Prvi srpski lovački forum

Lorist => Šale vicevi => Temu započeo: Milan Grba Март 26, 2019, 08:17:41Naslov: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: Milan Grba Март 26, 2019, 08:17:41

Šale, vicevi.... ili nešto drugo?
UO LSV je 21.12.2018.g. raspisao izbore za predsednika i sve organe Lovačkog saveza Vojvodine, a do dan danas se ne zna zvanično ni vreme ni mesto održavanja istih.
Nezvanično izbori su zakazani za 06.04.2019.godine.

Naravno, iako je rok za predaju liste kandidata istekao 15.03.2019.g. do dan danas se ne zna ko su kandidati za koje organe.
Nezvanično, u izbornu trku ulaze u jednom timu prof. Miloš Beuković za predsednika, a Sanja M. Bognič za zamenika, a u drugom Novak Andrić za predsednika i prof. Aleksandar Milovančev za zamenika.

Eto, odlazeća garnitura organa LSV smatra da lovci i ne moraju biti obavešteni baš na vreme o svemu, verovatno su zato upravo oni i ukinuli da se lovačke novine kupuju od članarine koju im lovci plaćaju.


Naslov: Odg: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: mrwa22250 Март 28, 2019, 10:17:54
Ne znam samo,koja je to odlazeca garnitura kad se kandiduju i preCednik i zamenik.PreCednik za zamenika,a zamenik za preCednika.Obrni okreni,sjasi kurta da uzjase murta i tako evo vec 30 godina.
Kakvi smo i dobro nam je.


Naslov: Odg: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: Milan Grba Април 02, 2019, 04:55:02
Evo danas je stigao materijal za Skupštinu koja se održava u subotu sa početkom u 10.00 sati u krugu Novosadskog sajma. Dakle delegati imaju cela tri dana da pregledaju dobijeni materijal, prezentuju isti Udruženjima koja su ih delegirala i donesu odluku da li sve prihvataju ili će diskutovati ukoliko smatraju da bi nešto trebalo izmeniti ili pojasniti.
Zanimljivo je napomeniti da samo izveštaj Komisije za gajenje divljači (za period 2015-2019 godine) ima 57 strana i ostali deo još oko 30 strana.
Šteta što taj materijal nije mnogo ranije distribuiran, pogotovo u današnje vreme interneta kada je to moglo biti svima dostupno, ali koga je briga za informisanje.

Zanimljivo je da odlazeća garnitura traži da se na ovoj Skupštini izmeni Statut LSV i to u tačci koja prethodi izboru novih organa, pa tek onda da se provedu izbori?!!
Ceo svoj mandata su pokušavali da izmene Statut i nisu imali kvorum, sada to pokušavaju na mala vrata.

Zanimljiva je i tačka dnevnog reda koja predviđa da odlazeća garnitura predlaže finansijski plan za 2019 godinu, također pre izbora novih organa Saveza!
Sve u svemu Skupština će biti zanimljiva.


Naslov: Odg: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: 357magnum Април 02, 2019, 05:09:38
prezentuju isti Udruženjima koja su ih delegirala i donesu odluku da li sve prihvataju ili će diskutovati ukoliko smatraju da bi nešto trebalo izmeniti ili pojasniti.


Kolega Milane, ovo se retko desava pa Vas molim, posto vidim da ste dobro informisani, da i nas ovde informisete u vezi svega vezano za ovu skupstinu.

Smatram da je ovo mnogo bitno jer koliko god dobra ili losa drustva bila drzava to ne vidi i ne zna. Drzavni organi nas lovce vide kroz saveze i samo oni mogu da doprinesu napretku i afirmaciji lovstva i lovaca, sto se i vidi u zadnjih 20 godina. Kakvi su nam savezi takvo nam je lovstvo.


Naslov: Odg: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: Milan Grba Април 04, 2019, 06:36:57
Ostalo nam je još dva dana do izbora novog rukovodstva LSV. Izbor neće biti ni malo lak.
Materijal koji je poslat delegatima koji će u subotu glasati za novu upravu LSV ne sadrži imena kandidata, tako da delegati nemaju pojma ko se uopšte kandidovao i na koju funkciju. No izgleda da to i nije bitno???

Znači delegati će tek u toku zasedanja Skupštine saznati imena kandidata i za koju se funkciju kandiduju i jedino što tada mogu da urade je da otprilike za nekog glasaju, u tom slučaju to bi bila njihova volja, a ne Udruženja koje zastupaju, ili da im neko "pomaže" i govori koga da zaokruže! Za očekivati su razna lobiranja i nagovaranja na licu mesta.

Nije ovo prvi put, to je ustaljena praksa, zadnji oblik socijalističkog samoupravljanja koji je zadržan još jedino u lovačkim organizacijama, čiji je rezultat traljavo rukovođenje organizacijom, izražen egoizam pojedinaca, oštro suprotstavljanje promenama bilo koje vrste, usporavanja bilo kakve modernizacije i razvoja, razvijena korupcija, trgov ina uticajem i na kraju obesmišljavanje postojanja.

Poznato, zar ne?


Naslov: Odg: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: Milan Grba Април 06, 2019, 05:43:19
Danas je izabrano novo rukovodstvo LSV, za novog predsednika je izabran Novak Andrić iz Zrenjanina, a za njegovog zamenika Sanja M. Bognič iz Bečeja. Drugi mandat za predsednika Skupštine je dobio Dragan Gutić iz Šida.
Ostaje nam da čestitamo novom rukovodstvu i da im poželimo sreće u radu!


Naslov: Odg: Izbori u Lovačkom savezu Vojvodine
Poruka od: Tomo VRBAS80 Април 06, 2019, 08:12:53
Sretno nam bilo,a ko je doticni gospodin novi predsednik?Zna li ga iko da kaze koju rec o njemu da ga i mi anonimusi iz Vojvodjanskog regiona upoznamo!Mislim nema nikakve prezentacije jeli iz star garde metuzalema ili sveza krv kao predsednik LSS-a?