DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161222 poruka u 7250 tema- 6961 članova - Poslednji član: Početnik991

Септембар 22, 2019, 09:56:38
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Meso ispod Saca!  (Pročitano 93423 puta)
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« Odgovor #30 poslato: Октобар 15, 2009, 07:35:03 »

Malo je offtopic al' moram da podelim sa vama...





Sačuvana
Nikola Vojinovic
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2189


Najbolji na Forumu u 2012 godini


« Odgovor #31 poslato: Октобар 15, 2009, 08:28:25 »

Ih, pa podelio si samo slike!!!  sarcastic
Sačuvana

Priroda, kerovi i lov
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« Odgovor #32 poslato: Октобар 15, 2009, 09:16:15 »





Sačuvana
swift
Administrator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 3593


swift


« Odgovor #33 poslato: Октобар 23, 2009, 11:03:08 »

Majstor Siladji,
sad videh ove ikebane laugh

Nisam ja hemicar da mogu preko slika da se uverim
da je OK.
Nego, ponovi ti to, pa zovi na vizuelni i degustativni pregled
pa da ti dam licencu. victory

Preko slike...nista
Sačuvana

odstrelis kad mozes a sa .270 kad pozelis
siladji
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 663



E-mail
« Odgovor #34 poslato: Октобар 23, 2009, 11:30:28 »

 biggrin buba hi

Ma bice i toga kad bude malo toplije,pa da pozovem strucni stab za degustaciju sa lorist foruma na festu..
Ni ja nevolim da procenjujem preko slike nego friends drinks hi
Sačuvana
SSG
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 214



« Odgovor #35 poslato: Октобар 28, 2009, 11:15:44 »

Dečki,evo nekoliko savjeta iz mog osobnog iskustva.
Za peku (saće) najbolje je drvo kao npr. bukva i slično jel ima visoko kaloričnu vrijednost, tj. daje puno žara i adekvatnu toplinu. Nadalje, ja obavezno kod pripreme nakon cca. 45 min obavezno sve otklopim,pogledam te okrenem meso,bilo što da spremam.Na taj način vidim u kojoj je fazi,da li je meso zagorilo i koliko mu još treba.Uglavnom je maksimalno potrebno oko sat i pol,a najčešće svega sat vremena.Povrća treba staviti što više, a najbolje  svježe,sezonsko.Kod pripreme piletine,stavljam cijelo pile u komadu,jer ako je iskomadano onda se zna desiti da usljed topline komadi budu zagoreni,bar moje osobno iskustvo.Divljač je posebno teško spremiti,potreban je jako dugi pac,zbog tvrdoće mesa,najbolje ga pacati mokrim pacem,najmanje 4 dana prije pripreme.To su samo maoj neka iskustva, a vas ostalih.......??
Sačuvana

Bolje biti dobro obješen nego li loše oženjen
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #36 poslato: Октобар 28, 2009, 02:39:59 »

Evo posto vidim da i ovde ima onih koji se ne odricu lako dobre klope (poguzija) imam i ja koju slicicu vezano za ovu temu Wink
Ne znam vise sta nisam pekao i jeo od jela ispod saca i uvijek mi je nekako najzanimljivije meso biggrin Od hl***a i pita do ribe, divljaci, teletine, jagnjetine, jaretine, svinjetine i piletine i najjljepsi specijalitet i jelo mi je bilo lane ispod saca. Znaci tad kad nismo pocrkali jeduci biggrin Evo vidio sam i ovde sac kakav i ja imam i Jelo se pece od 1h do 1 i 20 min u zavisnosti od vatre , odnosno od kolicine zara i starosti i velicine komada mesa koga pripremamo.



Evo ovo je jedno jagnje od 25 kg zive vage razmonitrano od kostiju i prekriveno maramicom i mogu vam reci da i nije nesto lol od ovoga moze i da se rikne biggrin




Ili npr  ako teletinu pokrijete ploskama sarene slanine i to nije lose Wink


Ali ni bijela riba kada se fino nareze i ispece ispod saca nema kosti ni jedne osim kicme i rebara i mala dijeca mogu daje jedu Wink
Eto od mene toliko za ovaj put!





Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #37 poslato: Октобар 28, 2009, 02:43:26 »

Evo riba to mi nije proslo , a na prvoj slici su prepelice i to je jedino sto mi se nije svidjelo. Moze se jesti ali nije to to.


Sačuvana
Marko
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1233



E-mail
« Odgovor #38 poslato: Октобар 28, 2009, 03:35:02 »

Evo posto vidim da i ovde ima onih koji se ne odricu lako dobre klope (poguzija) imam i ja koju slicicu vezano za ovu temu Wink
Ne znam vise sta nisam pekao i jeo od jela ispod saca i uvijek mi je nekako najzanimljivije meso biggrin Od hl***a i pita do ribe, divljaci, teletine, jagnjetine, jaretine, svinjetine i piletine i najjljepsi specijalitet i jelo mi je bilo lane ispod saca. Znaci tad kad nismo pocrkali jeduci biggrin Evo vidio sam i ovde sac kakav i ja imam i Jelo se pece od 1h do 1 i 20 min u zavisnosti od vatre , odnosno od kolicine zara i starosti i velicine komada mesa koga pripremamo.



Evo ovo je jedno jagnje od 25 kg zive vage razmonitrano od kostiju i prekriveno maramicom i mogu vam reci da i nije nesto lol od ovoga moze i da se rikne biggrin




Ili npr  ako teletinu pokrijete ploskama sarene slanine i to nije lose Wink


Ali ni bijela riba kada se fino nareze i ispece ispod saca nema kosti ni jedne osim kicme i rebara i mala dijeca mogu daje jedu Wink
Eto od mene toliko za ovaj put!







Kao da sam ovo video vec bb
Sačuvana

Dobar pogled!
Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« Odgovor #39 poslato: Октобар 28, 2009, 04:11:46 »

Od svega prikazanog polazi voda na usta  clapping, svaka cast za fotke!
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
Brko
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 202


E-mail
« Odgovor #40 poslato: Новембар 04, 2009, 02:15:40 »

U mojim mladjim i tada dobrim danima (sac ili peka), bili su obavezno nedjeljno jednom, ali zadnjih 15 god u Canadi slabo izvodljivo, ali probacemo da obnovimo tradiciju tek toliko da ne zaboravimo Wink drinks.
Sačuvana
bogida
Iskusan lovac
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 207


Pravi lovac nikada ne puca na zeca u logi

a.i.d.bogi@sezampro.rs
« Odgovor #41 poslato: Новембар 05, 2009, 12:52:40 »

A gde ima da se nabave ove posude i koliko kosta zadovoljstvo da ih imas  blink))))Huh??
Sačuvana
sasa-dubica
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 434



« Odgovor #42 poslato: Новембар 05, 2009, 09:49:08 »

Ja sam svj sac plati prije dvije godine 65 eura, a proizvodi ga PLAMEN. Olicni sačevi i ima ih u dvije velicine , a uz njega dobijes i donji dio posude koji je emajliran, a sac je iznutra isto emajliran , a inace je od GUSA. Jako dobra i prakticna stvar. Pogledaj u prodavnicama gdje imas peći za kupiti ili na pijacama pa da uzmes ove metalne kovane. Po meni su bolji ovi gusani jer su laksi za odrzavanje, poklopaci posuda se savrseno uklapaju, a gus je dovoljno debeo da drzi temperaturu i ne treba biti jaka vatra da bi se odradio rucak.
Sačuvana
pescarac
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 474


« Odgovor #43 poslato: Новембар 05, 2009, 10:10:36 »

Imaš u svim bolje snadbevenim poljoprivrednim apotekama.
Mada sam ja moj sač dobio od majkine familije iz Dalmacije (od lima je, tučen je do besvesti dok nije dobio jajasti oblik, a posudu ispod sača sam dobio od očeve familije iz Crne Gore. Inače posuda nije metalna, već od nekog posebnog materijala (moj otac kaže da je to neka vrsta gline i kamena i da se u selima oko Budve (odakle mi je poreklo) ta smeša zove "Zvrc". Možda Shaga nešto više zna o njoj. To se ni tamo više ne pravi, tako da se u mom domu čuva kao uspomena na očevo i majčino poreklo, a vremena da se proba nažalost nema.
Inače još mi curi voda u ustima od hleba koji je moja baba spremala u dalmaciji ispod sača pre jedno trideset i kusur godina.
Sačuvana
sasaakatic
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 296



E-mail
« Odgovor #44 poslato: Новембар 11, 2009, 09:34:55 »

Nabavio sam sac i lonac{zemljani}iz Zlokusa{valjda se tako zove mesto},pa me interesuje dali odmah moze da se sprema u njima ili treba neka predradnja da se ti sudovi pripreme.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: