DOBAR POGLED ŽELI VAM VAŠ LORIST TIM.
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

 
Napredna pretraga

161361 poruka u 7275 tema- 6980 članova - Poslednji član: aleksa101

Новембар 12, 2019, 03:42:40
Novi SadBeogradNišValjevoPrištinaBanja LukaPodgorica
Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Meso ispod Saca!  (Pročitano 93920 puta)
Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« poslato: Март 27, 2009, 05:45:55 »

Jednom sam probao i nemogu opisati taj ukus.
Dali neko zna kako se ovo priprema(prasetina,jagnjetina) ili nesto trece?
Znam da se polako sve pece(kuva)u poklopljenoj posudi duze vreme.Uz meso unutra je obilni dodatak raznog Povrca.Posuda je s svih strana okruzena zarom i pepelom.

Pisite recepturu i nacin pripreme Wink, njam njam.
 
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
Pedja
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 39



WWW
« Odgovor #1 poslato: Март 27, 2009, 05:57:05 »

Već si dao veći deo recepta, ostaje da žrtvuješ koju kilu mesa za eksperimentisanje i to je to.  lol

Našao sam recept za mladog vepra pod sačem na jednom sajtu:

Veprić ispod peke (glavno jelo),
Specijalitet lovačke kuhinje


Veprić ispod peke Sastojci:
meso mladog vepra
krumpir
paprika
rajčica
mrkva
luk
vegeta
sol
ulje
papar
ružmarin
list lovora


Opis:
Meso mladog vepra posolimo, natrljamo vegetom, posipamo ružmarinom i pustimo da odstoji nekoliko sati.
Krumpir očistimo, raspolovimo, posolimo, začinimo svježom paprikom, rajčicom, mrkvom isječenom na kolutiće i lukom, te dodamo nekoliko listova lovora. U peku stavimo tako pripremljeni krumpir, a na krumpir meso. Zalijemo s malo vode i dodamo malo ulja, a zatim peku poklopimo. Vatru treba naložiti i pustiti da se razgori, a potom razgrnuti žar. Stavimo pripremljenu peku, na poklopac nagrnemo žar i pustimo da se peče oko 40 minuta. Zatim otvorimo, meso okrenemo, ponovo poklopimo, namaknemo žar i ostavimo da se peče još oko 30-40 minuta.
Servira se s krumpirima ili po želji gosta s lovačkim njokima.

http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=805
Sačuvana

Pedja
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 39



WWW
« Odgovor #2 poslato: Март 27, 2009, 06:00:54 »

Google je čudo:


Teleće pečenje ispod sača


VERZIJA 1
Potrebni sastojci:
1 kg teleceg mesa, 1,5 dl ulja, 1 kg krompira, so, biber
Način pripreme

Meso operite, posolite i stavite u tepsiju.Pecite pod sacem 30 min. Krompir ogulite, izrezite i rasporedite oko mesa. Posolite, pouljite i zalijte mlakom vodom. Pecite 40 min. U toku pecenja kontrolisite i dodajite masnocu i vodu ako je potrebno.


VERZIJA 2

Sastojci
teletina
krompir
paprika
paradajz
luk
vegeta
so
biber
ulje

Priprema
Teleće meso od prednje četvrti očistimo od kostiju, posolimo, natrljamo vegetom i pustimo da odstoji nekoliko sati. Krompir očistimo, nasiječemo na polovice, posolimo, začinimo svježom paprikom, paradajzom i lukom.
U sač stavimo krompir, na krompir teleće meso zaliveno vodom, a zatim dodamo malo ulja te sač poklopimo.
Žar od drva i uglja stavimo ispod sača i na poklopac te pečemo oko 40 minuta. Sač zatim otvorimo, meso okrenemo i ponovo poklopimo sačem, namaknemo žar te ostavimo da se peče još 30-40 minuta.
Sačuvana

Pedja
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 39



WWW
« Odgovor #3 poslato: Март 27, 2009, 06:05:53 »

Od mene dosta.......   stop

Evo irecepta za jagnje.....  spiteful

http://www.dance.hr/gastrokutak/114-janjetina-ispod-saca.html
Sačuvana

shaga
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1162


Wild Boar


WWW E-mail
« Odgovor #4 poslato: Март 27, 2009, 06:10:44 »

Treba li sjeci meso na komade ili onako cijelo kilo da se pece..........posto vidim da je jagnjetina sjecena.................doduse i nema takvog komada mesa ali.........Huh?
Sačuvana

A u ruke Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita
http://www.youtube.com/watch?v=Qpi-3qM6rj4
Pedja
Početnik
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 39



WWW
« Odgovor #5 poslato: Март 27, 2009, 06:13:08 »

Ja ga uglavnom vidim tek u tanjiru, ali trebalo bi da su veći komadi.  focus
Sačuvana

Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« Odgovor #6 poslato: Март 27, 2009, 06:32:41 »

Treba li sjeci meso na komade ili onako cijelo kilo da se pece..........posto vidim da je jagnjetina sjecena.................doduse i nema takvog komada mesa ali.........Huh?
Ako je posuda dovoljno velika? Najbolje je celo bravce od 30-40 kg ocisceno.
Sa laganom vatrom i sto duze, dosta povrca i umaka, umakom cesto ga prelivati.
Stari majstori kazu da sto ga duze imas na Vatri to ce biti ukusnije i mekse.
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
Marko
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1233



E-mail
« Odgovor #7 poslato: Април 06, 2009, 08:59:36 »

Treba li sjeci meso na komade ili onako cijelo kilo da se pece..........posto vidim da je jagnjetina sjecena.................doduse i nema takvog komada mesa ali.........Huh?
Ako je posuda dovoljno velika? Najbolje je celo bravce od 30-40 kg ocisceno.
Sa laganom vatrom i sto duze, dosta povrca i umaka, umakom cesto ga prelivati.
Stari majstori kazu da sto ga duze imas na Vatri to ce biti ukusnije i mekse.

Lepi su svi ti recepti!!

Al kod saca je najveci problem sam sac i ognjiste!!

Ognjiste(mesto na kom se lozi vatra) mora da kao podlogu ima stare cigle ili samot!!

Sam proces se sastoji od dobro nalozene vatre na ognjistu(dosta zara) posude za pecenje, zvona(idealno tucano) i krunice za zar!

Posuda se ne koristi pri pecenju hleba - vec se hleb stavlja na podlogu ili list kupusa!

Nakon dobre vatre(zasgrevanja ognjista) cisti se ognjiste i na njega postavlja posuda sa ranije pripremljenim sadrzajem!
Na nju postavljamo zvono.
Na zvono krunicu i preko ravnomerno rasporedjujemo zar!

retko se desi da ista zagori!!(osim u slucajevima dodavanja vatre!!

Ispod saca se moze sve peci - i izvorno je sluzio za sve(poput pecnice)!

Ja sam pekao od piletine, teletin, divljaka, srndaca do hleba i davno na zahtev zene smo sa mora cak dovukli i hobotnicu pa i nju spremali pod istim!!
Sve je savrseno - osim mozda one hobotnice jel(seljak) kad sam je kupovao uzeo sam najvecu - preko 3 kg. pa i pored kuvanja..cutave pripreme malo je bila zilavija!

Cesto kad je na meni-u narucujem u restoranima i nema grestke uvek je dobar izbor!!
u Novom Pazaru -standardno dobra teletina, jagnjetina.
u BG-u - Durmitor nezaobilazan,
Etno Suri,Srpska kuca,  cetvrtkom u Rudopolju...ima toga dosta!!
Sačuvana

Dobar pogled!
Jäger und Jagd
Global Moderator
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 2302

Jagd ist kein Hobby, Jagd ist Leidenschaft!


« Odgovor #8 poslato: Јун 30, 2009, 10:03:11 »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sYioQMc02jY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i9VBijGZ0pk&feature=related[/youtube]
Sačuvana

I*A*A*M*M
Gaga Lovac

Pisi i Citaj Istinu.
Lazes Druge, Lazes i Sebe.
spaleph
Senior
****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 415


Ко само иза себе гледа изгуби циљ пред собом.

spaleph@hotmail.com spaleph.
E-mail
« Odgovor #9 poslato: Јун 30, 2009, 10:38:17 »

Лепо али шта је овде ловачко? јагње и кнедле? Ја сам више за праве ловачке специјалитете типа шпиковани срнећи -свињски бут испод сача, срнеће ролнице у сафту испод сача итд....
Ево један добар рецепт за испод сача:
Узму се 6 препелица, 2 кг сланине, 2кг печурака буковача, шаргарепа, першун, зачин ц, со, бибер, туцана паприка,качкаваљ,паприка свежа,сенф, и остали зачини по жељи, препелице се напуне смесом од сецканог качкаваља, паприке,печурака, сланине и зачина, препелице се умотају у шнитове сланине и буковача премажу сенфом ставе у тепсију прелију вином и ставе испод сача, када је јело готово скине се са препелица буковача,сланина, из препелица се истресе смеса којом је пуњена препелица, прионе се на клопу а препелице се дају ловчевим помоћницима-керовима. (Ми овде препелице користимо за изговор да неко донесе  све додатке тако да препелице нико и не окуси а материјал најчешће заврши у неком шпикованом буту или гулашу).
Sačuvana
Brno
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1772



« Odgovor #10 poslato: Октобар 13, 2009, 03:31:23 »

Evo recepta za meso ispod Sača, potrebni su Fazanski batak ili  karabatak, paprike, krompir, začini....
a evo kako i to izgleda:
(I) prvo se dobro naloži vatra i pripremi žar.

(II) pripremi se meso i ostali dodaci i začini.

(III) ovako izgleda moj Sač, poklopi se i stavi na žar i prekrije ceo sač žarom.

(IV)provera jeli jelo gotovo.

I na kraju može se degustirati.

drinks:
Prijatno i
Dobar pogled
Sačuvana
Marko
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1233



E-mail
« Odgovor #11 poslato: Октобар 13, 2009, 04:55:32 »

Krupni Fazani kod tebe u kraju lol lol
Sačuvana

Dobar pogled!
Brno
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1772



« Odgovor #12 poslato: Октобар 13, 2009, 04:59:20 »

Krupni  Cool
Sačuvana
Jastreb
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1739


>>>>>---------------->


« Odgovor #13 poslato: Октобар 13, 2009, 05:43:29 »

Mi nemamo ni curke ove velichine...
Sačuvana

Brno
Lovac veteran
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1772



« Odgovor #14 poslato: Октобар 13, 2009, 05:55:52 »

Ne može vas čovek pošteno ni prevariti. superstition
Svaka čast Jastrebe, u pitanju su ćureći bataci ali od velikih belih tovnih ćuraka koje dostignu i do 25-27kg očišćene.
 drinks

Ali stvarno ko nije probao jelo ispod sača treba što pre da to uradi, ne zna šta je propustio...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: