke iz lavora sto sam opro noge sinoc...zbog boje...
good good good
jos jedna tajna je otkrivena
Sačuvana
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #78 poslato: Јул 13, 2012, 10:57:44 »

...eto ,ali ipak karic treba da bude vruc
Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
Max011
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 1392


To sam ja samo me zeza komp...


« Odgovor #79 poslato: Јул 16, 2012, 08:04:59 »

Несам бре знао да ови из Шумадију из Чачак и околину воле јело са карину знам да дувају у Оооокарину ... свашта иксан научи и чује на овом сокоћалу  buba
Sačuvana

Teško je prvih 100 godina...
Nikola Vojinovic
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2193


Najbolji na Forumu u 2012 godini


« Odgovor #80 poslato: Јул 16, 2012, 01:21:15 »

Deki, sitan vam pehar  sarcastic

Sačuvana

Priroda, kerovi i lov
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #81 poslato: Јул 16, 2012, 09:26:42 »

Jbg nikola 3 mesto,od koga je i nije sitan  :Smiley :Smiley A i veliku dzezvu za kafu smo dobili veca dzezva od pehara  smile smile
Sačuvana
graničar
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1080



E-mail
« Odgovor #82 poslato: Јул 19, 2012, 04:40:37 »

Deki,hvala za recept,budemo probali prvom prilikom! hi
Sačuvana
dr.mita
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2677


Mislimmmm, nisam ginekolog ali mogu pogledati!


E-mail
« Odgovor #83 poslato: Јул 25, 2012, 07:20:38 »

Treba potrositi zalihe rogatora...stiglo sveze a i dolaze cika Petronije i cika Paun, mozda mi donesu neki noz ili cizme...

Eh, nismo turili kari, mada nam je tata pricao kako je nas pradeda obavezno turao kari...

BEGAJ BRE MATORI!!! KAKAV LAVOR, KAKVA VODA OD JUCE, BRE...
Sačuvana

ISTERUJEM ZLO,
UTERUJEM DOBRO!
NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
MikaHunter
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2641


I don't regard nature as a spectator sport.


E-mail
« Odgovor #84 poslato: Јул 25, 2012, 09:35:27 »

ma mora da je dodao bar malo argete....vidi kako se žuti
Sačuvana

No matter what happens, whether you succeed or not, if you stand up and do it right and pay attention, hunting will always give you what you need. It may not be what you were looking for, but it will absolutely be important enough to justify whatever you      -- Jacob Bowers
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #85 poslato: Август 13, 2012, 10:56:37 »

Treba potrositi zalihe rogatora...stiglo sveze a i dolaze cika Petronije i cika Paun, mozda mi donesu neki noz ili cizme...

Eh, nismo turili kari, mada nam je tata pricao kako je nas pradeda obavezno turao kari...

BEGAJ BRE MATORI!!! KAKAV LAVOR, KAKVA VODA OD JUCE, BRE...
scratch_ones_head Sto nisi slikao finalni proizvod ,ovako mozemo samo da nagadjamo da li je bilo po PS. Inace deki je najbolji na drva bre ,kakav plin i emajlirano kotle... drinks
Vidim Miga uci zanat  hi,nisi ga valjda terao da secka i luka...
Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #86 poslato: Август 13, 2012, 08:56:50 »

nesto mi se ne svidja boja u kotlicu  laugh
al je zato kuvarska uniforma prave boje  good
Sačuvana
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #87 poslato: Април 04, 2013, 06:54:39 »

Vako ,nema emajliranih kotlica,plinova (gas ide u etar) stinker Voda sa izvora ,meso planinsko. Old school,bez novotarija ,samo beli luka ,papricice i jos po nesto  sarcastic.

skoro gotovo]

onda za ukus proba,kari nisam stavljao zaboravio sam ga na klavir ,maler JBG.

i to je to uvek ispadne tako da ga posle nema.


Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
goma0702
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 261


Не можеш ако нећеш !


« Odgovor #88 poslato: Јун 10, 2013, 10:52:25 »

ево и мог котлића и тиха ватрица ...








 
Sačuvana
Ranovac
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 37


E-mail
« Odgovor #89 poslato: Август 14, 2013, 09:14:30 »

evo jedan od mojih licnih recepta od srneceg mesa koji je vec preko 20 000 puta pogledan u internetu na stranici ranovac.com proverena stvar.

SRNECI GULAS “Maku-Ranovac”
Vec provereni recept

Recept za 8 osoba ili 5 dobro gladnih osoba
Potrebno:
1.5kg srnetine ili 1kg srnetine i 0.5kg govedine u slucaju nedostatka srnetine
700g crnog luka iseckanog na kolutice
40g belog luka sitno iseckan
1 paprika babura iseckane na komade
300g gljiva svezih iseckane
1 sargarepa iseckana na kolutice
100g slanine
500g mlevenog paradajza
300g pavlake
10 bobica bibera u zrnu
5-7 male kasike aleve paprike
4-5 male kasike soli (do ukusa)
5-6 male kasike vegete (do ukusa)
na vrhu male kasike bibera u prahu crnog
1 mala kasika secera
3 lista loibera
1 zrno muskatnog orahcica
malo ruzmarina
100g svinjske masti
1dcl maslinovog ulja
3dcl crnog vina nakiselog ne slatkog jer kvari ukus gulasu
ljutinu dodati po potrebi gulas nije gulas ako nije malo ljut
najbolje je ljuta papricica sitno iseckana.

Priprema

Svinjsku mast dobro zagrejati meso ,naglo ispeci sa svih strana kratkosamo da porumeni, zatimse meso stavlja u loncu ,gde ce da ostane vrucdok se crni luk i ostalo pripremi.
Luka iseckano na kolutice staviti u maslinovo ulje i ispeci ,dok lukane dobije zlatnu boju onda dodati beli luk i sargarepu, gljive,paprikuslaninu, dodati malo vode, vruce obavezno nikako hladne sve to 10minuta dinstati pa dodati meso sve to u loncu politi vrucom vodom dokne pokrije meso nevalja preterivati sa vodom ,da nebiste dobili nakraju srnecu corbu, i na laganoj vatri kuvati najmanje sat ipo vremenauz mesanje ponekad, pa dodati mleveni paradajz i vino i kuvati daljejos sat vremena najmanje do sat ipo uz mesanje ponekad. Na kraju dodatipavlaku promesati jos koji minut na vatri i vas gulas je gotov.
Sve to dobro zaliti crnim ili belim vino moze i pivom ako vec moraJ

Priprema mesa

Meso staviti u loncu sa glavicom luka iseckane na kolutice jednomsargarepom iseckane na kolutice 1dcl vinskog sirceta ili 5dcl crnog ilibelog vina (nakiselo vino) malo bibera u prahu 1 list loibera i politihvadnom vodom da sve to pokrije.
Drzati meso na hladnom mestu podrumu ili napolju na temperaturi preko 5stepeni po mogucnosti ne u frizideru jer frizider kvari ukus. Mesodrzati u tom rasolu najmanje 24h do maximalno 72h uz mesanje mesanajmanje 2 puta na 24h

I jos jedna mala tajna…..
Najvaznije je da se u vreme kuvanja izbegne dodavanje vode ako je vec toneibezno onda obavezno jako vrucu da se nebi ukus gulasa pokvario.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: