Pozdrav

,postavio sam ovu temu da malo prodiskutujemo i razmenimo neka iskustva vezano za trening pasa. Pri tome ne mislim na dresuru,vec na fizicku pripremu psa i odrzavanje njegove kondicije. Da li trenirate svoje pse,i kako? Da li to radite tokom cele godine ili to traje dok traje i lovna sezona?
Posto nas ima dosta koji smo ponosni clanovi kluba 100 (na meni se to bas ne vidi jer se ja lepo nosim

) i teze nam pada trcanje uz psa i voznja biciklom,ja sam isprobao par metoda gde se ne ugrozava vlasnikov tezinski integritet

,pa cu da podelim to sa vama.
Uzmite stari pecaroski stap i zavezite najlon na koji cete staviti neku igracku za kojom je pas apsolutno lud,(ko je vezbao marku sa pticarima zna na sta mislim)jednostavno izadjite na dvoriste,park,livadu i sl. i vucite po zemlji da pas trci za njom,to su kratki sprintovi od nekoliko metara.Ja to radim nekih 20-30 min,i posle toga imam macu a ne psa

(ovo ne zahteva nikakav napor osim malog rotiranja u kukovima

a vasem psu znaci jako puno)
Plivanje je extra za psa,ja jos nisam to radio,pa cu to ostaviti nekom ko ima iskustva sa tim.
Jos jedna metoda je dobra,ko ima mogucnosti neka proba,to je istrcavnje po plicaku (naravo da mi ne trcimo sa psom,vec mu bacamo igracku ili mu drugi pas pravi drustvo

),pogotovo ako je pesak podloga,Dunav je dobar ali obratite paznju na skoljke da se pas ne posece.