DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161361 poruka u 7275 tema- 6980 članova - Poslednji član: aleksa101

Новембар 12, 2019, 02:00:15
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: [1] 2 3 ... 7   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: GULAŠ  (Pročitano 95566 puta)
#
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 216



« poslato: Мај 23, 2008, 07:21:39 »

Sastojci:

300 g čistog mesa divljači
3 glavice crnog luka
2 zelene paprike
1. crvena paprika
1 veća šargarepa
1 kafena šoljica belog vina
2 lovorova lista
pola kašičice aleve paprike
malo bibera i soli

Priprema:
Luk iseckati na rebarca pa ispržiti na malo ulja, dok ne postane staklast.
Meso iseći na kocke, dodati ga luku, malo propržiti pa sipati šoljicu vode i dinstati uz povremeno mešanje i dodavanje vode, dok meso ne omekša.
Zatim dodati vino, očišćenu i krupno iseckanu papriku, kockice šargarepe, lovorov list, malo bibera, soli i alevu papriku. Promešati i dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje, da ne zagori.



Sačuvana
Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« Odgovor #1 poslato: Мај 23, 2008, 01:00:29 »

Izgleda primamljivo  Tongue ja cu obezbediti i 500 gr cistog mesa.
Ali tvoje kuvanje kolega Wink.
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
#
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 216



« Odgovor #2 poslato: Мај 23, 2008, 07:24:04 »

Izgleda primamljivo  Tongue ja cu obezbediti i 500 gr cistog mesa.
Ali tvoje kuvanje kolega Wink.


Moraću i ja da dodam da barem bude ˝dupla mera˝  Wink
Sačuvana
Brno
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1772



« Odgovor #3 poslato: Мај 24, 2008, 09:43:55 »

Evo ja obećavam jednog veprića za veće društvo ali da budem pozvan na ručak.
Jel može jedan do 90kg? Mislim da će biti dovoljno.


Veprov but pirjan u rizlingu
potrebno:
1 veprov but, 1l rizlinga, 100gr suve slanine, 50gr masti, 1 glavica luka, 1 kašikica brašna, 1 kašikica senfa, malo majorana, 1 lovorov list, malo borovnice,povrće,  so i biber.
Veprov but nabodite suvom slaninom, pobiberite, posolite i prelijte rizlingom. Prekrijte ga mokrom krpom i ostavite da stoji dva dana na hladnom mestu. Povremeno ga okrećite da svaki deo jednako odstoji u rizlingu. Nakon dva dana ga izvadite i na malo masti ga prepecite sa svih strana. Kada se meso zarumenilo, izvadite ga i stavite u poseban tanjir. Na ostatku masnoće propržite sitno seckan luk, povrće. Stavite but natrag, dodajte lovorov list, kašikicu senfa, majoran, nekoliko zrna borovnice, so i biber. Prelijte sve vinom koje je ostalo i lagano pirjajte dok meso sasvim ne omekša. Za vreme pirjanja povremeno okrećite meso. Na kraju ga izvadite a u  preostali sastav dodajte kašikicu brašna i prokuvajte, procedite i servirajte uz meso.
Kao prilog mogu biti kroketi od krompira.
Sačuvana
HuntR
Gost
« Odgovor #4 poslato: Јун 25, 2008, 11:12:43 »

evo kako ja pravim gulas od divljaci,najcesce zeca.
vece ranije zeca iskostim iseckam u kockice i stavim sa malo crnog vina,nekad malo klekovace sa crnim lukom,biberom imalo sargarepe u neku posudu,dobro zatvoreno u frizider.kosti kuvam nekih pola sata i ostavim u friz.
sutradan kad spremam gulas sipam deci vode u lonac i dodam dve varjace masti, kad pocne da vri stavim sitno esckani crni luk vezu zeleni i suvu ljutu papriku u komadu,da sa tri prsta prekrije dno lonca.to dinstam uz dodavanje vode dok ne pozuti ko dukat,zna da potraje.tek tada dodajem meso sa svime u cemu je nocilo.m;ram da napomenem da zec kad ga oderem prenoci u ladnoj vodi koju par puta menjam.meso se dinsta desetak minuta sa povrcem ,tada dodam 2 do 3 deci domaceg paradajz soka i par kasicica dobre aleve paprike,vegetu i malo bibera.kad se malo prokuva dolijem supu od kostiju do mere koju hocu da napravim.kad je meso kuvano dodam deci vina i malo sitno seckanog belog luka,jos petnaetak minuta kuvanja.Uz lovacke knedle,makarone ili pire krompir i seckanu glavicu kiselog kupusa pravi uvod za druzenje uz dobro vino.
Sačuvana
von Maksimilian
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 608


Sve teče sve se menja...


« Odgovor #5 poslato: Август 15, 2008, 08:00:26 »

Za dobar gulaš treba vam veliki lonac za kuvanje i zavisi koliko mesa i kojih vrsta  divljči i da li je muško ili žensko i kad je napravljen odstrel zbog hormona Smiley! Moj način je meso divljači + malo mlade teletine seckane na sitne komadiće, divljač na krupne komade. Luk se prodinsta sa rendanom šargarepom doda se sitno seckana teletina koja se dinsta dok ne odmekne i pusti sok onda se tek doda divljač na dinstanje. Doda se i malo mesnate slaninice prodimljene sezonsko povreće po ukusu od začina lovor,biber slatka i ljuta paprika,beli luk ,dodatak jelima od divljači u kesici i onda se dugo dugo kuva dok se divljač ne počne raspadati!! Fora je da teletina neutralnog ukusa da sos i gustinu a divljač sečena na krupne kocke ukus. Paziti na dodavanje paradaiza-rajčice uz njega se mora dodati i koja kašikicae s šećera da ubije kiselinu. Dodaje se i malo vina po ukusu bolje kiselije
Divljač pre pripreme neka bar prenoći u pacu koji  pravim na sledeći način iscedim dosta limuna dodam grančicu ruzmarina belog i crnog luka,par listova lovora,jabukovog sirćeta kašikicu morske soli i malo vegete i nekog aromatičnog vina ako se ima bermeta, odlično, jeste dezertno ali daje strašnu aromu. Uz ovo kao salata ide sladak kupus sa crnim lukom kišeljen limunom,ili vitaminska salata kupus šargarepa jabuka krastavci rendani  kišeljeni limunom,  testenine i kuvani krompir,može i kačamak... Prijatno vam bilo !!! Osvrnuo bih se i na vina nećete pogrešiti ako uz crvena mesa konzumirate crvene(crna) vina a uz ribu i perad bela. Moj savet je ko šta voli nek izvoli tj šta mu se pije ali neka pazi na količinu i da ne meša različite vrste alkohola. Ponekad mi vino jednostavno ne ide pa uz gulaš pijem mineralnu vodu ali zato obrok završim dižestivom. To vam je isto što i aperitiv ali na kraju jela Grin Grin Grin ali bih preporučio pravi konjak, bio francuski,albanski,vinjak 5,azerski ... a mogu i pića sa travama jeger,pelinkovci,travarice, stomaklije kao i voćne rakije ... čašica do dve Grin Grin Grin
Sačuvana

Ako sve uradiš danas bićeš pod stresom ostavi nešto i za sutra...  Smiley лангзам абер зихер
Ry
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2075


Najbolji na Forumu Lorist u 2011 godini


« Odgovor #6 poslato: Август 28, 2008, 11:27:13 »

Zna li neko recept za jaretinu kuhanu u mleku?
Sačuvana

Sound of the drums
Beatin' in my heart
The thunder of guns!
Tore me apart
Nikola Vojinovic
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2193


Najbolji na Forumu u 2012 godini


« Odgovor #7 poslato: Август 28, 2008, 01:35:21 »

Zna li neko recept za jaretinu kuhanu u mleku?
Cuo sam nisam probao, ali zato znam kako se sprema barena na kazanu ako te interesuje? (probao sam i ovcetinu i jaretinu tako spremljenu)
Sačuvana

Priroda, kerovi i lov
Kiza
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 819


« Odgovor #8 poslato: Август 28, 2008, 03:17:58 »

Po meni je najvaznije dobro isprati meso ,bar u 4-5 voda da ne ostane krvi i da se ispere bar  malo onaj jak miris divljaci .
Sačuvana
vlado
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 710



« Odgovor #9 poslato: Август 28, 2008, 03:53:39 »

Ja sam jednom kad sam bio kod Novopazaraca probo jagnjeti sa mleko koja se spremala pod sacem,mogu vam rec da nisam nista sladje jeo a volim dobro da jedem i da uzivam u hrani.
Sačuvana

U SVETU ZIVOTINJA JE SVE KAO KOD LJUDI SAMO POSTENIJE.
Mladjan
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1328



WWW
« Odgovor #10 poslato: Август 28, 2008, 04:18:59 »

Ovo sa mlekom izgleda primamljivo Wink
Sačuvana

Dobar pogled
vlado
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 710



« Odgovor #11 poslato: Август 28, 2008, 04:24:33 »

Trabalo bi da bude isto,sto da se neproba. Tongue
Sačuvana

U SVETU ZIVOTINJA JE SVE KAO KOD LJUDI SAMO POSTENIJE.
Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« Odgovor #12 poslato: Август 28, 2008, 06:25:02 »

Oskare da ti prodamo 1 But?
Gulas je najbolji kada se kombinuju dve vrste Mesa.

Srnetina x D.Svinja
Srnetina x Lopatar
Srnetina x Mangulica
Lopatar x D.Svinja
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
oscar
Gost
« Odgovor #13 poslato: Август 28, 2008, 07:02:05 »

Pazi Jegeru, u svom životu sam se toliko najeo divljači da najrađe izbegavam kad god mogu. Jeo sam najrazličitije kombinacije i pripremane na najrazličitije načine. Od svačega. Ako mogu da biram onda mislim da bi najrađe jeo čist gulaš ili paprikaš od divlje svinje. I to skuvan sa koskama. Nekako mi najviše prija.
Sačuvana
Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« Odgovor #14 poslato: Август 28, 2008, 07:10:09 »

Verujem ti.

Posebno mi ostao u dobrom secanju jedan Jelenski paprikas, iz Lovackog Hotela u Podunavskom Lovistu Plavna Wink.Bilo je to prvih dana na pocetku ovog Veka.
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
Stranice: [1] 2 3 ... 7   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: