DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161228 poruka u 7250 tema- 6961 članova - Poslednji član: Početnik991

Септембар 23, 2019, 07:19:03
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 7   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: GULAŠ  (Pročitano 94864 puta)
Ry
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2075


Najbolji na Forumu Lorist u 2011 godini


« Odgovor #15 poslato: Август 30, 2008, 10:27:46 »

hvala za recept jos mi samo jare treba, nekako cu se snaci
nego
Citat
pospete razne travke
...kako mislis razne travke bre? Grin Grin Grin
Sačuvana

Sound of the drums
Beatin' in my heart
The thunder of guns!
Tore me apart
Ry
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2075


Najbolji na Forumu Lorist u 2011 godini


« Odgovor #16 poslato: Август 30, 2008, 10:48:13 »

To sve ima u kuhinji, moja tasta se devojacki prezivala Karapandza..sestricna onog famoznog...
nego... canabis sativa var. indica ...bar cvetic dva ..sa sve polenom...a?
Sačuvana

Sound of the drums
Beatin' in my heart
The thunder of guns!
Tore me apart
swift
Administrator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 3593


swift


« Odgovor #17 poslato: Август 30, 2008, 11:01:10 »

To sve ima u kuhinji, moja tasta se devojacki prezivala Karapandza..sestricna onog famoznog...
nego... canabis sativa var. indica ...bar cvetic dva ..sa sve polenom...a?
Ne to, ne...to se nesme, mozda...posle Grin
Sačuvana

odstrelis kad mozes a sa .270 kad pozelis
bogida
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 207


Pravi lovac nikada ne puca na zeca u logi

a.i.d.bogi@sezampro.rs
« Odgovor #18 poslato: Јануар 22, 2009, 05:33:44 »

Ajd da otkrijem da i ja kuvam ))
VOlim da spremim zeciji gulas za koga mislim da je mnogo dobar spremljen na ovaj nacin.
Skuvati-Prokuvati tek da moze da se skine sa kostiju ne prekuvati meso od Zeca I odvojiti meso od kostiju.
U veci sud izdinstati:
6 glavica crnog luka-secene na kriske
3 sargarepe vece –secene na kockice
4 babure paprika –secene na kockice
4 kasike masti.
Kada je sve to izdinstano dodati :
Alevu paprika crvenu da zacrveni
Suvu slaninu 250 gr  secenu na kockice (kada slanina porumeni dodati)
Paradajz iz flase 1litar (moze i svez )
Biber
So
Vegetu
Ljutu papriku po zelji(moze ali nemora)
Meso od zeca  seceno na kockice.
Sve to dinstati I po potrebi dodati vodu ili brasno.
Na kraju kada je skinuto sa vatre dodati
Beli luk-sitno iseckan (1 glavica)
I persun  sitno iseckan.
Uz njega sluziti prilog po zelji (makarone,kacamak,knedle,itd)
Probajte garant ima da se odusevite ))))Naravno uz ovo konzumirati velike kolicine crnog vina cistog )))
Sačuvana
Brno
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1772



« Odgovor #19 poslato: Јануар 22, 2009, 05:37:20 »

Ne sumnjam da je dobro.
Ali brate kad posle ovoga pustiš ''goluba'' lele li ga svima okolo...
Sačuvana
bogida
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 207


Pravi lovac nikada ne puca na zeca u logi

a.i.d.bogi@sezampro.rs
« Odgovor #20 poslato: Јануар 22, 2009, 05:49:10 »

Pa jedini je lek da jedes sam ))))ako si sklon golubovima ))))
Sačuvana
bane30
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1249


Ako kanis pobijediti nesmes izgubiti!


E-mail
« Odgovor #21 poslato: Јануар 22, 2009, 06:29:23 »

Ajd da otkrijem da i ja kuvam ))
VOlim da spremim zeciji gulas za koga mislim da je mnogo dobar spremljen na ovaj nacin.
Skuvati-Prokuvati tek da moze da se skine sa kostiju ne prekuvati meso od Zeca I odvojiti meso od kostiju.
U veci sud izdinstati:
6 glavica crnog luka-secene na kriske
3 sargarepe vece –secene na kockice
4 babure paprika –secene na kockice
4 kasike masti.
Kada je sve to izdinstano dodati :
Alevu paprika crvenu da zacrveni
Suvu slaninu 250 gr  secenu na kockice (kada slanina porumeni dodati)
Paradajz iz flase 1litar (moze i svez )
Biber
So
Vegetu
Ljutu papriku po zelji(moze ali nemora)
Meso od zeca  seceno na kockice.
Sve to dinstati I po potrebi dodati vodu ili brasno.
Na kraju kada je skinuto sa vatre dodati
Beli luk-sitno iseckan (1 glavica)
I persun  sitno iseckan.
Uz njega sluziti prilog po zelji (makarone,kacamak,knedle,itd)
Probajte garant ima da se odusevite ))))Naravno uz ovo konzumirati velike kolicine crnog vina cistog )))
Kad si vec sve precizno moze li jos i kolicina soli, vegete, bibera, posto nisam kuvar a voleo bi da to spremim nemam osecaj za odokativno merenje?
Sačuvana
bogida
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 207


Pravi lovac nikada ne puca na zeca u logi

a.i.d.bogi@sezampro.rs
« Odgovor #22 poslato: Јануар 22, 2009, 08:53:37 »

Pa recimo po pola male kasicice za biber i so a vegetu 1 - 2 velike kasike supene.
i zaboravih kada se izdinsta luk sargarepa i paprika dodati 2-3 lista lorbera.
Sačuvana
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #23 poslato: Јануар 25, 2009, 04:38:17 »

Moj(gulas ili paprikas, ili kako vc ko hoce) ovako izgleda!!!



A recepta nemam, osim klasike, luk, mrkva, nesto mesa(na ovaj kotlic,cca 13l stavili smo oko 3 kg raznih vrsta mesa,zec - OBAVEZNO, DS, nesto srnetine i junetine) a ostatak masti na volju!
I da...ja ne stavljam ljutu papriku, mozda malo...ali zato volim biber...
Sačuvana
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #24 poslato: Јануар 25, 2009, 04:56:53 »

Ovako to izgleda negdje u pola...
Sačuvana
mile.florida
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 357


mile.florida@hotmail.de
« Odgovor #25 poslato: Јануар 25, 2009, 05:36:25 »

Druze zagasi vatru malo ,evo ja krecem. Wink  Wink
Sačuvana
lovacpd
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 115


« Odgovor #26 poslato: Јануар 25, 2009, 07:12:51 »

slika su sa kotlicijade u mom LU...prosle godine..ali nije problem za ponoviti
Sačuvana
Resavac
Junior
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 62



« Odgovor #27 poslato: Јануар 27, 2009, 02:17:36 »

RECEPT LOVAČKOG GULAŠA JEDNOG STAROG LOVCA IZ SLOVENIJE:

Jedan but i jedna rebra posle mariniranja, što dužeg to bolje, u belom vinu isečeš u kocke. Propežiš tri puta manju kilažu u odnosu na meso crnog luka na vrelom ulju. Dodaš meso. Posle pola sata dodaš 2 litra dorog belog vina. Kad vino uvri dodaš još litar dobrog crnog. Malo se ukuva po dadaš i 7 deci konjaka, a zatim i pola flaše viskija. Na moje pitanje pa našta liči to meso, on mi je odgovorio:
MESO BACIŠ, ALI JE SOS ODLIČAN Grin!!!
Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #28 poslato: Новембар 28, 2009, 08:30:01 »

Posto sam procitao sve recepte, ima nas na sve strane i svi imamo nesto specificno za svoj kraj.
Inace sam lovacki paprikas  (ne gulas , nego rjedje kao kod kolege iz PD u kotlicu)
ucio praviti od jednog starog lovca i velemajstora za lovacku i ribolovacku kuhinju.
U mom kraju vec zadnjih dvadesetak godina se paprikas skoro pa obaveyno pravi na svim vecim veseljima, odnosno svadbama  i vecim festama koji pored pecenja cini glavno jelo .
od vremena pripreme i zavisi kvalitet paprikasa. Moze to da se napravi i za 3 sata ,ali to nije to.
Vrijeme pripreme je otprilike 4 do 4,5 h. Recept je malo veci i kazem zahtjeva malo vise vremena , ali nije komplikovan pa pokusajte necete se pokajati.

 Na 10 litara paprikasa je potrebno:

- 3 kg mesa divljaci (bez kosti odstojalo u pacu i isjeceno na kocke 2x2 cm)
- 2 kg crvenog luka  (samljeti masinom za mljeti za meso)
- 1 kg mrkve         (     -II-     )
- 1/3 l ulja ili masti
- 1 glavica bijelog luka (sitno isjeci)
- 3 dl crnog vina
- 0,5 kg djuveca u konzervi (samljeti na masinu za meso)
- 3 dl sos pardajza
- 1 kg gljiva (sampinjona)
- 1 kasika senfa
- 2 FANTA za govedji gulas
- 1 veca veza presuna
- so, biber (mljeveni), ljuta paprika, lovorov list, vegeta (mjesavina zacina)

Redosled prirpreme:

1. Izdinstati luk, i mrkvu na ulju ili masti , a srednje jakoj vatri oko sat vremena bez dolijevanja vode ili vrlo malo ako je vatra prejaka.
 
2. Kada se luk i mrkva dobro izdinstaju u to se stavi meso divljaci, crno vino, par listova Lovora, senf, ljute paprike po ukusu, malo soli i to sve dinstati lagano nekih sat ipo - dva sata ,dok meso ne bude skroz mekano (ako je divljac starija potrebno je vise vremena)

3. dodati djuvec, sos paradjz, dinstati jos 5 -  10 minuta

4. Naliti to sve vodom nekih 5 litara , dodati gljive i naloziti vatru da paprikas prokuva  , kada prokuva smanjiti vatru na minimum i da krcka 40 minuta tj dok ne ukuha jednu 3-5 cm.
 
5. Fantove razmutiti dodati u paprikas, sacekati 15 minuta, staviti jednu vecu kasiku vegete, pobiberiti i dosoliti po ukusu i na kraju staviti presunov list.


Potrudio sam se da to bude jasno i onima koji nikada nisu nesto skuhali, i ovo je za mene najljepsi paprikas , mada sve je stvar ukusa,a o ukusima se ne raspravlja.
Prijatno i nadam se da ce ga neko skuhati i reci svoje misljenje o receptu.
 
Sačuvana
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #29 poslato: Новембар 28, 2009, 09:20:18 »

Recepta nemam jer nisam specijalist za lonac,moja uža specijalnost je sve sa  gradela i sve ispod peke.Ako neznam   sa loncima znam bar slikat kako to rade moji prijatelji kojima je to specijalnost,gulaši ,paprikaši,čobanci i sl.
Svi mi imamo svoje specijalizacije i svatko zna to što radi a svi znamo  lijepo pojesti i popiti i lijepo se družiti.
Moj skromni prilog ovoj temi su slike.Na prvoj slici moja   veprovina, slavonska srnetina i nesjećam se što je to treće.



Ostale slike ne trebaju objašnjenje :Smiley





U slast i živjeli drinks
Sačuvana

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 7   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: