DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161371 poruka u 7275 tema- 6981 članova - Poslednji član: lukakaras

Новембар 20, 2019, 07:18:03
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Zec  (Pročitano 15567 puta)
matakata
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 205



E-mail
« poslato: Октобар 20, 2009, 09:23:39 »

Recept za zeca koji može biti i divlji i domaći:
Potrebno:
Jedan zec srednje veličine, 2-3 glavice crnog luka (srednje veličine), malo ulja, 5-6 kiselih paprika(turšija ili tegla kupovna-domaća),1 glavica belog luka,300g slanine, 300g šargarepe, 7dl belog vina,kesica mlevenog bibera,so, začin C, supena kašika brašna ,2dl vode.
Priprema:
Držati zeca 24h u hladnoj vodi. Nakon toga iseći ga i staviti ga da se kuva, kada prokuva i izadje pena, prosuti tu vodu, oprati ga i staviti u drugu vodu da se kuva iz početka dok se meso ne počne odvajati od kostiju.Oprati ga i skinuti sve koske sa zeca i iseći na kockice.
U šerpu staviti malo ulja (masti), 2-3 glavice crnog luka i malo vode, i dinstati dok luk ne postane staklast. U to dodati 5-6 kiselih paprika sitno iseckanih na kockice, glavicu belog luka (sitno iseckati ili ispasirati), 300g slanine iseckanih na kockice, 300g šargarepe takodje iseckanog na kockice i dinstati oko 30 min. U to dodati meso zeca, 7dl belog vina,so, kesicu bibera, zači C. Kuvati dok na ispari miris vina (oko 20 minuta). Na kraju umešati kašiku brašna u 2dl vode i polako sipati u šerpu da bi se dobila gustina. Poslužiti uz kuvani krompir, ili pire.
Napomena:
Zec i ne mora da se odvoji od kostiju može da ostane i u komadima koji su sečeni za kuvanje, uglavnom odvajam zbog dece koja ga obožavaju, pa da se ne bi mlatili sa koskicama!
Sačuvana
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #1 poslato: Новембар 13, 2010, 09:05:05 »

Zec na moj način  Wink

Potrebno je:

4 glavice crnog luka,
2 šargarepe
200 gr slanine
6 čena belog luka
2 šoljice Tomatina ili gustog soka od paradajza
3 kašičice aleve paprike
1 kocka za supu
2 kašike brašna
ulje, so, biber, začin C, majčina dušica, bosiljak, origano...

Zeca ostaviti da odstoji u hladnoj vodi u koju je dodato lorberovog lista, bibera, čašica alkoholnog sirćeta.


* Zeka u pacu.jpg (50.42 KB, 448x336 - pregledano 107 puta.)
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #2 poslato: Новембар 13, 2010, 09:17:27 »

Skuvati zeca sa šargarepom i kockom za supu. Kuvano meso odvojiti od kostiju i iseckati na kockice.
Crni luk sitno iseckan izdinstati na ulju i dodati seckanu zečetinu, sitno seckanu slaninu, beli luk, ispasiranu šargarepu i začine. Sve to dinstati na tihoj vatri nalivajući ostatkom supe u kojoj se kuvao zec.


* Isekcani zec.jpg (64.57 KB, 336x448 - pregledano 96 puta.)
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #3 poslato: Новембар 13, 2010, 09:20:00 »

Kada se meso raskuva, dodati Tomatino i pred kraj kuvanja alevu papriku i brašno pomešano u šoljici vode. Posoliti, pobiberiti i dodati začine po ukusu. Ja sam kao prilog dodala kuvanu testeninu, pirinač sa začinima i kiselu pavlaku. Prijatno  Wink


* Izvolite.jpg (62.07 KB, 336x448 - pregledano 102 puta.)
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Nforce
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1355


LD "Stara Pazova"


WWW E-mail
« Odgovor #4 poslato: Новембар 14, 2010, 08:44:37 »

Sanja, svaka cast, pises detaljno, lepo opisano tako da mozes nastaviti ako imas jos neki recepata posto vidim i da su tvoja jela lepa na oko a kamoli u stomaku  good  hi
Sačuvana


Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #5 poslato: Новембар 14, 2010, 09:26:49 »

Imam pomalo sremačke krvi, pa volem da kuvam  Wink. Eto novih recepata čim moj lovac donese meso  :Smiley
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #6 poslato: Новембар 15, 2010, 11:00:47 »

Nemoj da se zezaš!!!  scare
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #7 poslato: Децембар 26, 2010, 12:26:08 »

PLJESKAVICE OD ZEČETINE I SVINJSKOG

Pljeskavice nisam pravila po nekom receptu tako da neću napisati tačne mere koliko čega treba. Ostavljam vama na volju  Wink

Samleti, zajedno, zečetinu, svinjsko (samo od zečetine su malo tvrde), 3-4 čena belog luka i 1 glavicu crnog.



* IMG_4083.jpg (79.16 KB, 448x336 - pregledano 82 puta.)
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #8 poslato: Децембар 26, 2010, 12:27:35 »

Dodati 2 jaja, malo brašna, soli i začina po želji.

Pržiti ih u puno vrelog ulja i što duže, skoro dok ne potamne.


* IMG_4084.jpg (73.16 KB, 448x336 - pregledano 84 puta.)
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #9 poslato: Децембар 26, 2010, 12:33:41 »

Nakon prženja, mogu da se uvaljaju u prženi susam. Služiti uz pomfrit,sos od pečuraka i hladno vino.

Prijatno  :Smiley


* IMG_4087.jpg (81.26 KB, 235x314 - pregledano 105 puta.)
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
AcaNik
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1591



« Odgovor #10 poslato: Децембар 26, 2010, 07:05:25 »

значи зеца си докторирала buba сад је време да пробамо како ти иде нешто тамније Wink

п.с.
враћаћемо се на зеца повремено да не испаднеш из форме Cool
Sačuvana

Нема живота пре кафе
Sanja973
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Poruke: 23



E-mail
« Odgovor #11 poslato: Децембар 27, 2010, 12:53:29 »

Dogovoreno, ali nešto pogolemo da imamo da prezimimo zimu  Wink
Sačuvana

Србијо, спаваш ли?!...Или у потаји сањаш, рано моја и утехо...
AcaNik
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1591



« Odgovor #12 poslato: Децембар 27, 2010, 02:58:23 »

Зубру spiteful
Sačuvana

Нема живота пре кафе
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: