Djura Radivojevic
|
 |
« Odgovor #165 poslato: Децембар 04, 2014, 11:06:14 » |
|
Svaka cast  ja se ne razumem u njih i ne pada mi na pamet da ih skupljam a ima ih dosta,sto po sumi tako i po polju.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
car
|
 |
« Odgovor #166 poslato: Децембар 04, 2014, 07:40:54 » |
|
Ja imam kod kuce bukovace posejane na panju i u dzaku slame eksra stvar imam negde sliku od pre neki dan obrao punu korpu.
|
|
|
Sačuvana
|
Volim lov i pecene prasice
|
|
|
car
|
 |
« Odgovor #167 poslato: Децембар 04, 2014, 07:47:48 » |
|
E ima slike od jedne druge pecurke od proletos al  su bile ,cmrcak
|
|
|
Sačuvana
|
Volim lov i pecene prasice
|
|
|
goma0702
Senior

Van mreže
Pol: 
Не можеш ако нећеш !
|
 |
« Odgovor #168 poslato: Децембар 07, 2014, 09:12:20 » |
|
Baš napisah malo pre u temi "Fazan" da je bio težak teren zbog kiše, pa rešismo prolaziti malo više kroz šume i šumarke, pa opet ono moje čuveno : "Naiđoh na još jedan lep primerak gljive i reših da je ovekovečim kroz objektiv fotoaparata"...    Što kaže kolega Đura,ne bih je probao,samo mogu da im se divim...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Djura Radivojevic
|
 |
« Odgovor #169 poslato: Децембар 08, 2014, 06:24:13 » |
|
Baš napisah malo pre u temi "Fazan" da je bio težak teren zbog kiše, pa rešismo prolaziti malo više kroz šume i šumarke, pa opet ono moje čuveno : "Naiđoh na još jedan lep primerak gljive i reših da je ovekovečim kroz objektiv fotoaparata"...    Što kaže kolega Đura,ne bih je probao,samo mogu da im se divim... 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crni đorđe
|
 |
« Odgovor #170 poslato: Децембар 08, 2014, 08:46:43 » |
|
Ova se može probati. Više puta. Sunčanica, ili kako je u mom kraju zovu, "jarac". Može samo usoljena na ploču, a valja i pohovana.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
|
draganpe
|
 |
« Odgovor #175 poslato: Новембар 06, 2015, 08:33:28 » |
|
Suncanica , Zavodnica , i sarena gnoistarka 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dr.mita
|
 |
« Odgovor #176 poslato: Новембар 23, 2015, 06:32:27 » |
|
I barsunasta panjevcica...
|
|
|
Sačuvana
|
ISTERUJEM ZLO, UTERUJEM DOBRO! NAJBOLJI NA FORUMU U 2013.PO OCENI ČLANOVA
|
|
|
Leksa
|
 |
« Odgovor #177 poslato: Новембар 23, 2015, 09:57:16 » |
|
Лисичарка (Cantharellus cibarius) Шешир је неправилног облика, руб је подврнут према унутрaшњoсти, пречника од 1-5 см. Жуте или наранџасте боје. Листићи су жути као жуманце и спуштају се низ дршку. Дршка бледожуте боје, при дну суженa, танка, шупља, с мало меса. Месо је бело, танко, мирис јој је као кајсија и пријатног укуса. Станиште јој је по свим шумама од јунa до зиме. Живе у групи. У нашем народу је позната печурка, може да се суши и не нападају је црви. Отровни рођак је заводница која расте у бусену на пењевима и наранџастије је боје од лисичарке.
|
|
|
Sačuvana
|
Ocuvajmo nase gonice!!! Trobojac, Balkanac.
|
|
|
draganpe
|
 |
« Odgovor #178 poslato: Новембар 23, 2015, 11:06:26 » |
|
Лисичарка (Cantharellus cibarius) Шешир је неправилног облика, руб је подврнут према унутрaшњoсти, пречника од 1-5 см. Жуте или наранџасте боје. Листићи су жути као жуманце и спуштају се низ дршку. Дршка бледожуте боје, при дну суженa, танка, шупља, с мало меса. Месо је бело, танко, мирис јој је као кајсија и пријатног укуса. Станиште јој је по свим шумама од јунa до зиме. Живе у групи. У нашем народу је позната печурка, може да се суши и не нападају је црви. Отровни рођак је заводница која расте у бусену на пењевима и наранџастије је боје од лисичарке. Ne razumem bas koju pecurku objasnjavas ?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Leksa
|
 |
« Odgovor #179 poslato: Новембар 24, 2015, 08:11:51 » |
|
Evo slike jestive  Lisicarke(Lisicke)(Lisicare):  A ovo je slika otrovne  zavodnice (to joj je naziv):  NEJESTIVE i OTROVNE pecurke nisu isto jer od NEJESTIVIH se dobijaju tegobe a od OTROVNIH trovanje ili..... NEJESTIVA je npr. Babino uvo a najotrovnija u Srbiji Zelena pupavka.O njima drugi put. Dobar pogled i paznja pri gljivarenju!!!
|
|
|
Sačuvana
|
Ocuvajmo nase gonice!!! Trobojac, Balkanac.
|
|
|
|