Знам да се колеге сналазе на разне начине да би дошли до солидних камуфлажних зимских одела и делова опреме. Сретох скоро школског друга који ми је некада давно сашио први риболовачки прслук, питах га за шивење белог камуфлажног дводелног комплета по мом нацрту и он пристаде, мада, каже сада ради само тапетарију за намештај.
Купио сам бели кепер, као за лекарске униформе, мало цртао и дечко је направио:

Уз одело је и бела памучна капа са бувљака и радне заштитне кожне рукавице, танке, топле, а удобне и згодне за пуцање, цео комлет са слике кошта мање од 30 евра, укључујући и рад мајстора и материјал.
Горњи део се закопчава рајсфешлусом и чичак - траком, рукави су са рамфлама, доњи крајеви панталона се стежу траком са чичком, док саме панталоне у струку немају ластиш који би беспотребно стезао, већ се, по потреби, стежу каишем. И горњи и доњи део имају по два велика џепа са стране, за муницију, телефон итд...
Одело је доста широко, баш доста и може се навући преко дебеле зимске јакне, дебелих панталона, комбинезона, а да не стеже и да може лепо да се хода, а Бога ми - и да се пуца.
Како се ви сналазите за овај, понекад врло користан део опреме?