DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161746 poruka u 7320 tema- 7041 članova - Poslednji član: Djura1996

Јун 06, 2020, 10:45:23
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Prvi srpski lovački forumLoristOprema za lovOSTALA OPREMA Slike sa kamera za autonomno snimanje divljači-Trail kamere
Stranice: [1] 2 3 ... 33   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Slike sa kamera za autonomno snimanje divljači-Trail kamere  (Pročitano 152726 puta)
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« poslato: Фебруар 24, 2010, 11:12:44 »

Kao što vam je poznato  ,jako  volim lov,ribolov,dobro društvo ,prirodu a sve to volim i snimiti jer  vremenom lagano ali sigurno događaji   padaju  u zaborav jer sjećanja blijede  sa  godinama ali slike ne.Listajući slike  često se sjetim nekih događaja koje sam bio zaboravio ali jedan pogled na sliku vraća mi sjećanje na taj događaj pa i neke detalje i zanimljivosti vezanu za taj lov bez obzira na protekli dugi vremenski period.

Imam jako puno slika   raznih tematika , svojih video  filmova a  neke sam podjelio i sa vama jer bi bio sebičan da sam to doživio uživo i  još zadržao na  slici samo za sebe.
Najdraže mi je kada se ja nalazim iza kamere ili aparata jer ima raznih mogućnostida  snimam  i okrećem kameru po potrebi,zumiram  i sl . ali već skoro godinu dana   posjedujem i dvije svoje kamere  koje snimaju samostalno  sve što prođe ispred objektiva, funkcijom senzora pokreta. Taj način ima  mana jer može  da snima samo iz pravca kako smo namjestili a može snimati  samo  u unaprijed programiranom režimu ili samo slike ili samo video,koliko slika,svako koliko vremena i sl.
Mislim da je to jedna za lovca  vrlo korisna spravica koja ima  manu da lako dobije noge kako je jedna moja i dobila.Znao sam kako se ponaša divljač po noći po nekim normalnim  vremenskim uvjetima ali me uvijek zanimalo kako reagiraju kada je orkanski vjetar,kada grmi ,sijeva i pucaju gromovi i još mnogo stvari .Na taj način dobio sam jako puno slika divljači  koje bi podjelio sa vama,znači zasluge za slike ne pripisivam sebi kao kod  klasičnog digitalca ili kamere već je to zasluga   moderne tehnike. Moje ja samo da postavim na pravo mjesto,usmjerim je  i unaprijed odredim režim rada  i potrudim se da gosti dođu na večeru ili da su u prolazu a sve drugo odradi ona.Ja idem  u krevet a ona    stražari 24 sata na dan.Svaki put kada odlazim pogledam je jer neznam dali ću je sutra zateći.Zato sam  morao nakon prve krađe se podruditi na neki način da se osiguram ali naravno nemogu vam  o tome jer internet i forum je dostupan svakom.
Vidjeti ćemo dosta slika  a i nekih   kratkih  video filmića .Toliko za večeras,ovo je bilo samo otvaranje sa samo jednom slikom koje će me natjerati da  ponekad postavim po koju sliku po svom izboru.
Do gledanja ,poz od ise drinks


Sačuvana

isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #1 poslato: Фебруар 25, 2010, 10:16:02 »Kao što vidite po slici,dnevna slika, kako piše na slici,tačno vrijeme  06,24 i da ne idemo u detalje u sekundama , ljetnje jutro  kada jutro svanjiva u 4,30.Dobra dva sata dana a on tek došao.
Zamislite  sada da vam je bio redovan  mjesec dana i odlučite ga dignuti sa hrane radi skoka cijena kukuruza na burzama. whistle
Vjetar idealan,on redovan,sve o njemu znate ,staze,gdje spava ,kakvog je apetita  ali neznate kada dolazi.Ali nije ni bitno , vi čekate jer znate da će  sigurno doći.Čekate recimo  do pola noć a njega nema ,ma mora doći pa dođe čak i jutro ali njega nema.Pričekate i ujutro još 1 sat za svaki slučaj ali ga i dalje nema.Već vas je pomalo strah da mu se nije nešto dogodilo na putu laugh
Idete kući jer je već 1 sat dan ,nema nikakve šanse da dođe ali već sam ozbiljno zabrinut za njegovo zdravlje. whistle
Dođete u podne na isto mjesto da pregledate okolinu da vas nije ipak osjetio ili mu je bilo nešto sumljivo.Došavši na mjesto sa hranom ,hrane nema, pojedena ,izdajnički tragovi papaka i  još mi je  ostavio nešto kao potvrdu da nebudem u sumlji. laugh
Šta smo naučili iz ove slike, može doći i prije nego vi dođete na čeku ali i toku cijele noći pa čak i po danu na mjestima na kojima ima mira.Pa šta bi mu čovjek radio  da mu to napravi,ja bi ga ubio. whistle laugh

Poz od ise
Sačuvana

roedeer
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 152E-mail
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 25, 2010, 11:18:29 »

 Iso, slike su odlične! Duže vreme imam dilemu koji model bih uzeo sa drugarom? Koji Vi koristite?Sačuvana

Theory is nice to think about; facts determine the truth.
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 25, 2010, 03:37:39 »

Koristim jednu kameru koja snima  dnevne slike u boji kao i svaka druga dnevna kamera  a po noći uz pomoć klasičnog blica  i naravno i tada su slike u boji.

Posjedujem i drugu kameru koja naravno daje dnevne slike  u boji ali su noćne  crno bijele radi drugačijeg načina snimanja noćnih slika.Ta kamera snima pomoću 36 malih led dioda koje emitiraju infra svjetlo.Infra svjetlo je nevidljivo za ljudsko kao i za  oko divljači a jedino ga kamera  vidi kao da je obasjana reflektorom.Rekao sam da se svjetlo ne vidi ,vida ga samo kamera ali ono što se  ipak vide su te izdajničke  crvene  led diode na kameri   ali nije to ništa  pretjerano jako kao blic.
Divljač se navikne i na jedni i na drugo ali je manje plaši infra svjetlo i brže se navikne.
Čim uhvatim malo vremena   napisati ću i staviti  modele koje ja koristim.
To bi trebala biti pomoć lovcu u lovu,meni je odmoglo ali ne žalim.Dao sam prednost slikama  i da imam što više slika  na štetu lova  i odstrela ali ne žalim.
Ove dvije slike je baš ista DS  i na istom mjestu , istom kamerom samo jedna   slika po danu a druga po noći u noćnom infra režimu rada.Ponovio sam već gore  objavljenu sliku da  ih stavim jednu pored druge ,za usporedbu.


Sačuvana

isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #4 poslato: Фебруар 25, 2010, 06:11:37 »

WILDVIEW 3.0 MP IR CAMO TRAIL CAMERA STC-TGL3IRDPrva sa  blicom,potpuno isti model  kao u mene samo šti je moja  zelana a ova u kamuflažnoj.Treba dati prednost  pri kupnji kamuflažnoj , teže je uočljiva ,naravno ne divljači već ljudima. 


WILDVIEW 5MP IR XTREME TRAIL CAMERA VIDEO RECORDER
Druga je  sa infrasvjetlom,ima  na sebi 24 te male led diode .I ova je potpouno ista  i isti model kao i moja ,jedina razlika je što je i druga moja u zelenoj boji.


Da sumiram ,obe  slikaju dnevne slike u boji,razlika je u noćnoj slici ,one sa blicom slikaju i noćne u boji a one infracrvene slikaj po noći samo  crno bijele slike.

Ove sa blicom više plaše divljač a ove infra nešto manje ali se divljač iznenađujuće brzo prilagodi tome i nakon nekog vremena uopće se ne plaše jer shvataju da ih to ne ugrožava.

Obe kamere imaju mogućnost kratkih video filmića po danu  ,minimalno 15 sekundi do 1 minute u komadu i mogućnosti ponovne video snimke kako namjestimo u postavkama kamere a prema kapacitetu kartice za snimanje.Po noći one sa blicom ,naravno ne mogu snimati filmiće ali  zato mogu ove infracrvene i to u prihvatljivoj kvaliteti.Pokazati ću vam jednu  noćnu snimku sa te kamere.Na  kraju svake snimke pojavi se  datum ,sat,minuta .
Generalno sve više se prodaje infracrvenih samo što imaju više led dioda, 36 i više pa je domet snimanja po noći  veći.Standardne snimaju do max 10 metara a ove druge sa 36 i više led dioda i više od 15 metara.One nemaju zuma i  slika na 15 metara divljači je predaleko za moj ukus.Najbolje slike su na daljinama od 4-7 metara.
Sačuvana

isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #5 poslato: Фебруар 26, 2010, 09:01:30 »

roedeer,
obećao sam  video snimke sa te kamere u potpunom mraku,ovo je u u max. rezoluciji sa moje kamere od 320 x240  koja zadovoljava koliko, toliko internet ali ima već kamera koje nude dvije rezolucije video snimke , nižu od 320x240   i višu  640 x480 sa solidnom kvalitetom.
Kamera je bila postavljena  oko 4 metra od objekta i  snimala je u režimu 1 minuta snimka ,1 minuta pauze i tako sve dok je bilo kretnje ispred objektiva.
Imaju za mene jednu manu, te kamere  nemaju mogućnost snimanja tona što će netko reći ,pa nije ni važno .Meni je, jer su baš ti zvukovi  za mene važan dio snimke,zato nećete čuti buku kada prevrće kamenje,zakinuti smo za one zvukove kada često  snažno puhne kroz nos da bi očistio kukuruz od prašine .Inače bi pojeo više prašine nego kukuruza.To ćete dobro vidjeti ali nećete čuti taj zvuk.To sliče na onaj zvuk kada osjeti čovjeka pa  snažno puhne a ponekad i "zareži" i tada  je lov za tu večer  gotov pa ja taj zvuk zovem još i "možemo kući" biggrin

Ima nekoliko zanimljivih detalja na koje ću vam obratiti pozornost,vepar se stalno okreće u pravcu čeke na kojoj nema nikoga ali očito ima neka neugodna iskustva iz tog smjera od ekipe koja ga je  predhodno lovila i očito ga nije ulovila.Ali nešto je netko ipak ulovio,ovaj vepar je ulovio  dobar strah od ovog mjesta.whistle
To je ono kada ja kažem  da  poslije nekog vremena i nekog iskustva sa tog mjesta ,DS znaju gdje  se nalazi čeka pa stalno prate samo taj pravac što će se vidjeti na snimci.Zanimljivo je i što je nekoliko puta dugo gledao  u  kameru odnosno crvene led diode koje emitiraju infrasvjetlo i prave svjetlost kao da je reflektor a u biti to svjetlo vidi samo kamera.Ono što on primjećuje su te led diode na kameri koje se upale kada kamera počme snimati i uključene su cijelo vrijeme snimanja.
Kako smo rekli svjetlo nije vidljivo za oko ni čovjeka ni divljači,samo kameri  ali su ipak vidljive te 24 led diode na samoj  kameri koje on primjećuje.
Kako vidite ,napravi mi živi svinjac tako da ja ujutro moram tražiti to kamenje po okolici i ponovo ga slagati a on  sutra ponovo mi sve sruši.Ja to zovem svinjarijom. biggrin
Ja sam strpljivo svaki dan slagao a on je uporno to rušiom.Šta bi  mu onda čovjek radio kada mi to stalno ponavlja,najradije bi ga ubio  whistle ...............
   
http://www.youtube.com/profile?user=ISAISA1959#p/u/11/M21hkbLEicA


Ipak moram reći da su ove kamere  napravljene da se vidi šta imamo u lovištu,šta dolazi, prolazi,koliko često ,kada ,kako se divljač ponaša i mogu biti pomoć u lovu .
Osobno meni su ove godine otkada ih imam  odmogle.Toliko sam dao prednost slikama  da sam skoro potpuno zanemario lov.Sada imam jako puno slika ali  nemam mesa   laugh što meni i nije nikada bilo bitno.Nije mi žao i da se vratim na početak lovne sezone ,ponovo bi tako radio.
Poz od ise
Sačuvana

roedeer
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 152E-mail
« Odgovor #6 poslato: Фебруар 26, 2010, 10:28:44 »

Na poslu sam i trenutno nemam pristup YOU TUBE, ali jedva čekam dođem kući i pogledam!
Iso, kolika im je memorija i da li se može povećavati karticama i kojim? Na koji način se prebacuje sadržaj na PC?

Kupiću dve, pa staviti jednu naspram druge, da snimi lopova, dadu mu dadinu! aggressive
Sačuvana

Theory is nice to think about; facts determine the truth.
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #7 poslato: Фебруар 26, 2010, 10:38:23 »

 angry2

Tu i tamo prođe i jako krupni papak pa mi se i on navali na hranu koja nije za njega  kao da sam ja neki poljoprivredno- stočarski kombinat.Naravno "vlasnik" ovog rogonje tvrdi da njegove krave i bikovi ne jedu kukuruz.Ja mu vjerujem jer iako ima preko 100 grla u slobodnoj ispaši ,nije im nikada kupio ili posadio kukluruz pa iz tog razloga njemu stvarno ne jedu. angry2
Zato jedu hranu i piju vodu koju mi  iznosimo DS,zato  nekima pojedu u nekoliko dana cijeli vinograd tek 7 dana prije berbe što za neke i nije loše jer su krave tako napravile uslugu i pomoć    njihovim jetrama.    Cool
Ali zanimljivo vlasnici vinograda to neznaju cijeniti pa se ljute i tuže sa vlasnikom stoke. whistle

Ovaj sa slike  jede čak zrno po zrno wacko

Sačuvana

Ivan Stojanović
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 647« Odgovor #8 poslato: Фебруар 26, 2010, 11:07:17 »

Иса, мислим да стварно није у реду што кравама овако остављаш кукуруз међу камењем, да стружу роговима и нервирају се, требао би да размислиш о јаслама. Друго, где је овде сено, музилица...    lol
Sačuvana
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #9 poslato: Фебруар 26, 2010, 11:13:15 »

Na poslu sam i trenutno nemam pristup YOU TUBE, ali jedva čekam dođem kući i pogledam!
Iso, kolika im je memorija i da li se može povećavati karticama i kojim? Na koji način se prebacuje sadržaj na PC?

Kupiću dve, pa staviti jednu naspram druge, da snimi lopova, dadu mu dadinu! aggressive

Kamere se često prodaju samo sa  internom memorijom  u sebi  koja je do 32 MB što je nedovoljno.Sve imaju mogućnost snimanja na SD kartice minimalno do 2 GB -4 GB. Već kartica od 2 omogućava  nekoliko tisuća slika .Sa nekim kamerama uključivo u cijeni trgovci čak nude  po jednu ili dvije kartice od 1 GB.Inače preporučljivo je imati dvije SD kartice koje nisu skupe ,mogu se kupiti čak dvije za 15 eura.Tada kada obilaziš kamere,uzimaš iz kamere jednu karticu i stavljaš drugu.Kada dođeš kući na računalu pomoću  univerzalnog čitača kartica koji mora podržavati i SD kartice a  koji  nije skup ,očitaš karticu i prebaciš na računalo.Sutra tu vratiš u kameru a uzmeš onu iz kamere uz isti postupak.

To je jedna opcija druga je da skineš cijeli uređaj-kameru poneseš kući i preko isporučenog USB kabla lako prebaciš slike sa kamere na računalo ali se onda moraš vraćati nazad i ponovo postavljat kameru što naravno nije praktično.

Ja sam praktičar pa olakšavam sebi tako da koristim svaku priliku da poboljšam učinkovitost i olakšam sam sebi.Ja sam kupio u kompletu  SD  adapter sa mini i micro SD karticom.
U  SD adapter uložim micro SD i stavim u kameru.Sutra dođem izvadim adapter  i iz njega micro SD i jednostavno umetnem u moj mobitel  u koji ide ta  micro SD kartica.Tada na licu mjesta pomoću mobitela očitam slike ,pregledam pa  čak i pospremim neke  u memoriju telefona.Naravno mobitel mora podržavati micro SD karticu.
Kako to izgleda evo slika i sve će ti biti jasno.


Sačuvana

roedeer
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 152E-mail
« Odgovor #10 poslato: Фебруар 26, 2010, 11:18:05 »

Sve je jasno kao dan! Ali, još koje pitanje..
Na koji sve pokret reauguju senzori, da li uhvati i zekana ili pticu neku ili to ignoriše?
Koje je vreme između dva "škljocanja" i da li se to može podešavati?
Sačuvana

Theory is nice to think about; facts determine the truth.
roedeer
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 152E-mail
« Odgovor #11 poslato: Фебруар 26, 2010, 11:19:39 »

AU Iso, al se izdivanismo, nikog voo ne zanima do tebe i mene! Možda kolege spavaju još..  drinks
Sačuvana

Theory is nice to think about; facts determine the truth.
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #12 poslato: Фебруар 26, 2010, 11:25:57 »

Иса, мислим да стварно није у реду што кравама овако остављаш кукуруз међу камењем, да стружу роговима и нервирају се, требао би да размислиш о јаслама. Друго, где је овде сено, музилица...    lol

Da  sada će me uhvatiti na zub oni zeleni da maltretiram jadne životinje laugh
Prije nekoliko godina krave nisu znale doći do kukuruza ispod kamenja ,ali one DS su ih izgleda prodale trik. biggrin Sada i krave  njuškom,rogom pa čak i nogom prevrću kamenje i traže kukuruz.Tako da sada  osim pod kamenjem moram i  ispod kamenja kopati rupu u koju sipam kukuruz ,DS lako dolaze jer raskopaju a krave još nisu prokužile.Također koristim ovaj mali trik da bacim zrna na jako široko pa kada počne jesti nakon 5 minuta  vidi da nije isplativo  zrno po zrno kao kad je na hrpi pa odustanu.Jako sam kako vidiš nehuman po ovom pitanju što im uskraćujem  ono što ja kupujem svojim novcem. laugh
Kada sam na čeki  uvijek  na čeki  imam  4-5 kamenja veličine šake ,to je standardna oprema mojih čeka. Kada čekam DS a dođu mi ove krave  ja uzmem kamen i bacim ali pazim da ih ne pogodim već samo poplašim.Međutim iako pazim  whistle ,često ih  nenamjerno pogodim kamenom i primjetio sam da bolje shvataju poruku kada ih slučajno pogodim kamenom nego kada promašim ...........
 
Sačuvana

Ivan Stojanović
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 647« Odgovor #13 poslato: Фебруар 26, 2010, 11:44:25 »

Шалу на страну, ето још доказа о интелигенцији дивљих свиња и о томе како је она изражена кроз знатно брже учење у односу на друге животиње. Иси можемо само да захвалимо на оволико слика и снимака дивљих свиња из дивљине, (не из гатера и ограђених ловишта) њиховог понашања, живота у групи, понашању вепрова самаца итд. Неки научни институти би брдо пара дали за оваква истраживања и снимке!  hi

Иса, ја сам чак чуо да постоје овакви уређаји који се могу подесити да одмах након снимања фотографију пошаљу ММС - ом на задати број мобилног. Имаш ли неких информација о томе?Sačuvana
isa
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1543


najbolji na forumu u 2010.


WWW
« Odgovor #14 poslato: Фебруар 26, 2010, 12:06:26 »

AU Iso, al se izdivanismo, nikog voo ne zanima do tebe i mene! Možda kolege spavaju još..  drinks

Senzor pokreta  hvata  sve ono što   ulazi u područje  slike.Ima čak i malo kašnjenje snimanja od  oko 3 sekunde da nesnimi objekt odmah kada proviri glavom  već  namjerno kasni da divljač ušeta  na sliku kompletna.
Sve životinje koje uđu u domet senzora odnosno slike , aktivirati će snimanje počev od  zmije, zeca ,lisice,vuka.......... pa čak i ptice što može biti problem.Tada ćeš dobiti jako puno slika ptica koje dolaze na kukuruz ,pšenicu i sl.Jak vjetar koji njiše stablo i grane u dometu senzora će također aktivirati snimanje.Kamera su  naravno vodonepropusne i kada se otvori poklopac ispod se nalaze jednostavne komande za odrediti režim snimanja.Kako ti  postaviš režim snimanja ona će tako snimati.Može se izabrati jedna slika svako 1 ,5,10 i 20 minuta  sve dok ima kretnje ispred kamere.Može se odrediti u svakom tom vremenu  da snimi  jednu ili čak slijed od  3,6 ili 9 slika .Znači ako smo stavili snimanje na svako minutu i stavili slijed od tri slike ,kamera će u toj minuti odmah poslije prve slike ,nakon sekund slikati drugu i nakon sledećeg  sekunda treću sliku.Ja ih ne želim puno uznemiravati ni kada se skroz naviknu tako da u mene stoji 1 slika svako 5 minuta.Jednoj  DS koja se navikla, stavio sam greškom  svake minute  po sliku sa pravim blicem.Zadržala se 70 minuta ,tako da je blicnilo i snimilo čak 70 slika.Ozbiljno bi bio zabrinut za njen vid da neznam ono što znam   whistle pa tako nema potrebe za brigom. Zatim odredimo  rezoluciju slike ,obično imamo dvije višu i nižu,to je u mene na višoj.
Zatim namjestimo rad blica ili infra svjetla ,funkcija automaski rad je najprikladnija.Ako ima dovoljno svjetla ne upotrebi blic a ako nema,automaski ga koristi.
Tu ima i mogućnost da odrediš snimanje  slike ili samo video, kako namjestiš.Video može biti od 15 sekundi do 1 minute u jednom snimanju i poslije minute pauze možete ponovo snimati minutu filma i sve tako dok ima kretnje ,baterije ili mjesta na kartici.To je  slika moja kamera postavljena u prirodi.
Slika detalja sa otvorenim poklopcem ispod koga se nalaze komande za odabir načina snimanja,sve ono o čemu sam gore govorio i što, kada se čita izgleda komplicirano ali kako se vidi na slici komande su veoma jednostavne.
To nagorenje je sezor pokreta,ispod objektiv,lijevo od objektiva  dvije kontrolne žaruljice za test i indikator istrošenosti baterija i odmah do toga  kontroni displej sa brojem slika ,datumom ,satom.......
Ispod toga kontrolna tabla sa svim funkcijama ,desno se vidi  dio  umetnute SD kartice  ,u sredini su 24 led diode za infrasvjetlo i skroz lijevo komande za podešavanje načina snimanja.
Mogu se vidjeti na slici moje postavke:Prvo komanda  cam  -postavljeno na PIR ,uključeno snimanje,druga komanda Time out- moja postavka na  snimanje svako 5 minuta,vide se i ostale opcije,5,10 i 20 min.
Treća postavka rezolucija-postavljeno visoka,četvta komanda Burst -postavljeno na  1 sliku a vide se i ostale opcije slikanje u nizu 3,6,9 slika i zadnja opcija AVI  je video snimanje.Ispod imamo  komande za podešavanje  rada infrasvjetla,auto kada se pali kada  automatika odredi,ostale opcije stalno  uključeno i izgašeno.Ostala tri bijela  dugmića služe za namještanje datuma,sata,minuta .To bi bilo sve,veoma jednostavno rukovanje čak i za one kojima tehnika ne leži.

Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 33   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: