Prvi srpski lovački forum

Lorist => LOVIŠ A VOLIŠ I PECANJE, ONDA TI JE OVDE MESTO => Temu započeo: oscar Децембар 05, 2008, 08:41:04Naslov: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: oscar Децембар 05, 2008, 08:41:04
U svojoj novinarskoj karijeri bio sam glavni i odgovorni urenik jeden ribolovačke revije. Želeći da ipak u nju ugradim nešto što je tipično moje ubacio sam desetak strana lova. I šta se desilo. Buljuk protesta od strane ribolovaca. Do pretnje da više neće čitati reviju. Nisam mogao verovati. Drugi slučaj. Pošli smo u lov u Gunaroš. Tu ima nekavo jezero i dok smo hodali ka lovištu prošli smo pored ribolovaca koji su već pecali. Uljudno smo ih pozdravili sa "Bistro". Međutim neki su to prećutali a neki Boga mi i glasno negodovali.
Pitam se  a i vas, zašto nas ne vole ili imam pogrešan utisak.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: Chaki Децембар 05, 2008, 10:10:37
Ma varas se Dzeremaja i to opasno  ;). Ajde reci koje ribolovacke revije da malo pokrenemo tu temu.

Interesantna stvar ali recimo ja nisam nikada imao sukob sa ribolovcima mozda zbog toga sto kad nema lova ja uzmem stap i varalicu u ruke i odem na vodu ili sednem na camac i prosetam Dunavom da uzivam u njemu i opustim se od svakodnevnice.
I na vodama vlada isti haos kao u lovstvu i treba krenuti i tu da se sredjuje stvar. Ako si spreman na to onda onaj prvi deo PP koji nije tu ima apsolutno smisla  ;)


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: kaludra Децембар 05, 2008, 10:20:19
ebiga izbrisa mi se post ajd sad ponovo pisi

dzeremija
mozda nevole zbog uhvati i pusti pokreta
mozda zbog pocetka lova na fazana i zeca
mozda zbog lova na patke
mozda zato sto su lovci organizovaniji po pitanju ocuvanja prirode i divljaci
ko sto znamo u lovu ima lovokradje i krivolova ali je to u ribolovu frapantno i naocigled svih .
i sam sam od rodjenja ribolovac,podvodni ribolovac i lovac i ne mrzim sebe
naravno ni ikog drugog ;D ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: oscar Децембар 05, 2008, 10:21:35
Ma Chaki drago mi je ako grešim jer smo praktično dve organizacije koje su vezane za prirodu i sve što se dešava u njoj. Dakako i sam volim otići na pecanje uz opasku da sve manje imam vremena i pored blizine Dunava i kanalske mreže DTD. Ja lično mislim da svaki kontakt sa prirodom ima svoju draž i svoju lepotu. Poznajem mnogo lovaca koji su strastveni ribolovci, čak su pojedini i predsednici LU i za sebe tvrde da im ribolov predstavlja veći užitak. Znam i jeno LD gde je predsednik istovremeno i predsednik Ribolovačkog udruženja. Ali slažem se sa tobom da je tu poveliki javašluk, mnogo nerešenih pitanja oko Zakona, korisnika ribolovnih voda, čuvarske službe, ingerencija.  Dalje strahovito slab rad Saveza. recimo Ribolovački savez Vojvodine nije član Istog saveza Srbije. I tako redom. Ali da ostavimo nešto i za kasnije.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: MAUZ Децембар 05, 2008, 10:37:15
eee, a 'el treba neka dozvola za pecovanje? Ja nemam nikakvu, rekao mi drugar da ne treba, a uvek mi netko trazi!


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: Chaki Децембар 05, 2008, 10:53:19
Trab Mauz dozvola ali kupis je i za celiu godinu izlaska na vodu niko je ne trazi ili recimo pecas na keju i vodom na 5 m od obale ide camac i vuce 100m merze i prilazi kontrola i meni trazi dozvolu a njemu gleda kroz prste. ***iga meni moze ako nemam dozvolu i policiju da pozove i da mi i pribor uzme (naravno ako ga dam bez otpora heheh) a od tog sa mrezama dobije mesecno par stotina evrica i on jednostavno progleda kroz prste.
Da ne pricam o ovim savremenim sredstvima tipa plin ili struja sto je evolucionalni pomak u lovokradji u svetu krivolova. Kada su culi neki stranci o tim metodama kradje ribe nisu mogli sebi da dodju hehehe pravac KC


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: MAUZ Децембар 05, 2008, 10:58:06
Eee moj Chaki, ne placham ja to! Pazi da placam, a samo vadim granje i mreze iz vode, ponekog bucova! Za plin sam cuo u Kupinovu zgrozio sam se!

Mlad ribolovac  ;)


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: aca014 Децембар 05, 2008, 10:59:15
Kako na plin?
Budite dobri pa objasnite.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: Chaki Децембар 05, 2008, 11:07:53
Jes da ti kazem pa trk na vodu heheheh


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: aca014 Децембар 05, 2008, 11:18:53
Ma nisam ja takav, nego stvarno sam sad prvi put cuo za plin u ribolovu.
Cuo sam za plin i lisicu(u rupi) ali ovo jok.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: MAUZ Децембар 05, 2008, 11:24:29
Kako na plin?
Budite dobri pa objasnite.


NE zelim!  Najocajnija prica, mrak!


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: kaludra Децембар 06, 2008, 12:11:36
ko sto bi i ti ostao bez kiseonika kad bi ga udisao
tako ribokradice plin prezentuju ribama.  >:( :(


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: aca014 Децембар 06, 2008, 10:37:30
Svasta, sve sam cuo ali ovo... ??? ??? ???


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Jastreb Децембар 08, 2008, 01:57:24
I ja sam nekada pecao..sada vishe paznje pridajem lovu...

Ovo me podseti na... jesenas...lov na patke...poodmaklo jutro...bare kraj Krusevca...tishina..ne chuje se nishta...nema vetra..nema pucnjave...chekam ja kraj jedne bare...shetkam se...kad, nalece patka...povisoko, ali lagano prelece baru...nishanim...BUM.. kad 2m od mene iza zbuna chujesh "IDI U PIZDU MATERINU..." ...hehehe, preseko se.. (zato nas ne vole..)  ;D ;D ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: kmkole86 Децембар 08, 2008, 06:38:23
ko zna mozda bi i lovci mrzeli ribolovce da se stalno setaju po lovistu. ribolovcima je voda sve i kapiram da valjda misle da imaju samo oni  pravo na to, pa kada im se pojavi lovac dolazi do sukoba interesa  ;D  dugo sam bio ribolovac i sada volim da izadjem na vodu ali cisto onako da se prosetam bez stapova. zamisli takodje situaciju, ti na ceki a neki lik ti prolazi ispod i seta se tu, grancice pucketaju pod njegovim nogama itd  >:( . dodje ti odmah kundak pa u glavu e tako je i kada lovci raspale ili prodju blizu ribolovca, i kod njih su tisina i mir vazni. bacas hranu nekoliko dana, podjes u 4 ujutru, cekas nadas se,  i onda BAAM i ode sve u... meni pak i kada sam aktivno pecao nije niko smetao jer bitna je coolijana i druzenje (uvek sam isao sa drustvom na pecanje), tako da nisam imao razloga nikoga da mrzim, ali znam i one koji ne disu dok pecaju, koji te opominju kada pricas glasno itd, pa zamisli pucanj blizu takvog lika  ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Nesha Децембар 09, 2008, 11:15:12
Ma da a ja odem i cekam patke na obali Dunava,zima,noge utrnule,ne mrdam duze vreme,dozivam vabilicom i taman one krenu u obalu a baja pecaros isprobava novu pentu i po sred jata.....patke odose,ovaj se ne obazire a ja...gde si bio -nigde sta si radio-nista! >:( nemojte o ovome za***ana je tema bar za mene ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: kmkole86 Децембар 09, 2008, 12:31:42
znaci nereseno  :D  tema moze biti veoma osetljiva, jbg nema pravila, gresaka ima sa obe strane, bilo je i bice, mi tu nista ne mozemo da promenimo  :(


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Nesha Децембар 09, 2008, 12:34:29
Tako je,moramo jedni sa drugima i jedno je evidentno sto nas veze a to je priroda,cuvanje iste,sazivljavanje sa njom,.......


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: majer Децембар 09, 2008, 07:56:19
Malo mi je to cudno umesto da radimo zajedno na istom zadatku mi se sukobljavamo.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: kmkole86 Децембар 09, 2008, 08:07:25
eeeeeee, pa mi smo cudan narod  ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Ry Децембар 10, 2008, 05:42:52
Musicav kakav jesam volim da pecam pastrmku na musicu.I jos neke ribe.
Kod mene u selu pre nekih dvajs godina ubio lovac ribolovca. Padala kisica i magla, ribolovac imao crnu kabanicu i sagnuo se da  ostavi ribu u cuvarku.
Nasipom kanala izao lovac, sve to video na nekih 80m i zakljucio da je u pitanju zedna divlja svinja.  i dan danas mislim da je lovac bio u pravu)
Mi nismo znali sta je narandzasto dok nije dosao prvi madjarski voz sa takvim interijerom...nije proslo dugo predsednik mesne zajednice je za 8. Mart doneo i 2 kila narandzi.
Gde bi nam bio kraj da nije bilo rata!?


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Brno Децембар 12, 2008, 04:48:06
Neznam kako je u nekim sredinama, ali svugde i u svačemu treba biti tolerancije, normalno do neke razumne granice.
Naime, kod mene je Lovački dom u Lovištu i na nekom raskršću puteva gde se hteli ili ne sreću i ribolovci i lovci. Ribolovci svaki dan navrate na Dom, ko na pivo, rakijicu, kaficu da se ugreju ili rashlade kako već u koje doba, jel.
Nikada nismao imali bar mi lovci problema, znaju pecaroši iz naših priča i kad je otvaranje lova na patke, i kad ne trebaju noću da lunjaju pored bara i mrtvaja, uglavnom dobro se živimo, razmenjujemo informacije iz prve ruke, problema je bilo samo sa onima koji su pod okriljem noći hvatali ribu mrežama i slično. Takođe i ribolovci nama jave kada primete nešto ili nekoga u lovištu.
Generalno neke netrpeljivosti između lovaca i ribolovaca nema , ima među ljudima koji se svađaju iz ko zna kojih razloga, pa im je onda svako kriv.
Kako ribolovci ne vole pucnjeve iz lovačkih pušaka, kada na mirnoj vodi čekaju da riba trzne, tako i mi lovci ne volimo galamu, priču, vatru, ribolovaca u predvečerje preleta pataka, ili čekanju svinja pokraj mrtvaje, ali treba biti tolerantan, skrenuti idskretno pažnju itd.
Mi se na Lovačkom Domu susrećemo i razgovaramo o svemu i svačemu a i mnogi Lovci su ujedno i strastveni ribolovci i obratno.
U Bugarskoj je naprimer savez lovaca i ribolovaca jedna institucija i svi su zajedno. Ja sam čak dao i jednu kancelariju ribolovcima na Domu ako osnuju ribolovačko Društvo, da imaju gde da se okupljaju i do sada nisu osnovali iako su pokušali pa im MUP nije odobrio Statut.
Eto to je moje viđenje iz perspektive koju ja imam i mog iskustva, ne isključujem da je u nekim sredinama sasvim druga situacija, ali se sve može razgovorom i radom srediti.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: aca014 Децембар 12, 2008, 08:15:46
Ja ne volim nesto specijalno ribolov ali nemam nikakvih problema sa ribolovcima, a imam ih dosta u svom najblizem okruzenju. Prica je jednostavna- SVI ZAJEDNO VOLIMO PRIRODU.Naravno za kolegu ribolovca se ostavlja cela zecija glava za prvljenje muva(valjda skida dlacice i brkove), a uvek se ostavi i po neko pero. Oni vole nas gulas mi njihovu corbu, picence, zezanje, dobra sala, po neka laz i svima lepo.

Dobar pogled i bistro.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: KARABAJA Децембар 24, 2008, 03:29:19
 Slažem se kolega  i ja više volim ribu od prirode, prirodu nisam volio ni u školi,
šalim se, ja sam lovac , mi lažemo duplo jer moramo i za psa!!! ;D ;D ;D ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: isa Децембар 24, 2008, 05:00:14
RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE? ,evo ja vas volim  ;)  :D   ;D.
Možda zato što sam ribolovac i lovac,ja u svom okruženju nemam problema sa netrpeljivosti prema ribolovcima i obrnuto  ,baš naprotiv  mnogi lovci u mom kraju  su ujedno i strastveni ribolovci i obratno.Vjerujem baš radi toga da nema sukoba  i mržnje i sam   do prije 5-6 godina bio strastveni ribolovac,lovio sam svim zakonski dozvoljenim metodama,od udice ,mreže ,vrša a najviše sam volio  ronjenjem i podvodni ribolov uz pomoć puške na komprimirani zrak.
Jedini problemi koje sam imao sa ribolovcima je bio kada sam i sam bio ribolovac a to  su pojedinačni i izdvojeni slučajevi i samo  zato što su neki ljudi baš kao  i svugdje  navikli loviti na nedozvoljene načine  ali oni i nisu ribolovci niti ih ja smatram ,to su krivolovci i svakako ne spadaju ni u lovce  a ni u riblolovce.Jedine neugodnosti sa ribolovcima koji to nisu , sam imao od tih ljudi koji su lovili ribu, pazite sada dinamitom što je jako opasno za  podvodne ribolovce ,imao sam rijetko takve problema ali sam imao  i  ti problemi  kada bi ih imao bili su  jako ozbiljni i opasni za mene.
Pravi lovac i pravi ribolovac,oni su za mene isto ,volimo prirodu,,lov, samo svatko drugim metodama i različite vrste.Radimo to  sa istom strasti i ljubavi za time što radimo,volimo prirodu,druženje sa kolegama  i imamo iste interese i nebi  smjelo biti netrpeljivosti.Rado sam viđen gost  kod lovaca ali i ribolovaca, a često su to ljudi koji su jedno i drugo.
Naravno ponekad je potreban kompromis jer nemogu se na istom mjestu loviti patke i pucati iz puške   a da ribolovci nedaleko love ribu. Kada su većina univerzalni kao u mom kraju pa su velika većina i lovci i ribolovci ,sve je puno lakše .
Prestao sam sa ronjenjem  prije 6-7 godina ,ne još nisam to prebolio,želja  za tim je jaka  i dalje i  ne popušta , na sreću ostala je druga velika ljubav lov koja ipak nemože potpuno nadomjestiti  ovo prvo.Na sreću ostale su slike  koje ponekad sa sjetom pregledajem i samo mi je krivo što nisam i više  slikao.Tako savjetujem svim lovcima  i ribolovcima ,nosite obavezno digitalac, sve dokumentirajte , sjećanja blijede vremenom a sam pogled na slike odmah osvježi sjećanje na taj događaj ,pa čak i sitnice koje sam mislio da sam  zaboravio.Sada imam na stotine  takvih slika koje su ostale kao  trajno  i neizbrisivo sjećanje na taj period mog života .
Žao mi je pročitati da tako nije u svim sredinama i da ima mržnje između  lovaca i ribolovaca ,nebi smjelo niti bi trebalo biti....

Ipak za kraj ,u krugu sam i lovaca i ribolovaca ,ribolovci ipak bolje lažu,šta jest, jest tu su bolji nego mi lovci ,bar ovi moji :o


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: TOZA Децембар 24, 2008, 05:01:28
Slažem se kolega  i ja više volim ribu od prirode, prirodu nisam volio ni u školi,
šalim se, ja sam lovac , mi lažemo duplo jer moramo i za psa!!! ;D ;D ;D ;D
A ako vodiš dva ili više? :D :D :D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: KARABAJA Децембар 24, 2008, 05:11:37
Pozdrav!!
Mrze nas iz prostog razloga što oni ne mogu da rade one stvari koje MI lovci  mižemo!! ;) ;D ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: KARABAJA Децембар 24, 2008, 05:15:20
 Ne vole nas iz razloga što oni ne mogu da rede stvari koje MI lovci možemo!!!


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: TOZA Децембар 24, 2008, 05:16:45
A ono!!
Pa to je razlog :D
Onda nas nemrze već nam zavide :D :D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: isa Децембар 24, 2008, 05:29:08
Generalno mislim da ti koji mrze lovce  u biti ne mrze samo nas ,oni mrze  sve i lovce ,ribolovce,pilote,moreplovce ,sve  ;)  često do podne sebe a poslijepodne sve po redu.
Ja sam bio i jedno i drugo, to je po meni potpuno ista strast i ljubav za sličnim stvarima ,lovci i ribolovci isto razmišljaju imaju iste interese ,slične hobije samo je razlika u tehnikama.
Mi odstreljujemo  veću divljač pa nemamo potrebe  puno lagati a oni moraju od  ribe  od 1 kg napraviti 10 kg, utoliko se razlikujemo , sve ostalo je jako slično.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: KARABAJA Децембар 24, 2008, 10:40:21
zašto nisam ribolovac!!!!
  Kad sam bio mlađi sa jednim sam kolegom skoro svaki vikend išao da lovim ribe, u stvari tačno je da sam samo išao a on je lovio i ulovio često puta. Bilo mi je toliko lijepo u ribolovu da sam ubrzo postao poznat u mjestu gdje smo išli riboloviti, mene mještani nisu pozdravljali već kad me sretnu pitaju :IŠTA ja odgovorim NIŠTA, i tako godinama, tješilo me što mi daju ribe pa mi bilo milo ići u ribolov.kasnije sam skonto da su mi davali ribu sa puno kosti sa kojom  oni nisu htjeli da se zafrkavaju, a ja mislio kako me VOLE
hronološki moje prestajanje baviti se rebolovom teklo je ovako: prvo mi nadriribar (čuvar)  inače moj poznanik pita da mi vidi opremu, ja mu pokažem a on meni kaže dok sam  ja živ nemoj plaćati članarinu, Pitam zašto: pa ti sa ovom opremom nikad ništa nećeš uloviti, tu mi je ubio 305 volje i za životom i ribolovom.
Primjer drugi ja sa kolegama na čamcu lovili lipljena svi smo samo jednom zabacili taj dan ja im  zapetljao udice i mrtav hladan kod sebe odsjekao situ i sjeo, pa zapalio a oni morali polako otpetljavati valjda im mušice puno znače, je..m ti mušicu.
 slijedeći ribolov normalno ne daju mi na čamac kažu loži vatru i čekaj,u međuvremenu  ja normalno zabacim i otrgnem i za taj dan završim sa ribolovom, naložim vatru, a njih nema tako hodajući uz obalu nađem dosta sprejeva raznih veličina (ovo niko nek ne pokušava-omladina) i na vatru kad za minut dva poče paljba ja se odmaknem, jer tuklo ko na sutjesci kad je rex spasio Tita jer je znao da će Tito biti doživotni predsjednik i uvijek jednoglasno izabran. (oni sa golog otoka su glasali u odsutnosti) obzirom da ja nisam bio pametan ko Rex ja se odmaknem kad u međuvremenu eto SFOR-a pita me prevodilac šta je bilo? Ja kažem neka djeca mamu im j.b.m palili boce od sprejeva i ja ih otjerao. Onaj njihov šef mi izzahvaljivao i odoše. Bio sam se malo usro da izvinete.
Ove moje kolege po danu hranili ribu pa naveče pošli da zabacuju normalno pošao i ja (imao sam jednu žrtvu koja mi je vezala udice) pita mene jedan stariji ribar đe ćeš. rekoh da zabacim on mi ljut kaže nazad ti ne znaš da zabacuješ po danu a kamo li po noći.
kažem im da mi namontiraju mislim da se zove lajmer-ono po dnu što se sa njim može uloviti lako NEĆE kažu gdje ti je sportski duh. E tad mi je prekipjelo je.. sam i duha, i sport i ribolov, i otišao u lovce_e tu sam se OTKRIO!!!
Nastavak slijedi!!!! ;)
P.S. Sporije sam kucao zbog onih što sporije čitaju!!!


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: air_sniper Децембар 24, 2008, 11:15:24
Ovde nema ribocuvara a tamo-Stabilization Forces   ;D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: TOZA Децембар 25, 2008, 12:14:43
Karabajo!
Nije valjda da plaču za mušicama?


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: air_sniper Децембар 25, 2008, 12:29:31
Ovde su u komsiluku otkrili da lepo pukne dezodorans u vatri...posle su otkrili i da od toga jako lepo lete aluminijumski schrapneli.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: TOZA Децембар 25, 2008, 12:34:23
Da nije Karabaja slučajno bio u N.Sadu?


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Avdzija Децембар 25, 2008, 12:56:19
...e da je još potrefio da stavi onu od pur pjene što bi bilo veselo  ;D :D


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Jastreb Децембар 25, 2008, 01:04:37
Bio sam prisutan u prostoriji u kojoj je explodirala puna boca od PUR pene...(ne preporuchujem nikome)

Izbilo je prozor zajedno sa shtokom...spalilo pola nameshtaja...meni deo kose i komplet shake (imao sam zimsku garderobu)... opekotine su neko vreme trajale...ali josh pamtim ono shishanje koje je trajalo 2,5 h..  ;)


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: dragan2229 Јул 19, 2010, 10:31:32
Mislim da nas ribolovci ne vole sa razlogom, i to ne jednim nego vise njih. Prvi je definitivno otvaranje sezone lova na sitnu divljac, ako hoces tog dana na pecanje moras da nosis slem, o zvucnim efektima necu ni da komentarisem. Drugi razlog - nekultura lovaca i njihovih pasa - neretko se desava da lovac posalje psa da pretrazuje obalu bare ili reke a da prethodno nije ni proverio da li ima nekog, mozda se taj neko plasi pasa, dolazi do prevrtanja pribora i stapova i kao pod obavezno svaki pas tad dobije zelju da se malo okupa i otrese tik uz ribolovca. I treci mozda i najveci - imam utisak da vecina lovaca gleda na ribolovce sa neke visine, u fazonu - pametan covek nosi pusku a budala stap. Po meni je ribolov mnogo kompleksnija disciplina gde treba mnogo vise znanja a mnogo manje sirove snage, dok je u lovu to obrnuto pa je samim tim i profil ljudi drugaciji. Plus gomila drugih stvari gde sam video da se ljudima puca u plovak ili kad se krene autom u lov, otvoris prozor i ribolovca na bicikli pitas gde je krenuo itd  :lol: Najgori smo, bre !


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: reze73 Јул 19, 2010, 11:45:12
Nisam imao takvo iskustvo,da nas nevole.Mnoge moje kolege su i pecaroši.Inače ostali koji nisu lovci i oni su ljubitelji prirode,čak pomažu sa informacijama o kretanju divljači i nepozvanih gostiju u lovištu.Hvala im na tome!  :friends:


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: baracuda Август 11, 2010, 12:36:40
Pozdrav svima! Nov sam na forumu, ribolovom se bavim od desete godine zivota a evo sad me je zainteresovao i lov. Niko od mojih u porodici a ni od drugara nije lovac pa to sve malo teze ide. A da su ribolovci organizovani bar 10% kao lovci mnogo bi vise ribe bilo u nasim vodama. Samo pogledajte ovaj podatak: da bi postao lovac covek mora godinu dana da stazira pa da polaze ispit pa tek onda u lov. A za pecanje ti je potrebna samo dobra volja. Onda nije ni cudo sto ljudi masakriraju ribu. O ribocuvarskoj sluzbi necu da govorim. Negde su OK a negde vlada kriminal.

Idemo na predstavljanje! Druga opomena...


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: hunter017 Август 11, 2010, 01:23:27
Mislim da nas ribolovci ne vole sa razlogom, i to ne jednim nego vise njih. Prvi je definitivno otvaranje sezone lova na sitnu divljac, ako hoces tog dana na pecanje moras da nosis slem, o zvucnim efektima necu ni da komentarisem. Drugi razlog - nekultura lovaca i njihovih pasa - neretko se desava da lovac posalje psa da pretrazuje obalu bare ili reke a da prethodno nije ni proverio da li ima nekog, mozda se taj neko plasi pasa, dolazi do prevrtanja pribora i stapova i kao pod obavezno svaki pas tad dobije zelju da se malo okupa i otrese tik uz ribolovca. I treci mozda i najveci - imam utisak da vecina lovaca gleda na ribolovce sa neke visine, u fazonu - pametan covek nosi pusku a budala stap. Po meni je ribolov mnogo kompleksnija disciplina gde treba mnogo vise znanja a mnogo manje sirove snage, dok je u lovu to obrnuto pa je samim tim i profil ljudi drugaciji. Plus gomila drugih stvari gde sam video da se ljudima puca u plovak ili kad se krene autom u lov, otvoris prozor i ribolovca na bicikli pitas gde je krenuo itd  :lol: Najgori smo, bre !

Svaka ti je na mestu,tj. vecinom nas nevole zbog (ne)kulture i bezobzirnosti prema drugima. Inace u prolece i prvoj polovini leta sam ribolovac.  ;)


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: dragan2229 Август 11, 2010, 09:43:31
vecinom nas nevole zbog (ne)kulture i bezobzirnosti prema drugima. Inace u prolece i prvoj polovini leta sam ribolovac.  ;)

Da, nisu svi lovci isti ali vecina jeste slika i prilika ovog sto sam opisao... i ja sam ribolovac, ali onako opustena varijanta, bitnije mi je da ponesem cumur i rostilj nego cuvarku  :beach: najcesce ponesem donji deo jednog stapa i gornji od drugog pa onda zaglavljujem papirom i lepim selotejpom da ne ispadne a za mamac moze da posluzi sta god ima, hleb, parce kobasice itd.  :blush2:


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE
Poruka od: mladen ks Март 01, 2011, 09:39:23
Ma nisam ja takav, nego stvarno sam sad prvi put cuo za plin u ribolovu.
Cuo sam za plin i lisicu(u rupi) ali ovo jok.
  e druze svasta sam cuo za lisice ali plin...to je bas neljudski..pustati plin u rupu...svasta ima u zemlji srbiji..


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: Venom Април 07, 2014, 08:29:24
Zašto ja ne volim lovce,pre koju godinu odem na ciglanu u Futogu da pecam,lepo se namestim,zabacim štap(uglavnom pecam na jedan štap),mir,tišina,neke ptičice cvrkuću,Vodomari vrebaju siću,milina,kad posle koji minut dobro poznat zvuk(nije mi prvi put)sitna sačma kosi trsku iza mene,u*ro sa se,prebledeo,jer imam u nozi jednu sačmu koja mi se šeta po mesu,izlazim kad ono čova neki,vidi se pripit,jao izvini nisam znao da ima nekog... i šta ću,pakuj se i bežanija,dok sam čitav. I sad ispada da se ne sme ići na pecanje bez pancira i šlama. Na kraju sam i to nabavio da mogu na miru na neke vode da idem,čisto da bi sebe zaštitio. Skoro odem na strelište,kad medju čaurama pun brener,kako,odakle,nemam pojma,da li je neko zaboravio,dal mu je ispao,ne znam...


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: KOBI Април 07, 2014, 09:12:51
Bitno da ti pecas samo na jedan stap,i ja nosim samo jednu pusku kad idem u lov  :umnik:
Jedan moj stariji komsija skojim sam proveo sate i sate pecajuci mi je uvijek govorio da kad god dovedem pse na Savu na kupanje pojedu mu mezu iza ledja i uvijek pojedu kruh sto na njega peca kedere  :sarcastic: Ipak,volio me deda,pokoj mu dusi.


Naslov: Odg: RIBOLOVCI NAS BAŠ I NE VOLE?
Poruka od: marlin Април 07, 2014, 09:34:37
Imaju razne šale o lovcima i ribolovcima,pa ću da se našalim na tu temu jer sam i jedno i drugo,mislim više sam lovac..

Koja je razlika između lovca i ribolovca?

Pametnom je dalo pušku a . . . . . . štap   :blush2: