DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161393 poruka u 7277 tema- 6986 članova - Poslednji član: nikola025

Децембар 06, 2019, 06:32:40
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: GULAŠ  (Pročitano 96332 puta)
Ivan Z
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 19



WWW E-mail
« Odgovor #60 poslato: Април 07, 2011, 01:21:58 »



Pogled iz bliza  pleasantry
Sačuvana
Ivan Z
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 19



WWW E-mail
« Odgovor #61 poslato: Април 07, 2011, 01:23:04 »




Pogled iz Daleka      hi
Sačuvana
sremac
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 726


E-mail
« Odgovor #62 poslato: Јун 08, 2011, 11:56:48 »


Djoka veseli lovocuvar LU Sele Jevtic Sabac drinks
Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #63 poslato: Јул 13, 2011, 10:37:13 »

U subotu 16.07.2011.godine na izletistu Savinac u blizini G.Milanovca odrzace se takmicenje u kuvanju lovackog gulasa od divljaci.Na takmicenju su ucesce uzele dve ekipe ispred L.U.Cacak...Dolazi li jos neko sa foruma?
Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #64 poslato: Јул 09, 2012, 12:21:12 »

Evo da se pohvalim malo izasao je moj recept pobednickog gulasa...
Sačuvana
crni đorđe
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2298



E-mail
« Odgovor #65 poslato: Јул 09, 2012, 07:13:07 »

Opa Deki, čestitam!
Moga bi nam (ako nije mala tajna velikog majstora) ovdje malo predstaviti kako to radiš i dat recept, sa gornje slike se ne vidi sve. hi
Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #66 poslato: Јул 09, 2012, 07:40:34 »

Recept za jelo
POBEDNICKI LOVACKI GULAS

Sastojci(za kotlic od 15litara)
-3kg sitno seckanog crnog luka
-2kesice belog luka u granulama
-2 kockice supe
-2reda mlecne cokolade Milka
-1kasika dzema od sljiva
-2 sveze paprike
-aleva paprika ljuta
-aleva paprika slatka
-2 dodatka za gulas
-2neutralne pavlake u malom tetrapaku
-sitno seckani persum
-kari
-mleko
-do 5kog mesa divljaci(srnetina i meso divlje svinje)
-pasirani paradajiz
-bosiljak
-cimet
-2-3 kesice crnog mlevenog bibera
-750grama svinjske masti
-belo i crno vino
-so,vegeta
Nacin pripreme
Meso divljaci iseckati u kockice 1,5x1,5cm debljine do 1,5cm otprilike,preko mesa posuti jednu kesicu vecu karija i sve to staviti u mleko,na tu kolicinu mesa potrebno je 2 litra mleka,i ostaviti da prenoci u frizideru.
Kotlic postaviti na vatru,sipati 750grama svidnjske masti,i cekati da se mast zagreje sto bolje.Posto se mast ugrejala dodati 3 kilograma crnog luka sitno seckanog,i poceti sa mesanjem da luk ne zagori,mesati dok ne postane staklast,onda nasuti vode i tako treba da se dinsta jedno 20ak minuta.Nakon toga dodati svo meso,koje je prethodno izvadjeno iz mleka,posoljeno i dodato mu zacina C,dodati vode i dinstati.Na nekih sat vremena od pristavljanja dodati 2 kesice belog luka u granulama,2 kockice supe kokosije,na vrh kafene jkasicice cimeta,jednu kesicu bibera,bosiljka,persuma dodati po ukusu,a dve sveze paprike izbockati viljuskom i dodati cele u kotlic.Kada nakon nekog vremena paprike potonu izvaditi ih polako iz kotlica,nikako da ostanu sa gulasom!!!Vazno je mesanje,nikako u krug vec vajacom mesati masu odozdo ka povrsini,da bi se ocuvale kockice mesa.
Nakon 2,5 sati kuvanja dodati kasiku dzema od sljiva,i neprestano dodavati vodu po potrebi,i mesati.Vatra se treba odrzavati sto je moguce kontinualnije da smesa kljuca non-stop.Kada je meso na pola kuvano,a to je negde nakon 3 sata,moze se dodati jedna neutralna pavlaka,jos jedna kesica bibera,jedan dodatak za gulas,po ukusu jos posoliti i dodati vegete,sipati pasiranog paradajiza prema ukusu,obicno ide 0,5litara na ovu kolicinu.
Nakon 4 sata dodati drugu pavlaku,aleve paprike slatka i ljute,2 reda cokolade Milka,karija i poceti sa zacinjavanjem po ukusu samog kuvara i onih koji ce jesti,lovacki gulas treba dobro zaciniti,a zaljutiti tek toliko da se ljutost umerena oseti nakog sazvakanog zalogaja.Dodati crnog i belog vina prema ukusu,ne preterivati.
Kuvati do 5 sati,pri kraju podesiti zacinjenost prema ukusu kao i gustinu istog,dodati i drugi dodatak za gulas po potrebi zbog gustine jela.
Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #67 poslato: Јул 09, 2012, 08:33:55 »

A evo malo kako izgleda to prakticno.....

Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #68 poslato: Јул 09, 2012, 08:37:54 »




i onda nagrada za trud
Sačuvana
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #69 poslato: Јул 09, 2012, 10:02:41 »

kazu da je najbolje praqviti gulas od jos toplog mesa!
Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #70 poslato: Јул 10, 2012, 11:49:33 »

Nebih se slozio,meso mora da prodje odredjenu proceduru,barem po mom ukusu...ali ukusi su razliciti
Sačuvana
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #71 poslato: Јул 10, 2012, 08:08:46 »

ja licno a i moji drugari nikad ne stavljamo meso namjenjeno za kuvanje u pajc ili stogod drugo, tokom same pripreme, gulas a i meso ce da [primi ukus kakav mi zelimo, jednino sto priprema mozda, ali mozda, traje nesto duze
sto sasa napisa u ovoj temi negdje na pocetku bitno ga je napraviti, druziti se sa dragim ljudima
Sačuvana
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #72 poslato: Јул 11, 2012, 11:41:31 »

Slazem se...Ja meso drzim u vodi i vinu da izvuce krv,a kasnije pred pripremu u mleku prenoci u frizideru dobro natrljano karijem...
Sačuvana
hunter017
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1934


Ситуација никад није била тако озбиљна као увек.


E-mail
« Odgovor #73 poslato: Јул 11, 2012, 12:25:32 »

Majstore znao sam da imas talenta ,al nisam znao da je ovaj... Rispek brate iz Cacka. hi
Mada se neslazem da meso i karic treba da budu na ladnom.
Ovo oko vina,mleka i jos ako ima krvi si sasvim u pravu, to vec prija. 
Sačuvana

Најкритичнија су у животу прва три минута!
А и последња три!
dejan032
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1166



E-mail
« Odgovor #74 poslato: Јул 11, 2012, 02:11:51 »

Hunter proveren recept veruj Smiley
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: