Prvi srpski lovački forum

Lorist => Metode lova => Temu započeo: Brno Септембар 16, 2008, 03:53:44Naslov: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Септембар 16, 2008, 03:53:44
Evo otvoriću ovu temu da podelimo malo iskustva kako pravimo čeke za osmatranje i lov divljih svinja, modeli, način postavljanja, vrste itd.
Postoji više vrsta čeka kao što svi znamo da ne razglabamo o tome, ali ja ih delim na stalne (stacionarne), montažno-demontažne, ad-hok (jednokratna upotreba)...
Evo ja ću vam opisati i predstaviti jednu Montažno-demontažnu čeku, koja se postavi za bukvalno 10 minuta, a namenjena je prevsahodno za odstrel divljih svinja u kukuruzištima.
Poznato je da divlje svinje u kasno leto i ranu jesen znaju pričiniti velike štete u kukuruzištima. Vrlo težak lov i zahtevan jer su svinje oprezne i u kukuruzište znaju ući neprimećene, a često su kukuruzi nepregledni, nema proseka ili čistina preko kojih se može uočiti divljač prilikom ulaska u kukuruzište. Dugogodišnjom praksom došao sam do zaključka da su svinje pravi umetnici u neprimetnom ulasku u kukuruzište, i kada uđu tada se oslobode i ruše i lome i više unište nego što pojedu, što nam je svima poznato.
Što je značilo samo jedno treba postaviti čeku u sred kukuruza.
Prvo što nam je potrebno kod ovakve operacije je saglasnost vlasnika kukuruza, mada u ne malom broju slučajeva pošto živim na selu i sami lovci su često vlasnici većine obradivih površina jer im je to osnovna delatnost i prihod domaćinstva - bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Dovoljno je da vlasnik uđe u njivu koju su već počele ''čerupati'' divlje svinje i reći će vam kratko: Imate odrešene ruke, seci, lomi, radi šta hoćeš samo spašavaj bar ovo što je ostalo.
E tu smo.
Čuveni lovac na divlje svinje ja ću ga zvati Doktor, po zanimanju, osmislio je prvu ovakvu čeku (prototip) koju ću predstaviti a mi ostali smo samo uočili neke nedostatke i u kasnijim fazama izrade izvršili neke modifikacije. Doktorov patent je međutim sasvim OK i ostaje još samo da je krstimo imenom jer je on ipak idejni tvorac i konstruktor pa predlažite.
Slika jedne čeke Montažno-  demontažne tronožac Tip Doktor:
(http://i37.tinypic.com/2lcnzoy.jpg)
karakteristike:
- Čeka je metalna, sastavljena iz tri nogara (2-3m)visine, od kojih su na jednom nogaru navarene penjalice, metalne cevi maksimalno 40X40mm (ko može aluminijumske pun pogodak).
- platforma na kojoj su pod uglom od 120C zavarena tri L profila sa ubušenim rupama za ukupno 6 šrafova 10-tki. Mesto za stajanje kružnog oblika sa rešetkama i delu gde će se postaviti stolica za sedenje.
- stolica za sedenje čija je visina od platforme oko 45cm, i koja se okreće bešumno za 360C oko svoje ose.
- dva ključa 17, jedan za kontru i drugi za zavrtanje 6 šrafova i to je to.
Čeka se prenese terenskim vozilom do odredišta a ja sam često i mojom 128-icom, a jednom i Tomos automatik motorbiciklom u više navrata.
Kako slike govore više od reči evo postaviću nekoliko slika:
pogled na čeku i mesto za penjanje (penjalice)
(http://i33.tinypic.com/2i2653s.jpg)

pogled na platformu i stolicu za sedenje
(http://i38.tinypic.com/mtnmkk.jpg)

evo mene stojim na čeki pa jedna fotka iz te pozicije
(http://i38.tinypic.com/2nrmzat.jpg)

Ođe se stolica okreće za 360C i tu se razdvaja deo 1. Platforma i deo 2. stolica
(http://i33.tinypic.com/2us74ea.jpg)

platforma gde stoje noge i gde se odupiremo nogama kada se okrećemo u željenom pravcu
(http://i35.tinypic.com/51aj4w.jpg)

L profili sa šarafima 6 komada gde se šrafe 3 cevi tronožca pod uglom od 120c. Nije loše obeležiti cev1, cev2, cev 3 i isto njihova mesta na L profilu sa 1,2,3 pozicijama
(http://i33.tinypic.com/j8l5vk.jpg)

pogled sa čeke u kukuruzu u kojem je prosečen prosek, tu na proseku bacite malo već načetih klipova i zrnevlja i ostavite posečene stabljike na proseci jer će njihov šum u mračnoj noći odati već neopreznog vepra da je stao na proseku.
(http://i33.tinypic.com/2ltpr2p.jpg)

Evo jedne slične čeke koja je u sred jednog retkog zaraslog kukuruza, kojem mislim da nema spasa, već su ga skoro uništile. Dolazile su i rušile kukuruz na dva koraka od tronožca.
(http://i33.tinypic.com/97qpvb.jpg)

Eto da dam neki doprinos i ideju za pravljenje i postavljanje čeka. Za sada za početak predstavljam ovu iz kućne radinosti. Ako ima pitanja slobodno ih postavite, rado ću pokušati da odgovorim.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlado Септембар 16, 2008, 03:58:51
Pozdrav sale i pozdravi doktora a sto se tice ceke savrsena.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: car Септембар 16, 2008, 04:02:09
VOLVO dobra ti ova stvarcica ,jel je rucni rad ili kupljena,i ova stolica kad se okrece dali skripi,PODMAZUJETE to sa cime ::).poz prijatelju ;D
Malo se salimo ali veoma korisna stvar ;)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Септембар 16, 2008, 04:08:58
Čeka je komplet ručna radinost, konstrukcija i osmišljavanje čeke do detalja prijatelj Doktor. Nigde nije video nešto slično već je sam osmislio i od priručnog materijala koji je imao sklepao.
Stolica se okreće na principu cev u cev, manja cev je na stolici a veća cev je na platformi, u pitanju su milimetri a podmazuje se obavezno ''kenjadžom'' ili ti tovat mašću. Jednom kada se namsti u cev dovoljno do kraja sezone.
U sred kukuruza se naprave 4 proseke i bešumno se tiho okreneš na koju hoćeš i osmatraš i eventualno pucaš. Dosta svinja je odstreljeno sa ovih čeka a baš večeras idemo da ih isprobamo. Kiša je padala, zahladnilo, svi uslovi su idealni, ima tragova, apetit svinja je na nivou, samo malo dobrog vetra i lovačke sreće.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlado Септембар 16, 2008, 04:59:03
Dobar pogled ocekujemo pozitivan izvestaj sutra.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: # Септембар 16, 2008, 07:52:23
  Jako efektna konstrukcija, najverovatnije cu je izraditi i probati u blizoj buducnosti. Svaka cast Vasem doktoru za ideju


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kaludra Септембар 16, 2008, 09:49:37
pitanje

dno nogara da li je sa sirim plocicama ili samo sirina cevke.
jel ako je meksi teren moze verovatno doci do naginjanja na neku od  strane .


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: gardista Септембар 17, 2008, 06:17:22
pitanje

dno nogara da li je sa sirim plocicama ili samo sirina cevke.
jel ako je meksi teren moze verovatno doci do naginjanja na neku od  strane .
narocito kod nas "praznicno debeljuskastih".....
jel moze jos koji detalj sklopa ispod patosa (sastav nogara i patosa)...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 17, 2008, 06:51:49
Prava stvar za lov na krmadiju ,svaka cast za konstrukciju!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Септембар 17, 2008, 06:59:29
Stvarno lepo, dodao bi iza naslona cev za postavljanje kisobrana! i kanticu sa uljem, ukoliko se javi skripanje gvozdja!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Септембар 17, 2008, 12:40:29
Obavezno na donjem kraju cevi (nogara) zavari se stopa, inače bi cevi propadale u zemlju. To se ne vidi sa slika jer sam zaboravio taj detalj da slikam, ali OK, dobro ste pitali. Još tu može da se izvrše neke korekcije, dodaci, ali tek na terenu posle korišćenja se uvidi šta ''fali''.
Sinoć ništa, kiša padala kao luda i odustali od lova. Danas Dozvola za lov ponovo spremna, čeka se samo dobro vreme, dovoljno samo bez kiše.
Tovat-mast je dovoljna za podmazivanje da ne škripi.
Sad ovih dana kod jednog tronošca vepar se kaljužao na samo 2 koraka u kukuruzu. Moram slikati da vidite, samo vremena da uhvatim.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: # Септембар 18, 2008, 06:44:01
   Možda bih uradio jednu malu modifikaciju na ovoj čeki tako što bih umesto L profila pod 120° postavio četvrtastu cev, u koju bi ulazile nogare kvadratnog profila 30X30, te bi se tako izbeglo nošenje ključa i stezanje šest štafa


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Септембар 18, 2008, 12:31:45
Bravo Kosta, jednu takvu je pre mesec dana konstruisao ponovo Doca, znači bez šrafova i koristio je okrugle cevi umesto četvrtastih, u principu je sve jedno.
Sad baš ovih dana je postavio u jedan kukuruz koji je do pola pojeden.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 18, 2008, 01:54:50
Znaci pasce nesto! ;D


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Септембар 18, 2008, 02:15:02
Pašće ali Doktor je nestrpljiv da izjednači rezultat pa mislim da će mu ili zadrhtati prst ili će ga brzopletost izdati.
Sinoć posle lova nazdravimo sa po jednom domaćom kajsijevačom za bolju sreću drugi put i kada sam kretao kući izmakne mi se neka tepih staza ispod nogu i tresnem koliko sam dugašak u hodniku po pločicama, koleno mi oteklo, ne mogu da stanem na nogu, zezaju me ***ote opio se od jedne rakijice. Pita žena šta si to radio, reko kada sam silazio sa čeke okliznem se i udarim o stepenik kolenom  ::), kažem ti ja da ne ideš u lov opet će ona... reko nije to ništa, a oči da mi ispadnu kako boli, možda imam i naprsnuće.
Prvo nam svinje pobegle a posle da poginem bez zrna baruta  ???


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 19, 2008, 07:03:58
Zato je tu doktor da te pregleda! ;D ;DA pijes,pijes! ;D


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kmkole86 Септембар 19, 2008, 06:35:31
i jos kada bi se nogari rasklapali na tri dela, sto je naravno veoma jednostavno izvesti, nacina milion, i da se napravi od nekog jaceg platna neki malo veci ranac za sve to, i imas totalno montirajucu ceku, koju nosis u rancu. a eto ga i trening, jer bi ranac verovatno bio malo tezi, ali kad je lov u pitanju :)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krilašgoran Септембар 21, 2008, 08:01:37
Čeka postavljena u sred njive, sa kukuruzom.
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/ekazasvinje003.jpg)
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/ekazasvinje002.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Sloga_1 Септембар 21, 2008, 11:00:10
Čeka postavljena u sred njive, sa kukuruzom.
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/ekazasvinje003.jpg)
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/ekazasvinje002.jpg)
Super foto monaza mladicu   ;D


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 22, 2008, 07:28:44
 :o :o


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krilašgoran Септембар 22, 2008, 11:59:14
Super foto monaza mladicu   ;D
[/quote]
FOTO MONTAŽA NIJE, :D   al to je tvije mišljenje i stav. Nemam namere ubeđivati se. A za dobru opkladu mogu da ti dokažem da je Fotografija REALNA
POZDRAV


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Септембар 22, 2008, 12:08:22
Neverujem da je neka foto-montaža ali čeka nije dobro tako stavljena, jer svinje tu teško da će izaći. Bolje da su postavili nekoliko manjih montažnih čeka i napravili manje proseke sa 4-5 redova kukuruza maksimalno posečeno, u nekoliko pravaca na celohj površini. Isto bi toliko posekli kukuruza a efikasnost veća 1000%.
To je garant u nemačkoj ili u Austriji.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krilašgoran Септембар 22, 2008, 12:12:07
Neverujem da je neka foto-montaža ali čeka nije dobro tako stavljena, jer svinje tu teško da će izaći. Bolje da su postavili nekoliko manjih montažnih čeka i napravili manje proseke sa 4-5 redova kukuruza maksimalno posečeno, u nekoliko pravaca na celohj površini. Isto bi toliko posekli kukuruza a efikasnost veća 1000%.
To je garant u nemačkoj ili u Austriji.
Greška  Ovo je u ŠVAJCARSKOJ :D
Pozdrav VolvoBM


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: bane30 Септембар 22, 2008, 03:24:31
A pa Svajcarski krmci su garant finiji kulturniji od ovi nasih divljaka neotesanih pa mozda izlaze na tolike gole povrsine!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Септембар 23, 2008, 07:37:21
A pa Svajcarski krmci su garant finiji kulturniji od ovi nasih divljaka neotesanih pa mozda izlaze na tolike gole povrsine!
Ugladjene neke svinje  :D


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krilašgoran Октобар 15, 2008, 09:55:35
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/preparati2008202.jpg)
Pozdrav
Dobar Pogled


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Kurjak Октобар 15, 2008, 10:20:33
Neverujem da je neka foto-montaža ali čeka nije dobro tako stavljena, jer svinje tu teško da će izaći. Bolje da su postavili nekoliko manjih montažnih čeka i napravili manje proseke sa 4-5 redova kukuruza maksimalno posečeno, u nekoliko pravaca na celohj površini. Isto bi toliko posekli kukuruza a efikasnost veća 1000%.
To je garant u nemačkoj ili u Austriji.
u pravu si
losije postavljenu ceku jos nisam video
mozda su svajcarske divlje svinje pitomije pa dopustaju ovakve propuste.znam samo da u mom lovistu sa ovakve ceke nebi mogao ni jazavca da odstrelim


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Октобар 17, 2008, 06:59:11
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/preparati2008202.jpg)
Pozdrav
Dobar Pogled
Ova je super postavljena! :-\


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krauc Април 01, 2009, 10:36:46
Evo jedne interesantne prenosne ceke za "LOV I OSMATRNJE"!

(http://i41.tinypic.com/2ebzuqo.jpg)

(http://i44.tinypic.com/2n9wbuq.jpg)

(http://i42.tinypic.com/2f0en2q.jpg)

DOBAR POGLED!!!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Април 02, 2009, 07:03:08
Lepa,lagana i prenosiva ceka a laka za izradu!Svaka cast! :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Април 02, 2009, 08:40:25
Lepa,lagana i prenosiva ceka a laka za izradu!Svaka cast! :hi:
Bas tako, samo me interesuje nosivost?! Neki od nas imaju 100+ kg.  :blush2:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Jäger und Jagd Април 02, 2009, 04:06:30
Mozda se moze nesto odavde Izkopirati?
www.musiol-gmbh.de

Jagdliche Einrichtungen.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krauc Април 02, 2009, 04:58:20
Ispitana pod kilazom od 115kg i izdrzava bez problema.Sama ceka je teska oko 37kg.

(http://i42.tinypic.com/97qhyc.jpg)

(http://i41.tinypic.com/2chool1.jpg)

(http://i42.tinypic.com/imtizp.jpg)

(http://i44.tinypic.com/nmi6op.jpg)

(http://i39.tinypic.com/2iigwoz.jpg)


(http://i40.tinypic.com/jtla80.jpg)

DOBAR POGLED!!!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlado Април 02, 2009, 05:20:59
Znaci za sad imam fore sa 110 a za vecu kilazu samo povecas gredice i radi.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Април 02, 2009, 05:27:29
Nije loša čekica.
Samo ta bi u otvorenom lovištu dobila nogice, još naročito ova sa slike pedantno urađena sa torban šrafovima i kvalitetnim (hvalitetnim) gredicama.
Lepa. Ja sa mojih 78kg bi bio idealan za nju.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: shaga Април 02, 2009, 05:29:45
Nije loša čekica.
Samo ta bi u otvorenom lovištu dobila nogice, još naročito ova sa slike pedantno urađena sa torban šrafovima i kvalitetnim (hvalitetnim) gredicama.
Lepa. Ja sa mojih 78kg bi bio idealan za nju.
Upravo pisem istu stvar  :drinks:
Ja sam 77........


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Април 02, 2009, 05:41:56
dodao bih 22 bez glave a glava kao u divljeg mačka.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: shaga Април 02, 2009, 05:43:47
dodao bih 22 bez glave a glava kao u divljeg mačka.
Koja glava?
(http://forum.lovac.info/Smileys/default/dogmatingsd5.gif)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlado Април 02, 2009, 05:59:51
E da su vam take glave nebi se vi bavili stim sto radite..... :lol: :lol:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: car Април 02, 2009, 06:41:28
Dobra ceka ,mada planiram da koristim bagrem ima ga u lovistu ,ponesem agregat malo eksera i par prijatelja bice to dora stvar,kad napravim ovaku bar slicnu postavicu slike ::).
Ako imate jos interesantnih slika postavite vredi videti,poz CAR. :buba:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Април 03, 2009, 07:08:45
E da su vam take glave nebi se vi bavili stim sto radite..... :lol: :lol:
Tako je Vlado ne bi oni isli u lov! :taunt: :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Септембар 19, 2009, 02:18:13
Ceke su super.

Ja sam pravio par sa tatom, stricem i jos par lovaca.
Te ceke nisu bas ovako nalickane vec su pravljene u sumi od materijala koji nam je bio pri ruci. Naravno i eksera jer bez njih nista. :laugh:
Kad sledeci put budem isao u lov, slikacu pa cu okaciti ovde.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krauc Септембар 19, 2009, 04:36:58
Evo jedne male prenosne koja je vec dala odlicne rezultate.Od pre neki dan je na novoj lokaciji i uskoro bi trebala da proradi.Punu aktivnost bi trebala pruziti uskoro skidanjem kukuruza iz polja.

(http://i34.tinypic.com/315ee00.jpg)

(http://i36.tinypic.com/8vt0rr.jpg)

(http://i35.tinypic.com/2hxle94.jpg)

DOBAR POGLED!!!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 22, 2009, 06:53:56
Opasno mesto za cekanje! :spiteful: :superstition:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Септембар 23, 2009, 04:32:14
Opasno mesto za cekanje! :spiteful: :superstition:

Слажем се са колегом Ацом.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Октобар 18, 2009, 06:22:17
Evo par slika kako je kod mene u lovištu gde su čeklai divlje svinje.

(http://i35.tinypic.com/6zbzvm.jpg)

(http://i34.tinypic.com/29a1xt.jpg)

(http://i36.tinypic.com/16j2fkw.jpg)

(http://i37.tinypic.com/2d8lsuc.jpg)

Ovde u ovom budžaku je juče ujutru pao jedan divljak.
Ulovio ga jedan prijatelj.

Sledeći put kada budem imao vremena postavljam još slika sa čekama.

Dobar pogled!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Октобар 23, 2009, 07:33:46
Evo i jedne od mene, malo smo je restaurirali iznutra
moze li biti bolje kamuflaze od prirodne
(http://i35.tinypic.com/xnzodz.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: siladji Октобар 23, 2009, 07:47:20
Ova ceka se jedva vidi na slici..odlicna kamuflaza..svaka cast :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Legion66 Октобар 23, 2009, 08:01:38
Mislim i ja nešto takvog napravit, ali sa pleterom od šiblja za kamuflažu okolo sjedalice.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Октобар 23, 2009, 08:30:09
i ja kazem svaka cast ali majci prirodi


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Октобар 24, 2009, 03:47:18
Свака част за чеку, само ја ту не бих баш смео седети у лову док је лето.
Имам неки страх од змија, а ту би се могла наћи која тако да... :blink: :wacko: :stop:

 :hi: онима који се не плаше змија.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Октобар 24, 2009, 09:18:21
kakih crnih zmija
pre ce biti strsljen nego zmija


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Октобар 24, 2009, 09:40:15
То сам заборавио да споменем. Код нас је на једној таквој високој чеки био рој стршљена тако да нико није смео да се попне на њу.

GROBAR хоћеш да кажеш да се змије не пењу на дрвеће или жбуње...? Мислим да се пењу и те како...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: siladji Октобар 24, 2009, 09:44:05
A otkud znas Nele po slici da na tom terenu ima zmija??Po vrsti biljaka? :agree: :agree:
I mi smo imali strsljenova,sa naftom se sve resava.. :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Октобар 24, 2009, 09:54:32
Када сам кренуо да сликам чеке како бих вам показао(те слике још нисам окачио) кернуо сам у шуму у шортсу и кратким рукавима, тако идући мало је фалило да налетим на огромну змију која је одмах шмугнула у рупу. Не знам ко се више поплашио, она или ја...?! :sarcastic:

Од сада идем у чизмама и панталонама кад треба нешто да сликам.

По слици терен се пуно не разликује од мог.

А и бесмислено је расправљати има ли змија или нема... иначе један колега је рекао(само не знам тачно у којој теми) да се сусретао са њима на чекама.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: NeLe001 Октобар 25, 2009, 06:02:41
Ево још које слике са чеке и слике саме чеке.

(http://i37.tinypic.com/f0rvpl.jpg)

(http://i36.tinypic.com/2lmqb1z.jpg)

(http://i35.tinypic.com/2nb82g3.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: One Shoot Новембар 13, 2009, 10:53:32
Podmladak u akciji sa Hemingway-em...

(http://i37.tinypic.com/2j5gzeq.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Jäger und Jagd Новембар 14, 2009, 07:40:55
Nije lose momci :good:.
Nego kad je vas toliko na slici, koliko tek zena ima Hemingway?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sasaakatic Новембар 14, 2009, 07:56:08
Za zene neznam,nego mi nesto zaobljen nemoj,oprosti mi Boze da je zgresio nesto.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Bogi Новембар 15, 2009, 03:22:09
Evo i jedne od mene, malo smo je restaurirali iznutra
moze li biti bolje kamuflaze od prirodne
(http://i35.tinypic.com/xnzodz.jpg)


Bolje maskiranu ceku odavno nisam video
U cemu je ovako lepo zarasla? (ne vidi se bas jasno sa slike)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: crni đorđe Новембар 15, 2009, 07:48:31
   Evo nešto i od mene:

1. Sklapajuća prenosiva
(http://i35.tinypic.com/vxcfvc.jpg)
2. Improvizovana uz električni stub
(http://i37.tinypic.com/2remcfm.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Hemingway Новембар 22, 2009, 10:12:07
(http://i50.tinypic.com/s6kdue.jpg)

(http://i47.tinypic.com/33bz7l3.jpg)

(http://i46.tinypic.com/t8xhdt.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Kukurek Март 10, 2010, 01:55:47
Hemingway ceke su extra,predlozicu mojima iz grupe da napravimo ovako nesto. Doduse teren je jako neygodan ali mislim da cemo uspeti. Razmisljao sam jos davno o tome ali je na tome i ostalo. :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Март 16, 2010, 06:13:43
evo i od mene jedna
isprobana i radi :good:

(http://i39.tinypic.com/oubn75.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Kukurek Март 16, 2010, 07:28:04
Dobra je,ali nije za terene gde ja lovim. Odmah bi se okrenula. :lol: :lol: :lol:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: car Март 16, 2010, 08:54:01
Grobar druze ti ukradem patent ,ove godine sejemo neke pacele kukuruza , e ovako odneses u sred kukuruza i cekas :spiteful: samo da ne zaspim :whistle: desava se i to,ali patent ukraden,poz CAR :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: hzoran Март 16, 2010, 09:03:50
dobro izgleda i jos nema naslonjac. jel to preventiva da ne zaspes? 8)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Март 16, 2010, 09:47:00
nije nego sam gledao da bude sto laksa da mi je laksa za preneti
inace ja je sam prenesem bez problema

a ako lovis u brdskim predelima uopste nije problem da se napravi da nogice budu podesive tako da nema prevrtanja  inace ideju za ovu ceku sam pokupio od volva sam sam je napravio malo laksu


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: hzoran Март 16, 2010, 09:49:55
dobra ideja .vec vidim da je moguce napraviti rasklopivu samim tim i laksom za transport.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Март 16, 2010, 09:58:33
ova je potpuno rasklopiva i nema sarafa za odvrtanje i zavrtanje vec se samo ubada
moracu je uslikati rasklopljenu da vidis kako izgleda.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kmkole86 Март 16, 2010, 11:09:10
od cega si uzeo sipke i kazi mi al skripucka pucka i tako to.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Kukurek Март 16, 2010, 11:58:27
Dobar predlog za podesive nogice.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Март 17, 2010, 05:01:33
ne skripucka i ne zulja i stolica se skroz besumno okrece
kako mislis od cega sam uzeo sipke
sipke su fi-20mm sa zidom d=2mm


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kmkole86 Март 17, 2010, 07:29:07
pitao sam zbog spojeva mogao bi malo da stavis neku sliku spojeva, neki blizi podatak koliko sta kako itd msm kako si sve to napravio. msm da je volvo imao slicnu takvu ceku ako se ne varam.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Март 18, 2010, 01:28:37
slična, ima na ovoj temi pogledajte samo a i u Loristu je ceo članak izašao.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Март 18, 2010, 03:48:21
pa i pravio sam je po uzoru od volva,samo sam je napravio da bude bez silnog sarafanja,samo ubadas i moja je znatno laksa samim tim i laksa za preneti


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Април 21, 2010, 08:55:04
Vidio sam na ovoj temi ,baš puno  dobrih i lijepih čeka ,sve pohvale vrijednim  lovcima.
Počeo sam  stažirati  70 godina prošlog stoljeća   :laugh: kao mlad lovac od 17 godina ,tačnije početkom  1977 .Krajem 1978 položio sam lovački i prvi put se  popeo na čeku, sam sa mojom IZ 27. Čim sam se popeo,znao sam  odmah da je to ono kako  želim loviti.
Bila je to ljubav na prvi pogled.Šta da vam kažem,napisao sam  da je to bila  čeka, pa i ne baš,često su to bila neka  obična stabla  na kojima bi slomio tek poneku granu da mi ne smeta pogledu .Uskoro smo počeli graditi tada "prave" čeke.Prava čeka vam je bila kada je na stablu bila neka  daska, pogodno stavljena da se može sjediti.Ako je ispod daske bilo nešto na što  što si mogao nasloniti noge  da ne vise u zraku,onda je to bila čeka sa 5 zvjezdica.Kada je čovjek  mlad ,može sjediti 3-4 sata i na običnoj grani.Ali kako je vrijeme teklo ,potreba su bile sve veće  za boljim i ugodnijim čekama.Morale su imati  ljestve , naslon za leđa, malo podnice za noge,bolje sjedalice ,naslon za pušku.Naravno i dalje su bile na prirodnim stablima.Radile su se tada greške tipa da bi se neko prirodno i  stablo sa gustom krošnjom toliko otkrilo i izložilo,da bi lovac izgledao kao roda na dimljaku.To su bile greške  jer se trebalo zavući u krošnju i tek minimalno je otvoriti a često sam znao uz pomoć konopa da  zategnem grane onako kako meni odgovara.Tako da granu koja mi je smetala iskoristim u svoju korist da se još više zaklonim.Vidi puno lošije nego čuje i njuši ali definitivno nije ćorava.Dosta puta  me ranije  otkrila  radi mog pokreta na preotvorenoj čeki.

Otvorene ili poluotvorene  sa krovom , imaju  svoje prednosti ,meni je bitan dobar  pogled i  mogućnost da čujem za mene važne i zanimljive zvukove koje su mi važni i pomoć u lovu.Nevjerovatno je šta iskusan lovac može  protumačiti i doznati iz tih zvukova.
Naravo otvorene i poluotvorene  imaju  i svoje mane koje dolaze do izražahja zimi,po kiši i ledu.Zatvorene imaju veliku prednost što dobro izolirane ,drži dobro miris lovca pa netreba paziti na vjetar a i unutar čeke je ugodno,ne puše,ne pada kiša a toplije je nego vani.
Ipak srce i dalje  vuče za otvorenim a stare kosti vape i  traže zatvorenu.Jednostavno,morati ću napraviti bar jednu.
Što se tiče  prenosnih čeka to su odlična rješenja.Često sam imao potrebe da moram mjenjati mjesta dočeka a   bilo mi je nepraktično da radim  puno  čeka pa i jednostavnih  jer  neke  su trebale poslužiti tek  možda za  jedan put.Nakon nekog vremena na mjestima na koje se duže love  i ako svinje požive koju godinu, one postanu svjesne opasnosti tog  nekog mjesta.
Pa vjerovatno na osnovu  nekog  svog ranijeg iskustava  , pa čak po meni znaju i za te stare  čeku .Tada su veoma oprezni,pogledavaju često baš u pravcu čeke ,dugo kalikuliraju prije nego iziđu .Znaju njuškati satima a da ne iziđu.Istovremeno ih čujem u dolasku kako čak žure i nisu uopće pažljivi i oprezni na tim putevima sve dok ne dođu blizu čeke.Zato sam se često morao i izmještati i dočekivati izvan i dalje od  čeke  koje su oni poznavali.Nevjerovatno koliko su opušteni i sigurni  izvan mjesta na kojima se obično čekaju  pa iznenađujući neoprezno i lako , natrču na cijev.Meni konfiguracija terena  omogućava da koristim na terenu  već ono što imam, velike gomile kamenja,pojedinačno veliko kamenje  i zgodna prirodna  mjesta  na kojim i te kako  dosta puta ,uspješno iznenadim DS .Tako da mislim da su te prenosne  montažne čeke ,jako  korisne  za lov baš radi lakog izmještanja  u situacijama koje sam naveo,premještanja radi vjetra,novih okolnost i radi promjene nekih ranijih  navika te  divljači.Volim često mjenjati radi toga, mjesta dočeka pa su te prenosne   čeke ,pravo a ponegdje, jedino rješenje ,naročito u nizinskim lovištima.
Poz od ise


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kucajac Април 28, 2010, 06:23:13
SAad se ceke prave po zoru na hotelske sobe za kompletno uzivanje nocenje i dr.... Ali i to treba pozdraviti .Ja sam za to. Lep je kompletan ugodjaj


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: lazar Април 28, 2010, 06:31:51
evo i od mene jedna
isprobana i radi :good:

(http://i39.tinypic.com/oubn75.jpg)
ova ceka trazi puno rada prije lova ,pracenje kretanje svinja ,vrijem dolaska...mad sve to kod svinja i nemora puno da znaci  :sarcastic:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GROBAR Мај 22, 2010, 07:15:49
pa lov svinje cekanjem i podrazumeva pracenje tragova,staze,sta posecuju koje bare-pojila,dudove oni su im kao magnet nadji dud u sumi i kad opada plod ako ima koja svinja ona je tu i to za dana isto je i sa prskuljama u julu
moze se desiti da naidjes na svinju i utaman ali su ti sanse za odstrel mnogo bolje ako malo pratis tragove,hranis itd.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Мај 23, 2010, 07:27:04
Ja se pripremama da započmem jednu čeku,pošto se ne može vozilom ,prisiljen sam koristiti prirodni materijal iz okolice.Uglavnom već od nove godine  kada bi bio na tom mjestu usjekao bi po koji drveni  stup ,drugi put bi ga prenio na mjesto buduće čeke.Tako  bez muke a da nisam ni osjetio ,imama kompletan materijal za jednu dobru čeku koja će u prvoj fazi biti natkrivena ali će biti  rađena tako da se bez velikih preinaka  ,može  možda i ove godine pretvoriti u zatvorenu.Ma ne tražim to ja ,ja volim  kontakt sa prirodom ,potpuno otvorene čeke ali stare kosti traže jednu dobru čeku.Imati ćete prilike vidjeti  dokumentirano ,kako sam odabrao  mjesto, na što sam pazio,kako napreduju radovi.Najteže je bilo nači ,četri nosiva stupa koja će biti  prilično ravna i imati potrebnu čvrstoću,odnosno debljinu.Evo dio materijala  a samo da počmemem pa ćete vidjeti kako ja to radim.Ne žuri mi se jer materijal je  na mjestu a mjesto je  pri  šumi i u dubojoj hladovini .


(http://img109.imageshack.us/img109/7958/ceka2.jpg) (http://img109.imageshack.us/i/ceka2.jpg/)

(http://img132.imageshack.us/img132/2365/ceka3.jpg) (http://img132.imageshack.us/i/ceka3.jpg/)Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Мај 27, 2010, 10:35:38
(http://img218.imageshack.us/img218/1741/novo26021304.jpg) (http://img218.imageshack.us/i/novo26021304.jpg/)

(http://img708.imageshack.us/img708/7541/novo26021302.jpg) (http://img708.imageshack.us/i/novo26021302.jpg/)

Posljednja dva stupa donesena su na mjesto gdje će niknuti nova čeka.Sumljam da mi ovo djeluje  blagotvorno na srce.Imam u prijatelja konja ali mi ga je žao koristiti  za ove teške poslove :whistle: :laugh:
Uskoro ću početi samo da pozavršavam neke važne poslove  a ne tiču se lova. :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Мај 28, 2010, 10:33:30
Srecan rad majstore!  :hi:
To su slatke muke, verujem da ce ta ceka dati dosta video materijala i lepih lovova!  ;)  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Мај 28, 2010, 10:39:25
Nikola u to možeš biti siguran. :good: :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: crni đorđe Мај 30, 2010, 10:52:29
   Kod nas se kad se započinje gradnja kaže ''Srećan rad''.
   Pa iso srećam ti rad, dobar pogled i dobra kob!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 14, 2010, 12:29:11
(http://i53.tinypic.com/2lw2e6f.jpg)  evo jedne kako mi kazemo 'sedalice'na jako dobrom mestu.napravljena je na tri topole a sediste je od nekog starog auta.inace je jako udobna za duza cekanja.a ve(http://i56.tinypic.com/10n5cty.jpg)c je pocela da daje rezultate :yahoo:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 14, 2010, 12:34:56
a druga slika je pogled sa nje koji je jako dobar.trudimo se da okolinu oko nje ne menjamo puno jer DS kod mene nisu ni malo naivne


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 14, 2010, 04:09:44
Opasno mesto!  :spiteful:  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 15, 2010, 11:14:05
sa nje se puca iskljucivo DS i sakal, a lisice su na postedi bar sa ove ceke


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 22, 2010, 03:25:36
(http://i52.tinypic.com/1jcqt.jpg)
jedna od niskih ceka u lovistu Morovic,sa koje se uglavnom vrsi lov DS pogonom


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 23, 2010, 07:01:40
Sta ces ti tamo sremac! :punish: :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 23, 2010, 12:45:32
Sta ces ti tamo sremac! :punish: :spiteful:
  :sarcastic:  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Vlada Tabor Септембар 23, 2010, 12:56:09
Sta ces ti tamo sremac! :punish: :spiteful:
  :sarcastic:  :spiteful:
Ma Rada je CUDO  :good:  :drinks:  :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 23, 2010, 01:05:40
(http://i56.tinypic.com/2pq6yza.jpg)
Acika,Vlado stali se radi sa ovog mesta  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 24, 2010, 10:22:39
Neznam  :superstition: :whistle:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Vlada Tabor Септембар 25, 2010, 07:40:09
To je ona TVOJA sa Sedistem od nekog Auta  :beach:
Nema dalje  :haha:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 27, 2010, 09:34:09
imamo tri takve sa sedistima od auta  :spiteful: kako li smo samo dosli do njih :whistle:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 27, 2010, 08:26:55
Eh kako moji pacijenti ih svake godine poseju po kukuruzima sirom Srema!  :sarcastic:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 29, 2010, 09:15:27
to su i nama radili dok jedan ciga nije  :punish: n.....o od drugara  :sarcastic:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: siladji Септембар 29, 2010, 10:02:54
(http://i51.tinypic.com/28vgfmc.jpg)

(http://i53.tinypic.com/k32eed.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Септембар 29, 2010, 08:38:02
Uh sto volem ovakva mesta Siladji!  :spiteful: :spiteful: :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sasam Септембар 29, 2010, 10:49:37
 Slabo ima kod nas tih portabilnih čeka. Govorim o lovištu opštine Boljevac, teritorija Južnog kučaja. Najviše se prave na pogodnom drvetu u blizini njive gde se sade žitarice, baca kukuruz ili maže katran. Ponesemo nešto drvene gradje, klinove, šrafove, eksere, gradjevinsko gvoždje i agregat za bušilicu.
 Tri-četriri čoveka i jedan dan...eto čeke.
 Mahom su visoko, barem tri metra od zemlje. Naravno vodi se računa o svim specifičnostima mesta i kretanju divljači.
 


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Октобар 12, 2010, 02:19:48
(http://i56.tinypic.com/dgh1mo.jpg)
evo jos jedne ceke iz mog lovnog revira.nisam ljubitelj ni metalnih hranilica a tako i ceka
ali ova je dobijena na poklon a poklonu sa u zube ne gleda.jos samo da je ofarbamo i bice prava.a uskoro ce i jedna drvena u loviste


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 18, 2010, 06:43:33
Moj mali doprinos i male ekipe koja je  to želila,ekipa je mala ali hrabra,pardon ,jaka. :bb:

Mjesto je odabrano,iskopane su rupe,stupovi napokon  podignuti i učvršćeni ali ne i konačno.Uglavnom sa 2,5 metra širine  pri zemlji ,stupovi treba da idu prema vrhu malo  prema unutra.Kada se napravi konstrukcija za podnicu,sve će se provjeriti i konačno učvrstiti.Stupovi su postavljeni u 1 metar duboke rupe i dodatno učvršćeni  i fiksirani kamenjem oko stupova u rupi.Čim namjestimo stupove ,onako  kako treba da stoje ,sve  rupe će se zaliti cementom koji će dati dodatnu čvrstoću jer tu kada puše ,puše junački.

(http://img199.imageshack.us/img199/2158/6402.jpg) (http://img199.imageshack.us/i/6402.jpg/)

(http://img143.imageshack.us/img143/4843/6403.jpg) (http://img143.imageshack.us/i/6403.jpg/)

(http://img130.imageshack.us/img130/1553/6401p.jpg) (http://img130.imageshack.us/i/6401p.jpg/)

(http://img27.imageshack.us/img27/9516/6404v.jpg) (http://img27.imageshack.us/i/6404v.jpg/)Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: bane95 Новембар 18, 2010, 06:51:56
iso legendo  svaka cast  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 18, 2010, 07:35:15
iso legendo  svaka cast  :hi:

Nemogu uzeti sve zasluge,nebi bilo fer  jer je najzaslužniji  taj mladi kolega što kopa na prvoj slici,član je i ovog foruma pod nikom, hrvoje.Očito  da je moj učenik i to jako  dobar a siguran sam  da će vas i on znati obradovati nekim  izvještajem iz lova kao što  je radio učitelj ili bar slično.:laugh:

Radovi su stajali jednu cjelu godinu a ja sam se samo založio da malo poguram cjelu stvar  poput dizanje stupova i  da napokon , osiguram nastavak gradnje.To sam i uspio i tog dana su radili Hrvoje,Jordan i moja malenkost .
Nakon toga  smo otišli na domaće  ognjište ,zapalili vatru i dok je pala  vatra,pala je i ta boca sa slike ali ne na pod.Nakon toga  smo bacili na gradela meso i  naravno poslije jela ,sve zalili pravim domaćim vinom.

(http://img718.imageshack.us/img718/8162/dsc09583d.jpg) (http://img718.imageshack.us/i/dsc09583d.jpg/)
Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 19, 2010, 08:29:29
Ipak nemojte misliti kako je sve  teklo bez problema,ti stupove nisu izvanzemaljskog porjekla i nisu ih ostavili svemirci.Također rupe nisu  nastale same od sebe . :wacko:
Trebalo je stupove nabaviti,dovesti i prenjeti na mjesto gradnje.Volio bi izjaviti da je za nabavku bila potrebna noć jer bi bili tada  besplatni ali  ipak nije. :laugh:

Prva dva stupa  podignuto je uz pomoć troje ljudi a dan poslije ,ostala dva smo podigli hrvoje i ja.Dobri bi nam došao tada još poneka ruka ali je nije bilo.Sada nema gužve i viška ljudi kada treba raditi ali znam da će biti gužve kada se napravi i sve bude gotovo.

Čekajući obećanu pomoći i dolazak nekih ljudi ,nismo želili sjediti i gubiti vrijeme pa smo odlučili  sami  podignuti  i učvrstili dva stupa.Tako smo i napravili.
Ali nije sve išlo glatko, kod četvrte rupe vodila se  žestoka bitka za taj komad zemlje,preciznije  taj  komad rupe.Došao je do nas lokalni  poljoprivrednik,moj prezimenjak i veoma vrijedan stariji čovjek, uvijek spreman za šalu .Izveo je malu prestavu pa smo se kao morali boriti za taj komad zemlje ,odnosno rupe.Naravno da nam nije ništa pomogao,čak nam je i smetao i usporio radove ali nema veze ,malo šale je uvjek dobrodošlo pa smo se bar dobro nasmijali. :laugh:(http://img815.imageshack.us/img815/585/dsc09623.jpg) (http://img815.imageshack.us/i/dsc09623.jpg/)

 :biggrin:Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 19, 2010, 08:37:14
Zaboravih napisati da su oni potpornji  na stupovima koji se vide na slici ,privremeno rješenje i malo sigurnosti za sada , da pri nekom vjetru ne padnu  na neku jadnu divlju svinju ili još  gore,nedaj bože vuka.Samo bi mi to sada trebalo. :whistle:

Jednostano  nesmijemo ih još konačno  čvrsto fiksirati dok ne napravimo pravilan nagib svakog stupa i dok ne pričvrstimo podnicu.Tada će se te rupe zaliti rjetkim cementom koji će ući u sve šupljine i dati čeki dodatnu čvrstoću. :buba:

Pozdrav od ise


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Новембар 24, 2010, 07:03:17
Bas tako kao sto Isa kaze!  :hi:
Na njivi koja je na prolece bila zasadjena od kukuruzom, moja grupa krenula je da gradi visoku ceku... iako vazimo za izrazite lovce sa kerovima, hteli smo da pokazemo da znamo i sa ceke da lovimo...Izgradnja ovakvog objekta, zahtevala je puno sredstava i rada! Ja sam ucestvovao u nekoliko akcija i to uglavnom spremajuci rucak za akcijase, jela se uglavnom divlja svinja na vise nacina, u duhu radne akcije  :sarcastic:
Pa da krenemo...

Lokacija ceke, bice slika iz vise uglova...
(http://img823.imageshack.us/img823/7100/ceka5.jpg) (http://img823.imageshack.us/i/ceka5.jpg/)

(http://img52.imageshack.us/img52/9086/ceka6.jpg) (http://img52.imageshack.us/i/ceka6.jpg/)

prvo treba iskopati rupe, udruzeno najmladji i najstariji clanovi ekipe  :friends:

(http://img26.imageshack.us/img26/3535/ceka7.jpg) (http://img26.imageshack.us/i/ceka7.jpg/)

Sve se radi precizno!!!

(http://img517.imageshack.us/img517/4755/ceka8.jpg) (http://img517.imageshack.us/i/ceka8.jpg/)

drvo treba zastititi pre polaganja u zemlju

(http://img703.imageshack.us/img703/9639/ceka9.jpg) (http://img703.imageshack.us/i/ceka9.jpg/)

i evo ih prva dva stuba...

(http://img3.imageshack.us/img3/8103/ceka10.jpg) (http://img3.imageshack.us/i/ceka10.jpg/)

a zatim i druga dva

(http://img38.imageshack.us/img38/4542/ceka11.jpg) (http://img38.imageshack.us/i/ceka11.jpg/)

zatim sve treba ucvrstiti, kao sto Isa kaze....

(http://img255.imageshack.us/img255/7094/ceka12.jpg) (http://img255.imageshack.us/i/ceka12.jpg/)Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 25, 2010, 08:21:05
Bravo Nišlije :good:
Odličan rad i lijep prikaz radova,Nikola.Moja ideja je bila  da  dižemo  zajedno po dva stupa na isti način ali umjesto četvero ljudi imali smo samo troje .Pokušali smo  ali smo brzo odustali jer smo  ocjenili da bi to bilo rizično sa samo  troje ljudi .Tako smo ponovno rastavila ta dva stupa i podizali jedan po jedan.Prvi dan smo podigli samo dva stupa a dan poslije smo ja i hrvoje , podigli preostala dva.

Odličan posao što ste premazali djelove stupova koji idu u zemlju i svakako će to  produžiti vijek trajanja stupova,jer  uvjek propadaju najprvo ti  ukopani  djelovi.

Pozdrav ekipi od ise :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Новембар 25, 2010, 09:02:14
Nastavicemo dalje sa radovima... sve do danas, kada je ceka zavrsena i koriscena, nije jos "krstena" ali se nadam da ce u novoj godini biti!  :hi:
Kako napreduju radovi kod tebe Isa?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 25, 2010, 12:54:26
Nastavicemo dalje sa radovima... sve do danas, kada je ceka zavrsena i koriscena, nije jos "krstena" ali se nadam da ce u novoj godini biti!  :hi:
Kako napreduju radovi kod tebe Isa?

Kod mene sve stoji,nenormalne količine kiše unazad  mjesec dana zaustavili su sve ozbiljne radove.
Čeka koju ja radim sam,također stoji iz istog razloga  ali je napravljena da bude odmah u funkciji otvorene čeke  a kako se bude moglo i imalo vremena ,počeću je zatvarati.
Ona je već kršena  i to sam već objavio  na temi početkom 9 mjeseca.
Ja je prvo krstim da vidim odmah ,valja li, pa tek poslije završavam. :laugh:

Čeka će biti univerzalna i kao ljubitelj otvorenih čeka na vrhu će ostati otvorena platforma  na 4,5 metra za normalne vremenske uvjete  a odmah ispod na istim stupovima će biti potpuno zatvorena za sve vremenske uvjete.Moći će se koristiti obe po procjeni i potrebi pa čak i u toku noći promjeniti čeke,bez šumova i silaska na zemlju.Čeka je lijepo uklopljena u okolicu i iz doline će biti vidljiva samo prednja strana.Također je bitno što sam napravio da se na čeku može doći i popeti  neprimjećen izvan doline pa čak i kada su svinje u blizini.
Već sam silazio i napustio to mjesto dok su svinje bile 20 metara dalje a da nisu bile svjesne da sam bio na čeki ,niti da sam sa nje sišao i otišao ,nije bilo među njima ništa za odstrel.
Kada  sve bude gotovo,pokazati ću slike ali već znam da je napravljen dobar posao.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Новембар 25, 2010, 06:31:27
Izgradnja ovakve ceke, zahteva ozbiljno angazovanje! Mozda smo mi malo preterali, ali nikad se ne zna, mozda neko pozeli da na ceku povede drugaricu  :sarcastic:
Sto se lokacije tice, mislim da je idealna! Svinje u ovom kraju napadaju sve useve, prvi strada ovas (ako ga ima), zatim krecu psenica i na kraju kukuruzi... Ovaj nas su nacele na kraju, posto je zadnji zasadjen, ali ga necemo brati, ostavljen je da se njime hrane dok god ga ima... u neposrednoj blizini imamo i tri hranilista napunjena kukuruzom, tako da cemo ds zadrzati na ovom terenu cele godine  ;) skoro smo podigli krdo ds bas blizu ceke, a drugarima su dolazile u vise navrata i cesale se o stubove!  :wacko: Nije bilo odstrela zbog losih vremenskih uslova, mada da smo se angazovali oko lova kao oko izgradnje, siguran sam da bi bilo rezultata!  :hi:

Nakon sto se beton stego, usledili su novi radovi

(http://img39.imageshack.us/img39/4222/ceka13.jpg) (http://img39.imageshack.us/i/ceka13.jpg/)

(http://img228.imageshack.us/img228/6222/ceka14.jpg) (http://img228.imageshack.us/i/ceka14.jpg/)

nakon ove, usledila je naredna faza, ali po extremno losem vremenu...

(http://img401.imageshack.us/img401/7014/ceka15.jpg) (http://img401.imageshack.us/i/ceka15.jpg/)

oprema treba da je na suvom....

(http://img815.imageshack.us/img815/4884/ceka16.jpg) (http://img815.imageshack.us/i/ceka16.jpg/)

(http://img4.imageshack.us/img4/624/ceka17.jpg) (http://img4.imageshack.us/i/ceka17.jpg/)

(http://img27.imageshack.us/img27/8798/ceka18.jpg) (http://img27.imageshack.us/i/ceka18.jpg/)

(http://img139.imageshack.us/img139/16/ceka19.jpg) (http://img139.imageshack.us/i/ceka19.jpg/)

(http://img24.imageshack.us/img24/958/ceka20.jpg) (http://img24.imageshack.us/i/ceka20.jpg/)

(http://img254.imageshack.us/img254/5496/ceka21.jpg) (http://img254.imageshack.us/i/ceka21.jpg/)

(http://img140.imageshack.us/img140/7958/ceka2.jpg) (http://img140.imageshack.us/i/ceka2.jpg/)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Новембар 25, 2010, 07:47:29
Nemam rječi,sve pohvale ekipi za odlično obavljen posao  i naravno pohvale za  izvrsno dokumentirane radove.Vidio sam još dosta dobrih čeka  ali  vaša mi se najviše sviđa i za mene je najbolja koju sam do sada vidio.
Podigli ste standard   čeke , jako visoko.To je vrh vrha ,nemože  bolje.Svaka čast i želim vam sa nje dobar pogled i da je što prije ima svoje  lovačko krštenje. :good: :hi: :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Новембар 26, 2010, 12:56:49
po mom misljenju samo da je malo uza gornja platforma i da su prozori manji.a vidim da u pozadini ima drveca pa je mogla biti uklopljena pored nekog stabla.{ne zelim da se ovaj moj komentar pogresno shvati}a za trud i zalaganje  :hi: i da bude odstrela sa nje  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Новембар 26, 2010, 01:18:31
Isa, hvala na pohvalama! Od takvog lovca, stvarno su dobrodosle, zelim ti da zavrsis sto si zapoceo i da je dugo koristis! Takodje ti nudim, pansion na ovoj ceki ako ikad krenes u ove krajeve, ima mesta na njoj za ice i pice  :drinks:   :hi:

Sremac, taman posla da ce neko pogresno da protumaci kritiku  ;) to smo prevazisli  :friends: e sad, kako nam je prva ovog tipa koju smo pravili, dobra je  ;) od kolege sa kojim lovimo smo dobili parcelu na koriscenje, pa je zato ovde locirana ceka, a na jos nekoliko lokacija izgradicemo neke malo prakticnije i prostije  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Новембар 26, 2010, 02:46:35
javi kada je krstite sa  :spruce_up: nekom Garavom  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Новембар 26, 2010, 04:31:06
Kakva je situacija sa kretanjem divljaci u blizini ceke,jer mora da sluzi svrsi?!  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Новембар 26, 2010, 04:41:46
Kakva je situacija sa kretanjem divljaci u blizini ceke,jer mora da sluzi svrsi?!  :hi:
Bata Aco, citaj pazljivo!  :rtfm:

Sto se lokacije tice, mislim da je idealna! Svinje u ovom kraju napadaju sve useve, prvi strada ovas (ako ga ima), zatim krecu psenica i na kraju kukuruzi... Ovaj nas su nacele na kraju, posto je zadnji zasadjen, ali ga necemo brati, ostavljen je da se njime hrane dok god ga ima... u neposrednoj blizini imamo i tri hranilista napunjena kukuruzom, tako da cemo ds zadrzati na ovom terenu cele godine   skoro smo podigli krdo ds bas blizu ceke, a drugarima su dolazile u vise navrata i cesale se o stubove!   Nije bilo odstrela zbog losih vremenskih uslova, mada da smo se angazovali oko lova kao oko izgradnje, siguran sam da bi bilo rezultata! 


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Новембар 26, 2010, 05:42:31
Procitao sam ja to moj Nidzo dobro i da me pogresno ne shvatis svaka vam cast na trudu i radu,upoznat sam i sa ranijim akcijama,nego me prosto interesovalo u krugu od 200m od ceke kakva je situacija,kad je o nekom prakticnom pucanju rec!U nocnim uslovima i mnogo manje!Predpostavljam da u sirem krugu ima svega od zitarica al ako ste je pravili,pravili ste je da bi pucali!  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Новембар 26, 2010, 07:49:02
Procitao sam ja to moj Nidzo dobro i da me pogresno ne shvatis svaka vam cast na trudu i radu,upoznat sam i sa ranijim akcijama,nego me prosto interesovalo u krugu od 200m od ceke kakva je situacija,kad je o nekom prakticnom pucanju rec!U nocnim uslovima i mnogo manje!Predpostavljam da u sirem krugu ima svega od zitarica al ako ste je pravili,pravili ste je da bi pucali!  :hi:
Drugar iz grupe je u mnogo manjem krugu, ali ne sa ceke, jer jos nije bila gotova, pucao na vepra, a nekoliko dana kasnije i krdo, nazalost bez uspeha. Ja na ceku nisam otisao ni jednom, a za celu sezonu cekao sam samo jednom na zitu, cisto da mi prdje volja... Oko ceke je nekoliko stotina hektara obradive povrsine, ali se trenutno ne obradjuje vise od 5 hektara, uglavnom oko ceke, tako da su najvece sanse za pucanje sa same ceke...

Evo sta je ostalo od kukuruza...

(http://img151.imageshack.us/img151/7895/ceka23.jpg) (http://img151.imageshack.us/i/ceka23.jpg/)

(http://img694.imageshack.us/img694/6836/ceka24.jpg) (http://img694.imageshack.us/i/ceka24.jpg/)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Новембар 26, 2010, 09:13:16
Tako kazi bata Nidzo   :drinks: te 2 slike su mi falile u glavi  :scratch_ones_head: imao sam utisak da je negde kraj puta!  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Milan FRIZER Децембар 02, 2010, 11:59:30
Svaka cast za organizaciju,i uspesno postavljenu ceku,neka je sa srecom i da se sto pre vide rezultati!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: bogida Децембар 18, 2010, 02:01:04
Eh pa evo da se i ja pohvalim jednom lepom cekom  :biggrin:
Nemam slike prilikom izrade, ali imam njene slike kako izgleda i sta pokriva.
(http://inlinethumb02.webshots.com/513/2187129080091663093S600x600Q85.jpg)
Ovo je sa Googl Mapsa (Duzine slobodnog prosotra za pucanje)
(http://inlinethumb54.webshots.com/47349/2534935170091663093S600x600Q85.jpg)

(http://inlinethumb10.webshots.com/46921/2294159720091663093S600x600Q85.jpg)

Ovako ona izgleda

(http://inlinethumb22.webshots.com/44693/2240939220091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb40.webshots.com/46503/2178085920091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb58.webshots.com/41785/2295403100091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb12.webshots.com/43851/2434592890091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb56.webshots.com/48055/2178040710091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb51.webshots.com/42610/2120138910091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb58.webshots.com/2233/2435340000091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb47.webshots.com/46062/2675030570091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb25.webshots.com/44888/2514915170091663093S600x600Q85.jpg)
(http://inlinethumb15.webshots.com/45006/2458007020091663093S600x600Q85.jpg)

Ona je vec davala sakale posto nemamo D Svinje :sorry:

Ako odem u Januaru  :biggrin: :biggrin: Mozda je i ja probam))

Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: crni đorđe Децембар 18, 2010, 06:26:48
Opasan joj je "geostrateški položaj". :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Hemingway Децембар 18, 2010, 08:26:44
Bogi svaka cast na postavljenoj lokaciji...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: graničar Децембар 18, 2010, 09:33:50

(http://inlinethumb02.webshots.com/513/2187129080091663093S600x600Q85.jpg)


bogida,
pa da može naizgled biti bolje mjesto,ne može, :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Децембар 19, 2010, 11:15:06
Odlicno iyabrana lokacija  :hi: svaka cast i puno uspeha!  :download: :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: krauc Децембар 25, 2010, 08:48:00
Jedna u prakticnoj primeni osmatranja i lova! :sarcastic:

(http://img576.imageshack.us/img576/7108/dsc07310y.jpg) (http://img576.imageshack.us/i/dsc07310y.jpg/)

(http://img510.imageshack.us/img510/7995/dsc07311.jpg) (http://img510.imageshack.us/i/dsc07311.jpg/)

(http://img842.imageshack.us/img842/5007/dsc07331w.jpg) (http://img842.imageshack.us/i/dsc07331w.jpg/)

DOBAR POGLED!!!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Децембар 25, 2010, 09:44:55
Jedna u prakticnoj primeni osmatranja i lova! :sarcastic:

DOBAR POGLED!!!
te su najbolje,kad lokacija nije aktuelna samo je premjestis  :biggrin:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Децембар 28, 2010, 07:26:54
Niti 300 metara od moje kuće nalazi se ova čeka, malo neobično ,recimo mane:
hladno željezo zimi ,pećnica ljeti , minus ,minus se pretvara u plus  kada gledamo    neograničeno trajanje uz  naravno  redovno održavanje .
Prednosti,savršen pogled,zatvorena,stepenice ,gromobran,nema šta nema  ali.......
Nikada nije bila u lovnoj upotrebi,nikada  nije palo  sa nje ništa  od divljači .
Najbliže divljači je bila  jedna krmača koja je pala ,nećete vjerovati iz aviona i imala je oko 250 kg. :laugh:
Naime objekt je bio  i ostao, vojna osmatračnica  u vojnom kompleksu.S

Kako glupo mjesto za čeku :wacko:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Децембар 28, 2010, 07:44:53
Niti 300 metara od moje kuće nalazi se ova čeka, malo neobično ,recimo mane:
hladno željezo zimi ,pećnica ljeti , minus ,minus se pretvara u plus  kada gledamo    neograničeno trajanje uz  naravno  redovno održavanje .
Prednosti,savršen pogled,zatvorena,stepenice ,gromobran,nema šta nema  ali.......
Nikada nije bila u lovnoj upotrebi,nikada  nije palo  sa nje ništa  od divljači .
Najbliže divljači je bila  jedna krmača koja je pala ,nećete vjerovati iz aviona i imala je oko 250 kg. :laugh:
Naime objekt je bio  i ostao, vojna osmatračnica  u vojnom kompleksu.S

Kako glupo mjesto za čeku :wacko:

Utekla slika
(http://img809.imageshack.us/img809/5315/333na.jpg) (http://img809.imageshack.us/i/333na.jpg/)Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: isa Децембар 28, 2010, 07:47:59
(http://img404.imageshack.us/img404/2186/pa230629.jpg) (http://img404.imageshack.us/i/pa230629.jpg/)

Malo širi objektiv


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Децембар 29, 2010, 12:06:09
 :sarcastic:   :blush2: :spiteful:  :sarcastic:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Zivota Децембар 27, 2011, 05:47:53
(http://www.dodaj.rs/t/2S/13y/2HGtJoKO/slika0058.jpg) (http://www.dodaj.rs/?2S/13y/2HGtJoKO/slika0058.jpg)
(http://www.dodaj.rs/t/19/bS/1ppaIbOs/slika0057.jpg) (http://www.dodaj.rs/?19/bS/1ppaIbOs/slika0057.jpg)
(http://www.dodaj.rs/t/1v/nh/CcEfekx/slika0043.jpg) (http://www.dodaj.rs/?1v/nh/CcEfekx/slika0043.jpg)
Ovo su ceke u LU Vrla, postavljene na vlasinskom delu lovista,postavljene su jesenas uradjene su propisno i sa izolacijom .


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: crni đorđe Децембар 27, 2011, 09:45:19
Jesu li na čeki sa prve dvije slike stubovi betonski, i je li ono sa lijeve strane traka od uzemljenja ili gromobrana? U svakom slučaju lijepo, trajno i domišljato.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Zivota Децембар 28, 2011, 05:15:56
Jesu stubovi su armirani betonski i traka je za uzemljenje.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nenad000 Април 15, 2012, 08:37:13
Ja cu nabaciti par fotografija sa izgledom ceke ,pa ako neko nadje inspiraciju :read:Tilbage til søgeresultatet|
Forsiden›Sport og fritid›Jagt og fiskeri›Jagt


Indrykket: I dag kl. 20.38
Gem annonce
Udskriv
Send annonce


Anmeld annonce
 Sikker handel på dba.dk
Hochsitz, Solid Hochsitz/sk...


Kr. 2.500
.


 Produkt

Hochsitz
Supplerende tekst


Solid Hochsitz/skydetårn bygget i massiv lærk.
med 4 x 4 hjørnetømmer for stabilitet.
Der medfølger løs bænk i lærk i 40cm bredde.
Totalhøjde på 4,3m.
Platform på 1,4x1,4m.
sidehøjde på 1,1m.
Kan også laves i andre mål

 Se alle brugerens annoncer (2).
Annoncer fra Google
Blackberry® hos Telenor
Vi tilbyder Blackberry® løsninger med mailserver og høj sikkerhed.
Telenor.dk/Blackberry
Din lokale glarmester
Kommer over hele sjælland til de bedste priser - med døgnvagt
www.lokalglarmester.dk
 

Kontaktoplysninger


Se stort kort
Telefon

22 79 XX XX
 Klik for at se hele nummeretE-mail

send e-mail By

Tørring | Jylland - Syd- og Sønder – Vis på kortSe alle brugerens annoncer (2)


Se flere annoncer i samme område på zoom.dba.dk

Spørgsmål & svar

 

Skriv en besked
Privat besked

Send besked
 


Der er indtil videre ikke skrevet indlæg. Du kan blive den første…
 Hvad er Spørgsmål & svar?
 I Spørgsmål & svar kan køber og sælger skrive sammen inden en endelig handel.

Læs mere her


Etikette
 DBA opfordrer til at holde en ren tone. Indlæg med stødende ord og sætninger accepteres ikke og vil blive slettet.
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x


.

--------------------------------------------------------------------------------

.

--------------------------------------------------------------------------------

.

--------------------------------------------------------------------------------

.

Reklame
 


DBA
Sikker handel på DBA
Hjælp
Oversigt


Log ind
Min DBA
Hvad søger du efter?Søg
Indryk annonce


Genveje
Hjælp
Sikker handel på DBA
Admanager
Kontakt Den Blå Avis

 
DBA på mobilen (m.dba.dk)
Find Den Blå Avis her
Ledige stillinger
Andre eBay sites

Følg os på
Facebook
Twitter
 

DBADBA - et eBay selskab
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nenad000 Април 15, 2012, 08:50:25
ups ajd opethttp://img217.imageshack.us/img217/9389/hochsitz1.jpg


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nenad000 Април 15, 2012, 08:53:22
ups ajd opethttp://img217.imageshack.us/img217/9389/hochsitz1.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/9389/hochsitz1.jpg


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ћира Октобар 02, 2012, 08:41:11
Ја сам ово видео као идеалну чеку,на ивици шуме  :drinks:
(http://i50.tinypic.com/2088enp.jpg)
(http://i46.tinypic.com/34glfsl.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Октобар 02, 2012, 07:37:36
Da znas da je idealna  :good: a ja i moj matori danas napravili ovu u sumi u bagremaru samo jos da dodju  :spiteful:
(http://i47.tinypic.com/30xa6op.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: crni đorđe Октобар 02, 2012, 08:39:37
Da znas da je idealna  :good: a ja i moj matori danas napravili ovu u sumi u bagremaru samo jos da dodju  :spiteful:
(http://i47.tinypic.com/30xa6op.jpg)
Malo prihrane na dobrom mjestu, i to bi moglo biti to.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Октобар 02, 2012, 10:24:34
Ima hrane uvek Crni,vec je i koriscena ceka al je sad dobila stranice i krov.Do sad je bilo samo sediste a posto dolazi zimaaaaa moram malo da se sakrijem od snega,vetra i kise.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Октобар 03, 2012, 06:27:02
Samo redovno hrana i nema zime!  :spiteful: Na mirnom je mestu! :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Октобар 04, 2012, 01:09:30
Hrane ima Aco al da je na mirnom mestu i nije bas,malo malo pa vodim rat sa svalerima koji se parkiraju u blizini pa galame i rasteraju sve.Pre neko vece mi oterali svinju u 8 sati.Bice bolje kad stegne mraz pa ce i njima valjda biti zima  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Октобар 04, 2012, 01:26:28
Evo ja danas obišao jednu čeku, išao peške pa sam izneo jedno 40 klipova kukuruza. Svinje su prethodne noći posetile okolinu čeke, još se osetio miris svinja.
Čeka popularna 15-tica a ja je od milošte zovem Menhetn.
evo par slika da dočara mesto:
Čeka, metalna stolica sa naslonom za pušku, visina cca 3m:
(http://i47.tinypic.com/2m0avc.jpg)
pogled sa 15-stice:
(http://i50.tinypic.com/16kxfgy.jpg)
rad svinja od prethodne noći, ovi kukuruzi što se vide su bačeni danas:
(http://i45.tinypic.com/eklxe9.jpg)
pogled na jasen i rezbarije po jasenu od veprova:
(http://i45.tinypic.com/35ipvg9.jpg)
kaljuga na putu, ukupno 3 kaljuge jedna za drugom su u razoru od traktora:
(http://i49.tinypic.com/qx3tbc.jpg)
pejzaž odakle dolaze svinje i gde žive i uživaju:
(http://i45.tinypic.com/flbj20.jpg)

i za kraj pogled sa čeke iz perspektive lovca:
(http://i50.tinypic.com/ok0fw4.jpg)

Dobar pogled


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Октобар 04, 2012, 04:16:06
Dobra ceka a mesto izmisljeno za svinje.Odo ja sad u atar da proverim kakvo je stanje na poljima kukuruza i da malo cekamo ako vredi.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Октобар 05, 2012, 07:14:01
Opasno mesto Sale  :spiteful: aktivno i uredjeno,ja sinoc cekam al nece pa nece,dodju do ivice,ne osete me al ne izadju! Mora da se razbija maler!  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Октобар 05, 2012, 02:54:15
Mora Aco,mi juce otisli kad ono svi kukuruzi skinuti a ovi sto skupljaju na obranim njivama ima ih na sve strane pa nismo ni cekali.Idem ujutru u sumu da obidjem i da bacim kukuruza.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Октобар 08, 2012, 07:31:16
Jos jedno 15 -20 dana da ponestane kukuruza na njivama i da malo promene navike i krece akcija na hranilistima!  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Октобар 09, 2012, 02:44:52
Naravno,kod mene u polju vise i nema kukuruza,skinuto sve jos prosle nedelje.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: dr ivanm Јануар 05, 2013, 06:15:47
Ево дела мојих руку и једног старијег колеге.
(http://thumbnails101.imagebam.com/23043/62df66230421359.jpg) (http://www.imagebam.com/image/62df66230421359)
(http://thumbnails108.imagebam.com/23043/23f7d9230421407.jpg) (http://www.imagebam.com/image/23f7d9230421407)
(http://thumbnails107.imagebam.com/23043/a31a37230421449.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a31a37230421449)
(http://thumbnails106.imagebam.com/23043/be1a75230421511.jpg) (http://www.imagebam.com/image/be1a75230421511)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Јануар 06, 2013, 11:42:17
Ova sto se naslanja na drvo Ivane je opasno odradjena!  :hi: Na kom terenu lovis?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: dr ivanm Јануар 06, 2013, 06:25:59
Такву наслоњену да ндрво смо колега Стеван и ја направили укупно 3. Врло се лако праве, лако преносе на терен и тамо постављају.
Иначе, ради се о ловишту у коме радим , а припада ЈП"Србијашуме"


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 15, 2013, 04:52:28
Posto stara ceka ne odgovara propisima i standardima morao sam da napravim novu ali na istom mestu gde je bila stara.Uz pomoc mog matorog i kumova koji su ucestvovali u transportu materijala za 10h smo je podigli.Da napomenem da je materijal i alat donesen na ruke od auta do mesta sto znaci sve na ruke i to nekih 400 metara.Evo i neka slika.
(http://i45.tinypic.com/2mz08b8.jpg)
(http://i45.tinypic.com/2pq42u9.jpg)
(http://i46.tinypic.com/qoj6s1.jpg)
Samo jos da se ofarba kad se vreme prolepsa.
A ovako je izgledala stara ceka.
(http://i45.tinypic.com/5nslkk.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Март 18, 2013, 06:22:27
Au Djuro ja ni kod stare ne bi nista menjao  :spiteful: sandolin i uzivaj!  :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 19, 2013, 10:58:58
Nebi ni ja Aco ali uprava trazi bolje i lepse.Bitno da je mesto dobro-provereno.Sutra radim jos jednu za matorog a posle sledi farbanje i to u zeleno.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Март 19, 2013, 09:17:52
Mozda imaju standard  :lol: :lol: :lol:  gadno svinjama gledati, :sarcastic: kakvih se sve ludorija necu naslusati u ovoj Srbiji  :lol:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 20, 2013, 07:37:59
Bas tako.Danas bili matori i ja i njemu da napravimo novu ceku.Evo i neka slika pre farbanja.
Matori kao glavni majstor  :spiteful:
(http://i46.tinypic.com/6tpaus.jpg)
(http://i46.tinypic.com/347fgcj.jpg)
(http://i45.tinypic.com/5angxj.jpg)
(http://i48.tinypic.com/345y979.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 23, 2013, 09:04:59
Danas zavrseni i farbarski radovi i sad se ceka 1 maj.Evo neka slika moje i ceke od mog caleta.
(http://i46.tinypic.com/2rctjpg.jpg)
(http://i47.tinypic.com/2edbexx.jpg)
(http://i49.tinypic.com/2mxfr6f.jpg)
(http://i47.tinypic.com/vrsxv4.jpg)
(http://i45.tinypic.com/2u71281.jpg)
(http://i46.tinypic.com/1z6bl1z.jpg)
(http://i50.tinypic.com/1q01i0.jpg)
A sad pogled na unatrasnjost
(http://i49.tinypic.com/10fyvi9.jpg)
(http://i49.tinypic.com/316935w.jpg)
I pogled na hraniliste
(http://i46.tinypic.com/30tl37r.jpg)
I caletova koja je malo niza
(http://i48.tinypic.com/30kue6e.jpg)
(http://i49.tinypic.com/t0hjk2.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Март 23, 2013, 09:50:40
  :hi: :hi: :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 24, 2013, 09:24:42
 :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Март 24, 2013, 10:00:32
E  da je tu čeku postaviti ovde...bilo bi m`looogo dobro
http://www.strzalowo.eu/kamera.html


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Март 24, 2013, 10:07:21
...jer ovo neko lovište ili isto samo neka opservacija ko kod Estonaca??


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Март 24, 2013, 10:13:45
Mislim da je lovište u pitanju,ipak ne smijem garantovati.. :buba:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Март 24, 2013, 10:17:22
...gledam na sajtu ove objekte,exterijer,mnogo lepo uredjeno ako je lovište  onda je mesto za uživanje boli glava


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 26, 2013, 11:36:14
E  da je tu čeku postaviti ovde...bilo bi m`looogo dobro
http://www.strzalowo.eu/kamera.html
Extra mlogo dobro.Jel ova kamera non stop snima?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Март 26, 2013, 11:55:30
Da da,što bih rekli oni naši direktan prenos...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 27, 2013, 09:51:56
Predeo izuzetno lep samo koliko vidim u pitanju je rezervat.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: dreger Новембар 06, 2013, 09:26:16
ne znam dal bas spada u ceke,al uz pomoc mladog lovca pripravnika napravismo pored jednog pojasa trske 2 ovakve ceke-zaklona ,za cekanje lisica mislim da ce posluziti.(http://www.dodaj.rs/f/3F/kk/45E2ChC0/sdc11186.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: dreger Новембар 06, 2013, 09:32:33
E sad teh vidoh da je tema ceke za lov div.svinja,mada moze ovo da posluzi i za tu svrhu.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Новембар 06, 2013, 09:40:05
ne znam dal bas spada u ceke
Spada u ceke,ali ne visoke.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Новембар 06, 2013, 09:42:09
Moze za manje svinje.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Април 12, 2014, 07:42:02
Jedana čeka koja je namjenjena kao što i naziv teme  kaže,za lov i osmatranje d.svinja.Inače kratke karakteristike ove neobične čeke su:
-Drvo:bagrem
-Visina:6m
-Dimenzije:140x140
-Stolica koja se rotira i podešava po nagibu
-Namijenski pravljena da zauzima što manje mjesta na parcelama obradive površine,tačnije postavlja se u među,što je osjetljiva tačka kod naših ljudi,ali imam sreću da je vlasnik parcele predobar čovek,dao bih da ju postavim na sred parcele.

(http://i61.tinypic.com/e5kxl3.jpg)
(http://i59.tinypic.com/22krup.jpg)
(http://i60.tinypic.com/dvh835.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Brno Април 14, 2014, 04:26:44
Tu kada istrune stub ima da pikiraš kao crveni baron.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Април 14, 2014, 05:00:57
OK je čeka,skidam kapu za izradu,odlična stvar za čekanje u kukuruzima ali samo jedna mala zamerka je penjanje.Pošto stoji tj. oslanja se na jednu tačku i kada se lovac penje može da se desi da njiše levo desno,minimum mora da se ukopa 1,5m da bi bila stabilna ipak visina je to,merdevine idu uz stub što je isto problem kod penjanja i silaženja,jer je sva težina u rukama,nemaju tu kosinu za komotnije penjanje.Kada se goloruk penješ i nije problem ali sa potrebnom opremom za lov i nije baš lako.

Moj drugarski savet:

Zategnite je sajlama na četiri strane,kočići od 1m ili armatura i po 1-2m dalje od čeke na četiri ćoška i našpanujte i nema da mrdne,merdevine napravite posebno sa dve kuke na vrhu i zakače se na ogradu i lakše je za penjanje jer možete na ih iskosite i odma je jednostavnije.

Ovo je samo neko moje zapažanje kako bi bila sigurnija to je možda sat vremena posla da dvojica urade ali može da sačuva glavu.

Pozdrav i dobar pogled  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Април 14, 2014, 05:16:53
Brno,stub je bagrem(frišak ili nov  :pleasantry:) Dok on istrune i ja se neću moći više penjati na nju.Ukopava se sigurno 1,5m a prečnik u gornjoj zoni stuba koji se ukopava je 35cm.

Miko...nemam mogućnosti zbog drugog vlasnika da se širim,znači ova bandera ide odma do kamena međaša,ostale 2 parcele su od drugih ljudi i to bi već bio možda problem.Jer razna mehanizacija vrši radove na tim parcelama.Znači jedina opcija je ova koja jeste.Ja sam se penjao pod cijelom lovačkom opremom ovde uz kamion,i nisam našao poteškoće prilikom sjedanja.Inače merdevine su željezne i probušene su na 3 mjesta kroz koje je sam provukao rebrasto željezo 8mm.Ona ovako sada momentalno izgleda previsoka,ali kada bude ukopana i na otvorenom prostoru mislim da će drugačije da izgleda a i stabilnost "smatram" da će biti makar ista kao i sada.Uvijek imam zadnju opciju da ju skratim na licu mjesta....pa videćemo.Dok postavim slike ću okačiti.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Април 14, 2014, 08:10:36
...nekažem ništa čeka je perfektna za čekanje na kukuruzima,jedna od boljih ali mi na slici deluje ne nestabilno u smislu da će da pukne ili sl. nego jednostavno zbog tog njihanja ipak 5-6m je to nije to zanemarljiva visina,meni je takav posao da sam često po banderama i sličnim visinama pa kad se popneš na 8-9m ili više,još piri vetrić ume da bude malo nezgodno.

Pozdrav i još jednom svaka čast za ideju i da je što skorije i uspešno krstiš,obavezno postavi slike kad je postaviš na mesto za čekanje  :hi: :hi: :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Април 14, 2014, 10:14:35
Sve hocu nesto da kazem Marline,al zastanem.Na cetiri stuba pa ljulja,malo ti je trebalo profila da natkrijes,bar satorsko krilo da zategnes i neka ledja da stavis zbog horizonta i pokreta.Ja bi bar dva kosnika stavio,a serem i ja meni bandere stoje po livadi,u svakom slucaju ako bude uspelo pricaces a ako ne bude opet nam reci. :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Април 15, 2014, 07:23:35
Ma drugari ovo i jeste forum da iznese svako svoje mišljenje,tako da se uoče prednosti kao i nedostatci.
Razmišljao sa da natkrijem,ali evo par razloga zašto ne:
-opterećenje je veće(pa koliko toliko)
-često na tom dijelu vjetar piri pa mi je svaki šum suvišan,svinje pretežno prolaze na toj lokaciji i nemam puno manevra.Hvatam ih na prosjeci međe koja je širine oko 1,5m
-čeka je otvorenog tipa,jer kada su loši vremenski uslovi tada ne treba ni ići,jer i da je natkrivena na daljini od čeke samo 20m može da prođe krdo a da ne čuješ(kukuruz šušti od vjetra ili kiše).

Inače ova platforma samo služi kada se penje i silazi,nizašto više.Sve se odrađuje sa stolice.Jer takva je preglednost da se rotiranjem stolice može sve kontrolisati.Inače kada ustanem i odem u jedan ćošak,naravno da je opterećenje veće i da i željezo i stub imaju svoj rad,ali ne prevelik.
Međutim za tim nema potrebe hodati,zato i jesam napravio podesivu stolicu(koja svoj sav teret prenosi na stub a ne na platformu) da sebi možeš prilagoditi najudobni položaj.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Април 15, 2014, 04:56:22
....apsolutno se slažem sa tobom,te čeke su izuzetno korisne.Svaki domaćin bi trebao da dozvoli upotrebu u svojim kukuruzima,žitima,ovsima....itd a ne posle kuknjava kad uleti krdo jer svi znamo da čekanje svinja na zemlji nema efekta iz milion razloga dovoljno vetar i od lova nema ništa,a ovako si na visini ako se nečuje vizuelno imaš šansu da vidiš kad udju i kad se kreću po kukuruzu.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Мај 30, 2014, 03:42:55
Evo jedna mobilna..
(http://i57.tinypic.com/5tvwb4.jpg)

(http://i57.tinypic.com/b7lxsm.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Мај 30, 2014, 09:40:39
Evo jedna mobilna..
(http://i57.tinypic.com/5tvwb4.jpg)

(http://i57.tinypic.com/b7lxsm.jpg)
Super je al ti fali uzemljenje  :haha:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: reze73 Мај 31, 2014, 07:25:48
Evo jedna mobilna..
(http://i57.tinypic.com/5tvwb4.jpg)

(http://i57.tinypic.com/b7lxsm.jpg)
Gde će tu stručni pratioc da sedne?  :hi: Odlična čeka i praktična.  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Мај 31, 2014, 07:59:18
Evo jedna mobilna..


(http://i57.tinypic.com/b7lxsm.jpg)
Motor od ves masine i mozes da kosis oko ceke. :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Мај 31, 2014, 09:24:18
Motor od ves masine i mozes da kosis oko ceke. :drinks:
:good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Мај 31, 2014, 11:14:43
Ja se napatio i osijedio dok sam ju dopeljao do sebe,a ono od nje napraviste kosilicu  :sarcastic:

http://www.ebay.de/itm/Ansitzleiter-Alu-leichtgewichtig-schnell-einfach-bequem-NEU-OVP-TOP-/160881644397?ebayCategoryId=383

Ima na sniženju samo treba tražiti po 200 evropljana


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Јун 01, 2014, 06:33:57
Dobra ceka Slobo  :drinks:  puno uspeha sa nje  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Јун 01, 2014, 08:26:26
Ja se napatio i osijedio dok sam ju dopeljao do sebe,a ono od nje napraviste kosilicu  :sarcastic:

http://www.ebay.de/itm/Ansitzleiter-Alu-leichtgewichtig-schnell-einfach-bequem-NEU-OVP-TOP-/160881644397?ebayCategoryId=383

Ima na sniženju samo treba tražiti po 200 evropljana
Malo sale nije na odmet  :good: ali je stvarno izmisljena stvar  :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Јун 01, 2014, 08:40:15
Ja se napatio i osijedio dok sam ju dopeljao do sebe,a ono od nje napraviste kosilicu  :sarcastic:

http://www.ebay.de/itm/Ansitzleiter-Alu-leichtgewichtig-schnell-einfach-bequem-NEU-OVP-TOP-/160881644397?ebayCategoryId=383

Ima na sniženju samo treba tražiti po 200 evropljana
Salimo se ova tvoja Slobo ne zaostaje nista za ovom"fabrickom". :hi:
Nego videvsi ovu banderu pade mi napamet far,grejanje... :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Јун 02, 2014, 05:00:50
Ma naravno da se šalimo malo  :sarcastic:  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MilosM Јун 02, 2014, 09:34:30
Koliko treba vremena da se ovo postavi?
Do koliko kg "drži"?  8)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Јун 02, 2014, 10:30:59
Koliko treba vremena da se ovo postavi?
Do koliko kg "drži"?  8)

Postavi se za 3 min.Nisam gledao u papirima,ali mislim da je 120kg.lagane aluminijum je.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Јул 17, 2014, 06:00:30
I konačno došlo vrijeme da se već davno napravita čekao postavi na zamišljenu lokaciju.Neko vrijeme ludo,kiša pada svako 3 sata,kad ono radoznali gost u nekoliko navrata obilazi,pase i sluša lovačke tajne i priče.Naravno mladi srndać došao je na jedno 30m,prvo smo mislili da je srna i da lane ima u blizini,ali kada je prišao na tako malu distancu vidjeli smo da je mladić u pitanju  :scratch_ones_head:.I tako nekoliko drugara mi pomoglo da ju postavim kako sam zamislio.


http://tinypic.com/r/5lyu6s/8


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Новембар 20, 2014, 12:52:24
(http://i58.tinypic.com/mv719y.jpg)
 Napravljena u slobodno vreme.do sada sa nje odstreljen jedan sakal.valjda ce pasti i koje svinjce  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Новембар 24, 2014, 12:02:32
I konačno došlo vrijeme da se već davno napravita čekao postavi na zamišljenu lokaciju.Neko vrijeme ludo,kiša pada svako 3 sata,kad ono radoznali gost u nekoliko navrata obilazi,pase i sluša lovačke tajne i priče.Naravno mladi srndać došao je na jedno 30m,prvo smo mislili da je srna i da lane ima u blizini,ali kada je prišao na tako malu distancu vidjeli smo da je mladić u pitanju  :scratch_ones_head:.I tako nekoliko drugara mi pomoglo da ju postavim kako sam zamislio.


http://tinypic.com/r/5lyu6s/8
Malo kasno videh ovo ali dobro ti je mesto koliko mi se cini?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Новембар 24, 2014, 12:03:24
(http://i58.tinypic.com/mv719y.jpg)
 Napravljena u slobodno vreme.do sada sa nje odstreljen jedan sakal.valjda ce pasti i koje svinjce  :spiteful:
Valjda bi valjalo kolko se meni cini  :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: acalovac Децембар 01, 2014, 09:49:06
Dobra ceka Raso samo ladno da se ceka  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Децембар 02, 2014, 03:26:22
Dobra ceka Raso samo ladno da se ceka  :spiteful:
Ladno Aco,dodji kod mene da vidis kako je ladno na otvorenu ceku kad siba kosava od 50 na sat pa i jace  :stink:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kuganakovo Децембар 22, 2014, 11:20:59


(http://i61.tinypic.com/2rn7jwz.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kuganakovo Децембар 22, 2014, 11:32:11
Ovakve prenosne ceke imam dve u svom lov.udruzenju.Nazalost juce za vreme lova jedna od njih je sluzila kolegama lovcima za izivljavanje tako sto su pucali u istu.Platno je izbuseno a stolica koja je bila unutra pokidana od sacme.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Децембар 23, 2014, 06:22:58
ceka OK,a lovackoj savesti no coment.Cist bezobrazluk i ljubomora da se to desi nekoj od mojih ceka i jos da znam ko je prijava ko vrata


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: kuganakovo Јануар 17, 2015, 11:32:09

radio bi jednu ovakvu zatvorenu prenosnu od USB ploce te me zanima ponasanje ploca na vremenske uslove.zastitio bi sa sadolinom spolja drugo nista


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Јануар 17, 2015, 12:27:46
...pa hoce OSB da naduje ali mislim da kad se predje sa lakom za camce nema problema.Na mojoj prvo ceki se nadula na par mesta posle 3god ali sam je mazao samo sandolinom.Posto nije prenosna na prolece ide tegola preko nje.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ip Man Март 19, 2015, 10:16:50
(http://i59.tinypic.com/1zpsdgl.jpg)
(http://i58.tinypic.com/dr4hua.jpg)
(http://i61.tinypic.com/2hevm2a.jpg)

SVE JE SPREMNO  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: dama dama Март 20, 2015, 09:17:54

 Kolege bez plastike u prirodi.

 Samo prirodni resursi!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Hemingway Март 20, 2015, 11:48:11
 A i  gvozdje nije bas preporucljivo u prirodi i na visini  .Koristite drvene oblice  od bilo  koje vrste drveta trajace bar 5 godina i necete narusavati prirodni ambijent , a i bezbednost Vam je veca ... :buba:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Март 21, 2015, 03:07:56
kolega samo napred :good:bure je trebalo da bude drveno da bi se uklopilo u ambijent ;) a ceku pravi ko od cega ima.ova je ceka ili sedalica verovatno metalna da bi se lakse transportovala.ima mnogo gorih objekata u lovistu kao sto su jasle koje su napravljene od metala


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Djura Radivojevic Март 21, 2015, 07:13:46
radio bi jednu ovakvu zatvorenu prenosnu od USB ploce te me zanima ponasanje ploca na vremenske uslove.zastitio bi sa sadolinom spolja drugo nista
Uzmi sadolin otporan na uv zrake tj sadolin sa voskom,malo je skuplji ali voda odmah sklizne sa njega,provereno.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ip Man Март 22, 2015, 12:37:02
kolega samo napred :good:bure je trebalo da bude drveno da bi se uklopilo u ambijent ;) a ceku pravi ko od cega ima.ova je ceka ili sedalica verovatno metalna da bi se lakse transportovala.ima mnogo gorih objekata u lovistu kao sto su jasle koje su napravljene od metala
Hvala SREMAC, konacno bar jedan koji se bavi lovom :clapping:
A ne da ga "trtomudu" sto bi rekli ovde uz moravu
Pozz


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Март 22, 2015, 10:33:57
A i  gvozdje nije bas preporucljivo u prirodi i na visini  .Koristite drvene oblice  od bilo  koje vrste drveta trajace bar 5 godina i necete narusavati prirodni ambijent , a i bezbednost Vam je veca ... :buba:
Ako ima dobro uzemljenje nema problema.Micko  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Džigi Март 22, 2015, 09:57:24
(http://i59.tinypic.com/1zpsdgl.jpg)
(http://i58.tinypic.com/dr4hua.jpg)
(http://i61.tinypic.com/2hevm2a.jpg)

SVE JE SPREMNO  :drinks:
Jos mesec dana,izdrzi....


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 22, 2015, 11:12:29
Juce postavljena...
(http://i62.tinypic.com/2zefou0.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 22, 2015, 11:45:11
(http://i61.tinypic.com/nw769.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 22, 2015, 11:53:24
Pogled sa ceke, ovas polako poceo da pusta klas...
(http://i59.tinypic.com/11i1xlk.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Јун 22, 2015, 08:10:58
Svaka cast :clapping: to su lovci,kad nesto radis u lovistu mozes da ocekujes da ti se vrati. :drinks:


Jer ima traga da su obilazile?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 22, 2015, 09:59:30
Ima tregova, tu u blizini su pre neko vece bile na Zitu. Uskoro ce poceti i Ovas da napadaju... :dance:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Јун 22, 2015, 10:06:33
Ma da kod mene polako su pocele da obilaze,dovode prasice krupnih nema da izlaze samo neka sita verovatno cekaju da krene da zri


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 23, 2015, 08:51:32
Mozda ih Ovas i ne zanima toliko, ima u blizini dosta Zita, ne znam sta vise vole :read:
Mozda je trebalo nesto drugo da posejem?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ip Man Јун 23, 2015, 09:35:31
Svaka cast :clapping: to su lovci,kad nesto radis u lovistu mozes da ocekujes da ti se vrati. :drinks:


Jer ima traga da su obilazile?
Dobro Vam je ovo , samo nemoj bata prvi da puca, znas da on to tesko moze da pogodi  :whistle: :superstition: :superstition: :superstition:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 23, 2015, 11:39:39
Bata upucao optiku kod *STALCERA* sad nema vise opravdanja... :pleasantry:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: zekaaa Јун 23, 2015, 11:44:35
Poziv za tebe *Ip Man* uvek vazi, samo da pocnu da rade i bices obavesten... :drinks: 


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Јун 25, 2015, 09:40:01
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/t1.0-9/r270/10339766_680904488638051_5972560946966124626_n.jpg?oh=2ea33f5c0b53e90e3d07c1a0500abe14&oe=56225019)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Јун 30, 2015, 04:48:26
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/1521455_610020655726435_1202242420_n.jpg?oh=e9da967096c12194dc61ca2195234438&oe=5620204B)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10500556_706025699459263_5748320731799248919_n.jpg?oh=ad2a40e8e2a91fd3d25f629f6abc7154&oe=55E7C5D9)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10417455_706025779459255_5678594735245176667_n.jpg?oh=e8d300e0776e439e2ac91c3453c29943&oe=562456C9)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10418269_706025866125913_1080009307148380992_n.jpg?oh=4ce3c50dd6dd1e3b77c9dbbf9c68c9fc&oe=561B07DD)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10418269_706025866125913_1080009307148380992_n.jpg?oh=4ce3c50dd6dd1e3b77c9dbbf9c68c9fc&oe=561B07DD)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10387580_682907261771107_231508941707042451_n.jpg?oh=baad6d025aeb5b5fa54912202ce02aa6&oe=56299FE2)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10378966_682907245104442_7415078790672220585_n.jpg?oh=9e3652969c5b5c94267046c8d426039e&oe=56260C5A)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1001965_682907378437762_7112483936457662083_n.jpg?oh=f72ad57dde084f4ce3b5ea7ead90839f&oe=55E7A9FB)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10269459_682907418437758_8160050830687109791_n.jpg?oh=9e74be9349b86beea45355874a15b93d&oe=562C58B8)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10359171_682907565104410_8050454764354435614_n.jpg?oh=7b1f6f110a081f84a50141083427e868&oe=562C058E)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10530668_719865374741962_3296734182565516435_n.jpg?oh=32e2c8d8131b11dc399bba1a9f4610bc&oe=55E76626)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10354688_719865854741914_8339416784426175667_n.jpg?oh=db7ef68cd1696d527225619df91d989c&oe=561F447F)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Јун 30, 2015, 05:05:07
dobre ceke a i mesto :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Marko spanac Јул 06, 2015, 09:45:34
Evo kolege i mi smo bili vredni na plus 40 i to jos na pesku...
Posle razmatranja gde je postaviti, muke naci grede, nas kolega Vlada je odradio veliki posao, i postavismo i mi jos jednu ceku ili kako kaze vlada 5-u ove godine.... a po  naj bolju.... Ujedno i javno da se zahvalim Vladi i Karlu na izgradnji ceke ...
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11403312_10205868438923711_3718196475931436585_n.jpg?oh=5a0c30f0455b94fb4981003912aebb5b&oe=5622485C)
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11698829_10205868439523726_4626084981210588281_n.jpg?oh=61f73690688f313ca2dd721f30283a03&oe=561BC4AF)
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11707648_10205868440203743_6979853292610100112_n.jpg?oh=c50f6ed0ef6e3d5aaa3e1c19f05c9be9&oe=561356E3)
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11695762_10205868439883735_6115729225044678012_n.jpg?oh=9df26513897269a416913560a6bb446d&oe=561E8FBF)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vujke Јул 06, 2015, 10:17:51
ja bih se zahvalio i nasem mladom clanu Miroslavu koji je dao sve od sebe a kolegi Karlu zelje za brz oporavak


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: pescarac Јул 06, 2015, 12:08:18
ja bih se zahvalio i nasem mladom clanu Miroslavu koji je dao sve od sebe a kolegi Karlu zelje za brz oporavak
Ne sekiraj se Za Karla će da pretekne


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Nikola Vojinovic Јул 06, 2015, 12:20:36
Svaka cast  :hi:

Nadam se da cete uskoro "krstiti" objekat  :drinks:

Da se Karlo nije prehladio dok je cekao  :spiteful:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Marko spanac Јул 06, 2015, 01:26:33
Od jutros zvone telefoni, Tamara pita jel ziv. Sta smo mu radili. Kada se ne javlja... A nas Karlo guli krevet do 12 sati...
Uskoro dobija diplomu za ispitivanje hladovine... Ccc


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Јул 06, 2015, 03:31:25
Svaka cast ovo je za pohvalu :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Marko spanac Јул 06, 2015, 04:46:38
Hvala drugari, izuzetno tezak dan. Bez sale svi smo klonuli sa snogom i umorom. Ali smo je zato uradili kako treba!!!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: siladji Јул 06, 2015, 05:17:21
Svaka cast Marko,lepa ceka.Reci mi od kojeg su drva grede?

PS.preporucio bih Vam da zastitite necim,da li je to neka farba ili istroseno ulje nebitno,duze ce Vam trajati.. :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Marko spanac Јул 07, 2015, 03:47:57
U cetvrtak pada mazanje, camovina.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ip Man Октобар 09, 2015, 10:11:49
Pripreme za novu sezonu 2016 su pocele...
Bice to jedna dobra , zatvorena ceka na novom,dobro razradjenom mestu ...  :buba:
(http://i60.tinypic.com/644fme.jpg)
(http://i60.tinypic.com/2dtb88.jpg)
(http://i60.tinypic.com/1twkt1.jpg)

Pozdrav svim kolegama lovcima  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ip Man Октобар 14, 2015, 10:20:09
Danas postavljeno, ima jos malo posla,poput ste****ta i prozora,ali glavni deo je odradjen. Pozdrav svim kolegama lovcima  :hi:
(http://i58.tinypic.com/2potz13.jpg)
(http://i58.tinypic.com/2btlki.jpg)
(http://i60.tinypic.com/ioog79.jpg)
i naravno soliste
(http://i59.tinypic.com/200y04k.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Milan98 Јун 26, 2016, 03:42:52
Mesto na kome ce biti postavljena jedna lepa zatvorena ceka. Saljem slike izrade planirano za postavljanje ovih dana. (http://i66.tinypic.com/2itr41f.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Milan98 Август 04, 2016, 01:42:01
Uspesno postavljena zatvorena ceka u LU Hajduk Veljko Cicevac, lovacka sekcija Grad Stalac.   :bb:
(http://i63.tinypic.com/bebhqb.jpg)
(http://i67.tinypic.com/29zkg9.jpg)
(http://i68.tinypic.com/6p99is.jpg)
(http://i65.tinypic.com/2w2j1g9.jpg)
(http://i68.tinypic.com/2552jcx.jpg)
(http://i68.tinypic.com/2njkodw.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Milan98 Август 12, 2016, 03:54:06
Ceka je postavljena tik uz 75a kukuruza koji svake godine d.svinje poruse i pojedu dobar deo, ove godine uz dobru organizaciju i raspored cekanja ce biti sacuvan. :)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Октобар 09, 2016, 09:51:19
Dve nove Podignute ceke u lovistu
(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14494894_1172282106166951_2581260275725462748_n.jpg?oh=4e1743da66f807485cd79d9b3bcd6f12&oe=5860C244)

(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14502829_1172282146166947_4153847575069083374_n.jpg?oh=b6bb6b40cc927f670ddc3ff99233db9b&oe=58604328)

I jedna ceka u sumi sa automackom hranilicom ova ceka nije nova ved duzi niz godina je u funciji

(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14657458_1172282069500288_5700366772429663824_n.jpg?oh=c6cea0ab8d18d20d64f6bd2caa4ac18e&oe=5867A69C)

Hranilica

(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14519683_1172282089500286_2308527745770960196_n.jpg?oh=ad9374cbb8f598e53e08e1b8f027eba6&oe=5865E487)

Danas sam malo obilazio teren jer uskoro krecemo sa grupnim pogonskim lovovima
i ima tragova prisustva D.Svinja i na kukuruznim polima na strnjistima a boge i na livadama
(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14581290_1172282026166959_9184095746650778726_n.jpg?oh=939808492b71fa54462ab14920d32939&oe=586F66B5)

(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14590350_1172282056166956_257980754569169527_n.jpg?oh=f65c0daf06b9a91b34ea8d2e95f504e9&oe=58AB7A6C)Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ћира Децембар 17, 2016, 01:40:35
само за најупорније седељка


(http://i63.tinypic.com/1z5osue.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 15, 2017, 07:24:57
(http://i68.tinypic.com/1zw2235.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 15, 2017, 07:26:18
(http://i63.tinypic.com/2qtxzm8.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 15, 2017, 07:29:12
(http://i64.tinypic.com/2ik8kr9.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 15, 2017, 07:30:11
(http://i67.tinypic.com/20r7ouw.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 15, 2017, 07:32:27
(http://i63.tinypic.com/nnmb1e.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 15, 2017, 07:38:54
L.U. Zemun,sekcija Becmen


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Септембар 15, 2017, 09:28:49
lepo kolega


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Hemingway Септембар 15, 2017, 11:56:11
Dobro ste je sasili ki iz kataloga  :good:  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: vlada spring Септембар 16, 2017, 07:59:06
hvala drugari  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 04:58:23
Sve su za pohvaliti,ali ona gdje se pusi je najbolja   :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Фебруар 13, 2018, 07:08:00
...ovaj forum sigurno postaje jedno lepo sprdalište.Na drugom forumu ovakve stvari se odma sankcionišu i nema više kaljanja teme.
Mada su admnin tamo mnogo aktivniji i posvećeniji forumu,nedozovljavaju glupa pohebavanja.Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 13, 2018, 07:36:58
Miko :hi:
Nista licno,ali vecina nas koji MOGU da love pogonom sa kerovima gonicima ne mogu da smisle lov sa cheke,ali sta se moze moramo ispostovati volju i odredbe nacina kao i organizacije lova na nacin koji je dozvoljen.U mnogim uredjenijim lovistima,lov na DS se sve na lov sa ceke.
Po meni je sam nacin lova mizeran "dodji na hranu da te odstelim",ali opet svakom na volju po mogucnostima a u okviru zakonskih odredbi. :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 13, 2018, 07:59:06
Lov cekom je nauka za sebe I naporan lov. ISA nam je bio dobar ucitelj. Sad imamo neke muske manekenke I starlete zeljne publiciteta pa prave rialiti sou od foruma a nepismeni.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Фебруар 13, 2018, 08:08:27
ma sve OK mene lično nepotresa,da se izrazim onako prostim jezikom zabole me nisam paljevina kao neki sto love zbog foruma i na forumu,nego se usra nekad najjaci forum glupim i nepotrebnim komentarisanjem...Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Traper. Фебруар 13, 2018, 08:13:05
Miko :hi:
Nista licno,ali vecina nas koji MOGU da love pogonom sa kerovima gonicima ne mogu da smisle lov sa cheke,ali sta se moze moramo ispostovati volju i odredbe nacina kao i organizacije lova na nacin koji je dozvoljen.U mnogim uredjenijim lovistima,lov na DS se sve na lov sa ceke.
Po meni je sam nacin lova mizeran "dodji na hranu da te odstelim",ali opet svakom na volju po mogucnostima a u okviru zakonskih odredbi. :drinks:
Upravo to sam i mislio.
Pozdrav.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 08:28:37
Ja volim lov svinje cekanjem a i pogonom,ne pravim razliku.Svaki je na svoj nacin interesantan. Ali momci,kada uporedimo lov srndaca,kako njega lovimo? Koji je mnogo ne oprezni i na hrani i u parenju.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Traper. Фебруар 13, 2018, 08:41:45
Na mizeran lov potocno.Nema natprevar izmedzu lovca i divljaci.Uzivas u udobni objekt pa jos i sa vodicem kao da si malo dete koje vode za rukom a ustvari te je strav od temnine i da se udaljis 3m od njega da bi se popisao.Posle te avanture nazvanom lov,okacis rogove,kljove,koze i neznam sta jos na zid i svi te komsije pitaju,dive ti se tapsaju po rame jaoooj sta je grozan ovaj svet.Sve je otislo u bestraga.Pijem rakiicu u moju vikendicu sa neke prijatelje i zove me jedan poznanik koji ima zakupljeno loviste da me pita dali mogu da mu nadzem domasnog jarca.Jer zna da mi komsija tamo cuva koze.Pitam ga sta ce mu,a on mi kaze da ima nekog nesecam se tacno dali nemca ili spanca koji je dosao kod njega na lov pa bi platio i ovog jarca za trofej.Pitao sam tamo tog kozara potrazio 100eura za jednog jarca,javim , dodzu popiju neku rakiju kod mene,pa kod komsije usmrte jadnu zivotinju u argacu aj da kazem ulove da mi se ne naljute neke belosvetske lovce sa foruma.I ja si posle razmisljam sta je bre ovo koji je ovaj kretenizam.Doze mi da bacim sve puske u kontinjer zbog vakve kretene.I zamislite onda tog stranca kad obesi trofej na zid ove jadne zivotinje i sta prica prijateljima,kako je bi to ekstreman lov po mnogo teskim terenom ili sta jos tamo sere ne mogu ni da zamislim.Ne mogu da vam sad pricam kako ovaj moj prijatelj obrazuje strane lovce sa mojim vukovima koje cuvam u duboki frizider i dajem mu gi pa kad ima strani lovac na vuka odmrzne ga dan dva ranije.Pa na mesto pucanja prsne crvenu boju kako je ranjen ali ce ga ujutro naci i takve kretenske stvari.Zato kad vidim ovakvih objekata gadi mi se i lova i smisla o lovu.
Najlepsi pozdrav.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Фебруар 13, 2018, 08:45:34
...a šta ćemo gde je zabranjen lov pogonom,gde je zabranjen lov piršom i gde je obaveza da svaki lovac koji lovi srndaća,svinju ima svoju čeku jer je svako kretanje po terenu zabranjeno osim kada se ide sa vodičem u komercijalni lov?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 08:46:04
O cemu vi pricate ovde??
Pa lov svinja sa ceke je 12300000 puta i uspesniji a posebno bezbedniji od lova pogonom,drugo:gde to ima da u ceki se neko greje slusa muziku,spava i samo ceka da pritisne obarac,taj sto to prica a
  jos vise sto misli da je tako blage veze sa vezama nema ili jednostavno ne prica istinu,nek me nekoo demantuje da je lov sa ceke laksi nego pogonski lov,i na sta onda lici lov pogonom gde se divljac juri na silu da izadje iz svog skrovista,sta je to onda???
Ja samo znam da se negde na homolju u zatvorenim cekama gde se vuk ceka cele noci i po najvecoj zimi ceka,nosi i koristi neka boca sa plinom za grejanje koja je prilagodjena za takve situacije,ali za svinje nit sam cuo a nisam ni video da to neko koristi.
Kao sto KObi rece,lov sa ceke jeste nauka i jako veliko nadmudrivanje narocito sa odraslim jedinkama,jer jedno je kada svinja mirna izlazi i na sve strane ispituje tu gde izlazi a drugo je kada je podignu u pogonu i kada na silu mora da bega.
Licno lovim svinje 50% sa ceke i 50% pogonom i nema velikih razlika,jer su svi ti lovovi jako nepredvidivi i jako teski,ovo sve sto pisem se odnosi na otvorena lovista i za pravim "divljacima",drugo me ne zanima i ne komentarisem.
Dakle,lov sa ceke divljih svinja je jedan od najuspesnijih nacina lova a isto tako i najbezbedniji samim tim sve najbolje mislim o tom nacinu lova.Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 13, 2018, 08:56:00
Treba samo naglasiti razliku lov u otvorenom I lov u zatvorenom lovistu I tu se sve zna.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 08:58:40
...a šta ćemo gde je zabranjen lov pogonom,gde je zabranjen lov piršom i gde je obaveza da svaki lovac koji lovi srndaća,svinju ima svoju čeku jer je svako kretanje po terenu zabranjeno osim kada se ide sa vodičem u komercijalni lov?
Sila Boga nemoli medjutim  to se samo lovom zove a sa pravim lovom veze nema.  


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 09:07:19
Ko lovi svinje,a ne neko ko misli da zna da lovi svinje,zna da je za svinju da bi bila prisutna u nekom lovistu bitne 3.stvari:prva je MIR u lovistu sto je vise moguce,druga je hrana i treca naravno voda u letnjim mesecima,ako samo od ova tri faktora nema, nema ni svinja,tako da je jedno planinsko loviste gde su prostranstva beskonacna a drugo je neko blaze brdsko loviste,sve ima svoje.
Ali nema potrebe da se pise ovde da je samo jedna vrsta lova pravi lov a ostalo je bezveze,jer bas je jako bezveze to sto neko tako misli,sto naravno nije tacno uopste.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 09:16:06
Ko lovi svinje,a ne neko ko misli da zna da lovi svinje,zna da je za svinju da bi bila prisutna u nekom lovistu bitne 3.stvari:prva je MIR u lovistu sto je vise moguce,druga je hrana i treca naravno voda u letnjim mesecima,ako samo od ova tri faktora nema, nema ni svinja,tako da je jedno planinsko loviste gde su prostranstva beskonacna a drugo je neko blaze brdsko loviste,sve ima svoje.
Ali nema potrebe da se pise ovde da je samo jedna vrsta lova pravi lov a ostalo je bezveze,jer bas je jako bezveze to sto neko tako misli,sto naravno nije tacno uopste.
Pa  ako je tako i kasapin lovi svinje.Ima onaj pistolj sa iglom na kapisle .I on puca :lol:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 09:18:55
Ne dragi kolega,nego lepo nas 15-toro opkolimo svinje,dvoje udju i podignu ih i onda" klanje" tj.pucanje do mile volje,pre ce to biti da lici na tog kasapina sto pominjes  :taunt:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 09:23:11
Ne dragi kolega,nego lepo nas 15-toro opkolimo svinje,dvoje udju i podignu ih i onda" klanje" tj.pucanje do mile volje,pre ce to biti da lici na tog kasapina sto pominjes  :taunt:
De cujete da se mnogo puca  kolega ulovi se al golem sipak. :focus:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 13, 2018, 09:24:56
Ja volim lov svinje cekanjem a i pogonom,ne pravim razliku.Svaki je na svoj nacin interesantan. Ali momci,kada uporedimo lov srndaca,kako njega lovimo? Koji je mnogo ne oprezni i na hrani i u parenju.
Pomoz Bog Slobo!A sta je brat lepo u lovu sa ceke-priliv adrenalina kao kada poteraju kerovi?
da li kolena zaigraju kada "pisnu kerovi" ispod tebe?
U pravu je Brat Borisa umnogome uspesniji je lov sa ceke ne moze se meriti sa pogonskim lovovima gde se nadmudrujemo pa ko koga prevari.A sa cime se varamo na ceki sa gladnim stomakom,i u  Kraljevu streljase 6000 ljudi rekli stigla plata -dosao gladan narod.
Na ceki razvijamo druzenje sa nama dragim osobama?Mozemo i da povedevo nekog kratkonogog gonica cisto radi obuke.
Lov srndaca olucenim cevima nametnu nam Evropska aristokratija proslog veka,napravise od rogovlja svojevrsno takmicenje da bi se dokazivali jedni drugima,oni uvidese da je greska pa se prizvase pameti te pocese da teraju srnadace da ih love sacmarama a Mi po onj staroj nema Turka bez poturice,svojeglavo se drzimo necega sto je Zapad odbacio,vrebajuci nacin kako da sto vise nabijemo para u dzepove vrednujuci trofeje.Ne znam ni jednoga ko je zadrzao trofej a meso baco ili ti poklonio,ili po onoj lovackoj"trofej smo pojeli,a rogove,rogove bacili"


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 09:25:22
De cujete da se mnogo puca  kolega ulovi se al golem sipak. :focus:

Vala tu si u pravu 100% :good:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 09:30:50
Pomoz Bog Slobo!A sta je brat lepo u lovu sa ceke-priliv adrenalina kao kada poteraju kerovi?
da li kolena zaigraju kada "pisnu kerovi" ispod tebe?
U pravu je Brat Borisa umnogome uspesniji je lov sa ceke ne moze se meriti sa pogonskim lovovima gde se nadmudrujemo pa ko koga prevari.A sa cime se varamo na ceki sa gladnim stomakom,i u  Kraljevu streljase 6000 ljudi rekli stigla plata -dosao gladan narod.
Na ceki razvijamo druzenje sa nama dragim osobama?Mozemo i da povedevo nekog kratkonogog gonica cisto radi obuke.
Lov srndaca olucenim cevima nametnu nam Evropska aristokratija proslog veka,napravise od rogovlja svojevrsno takmicenje da bi se dokazivali jedni drugima,oni uvidese da je greska pa se prizvase pameti te pocese da teraju srnadace da ih love sacmarama a Mi po onj staroj nema Turka bez poturice,svojeglavo se drzimo necega sto je Zapad odbacio,vrebajuci nacin kako da sto vise nabijemo para u dzepove vrednujuci trofeje.Ne znam ni jednoga ko je zadrzao trofej a meso baco ili ti poklonio,ili po onoj lovackoj"trofej smo pojeli,a rogove,rogove bacili"
Sve ok Gorane  :drinks:
Apsolutno postujem svaki vid lova na svinje jer znam koliko je tezak,i postoje tereni gde se drugacije mozda i ne moze loviti nego sa gonicima(planinska lovista),ali ne mogu da precutim da neko kaze da je lov sa ceke sala,zezanje,lako,bespotrebno i da to love oni koji ne mogu da idu ili neznaju da nadju svinje na drugi nacin,e to nije tacno,ja i moja grupa smo primer gde lovimo na oba nacina jako uspesno,isto tako lovi i nas kolega Brno jako uspesno,znaci i ceka i pogon  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 13, 2018, 09:49:01
Borisa MAJSTORI ste za lov pogotovu DS,jednostavno lovili smo :drinks:


U nekom od prethodnih upisa ogradih se jer posto lovimo,moramo se ponasati u okviru zakonskih normi,i prilagodjavati se pravilima koja su razlicita od udruzenja do udruzenja.
Ni jedan lov nije lak i ni jedna puska nije teska,ko kaze drugacije tu nema lovca.
Nisam za lov sa ceke ali ko sam ,ja da sudim,samo iznosim misljenje isto kao sto i uvazavam tudje. javno iznosim misljenje jer ako nesto volis dovolja je jedan razlog,a ako ne volim naci cu ih hiljadu.
Pozdrav za Batu,Borka i Borisu. :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 09:52:52
Pozdrav Gogi. Bas mi je zadovoljstvo ovako razmjenjivati misljenja bez provokacija pojedini pacijenata.
Kolege,ovde ne pricamo koji je lov ljepsi,o ukusima ne treba raspravljati.Ovde pisemo lov sa ceke.On moze biti pogonom,ali odma to nije vise lov cekanjem,to spada u pogonski lov. U lov koji spada cekanjem divljaci plemenite i predatora ,mozemo samo na dva nacina loviti.A to je hrana i parenje,na ljepotu ne vjerujem da ce dociTo se odnosi i na zatvorena i na otvorena lovista. Tako da je sustina lova sa ceke ili cekanjem hrana i ljubav.Mozda grijesim...ispravite me ako nije tako.

Traper,malo imas upisa a i slabo te poznajemo da bih mogao dalje diskutovati na tvoj upis.Hajde kao i svi mi predstavi nam se. Ima tema za to predvidjena.Pa da nastavimo razmjenjivati iskustva.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 09:53:23
Borisa MAJSTORI ste za lov pogotovu DS,jednostavno lovili smo :drinks:


U nekom od prethodnih upisa ogradih se jer posto lovimo,moramo se ponasati u okviru zakonskih normi,i prilagodjavati se pravilima koja su razlicita od udruzenja do udruzenja.
Ni jedan lov nije lak i ni jedna puska nije teska,ko kaze drugacije tu nema lovca.
Nisam za lov sa ceke ali ko sam ,ja da sudim,samo iznosim misljenje isto kao sto i uvazavam tudje. javno iznosim misljenje jer ako nesto volis dovolja je jedan razlog,a ako ne volim naci cu ih hiljadu.
Pozdrav za Batu,Borka i Borisu. :drinks:
Sve se razumemo Gorane  :hi:

Bitna je argumentovana debata bez bilo kakvih negativnih namera ,sto mi i radimo od samog pocetka  :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 10:18:01
Molim Da mi Objasnite kako OVA TEMA OVDE NE SMETA NIKOG predstavlja Ceke .


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 13, 2018, 10:20:11
Slazem se sa marlinom I nema se sta puno dodavati.Cekaju se svinje I na kaljuzistima I raznim stazama I prelazima,ne iskljucivo na hranilistima. A ti krilati prestani opterecavati svaku temu svojim frustracijama I teorijama zavjere dosadio si i bogu i narodu.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 10:30:11
Molim Da mi Objasnite kako OVA TEMA OVDE NE SMETA NIKOG predstavlja Ceke .

Gorane,ukljuci se i ne odgovaraj na svaku i ne prozivaj. A javice ti se neko u vezi toga na pp. Hajmo sada na temu :pioneer:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 10:33:56
Slazem se sa marlinom I nema se sta puno dodavati.Cekaju se svinje I na kaljuzistima I raznim stazama I prelazima,ne iskljucivo na hranilistima. A ti krilati prestani opterecavati svaku temu svojim frustracijama I teorijama zavjere dosadio si i bogu i narodu.

Samo trazim da mi objadnite.
Zelim da naučim gde gresim to je svrha ovog Foruma.

Gde nade ceke izlaze iz okvira vasih ceka.
To je moje.
Pitanje.
Lepi mi objadniš uvek sinprvi bio u pljuvanju bio si međ 3 prvi. Doziveo si onolike pohvsle za onu mudru METAFORU.
AJDE JOŠ JEDNOM MAKAR U METAFORI.
Daću sve od sebe potrudicuvse iz petnjih zila da Metaforu Razumem.

Molim ko davljenik za slamku.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 10:35:03
Gorane,ukljuci se i ne odgovaraj na svaku i ne prozivaj. A javice ti se neko u vezi toga na pp. Hajmo sada na temu :pioneer:

U PP? ZASTO. OK CEKAM


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 10:35:40
Sve ok Gorane  :drinks:
Apsolutno postujem svaki vid lova na svinje jer znam koliko je tezak,i postoje tereni gde se drugacije mozda i ne moze loviti nego sa gonicima(planinska lovista),ali ne mogu da precutim da neko kaze da je lov sa ceke sala,zezanje,lako,bespotrebno i da to love oni koji ne mogu da idu ili neznaju da nadju svinje na drugi nacin,e to nije tacno,ja i moja grupa smo primer gde lovimo na oba nacina jako uspesno,isto tako lovi i nas kolega Brno jako uspesno,znaci i ceka i pogon  :hi:
Pa kolega  ja lov cekanjem volim vise nego lov pogonom gde ima dosta lovaca cesto i galame  itd..Mislim da me niste razumeli kako treba.Kod lova cekanjem sve zavisi samo od mene i lovacke srece naravno..Ali ja lovim cekanjem pored napadnutih useva. Nekad sam na travi nekada u slogu ili na drvetu sve zavisi od situacije .Ne na uredjenim cekama pored hranilica gde je divljac naucila da dolazi po hranu redovno svake noci...
Razumem  i ljude gde oni moraju hteli nehteli da love samo na svojim hranilicama.Nedaju im drugacije pa idu linijom manjeg otpora daj sta das..
Medjutim ja nebi mogao samo tako da lovim. Lov gde ja nemogu u lovnom danu da se  krecem  po lovistu  za mene i nije lov . I gde ce neko da me vodi po lovistu i da mi pokazije sta cu da pucam   kada cu da pucam i koliko ce to da me kosta. To je bar za mene pijaca i nista vise.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 13, 2018, 10:38:55
Krilati javit ce ti se neko iz uprave. Nisam ti ja  zakljucao temu.Nego gledas li Basela tu svicarsku masineriju al melje??
Ps. Urednici brisite sve ovo sto nema veze sa temom.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: buhag Фебруар 13, 2018, 10:40:10
Ne znam što mi admin obrisa upis na ovu temu, nije bilo ničeg uvredljivog ali ajde da probam još blaže.
Treba razlikovati lov čekanjem, od onog sa veštački izgradjenih objekata.
Lov čekanjem je kada se sačekuje divljač na mestima gde prolazi, hrani se, kaljuža... Taj lov može da se odvija sa zemlje, prirodnih uzvišenja, zaklona...
Ne vidim nikakvo uzbudjenje lova sa veštačkih objekata, svodi se na udobno smeštanje u objektu i mirovanje do pojave divljači za odstrel.
Kod lova čekanjem bez veštačkih objekta dolazi veština do izražaja, treba pronaći odgovarajuće mesto prateći tragove i znake prolaska ili obitavanja divljači. Postaviti se tako da se omogući nesmetan hitac, pronaći prirodno uzvišenje ili zaklon u blizini, maskirati siluetu i mirise, postaviti se odgovarajuće na vetar...
Sve to je nepotrebno u lovu sa veštačkih objekta a pogotovo mi je mrsko kada se ti objekti smeštaju u blizinu veštačkih hranilica...
Pozz...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Фебруар 13, 2018, 10:41:38
Respect za pojedine članove ovog foruma koji su aktivni pogonski lovci pogotovo Džoni Vojinović koji je nekada izbacivao te slika sa svojim goničima i bila milina čitati i gledati te postove sa slikama.Kako nema tih lovaca na forumu tako svako može svašta da piše.
Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: svetos Фебруар 13, 2018, 10:43:29
Ceke u nekim krajevima zovu mesta gde te postave da cekas svinje dok ih pogon krene. Nema nikakvog lovno- tehnickog objekta.
Ja volim nocu da cekam na prelazima u sumi, a ne na hranilici. Tu obicno svinje idu jedna za drugom. Vepar obicno ide malo kasnije za njima. Sve zavisi od mnogo faktora. Taman mislis ima nekog pravila ono drugi put druga situacija. Sto se tice mirisa, vetra, isto nisam primetio da se nesto obaziru. Desavalo mi se da prodjem dzipom putem preko lokvi i posle 10 minuta dodju tu da se blate. Posle kise vole da idu putem I da riju po kolotrazima. Desavalo mi se nocu na terenu da ih obasjam farovima na putu dok riju i uopste se ne obaziru. Najvise reaguju na ljudski glas. Dok je tisine ima sanse za ulov.
Dobar pogled
Kos


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 13, 2018, 10:48:25
Pa kolega  ja lov cekanjem volim vise nego lov pogonom gde ima dosta lovaca cesto i galame  itd..Mislim da me niste razumeli kako treba.Kod lova cekanjem sve zavisi samo od mene i lovacke srece naravno..Ali ja lovim cekanjem pored napadnutih useva. Nekad sam na travi nekada u slogu ili na drvetu sve zavisi od situacije .Ne na uredjenim cekama pored hranilica gde je divljac naucila da dolazi po hranu redovno svake noci...
Razumem  i ljude gde oni moraju hteli nehteli da love samo na svojim hranilicama.Nedaju im drugacije pa idu linijom manjeg otpora daj sta das..
Medjutim ja nebi mogao samo tako da lovim. Lov gde ja nemogu u lovnom danu da se  krecem  po lovistu  za mene i nije lov . I gde ce neko da me vodi po lovistu i da mi pokazije sta cu da pucam   kada cu da pucam i koliko ce to da me kosta. To je bar za mene pijaca i nista vise.


Ne,ja mislim da ti meni nisi razumeo,sve sto smo ulovili sa ceka je bilo bas na usevima mestanina kojima su svinje pravile stete,nikada u zivotu nismo cekali na hranilicama i slicnim stvarima.
Apsolutno se slazem u vezi druge stvari,da idem iza nekog i da mi taj neko kaze sta i kako i gde,to nema sansi i zato izbegavamo u sirokom luku takve manifestacije i gostovanja u lovu na svinje.
Ja mislim da i ne postoji lovac koji lovi samo sa ceke,napisao sam lepo da lovimo fifti fifti,samo malo pazljivijeg citanja  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Фебруар 13, 2018, 10:49:41
...tako je Profi :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 10:53:23
Pa kolega  ja lov cekanjem volim vise nego lov pogonom gde ima dosta lovaca cesto i galame  itd..Mislim da me niste razumeli kako treba.Kod lova cekanjem sve zavisi samo od mene i lovacke srece naravno..Ali ja lovim cekanjem pored napadnutih useva.


Mislim mpeca da nisu ni imali volje razumeti te. Samo je tvoja sreca sto si ti u Srbiji pa ti gredaju kroz prste da si kao ja vani. Obesili bi i tebe kao mene na stub Srama.
To se zove drug moj zivot sa duplim ARSINIMA.

Ovo je Ceka na parceli sa usevom

(https://scontent.fzrh1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21077356_1504186959643129_4441686339504271276_n.jpg?oh=eca5d01d5b4506456e08dae7ae5a4106&oe=5B179FDF)

Pojeli me i izruga li i se kao da sam postavio fotku iz Svinjca.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 11:00:31
Ja samo pokusavam da kolegama priblizim znacenje lov cekanjem(da ne mijesamo nacin lova koji je i na koji nacin bolji).Da li mi bili na zemlji,na drvetu,na sijenu ma bilo gdje gdje cekamo bilo koju divljac BEZ POGONICA ili HAJKE ,mi cekamo divljac u potrazi za hranom ili parenjem(da li na stazama,kaljuzistima,mrcinistima i svima ostalim trikovima).Ne cekamo je da ide sa koncerta ili iz kafane sa kartanja.E sad ceke mogu biti po zelji,male mobilne ili fiksne.Ovo je sustina teme,ali ko zna vjerovatno nisam mozda dobro razumio definiciju znacenja teme,tu smo da koju prozborimo.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: MikaHunter Фебруар 13, 2018, 11:04:11
Marline :good: :hi: :drinks: tako se smiruju strasti...prepucavanje može tako do svanuća


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 11:05:30
Svi smo kolege lovci i mislim da nema potrebe  ako o nekim pitanjima imamo razlicita gledista da moramo uvek da jedni druge vredjamo i nipodastavamo.Sala je jedno a pod . .bavanje i vredjanje je nesto sasvim drugo.
Bitku obicno gubi onaj ko pre vremena pokaze svoje bokove ..Krajeve krila.
Nema ovde niko nikoga pravo da vesa nigde a pogotovo na stub srama.A da bi i mogao morao bi u najmanju ruku da bude mnogo pametniji spretniji a i mnogo bolji ajduk od Svrlizanina.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 11:07:20
Gorane pobogu,evo dok sam ja sad ovde niko te nije pomeno,kud sad ti ides.Postavi jednu sliku opisi  u lovackim definicijama,pusti politiku i selfi i nece biti ni zavjera ni provokacija...Ovako  sam sebe ukopavas sve dublje.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 11:07:56
Tako da kolega Gorane ili GPK  samo opusteno .Sve su to nase drage kolege.Nasi saborci lovci. :hi: :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: buhag Фебруар 13, 2018, 11:14:52
Mobilne čeke ne spadaju u veštačke objekte koje vole da nazovu "lovno-tehnički objekti"
Mobilna čeka služi lovcu da se na odabranom mestu postavi u višoj ravni i/ili maskira.
Fiksne čeke, pogotovo one koje se koriste više godina i ispred kojih se divljač veštački namamljuje hranom, pretvaraju lovca u običnog pucača odnosno kupca trofeja
Pozz..


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Milan Grba Фебруар 13, 2018, 11:15:19
Korištenje čeka u lovu ima višestruke prednosti, većina lovaca preferira takav način lova jer je komforniji i povećava bezbednost, veća je kosina i zrno metka koje je promašilo ili prošlo kroz divljač ne ide daleko. Naravno da čeka ima raznih, od onih koje izazivaju oduševljenje lovca, do onih neuglednih čija upotreba je nesigurna. Firma InterLov doo od prošle godine na zahtev korisnika lovišta vrši tehnički pregled ispravnosti i upotrebljivosti čeka, te o tome sačinjava izveštaj sa preporukom za dalju upotrebu. Nije redak slučaj da zbog dotrajalosti, loše konstrukcije ili druge neispravnosti dođe do pada lovca sa čeke i ozbiljnog povređivanja.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 13, 2018, 11:20:20
Ovo je diskusija medju prijateljima,gde jedni drugima pokusavamo da docaramo lepotu lova na na neki drugi nacin uz duzno postovanje i bez trunke zlonamernosti.
Posedujem toplu ceku,u stvari dao sam materijal za 5 godina par puta sam se popeo na terasicu kada "vabim"kerove,nisam neki strelac iz karabina mozda je i to skriveni razlog,a i celog veka sam isao za "psecom"pamecu.pa ne bih da se menjam za kratko.Pozdrav svim ucesnicima u temi,jer ovo shvatam kao dobronamernu diskusiju. :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 11:21:10
A ako je ceka neko  stablo ? Mogu li i tu da izvrse procenu ?I koliko ce to da kosta? :biggrin:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 11:23:26
U Kalni  poskok je takoreci domaca zivotinja.. Imah ih ko skakavaca.Ima li i tu neka procena   za rizik? :lol:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 11:30:25
Ceke u nekim krajevima zovu mesta gde te postave da cekas svinje dok ih pogon krene. Nema nikakvog lovno- tehnickog objekta.
Ja volim nocu da cekam na prelazima u sumi, a ne na hranilici. Tu obicno svinje idu jedna za drugom. Vepar obicno ide malo kasnije za njima. Sve zavisi od mnogo faktora. Taman mislis ima nekog pravila ono drugi put druga situacija. Sto se tice mirisa, vetra, isto nisam primetio da se nesto obaziru. Desavalo mi se da prodjem dzipom putem preko lokvi i posle 10 minuta dodju tu da se blate. Posle kise vole da idu putem I da riju po kolotrazima. Desavalo mi se nocu na terenu da ih obasjam farovima na putu dok riju i uopste se ne obaziru. Najvise reaguju na ljudski glas. Dok je tisine ima sanse za ulov.
Dobar pogled
Kos

Pa kolega ovi staroplaninski veprovi su osetljivi na miris coveka.Narocito ako su vec imali susret i preziveli..Vise od mesec dana sam se vijao sa jednim i neulovih ga  nocu cekanjem.Osetime kruzi pola sata sat i klisne.A bio sam na skoro sest metara visine gore u krosnji drveta.. Doduse pade Milos u lovnom danu ali kao junak.Bukvalno je naleteo glavom na cev M76. A jedan na jedan nocu samnom uvek je izlazio kao pobednik.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: buhag Фебруар 13, 2018, 11:31:13
https://lovstvo.info/ovo-je-5-najluksuznijih-ceka-da-li-je-ovo-neophodno-za-lov/


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 13, 2018, 11:31:38
Mobilne čeke ne spadaju u veštačke objekte koje vole da nazovu "lovno-tehnički objekti"
Mobilna čeka služi lovcu da se na odabranom mestu postavi u višoj ravni i/ili maskira.
Fiksne čeke, pogotovo one koje se koriste više godina i ispred kojih se divljač veštački namamljuje hranom, pretvaraju lovca u običnog pucača odnosno kupca trofeja
Pozz..

I jedne i druge kolega mi smo napravili ,znaci obje su vjestacke.I na drvetu da dasku stavimo i to je vjestacka,jer daska nije prirodna. I da je prirodna grana i da nista ne diramo a divljac ima veliku aktivnos,vecu mozda nego kod nekih ceka gdje se prihranom ili drugim mamcima vrsi cekanje,opet dobijamo ono o cemu pisem.Ja tebe razumijem sta hoces da kazes i da napravis razliku. Ali razlike u sustini nema.Jer i onaj sto sjedi na grani gdje ima aktivnost divljaci a i onaj sto ima grijanje u ceki,na isti nacin odstrele divljac a to je CEKA ili ODSTREL CEKANJEM.Da li se slazes?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 13, 2018, 11:40:02


(https://scontent.fzrh1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21077356_1504186959643129_4441686339504271276_n.jpg?oh=eca5d01d5b4506456e08dae7ae5a4106&oe=5B179FDF)


[/quote]
Prelepo mesto za ceku,reci su suvisne :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 11:40:07
Gorane pobogu,evo dok sam ja sad ovde niko te nije pomeno,kud sad ti ides.Postavi jednu sliku opisi  u lovackim definicijama,pusti politiku i selfi i nece biti ni zavjera ni provokacija...Ovako  sam sebe ukopavas sve dublje.
Merlin Pobogu pa zar u svakoj temi se nace mirko i slavko da izvice iz konteksta neki moju rec i na nju se navali ko na sar planinu.

Malo Malo pa PORSE MERKEL i to mi se nabija na nos kao da ja nisam imao pravo kupiti po mom nahocenu i kolicini novca sta sam ja hteo. Svi ste se slikali sa svojim oruzijem pokazaliga samo sam ja obelezen ko nekrst ovde sto sam par puta izostavio koje slovo.
Kad se ljudi slikaju sa svojim autima na njima svinje vukovi fazani i sta ti ja zna to je ok.ja postavio pre 10god sliku iz jednog dolaska iz lova na SVOM ne pozajmljenom auta sa RentaCar To mi se i dan danas nabija na nos.Neko moze da dize nogu na Haobu Mercedesa i da kao fol pita za cipele sve u stilu sedi na moj pa se vozi i to prolazi.

A mene vesate na stub srama.Samo zato sto sam negde nekad rekao istinu sa terena.

Ja i ovako i onako od iduce nedelje necu i,ati ovoliko vremena krece mi nova sezona i odoh na ceku pametnije mi je da tamo iscekujem D.Svinje  ove moje doduse dolaze pijane iz diskoteke i lakse se love a i srodile su se sa nama mi ih hranio ***iga svakog kog hranis on se vremenom privikne na hranioca.
Mi tako odemo u lov Sednemo za sto u kolibi okrenemo neko prasence ili rostilj. Nase svinje navikle da ih oko 15:00 hranimo one dodju mi im kazemo da polegfaju da se fotkamo sa njima i pokace se same o okacke da se nalo izduze i radi filskulture. kad se poziranje zavrsi one se otkace sa okacke i ustanu one koje su polegale mi kucama da kafimo fotke po Feiu Instagramu i nekom Forumu svinje u svoje brloge do sledece nedelje i 15:00 kad je vreme za fotkanje.

OVO se sve desafa frustriranom GPK GePeKu Grofu Govnetu lovcu u pokusaju itd itk ......................................................... SELAKU koji je izasao iz sela ali nije selo iz njega.

Hvala na svemu i na onim peovkama kako meni tako i mojoj porodici.

BAn nece spreciti nista uvek sam pronalazio nacine uci na vorum  jer pljuvati me i pritom popljuvanog osuditi bez prava na repliu je moralni zlocin.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 11:42:56

(https://scontent.fzrh1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21077356_1504186959643129_4441686339504271276_n.jpg?oh=eca5d01d5b4506456e08dae7ae5a4106&oe=5B179FDF)Prelepo mesto za ceku,reci su suvisne :hi:
Pitome svine pijane iz diskoteke dolase na treznjenje na baru vidis dok su isle pema jezeru saplitale su se i sve su ovaj travnjak sa golf teren po***ale. ali ***iga dete sa sela cekalo autobus a autobus nije dosao na veme gumi defekt.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: buhag Фебруар 13, 2018, 11:48:22
I jedne i druge kolega mi smo napravili ,znaci obje su vjestacke.I na drvetu da dasku stavimo i to je vjestacka,jer daska nije prirodna. I da je prirodna grana i da nista ne diramo a divljac ima veliku aktivnos,vecu mozda nego kod nekih ceka gdje se prihranom ili drugim mamcima vrsi cekanje,opet dobijamo ono o cemu pisem.Ja tebe razumijem sta hoces da kazes i da napravis razliku. Ali razlike u sustini nema.Jer i onaj sto sjedi na grani gdje ima aktivnost divljaci a i onaj sto ima grijanje u ceki,na isti nacin odstrele divljac a to je CEKA ili ODSTREL CEKANJEM.Da li se slazes?
Ne bih se mogo složiti, razlika je pre svega u posedovanju sposobnosti i veštine kao preduslova za lov.
Dakle da bi postavio dasku na drvo prvo moraš biti sposoban da se na njega popneš. Pre toga moraš da pronadješ odgovarajuće drvo, a pre svega toga da pronadješ mesto u čijoj je blizini drvo.
Koje veštine treba da poseduje lovac koji divljač odstreljuje sa trajnog lovnog objekta?
Sedenje na dasci drveta u potpunom miru, po zimi, vetru nije isto što i sedenje u udobnom objektu, a tek nije isto uputiti precizan hitac.
Uz svo poštovanje kolega, za mene lično nema razlike u odstrelu divljači iz ovih objekta sa odstrelom kroz prozor vikendice.
Pozz...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 13, 2018, 11:56:00
Respect za pojedine članove ovog foruma koji su aktivni pogonski lovci pogotovo Džoni Vojinović koji je nekada izbacivao te slika sa svojim goničima i bila milina čitati i gledati te postove sa slikama.Kako nema tih lovaca na forumu tako svako može svašta da piše.

 Nis i okolina ima odlicne lovce neke i koji iskljucivo love divlje svinje.Vecina lovi loveci sa kerovima pogonom a ima i onih koji najvise  vole i lov cekanjem pored napadnutih useva.Pomenuli ste Dzonija Vojinovica jednoh od mladjih  koji je imao zelje i volje da napise koju .On je iz Gabrovca kao i Joca .   Toni iz Gabrovacke reke  koji lovi  sa Slavisom i Matevackom grupom i Hranetom uciteljem e tek su oni lovci kapitalci..
Rekoste svako moze sve da pise.Verovatno ste mislili  da ima i onih koji fantaziraju i budni sanjaju.Srbija je mala  i sve je lako proveriti.I koje kakav covek, lovac, strelac a i u svom poslu ili zanatu.Za pocetak proveri se u maticnom lovackom drustvu   za pocetak..A ko laze kolega laze samoga sebe.Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 13, 2018, 11:57:58
(https://scontent.fzrh1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13775576_1103602029701626_8805290479783908260_n.jpg?oh=b3eab16fbcd42d6034edabf3bdbf4856&oe=5B1D2FF1)

I POgled sa iste ***iga ja kazem ovom seljaki nemoj na ovih 50Hektara da sejas kukuruz ti svinje dolaze dok ne kreneu lastari i pera dodju svinje riju ui vade zrna iz zemlje a iznas i sam pitomo ali ipak znaju da pudivljaju u periodu kad se zrno puni  pa udu i po***u sveto.

(https://scontent.fzrh1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14232626_1140075692720926_4868791531046069074_n.jpg?oh=3168d913d67c97214e5d680ceb87a261&oe=5B09F3EC)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 14, 2018, 12:12:02
Ne bih se mogo složiti, razlika je pre svega u posedovanju sposobnosti i veštine kao preduslova za lov.
Dakle da bi postavio dasku na drvo prvo moraš biti sposoban da se na njega popneš. Pre toga moraš da pronadješ odgovarajuće drvo, a pre svega toga da pronadješ mesto u čijoj je blizini drvo.
Koje veštine treba da poseduje lovac koji divljač odstreljuje sa trajnog lovnog objekta?
Sedenje na dasci drveta u potpunom miru, po zimi, vetru nije isto što i sedenje u udobnom objektu, a tek nije isto uputiti precizan hitac.
Uz svo poštovanje kolega, za mene lično nema razlike u odstrelu divljači iz ovih objekta sa odstrelom kroz prozor vikendice.
Pozz...

Dobro ok i nebi valjalo da smo svi istomisljenici.Ali mozes li mi samo reci odstrelita divljac sa fiksne ceke i odstrelita divljac sa ceke po tvome izboru,da li ta divljac isla na hranjanje odnosno sa hranjanja.T.J.da li bodujes vrijednost odstrela isto ili? A sta ce mo sa ljudima koji su malo deblji i ne mogu se popeti na prirodnu ceku a imaju ogromnog iskustva,pa starija populacija koji  nam mogu biti profesori na terenu.Kako njih da svrstamo u one lovce sto djipom dodju pod ceku ili slicno.Mislim da tu treba dobar kompromis po pitanju kvalifikacije....da ju tako nazovemo-


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 14, 2018, 12:34:39
I mi dosta forsiramo tzv mobilne,prenosne i privremene ceke.Lako se prave i jako su ucinkovite.Kako po pitanju odstrela tako i bezbjednosti,ipak treba se izdignuti bar malo.Manje je i komaraca na visokom.
Ne izgledaju lijepo ali i ne traju dugo,sezonu ili dvije.Tamo gdje divljac dolazi godinama tu se prave prave visoke ceke,i imamo i njih ali puno manje.Nauka je taj lov ali u otvorenom i "divljem" lovistu.Koliko sam samo besanih noci proveo pod vedrim nebom a da nisam ni jazavca docekao.Pa odem kuci u sitne sate,dodjem drugi dan one dosle u zoru i jele ispod ceke.Romanse su to i nezaboravne avanture.
Nekad pogledam onaj tv kanal lov i ribolov,i ima onaj "lovac" ne sjecam se imena pa lovi lopatare..U stvari imaju dvojica.Lov za malu djecu i meni potpuno nezanimljivo ja bih im platio da me provedu onako bez oruzja kroz loviste da vidim prirodu a odstrel neka hvala.
Jedino bih izdvojio lov medvjeda ili vuka i to zna biti naporno i zanimljivo, ljudi kod nas u Bosni nocima cekaju da dodju u priliku za pucanje...
(http://i66.tinypic.com/2hqrsrk.jpg)
(http://i65.tinypic.com/2yxj1w3.jpg)
(http://i67.tinypic.com/bdjk3n.jpg)
(http://i63.tinypic.com/2pzk6bm.jpg)
(http://i65.tinypic.com/33x7lms.jpg)
(http://i64.tinypic.com/2edtnk7.jpg)
(http://i68.tinypic.com/sc4c5u.jpg)


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 14, 2018, 12:40:35
Dobra ti je ova ceka na trecoj slici :declare:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Pedja1965 Фебруар 14, 2018, 12:42:57
Aj sutra nastavite odmorite malo pozdrav


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 14, 2018, 12:47:12
Dobra ti je ova ceka na trecoj slici :declare:
Eh to ti je naseg Gorana ceka model G3 tzv brzosklapajucorasklapajuca  :hi: :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: buhag Фебруар 14, 2018, 12:51:48
Da probam da svedem na suštinu, jer čekati se ne mora sa drveta, može i sa zemlje prirodnog uzvišenja, kope šaše u njivi, nasipa....
Suština je da je lovac taj koji bira mesto za čekanje na osnovu tragova prolaska ili obitavanja divljači, koji će spram svojih fizičkih sposobnosti i lovačkog umeća pronaći mesto pogodno za doček, naći način da ga divljač ne primeti do prilike za odstrel.
Tokom čekanja svojim lovačkim umećem izvršiće po potrebi vabljenje divljači zvukom ili mirisnim i vizuelnim mamcima navesti divljač na prolaz na odredjenom mestu odnosno njen prilazak mestu dočeka na odgovarajuću daljinu.
Protivnik sam svodjenja lova na dolazak na unapred pripremljen od strane drugih lica veštački objekt a naročito onaj u čijoj blizini divljač je u dužem vremenskom periodu veštački prihranjivana sa kog lovac bez ikakvih pripremnih radnji vrši odstrel.
Odnosno gde se sva njegova uloga svodi samo na odstrel.
Ovo je isplativo lovnim udruženjima u cilju sticanja prihoda od turističkog lova, odnosno ovakav način je čista trgovina koja obezbedjuje da lovac turista gotovo sigurno odstreli jedinku koja je predmet prodaje.
Nadam se da sam malo pojasnio.
Pozz...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 14, 2018, 01:04:11
Ima i takvih slucajeva buhag.Ja kad sam vidio gdje covjek odstreljuje svinje,veprove ja sam mislio da se zeza sa mnom.Doslovno na sred puta ima kaljuga, a on stavi bukvalno 5 metara dalje cebe,tu sjedi i svinje mu dodju pred nos.On je uglavnom upratio kako se tu zrak i struje krecu i kad god je sjeo dalje bude opazen.I tu je nasao gdje je pogodno i do tada je 12 komada ulovio a ima tome dosta godina a znam da jos uvijek tu ceka.Nije lako sjedit na zemlji satima,komarci napadaju a jos pred zoru zahladi i padne rosa.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 14, 2018, 02:00:30
Mi moramo da se pomirimo htjeli ili ne htjeli da komercijalni lov sve vise uzima maha. Znaci ne zamislivo je u komercijalnom lovu ne imati razne lovno tehnicke objekte svih kategorija (od hranilica do vikendica)i tu prica staje.
Medjutim,sve i jedan lovac koji je redovno polozio lovacki ispit siguran sam da zna ocitati tragove i procijeniti situaciju za dalje aktivnosti.Te aktivnosti u narednom periodu su nasa licna stvar. Da li ce mo mi na tom lokalitetu napraviti obicnu ceku,takozvani tronozac,sjediti na kamenu ili napraviti nesto luksuzno.Znaci to je nasa licna stvar koju nazivamo Cekom.Lovac se ni vise ni manje ne razlikuje od drugog lovca gdje je on isto predhodno na nekom drugom lokalitetu aktivnom napravio ceku visine recimo 6 m i obasio je i pokrio.Jednom rijeci napravio sobu od nje. To je izbor drugog lovca.Znaci ja postujem i jednog i drugog podjednako.Zasto? Zato sto je to njihov licni zbor,hoce li se smrzavati i kisniti ili ce se malo sacuvati od vremenskih neprilika.
Sto se tice prihrane divljaci na lokalitetu gdje su ceke i to podrzavam.
Zasto?
Ako je lovac od casti onda ce i unijeti u loviste truda,vremena i matrijalni sredstava(hrane i vode)a ne samo iznijeti iz lovista.Ovde dajem vise prednosti lovcima koji imaju zatvorene ceke.Jer tu su i hranilice gdje divljac uvijek ima hrane i vode u teskim situacijama. Ni jedan lovac ne moze biti svaku vece na toj ceki,ako nista pobjece mu zena komsiji.Tako da za prekomjernim odstrelom ne moze doci,ako se pravilno odstreljuje.Ako prvu krmacu puknemo na toj hranilici onda .........je bas posao.Dok cekanje na brzinskim cekama rijetko koje ima aktivnosti lovca da iznese prihranu u loviste.Sto se tice promasaja i pogotka,kada bi svaki pogadjao ne bi nikako valjalo.Lovacki je promasiti.Ulozeni trud u komercijalnom a i sportskom lovu mora da opravda ulozena sredstva.Ako si ulozio imaces a ako nisi dzaba da sjedi lovac na zlatnoj grani. Tako da je to moj neki pogled na cekanje u ovom slucaju sa razni ceka za divlje svinje. Cekanje svinja koje prave stetu na usjevima je druga prica,tu su uslovi dosta slozeni,i trbea vise od lovacke srece.Ko voli da ceka svinje na ovaj nacin zna o cemu zborim.
Ovo je moje neko vidjenje u vezi ovih ili onih ceka i lovaca.....


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 14, 2018, 08:22:29
Jedno nepisano provilo kaze "koliko hrane uneses toliko divljaci izneses".Srbijasume,Vojvodinasume,iznose u pojedine revire na slepere hrane u teznji da primame divljac,da bi doveli nekog bumbara,ili u manjim slucajevima stranca da moze da odstreli divljac,da bi nabili pare u vec debele guzove,pa kako secu sume koje ih ne kostaju nista,tako i primamljuju divljac koja je vlasnistvo svih gradjana Srbije,a onda to naplacuju ili ti ispostavljaju fakture novokomponovanim ,koje verovatno pola od njih nikada nece biti placene.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: crni đorđe Фебруар 14, 2018, 10:03:24
Jedna iz arhive.
(http://i65.tinypic.com/ih1vtc.jpg)

Mobilna čeka "G3" model Junior. ;)

Od mene nešto o lovu pogonom, prigonom, i dočekom...
Svaki oblik lova volim i upražnjavam. U razgovoru sa kolegama, znala se nametnutu i tema, ali koji je onaj prvi među njima. Posle promišljanja koje je i potrajalo, zaključio sam da je to ipak - čekanjem. Zašto? Ponavljam, sve vrste lova volim, ali onaj osjećaj kad čuješ da  divljač prilazi, pa po ritmu i intezitetu zvukova koje proizvodi kretawem kroz vegetaciju, zaključiš da je to vepar. Pačuješ karakteristično duvanje... dolazi do ivice šume i staje... i stoji... i stoji... i duće od sata. Zaključuješ da je to stari iskusni vepar. Ne bojiš se da ćeš ga promašiti ako izađe, niti da ćete on "uvuči u nos", veće se bojiš da će čuti tvoje srce koje se popelo u grlo i ludački bije. e taj osjećaj je nezamjenjiv i neponovljiv. Dešava se rijetko, ali kad se dogodi, dugo se pamti i prepričava...

Slobo, sjećaš li se onomad, u onoj agaciji...
I takoooo...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 14, 2018, 10:22:38
Jedna iz arhive.
(http://i65.tinypic.com/ih1vtc.jpg)

Mobilna čeka "G3" model Junior. ;)

Od mene nešto o lovu pogonom, prigonom, i dočekom...
Svaki oblik lova volim i upražnjavam. U razgovoru sa kolegama, znala se nametnutu i tema, ali koji je onaj prvi među njima. Posle promišljanja koje je i potrajalo, zaključio sam da je to ipak - čekanjem. Zašto? Ponavljam, sve vrste lova volim, ali onaj osjećaj kad čuješ da  divljač prilazi, pa po ritmu i intezitetu zvukova koje proizvodi kretawem kroz vegetaciju, zaključiš da je to vepar. Pačuješ karakteristično duvanje... dolazi do ivice šume i staje... i stoji... i stoji... i duće od sata. Zaključuješ da je to stari iskusni vepar. Ne bojiš se da ćeš ga promašiti ako izađe, niti da ćete on "uvuči u nos", veće se bojiš da će čuti tvoje srce koje se popelo u grlo i ludački bije. e taj osjećaj je nezamjenjiv i neponovljiv. Dešava se rijetko, ali kad se dogodi, dugo se pamti i prepričava...

Slobo, sjećaš li se onomad, u onoj agaciji...
I takoooo...

Odlican tekst koji opisuje bas tacno sve kako se oseca lovac na ceki(ovakvoj ili slicnoj)a ne sa radijatorom,mene je bio strah kako Crni kaze,da me ne cuje kako mi srce lupa brzo od adrenlina,kada sam ga cuo kako ide krupnim korakom ka njivi i kako udise vazduh,to je bilo pre mesec dana tacno,jedan od najlepsih ulova mojih i najlepse ali istinite price kako se taj lov na ceki desio(slike malo kasnije od tog vepra) :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 14, 2018, 10:34:44
More kako da se ne sjecam :declare: Bilo je to ili ili  :scratch_ones_head:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Jäger und Jagd Фебруар 14, 2018, 10:39:25
Ne bih bas da flekam temu svojim postom ali da napisem i ja neku rec.
Poslednjih godina vise lovim svinje sa ceke, narocito ovde u Alpskoj republici. Ovaj nacin lova zasto? Zato sto je ovo loviste povrsinski vrlo malo, samo 500hektara. Divlja svinja nam je u prolazu, znaci nije stalna divljac. E sad da bi je ulovili moramo je prvo primamiti. Sejemo svake godine dve-tri male parcele kukuruza ili takozvane parcele za divljac. Sreca nasa da nam se loviste naslanja na drzavnu sumu i vojni poligon povrsine od 18.000 hektara i tamo ima svega ali nema ponekad dovoljno hrane. Imas hranu imaces i divljac. U ovom lovistu lovi samo nas 4-5 lovca. Da bi smo postigli veci procenat ili uvecali broj odstrela, morali smo da pribegnemo malom lukavstvu. Umesto standardnih niskih ceka ili sedeljki izgradili smo par visokih metalnih merdevina, dugih ili visokih i po 9 metra. Sto veca visina to manja sansa da te svinja oseti zbog loseg pravca vetra. Od kada imamo visoke ceke i merdevine uvecao se i odstrel. Ranijih godina po 10-12 grla ove prosle godine dostigli smo brojku od 25 grla.Vise svinja, vise mesa i vise €vra a kirija nije mala, godisnje 4.500€. Jedna povoljnost za nas u Austriji je i to sto se ovde svinje love preko cele godine.
I na kraju neka lovi ko kako hoce, meni je bitno da se lovi. Ajd pozz  :hi:i dobar pogled.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 14, 2018, 11:06:18
Ime cenim svacije misljenje i zasto bih stajao izmedju tebe i Rajka,a vi se preko foruma znate 10 + godina.
Ovo cu napisati poslednji put lov sa ceke za mene nije lov,ALI TO JE MOJE MISLJENJE,bez i bez ikakve namere da se zamerim meni dragim kolegama Profiju,Marlinu,Kobiju,Miki Hunter,Jageru... :hi:
Ime covek treba da zna kad da stane :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: marlin Фебруар 14, 2018, 11:15:04
Kraljevo,nije dobro kada bi svi isto mislili,teme za razmjenu misljenja bile bi dosadne. Ko sta voli to nije za osudu,nego to treba uvaziti i cijeniti stav. Tako da sam siguran da za tvoje misljenje niko nece da se nasrdi  :taunt:    :pioneer:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 14, 2018, 11:27:34
Tako je Slobo u respect,ali zaboravih i za istomisljenike Buhaga i Svetosa :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 14, 2018, 11:33:58
Ime cenim svacije misljenje i zasto bih stajao izmedju tebe i Rajka,a vi se preko foruma znate 10 + godina.
Ovo cu napisati poslednji put lov sa ceke za mene nije lov,ALI TO JE MOJE MISLJENJE,bez i bez ikakve namere da se zamerim meni dragim kolegama Profiju,Marlinu,Kobiju,Miki Hunter,Jageru... :hi:
Ime covek treba da zna kad da stane :drinks:

Imenjace mani te me ti patetika i tih sranja molim vas.
Dobro se mi poznajemo svi već deset godina.
Ne kazem za tebe licno u globslu ovo sad iznosim.

Ovde se Rajku titraju jaja po principu Daleko od Oćiju daleko od Srca!
Nek se ***e sa njegovim kengurima znmmijama kizama i lisicama.a za uzvrat titranja pislace Rajko koju vabilicu.

Ali da se vratimo na Čeke.
Lovim i pigonom i čekanjem i neznam da odredim kad mi je Adrenalin u većem skoku kad cujem laves kerova koji tereraju Divljac i dog sve susti pod njihovim nogama kao da voz prolazi prugom zavejanom suvim snegom .

Ili kad sesim na ceki ispred mene polje pid kukururom i cacije se kaeakteristican svuk loma stabljike kukuruza i pucane kukuruznog klipa pod pritiskom zubsla svinje i mljackane.
Kad se zacuhe ozcanje grancide na tlu sume  uza leđa mojih na ceki i kako se D.Svinja oprezno sunja da bi stugla na rub i da bi munjevito uletela u usev u nadi da ce lovca prefortati sto se u X Y slucejeva dogodi.

I sad ja tebi trebam da kazem ili bilo kome ko nije spoznao cali i osećaj lovs sa ceke

Da i ti Seljak Fzstrirani Lovac u Pokusaju da te vređam i pljujem sto ti vise voliš pogon od čeke.

Ja sam izneo moje stavove bez vređanha ikog.
Vi ste mene svi izvrgavali ruglu zbog prestavljanja baseg lovista u Feancuskoj sbog ceka i prehrane divljaci .
A ovde Obe teme pistoje i obrađujete ih.
A meni temu zakljucste.
Sali bih cam ja postavio fotografije Pirschea i Aventadora da nisimu pojedinci primitivnog nahocenja sa cilem omalovszavanje MENE GPK i uzdizanje njig pomenuli Porsche.
Sigurno ne

Obrisite fotke u twmi da to smo mi i otkljucajte temu.
Ovako samo oikazujete da vladatw interesnim ksrakterom i vladavinom duplih arsina
Hvala lepo


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: buhag Фебруар 14, 2018, 12:17:44
Rajka niti poznajem niti sam sa istim kontaktirao ni na PP ni na bilo koji način, niti dobio bilo šta od njega.
Ali ruku na srce na osnovu onog što ovde postavlja čovek je "izmislio" lov za 99,9% članova u koje i sam spadam
Tako da.... Nije važno samo šta se piše već i ko piše.
Pozz...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Lesi Фебруар 14, 2018, 12:32:21
Crni koliko se sjecam ova tvoja ceka je na Bogdanovoj njivi, ako se dobro sjecam  :scratch_ones_head:
Imao si tu i jedan lijep odstrel vepra  :hi:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: mpeca Фебруар 14, 2018, 07:06:21
Zato ja volim oba nacina lova.Medjutim cekanje volim najvise.Bas zbog toga sto vepra samo cujem ali ga nevidim..Kada krene da se prikrada i kruzi a i kada pridje na samo nekoliko koraka uz disanje ..Kao kompresor a zemjla podrhtava pod njegovom tezinom..A ja na zemlji sedim na travi .Sila Bozija je divlja svinja kao i vepar , zivuljka  vredna svakog postovanja. :hi: :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ry Фебруар 15, 2018, 07:15:14
Citat
Ovde se Rajku titraju jaja po principu Daleko od Oćiju daleko od Srca!
Nek se ***e sa njegovim kengurima znmmijama kizama i lisicama.a za uzvrat titranja pislace Rajko koju vabilicu
'ebemu...ja tebi ni ime nisam pomenuo..koji ti je?
da si drug ti bi u onom gornjem nabrajanju uvrstio i ulov od preko 600 grla jelenske divljaci..resPect :)
Nego, gde je post koji je greskom izasao na javnom delu foruma 14.02. 2018 u 10 sati i 7 minuta koji si greskom postavio ovde umesto privatne poruke Goranu?
To samo moderator moze da obrise..ko koga ovde vabi?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 15, 2018, 09:19:37
'ebemu...ja tebi ni ime nisam pomenuo..koji ti je?
da si drug ti bi u onom gornjem nabrajanju uvrstio i ulov od preko 600 grla jelenske divljaci..resPect :)
Nego, gde je post koji je greskom izasao na javnom delu foruma 14.02. 2018 u 10 sati i 7 minuta koji si greskom postavio ovde umesto privatne poruke Goranu?
To samo moderator moze da obrise..ko koga ovde vabi?

Ja tebi Rajko cenim i postujem kao lovca i coveka. MADA MI TVOJ STAV KOJI POKSZUJEŠ I ISKAZUJES KROZ SVE TVOJE UPISE PREMA MOJOJ MALENKOSTI ISKRENO NE DOPADAJU!

NASTUPAS DRSKO BEZOBRSZNO SA VISINE!
UPISI SU TI OMALOVAZAVAJUČEG PODCENJVAČKOG DEGRADACISKOG LARAKTERA KAO I POENTE.

I UVEK KREĆEŠ IZ SVOG UGLA I PRINCIPA LOVA KOJI TI UPRAŽNjAVAŠ I KOJI TEBE ISPUNjAVA I U KOME TI UZIVAŠ!

 Najmane sam  ti 10 puta to rekao.
Kao sto sam ti Rekao isto toliko puta da Taj lov taj Naćin Taj Principu u okviru Zakinima i okvira istih nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovim našim na Evropskom kontinentu a pogotovo NEMA SA SRBIJOM HRVSTSKOM BOSNOM. Osim one krajnje koja obuhvata ODSTREL PRESTANAK ŽIVOTA JEDNE DIVLJSCI!Dali si ti to i jedom prihvatio?
 
NISI!

OK JA POSTUJEM TAJ TVOJ NAAĆIN LOVA MOGU DA TI SE DIVIM ALI ISTO TAKO NIKAD GA NE MOGU PRIMENITI DOKLE GOD NE PROMENIM KONTINENT NA BOME CU SE STALNO NASELITI I INTEGISATI.

Dali si ti Rsjko otisao sa teritorije Starig kontinenta i prostora Ex Yu na australiski kontinent i nastaniose u njoj iskljucivo i samo zbog tog principa načina lova i okvira zakona koji takav lov omogučavsju?

ZNAMO TI I JA DA NISI EMIGRIRSO U AUSTRALIJU ZBOG LOVA ,
LOV JE DOSAO KASNIJE!

Ti i ja smo dosli u nesuglasicu zbog toga sto sam ti ja na samom pocetku rekao to je
To sto ti radiš Lovis  Ok ali tu gde to tsko radiš. Da ni Ti a ni  mi to ne mozemo tako na naše podnebvlju terenu zakonu a pogotovo  mentalitet to ne DOZVOLjAVA!

MI SMO SE OKUPILI OVDE DA UNAPREDIMO LOVDTVO SRBIJE..

Tu se govorolo o izgledu lovca kao pojedinca i grupe gde je zakon i etika izasla sa jasnim stsvom!
Kako bi trebao da izgleda jedan lovac na Srpskoj Lovackoj sceni.
Nas par prideno  na ovaj forum to da podrzimo zasta smo znali da ce biti Tesku u Tri p...e Materine!

Ti izbaciš forogrsfiju u Vojnomaskirnim pantalonama majcom bez rukava i Šerifskim šeširom i prkomentsrises nekom svojom doskocicom ne cini odelo coveks i polažeš fotku Lije koja je dobila metsk međ oči!


I normalno pobereš sve poene onog zaostslog dela mentalnog sklopa koji su toliko ogrsniceni da ne mogu svojim umom ni da naprave Razliku gde je  Australija a gde  Evopa!

A kamoli sra se sve tu razlikuje po cemu i zasto to je već ENIGMA.

Taj deo kome nista nije sveto koji za divljac u terenu Kažu "UDRI TO TI NIJE  IZ OBOTA IZAŠLO" Tom delu kvazi Lovaca si ti kraj! I to Car Dušan Silni.

Onom delu koji bi Yebo Mamu Maminu svakom onom koji se malo izdvaja od njih!

Tu vise nije bitno sto on radi zarađuje privređuje unapređuje i sto iz proizvoda svega moze sebi nesto da priusti.

Slazem se ja sa tvojom konszatacijom ds se civek u Bigatstu Rađa i da je bigsctvo sve osim novca ali i bez novcs bogatstvo se ruši ko kula od karata ouca ko balon od sapunice.

Nismo mi svi koji smo otisli negde u svet PRIMITIVCI KOJIMA ORAZILUK IZ DIPETA VIRI KSKOVSI TI TVOHIM DOSKOČICSMA HTEO DA NAGOVESTIŠ SVOJIM OBOŽAVAOCIMA I SLEPIM SLEDBENICIMA.

TI SI IM RSJKO DALEKO OD OCIJU DALEKO OD SRCA DA SI IM TI U NEKOJ ZSPADNOEVROPSKOJ ZEMjI I DA IM 1 ILI 2 PUTA DOLAZIS U OTAĐBINU BIO BI TI U ISTOJ VREĆI SAMNOM.

ALI ***I GA MOZDA TI ZNAŠ I DA BSLANSIRAŠ SA NJIMA .
MENE SU UCILI DA NE VREĐSM DA OBRAZ MORA DA PCRVRNI KAD COVEKU RUZNO POMISLIŠ A NE UCINIS. DA SVE ONO STO NEBI VOLEO DA TEBI NEKO URSDI DA NE RSDIS DRUGOM.
DA ISTINA MA KAKVAJE MORAŠ IBTREBAŠ DA JE PRIHVSTIŠ LAKŠE SE DIŠE DA JE NE KRIJEŠ NE ULEPŠSVSŠ NE KRIVIŠ I NE RUŽIŠ.

DA NICIJU ZENU DECU OCA MAJKU NE UZINAŠ U USTA I DS JE TO NSJVEĆI GREH UZIMSTI NECIJU PORODICU ULUDO.


TEMS SU CEKE CIKA RAJKO ZBOG KOJIH SI MI TI REKAONDA TO NIJE LOV A OVDE SE OBRSĐUJUBI PUNO JE SRPSKO LOVISTE ISTIH I KORISTE IH OD 100% PRISUTNIH 99,9% Nih.

Veliko Hvala


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 15, 2018, 09:35:07
P.S. Rajko mene prebijaš preko nosa ti licno da lov nije kolicina mesa a ti pominješ cifru od 600 odstrela.

Pronađi cifru dali sam ikad pomenuo cifru i broj koliko sam divljaci odstrelio.

Tako si mi prebio preko nosa kad sam pstafio fotke na ovom forumu svoje lovačke sobe koja je tada bila jedna od prvih.međ lovcimabu Srbiji.
Da si tinostrelio 250 Jelens lopstars i ne pisedujes lovačku sobu.

I opet kolicina koliko si odstreli a meni drzis neko slovo dablov nije kolicina odstreljene divljaci.

E tako pališ ove poletne Huliganciće ovde kao sto ih politicari pale na neke uspesne ljude u svojim poslovima da te Huligancice   pemoste na te ljude a sklone oci Huligancića sa Sebe.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 15, 2018, 09:54:03
Unapredjenje lovstva-kako to gordo zvuci!


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: svetos Фебруар 15, 2018, 09:58:07
Unapredjenje lovstva-kako to gordo zvuci!


Prosek lovca 55 godina, seljaka 61 godinu, traktora 36 godina.
Pa mi srljamo u napredak.
Dobar pogled
Kos


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: SHEYTAN Фебруар 15, 2018, 10:00:54
Meni je neprijatno, koliko je sve to napreDNO  :sarcastic:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 15, 2018, 10:07:00
https://www.youtube.com/watch?v=5H3mZmRwNnA


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ry Фебруар 15, 2018, 10:16:19
prvo,red bi bio da resimo pitanje nestajanja postova da bi mogli da razgovaramo kao ljudi.
Post si ti napisao, i jedan pre njega i sada ih nema.
Da li je moguce da ih je neko skinuo bez tvog znanja?
Naravno da lov nije kolicina mesa mada moji bliznji i ja (ukljucujuci i kucne ljubimce) konzumiramo sve jestivo sto ulovim u lovu ili ribolovu.
Onda recimo kojekakva okupljanja ovdasnjeg Srblja oko football (kojeg ne volem) ili T-folk muzike (e tek to ne volem), svadbi ..Slava...sta je 600 jelena !?
za godine koliko lovim to je manje od jednog nedeljno, a to sto ja lovim vise od jednom nedeljno...racunaj...ebogamish
Sto nemam lovacku sobu?
Sta ce mi!? Ja lov ne vidim kao hobi
Ne osecam porebu da nakitim prostoriju trofejima i tu davim poestioce mojim lovackim pricama jer bih ih uvodjenjem u nju dovodio pred svrsen cin manifestacijom egoizma.
Jos manje imam potrebu da u njoj sam sedim i sam se sebi divim.
Kad vec pomno citas da te potsetim...sta bi sa postovima koje si greskom objavio?
Citat
Osim one krajnje koja obuhvata ODSTREL PRESTANAK ŽIVOTA JEDNE DIVLJSCI!
da i ovo resimo, potpisa radi mada ja cuvam jos neke potpise :)
Odstrel divljaci ne znaci smrt iste i prestanak zivota.
U vecini slucajeva je samo pocatak kraja zivota.
Ne vidim zasto insistiras na izrazu odstreljen i ne zelis da kazes ubijena divljac, a nemas problem da ubijes divljac.
Da te pitam..nije za postove , gde su i kako nestali nego nesta drugo.
Jesi li ikada promatrao lisca, zrelog muzjaka sa 3 metra udaljenosti toliko dugo koliko mozes da drzis dah?
Jesi li ikada pomislio gledajuci sjaj u njegovim shuzenim ocima,oziljke na njusci, ushima i vratu koliko je on bolji lovac od tebe? Koliko je zenki opario, mladunaca podigao,koliko puta se borio sa drugim muzjacima za teritoriju, koliko dana i noci je gladovao...i ubijes ga..a vidis u poslednjem momentu i shok u njegovim ocima kada shvati da je prevaren i ti jos imas vremena da se predomislis..i ne predomislis se.Ubijes ga!
Zbog toga ne izbeljujem lobanje i ne kacim ih na zid.
Imam par jelenskih rogova..ulovljeni su lukom i strelom..to je opet izmedju mene i njih,pusti to, tebi je i  banalnije stvari tesko objasniti.
Jesi li video sta je sa postovima pa da nastavimo?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 15, 2018, 10:45:19
Rajko kako ti imas pravo da lovis jednog nedeljno a ja Ne.

Neznam koliko godina lovis ali znam mkoliko ja lovim razlika je izmeđubtvijih i mojih nek bude onolono koliko si starihi od mene.
Tebi tvohi lovovi godine i potrebe dopustaju da ti to mozeš a ja ne.

Pricasm sta mogu izskupljenom lovisti sa ne mogu teras me da cutim kao dabja sam neznam da na istvstenu dobit mora platiti porez.
Kao da si ti isisao svu pamet ovog sveta a ja sam nepismena SELJACINA koka baš nista nezns nego za samo da radi i da se kurci.

Previse ceniš sebe a pritom picenjuješ mene.

Ja niti sam milioner niti sam bogatas ja sam jedan orosecni stanovnik ove Svajcatske koji radibi i od svog rada pokusava sebi i porodici da obezbedi pristojsn zivot. Borio sam se punih 15godina da pronađem nacin na kom cu sebe ispuniti i u svetu Ljubavi prema lovu i prirosi.
Izborio sam se mukotrpnim talaganjem i odricanje stvorio i oformio grupu zakupili loviste.
Zov cssopis je o tome pisao.
Zeleo sam da to da oredsravim ovde onako kako je.

Ti si tvojim picenjivsckim stavom i pametovanjem iz Austealije pametiji u bolje upotnst sta mi mozemo ko zakupci od nas.
Pvukao si Huligane za sobom i TEMU MI ZAKLjUČAŠE.
JESO LI SAD SRECAN JESI LI U TU CSST ODSTRELIO JOŠ 100 GRLA I 100LIJA.

SRAMOTA JE TO STO RADIS TI I OVI KOJI TE SLEPO ORATE.

***E SE MENI I ZA FORUM I ZA SVE ALI TAKO TAKVIM STSVOVIMA SE FRSI MEDISKA CENZURA.
STA JA TRWBAM SA OTVORIM DRUGUBTEMU I DA PCNEM DA PREDSTAVLHAM TO NADE LOVISTE IZ POCETKA.
NE

HVALA TI RAJKO KAKO TEBI TSKO I SVIM TVOJOM SLEDBENICIMA


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Traper.. Фебруар 15, 2018, 10:54:50
GPK, daj bre druze potrudise da pises bolje, pa oci mi ispadose da povrzim sta si hteo reci. :lol:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 15, 2018, 11:30:18
Dali si procitso Bibliju i i bilo ko od vas ovde.
Ko je procitso zna  gde i kad se Isis obrsca apistolima u Merafori.
Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ry Фебруар 15, 2018, 11:40:52
Hteo je da kaze; kada se Isus obracao apostolima koristeci metaforu


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: svetos Фебруар 15, 2018, 11:49:38
Hteo je da kaze; kada se Isus obracao apostolima koristeci metaforu

Ry, dzaba nekima sto citaju kad su nepismeni. Tri razreda masinske i hoce da budu veci pisci od Andrica i veci vernici od Patrijarha Pavla. Sad ce da radi brisac.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: KOBI Фебруар 15, 2018, 11:53:18
Ry, Kad ces doci kod nas u Bosnu da malo lovimo?Dal na Savi dal u planini ti biraj.Loviste je komercijalno al je prilicno divlje I pusto vjerovatno necemo nista uloviti osim predatora ponekog psa lutalice I ribljeg paprikasa I teletine ispod saca.Ako dodjes ljeti vodim te da izvadis kecigu iz mreze pa cemo I nju na vatru.Moramo organizovat neko druzenje I kod nas bio bi red. Evo upoznat ces i Marlina I Crnog djordja mi smo komsije I pobratimi...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Ry Фебруар 15, 2018, 12:11:42
Hvala na pozivu, verovatno cu ovog leta opet na tu stranu i ako bude prilika voleo bih da se vidimo.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 15, 2018, 12:19:13
Dali si procitso Bibliju i i bilo ko od vas ovde.
Ko je procitso zna  gde i kad se Isis obrsca apistolima u Merafori.
Sva pamet ovog sveta satkana je u delima Dostojevskog,pusti te imagarne stvari za zaludjivanje prostih narodnih masa poput biblije,Tibetanske knjige mrtvih,Put zena...


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: GPK Фебруар 15, 2018, 01:36:14
Sva pamet ovog sveta satkana je u delima Dostojevskog,pusti te imagarne stvari za zaludjivanje prostih narodnih masa poput biblije,Tibetanske knjige mrtvih,Put zena...

Ovaj Svet je Oštro Podeljen na Dva Dela:
Na Budale !
     I
Na One Koji Trpe !

Puno je Budala ovde i Lakovernih Ljudi koje Lako Možeš Zavesti i još Lakše Možeš KUPITI !!!

Ti Domaćini Misle da je Njima Dato Da Potrose Sve Vreme Jednog Naroda  Kao Svoje!

Kao da Iza Njih Nists Vise Nemože da se Dogodi!!!

Ovaj Prostor je Škrt Kad Treba da Iznedri Čoveka sa Misijom!!!
Čoveka Darovitog koji Moze da Viidi Barem Jedan Vek Unapred!!!


Zato se Ovde Stalno Strada!

Živi se Stihiski Prumitivno

 I Svi Neprestalno STRADAMO!

 BALKAN - Lorist!

METAFORA.

 KO GOD DA JE SROĆIO OVU MISAO TREBAOBI BITI NOMINOVAN ZA NOBELOVU NAGRADU MUDROSTI.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 15, 2018, 01:50:06
Ovaj Svet je Oštro Podeljen na Dva Dela:
Na Budale !
     I
Na One Koji Trpe !

Puno je Budala ovde i Lakovernih Ljudi koje Lako Možeš Zavesti i još Lakše Možeš KUPITI !!!

Ti Domaćini Misle da je Njima Dato Da Potrose Sve Vreme Jednog Naroda  Kao Svoje!

Kao da Iza Njih Nists Vise Nemože da se Dogodi!!!

Ovaj Prostor je Škrt Kad Treba da Iznedri Čoveka sa Misijom!!!
Čoveka Darovitog koji Moze da Viidi Barem Jedan Vek Unapred!!!


Zato se Ovde Stalno Strada!

Živi se Stihiski Prumitivno

 I Svi Neprestalno STRADAMO!

 BALKAN - Lorist!

METAFORA.

 KO GOD DA JE SROĆIO OVU MISAO TREBAOBI BITI NOMINOVAN ZA NOBELOVU NAGRADU MUDROSTI.Legendarna izjava BATE STOJKOVICA.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: sremac Фебруар 15, 2018, 01:51:26
zasto svaku temu zaserete


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: swift Фебруар 15, 2018, 02:20:50
više neće... :drinks:


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: Traper. Фебруар 15, 2018, 06:20:19
Dali si procitso Bibliju i i bilo ko od vas ovde.
Ko je procitso zna  gde i kad se Isis obrsca apistolima u Merafori.
Nije rec metaforu nego o pravopisu,i lapanje slova i mesanje njihov redosled.
Pozdrav.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 16, 2018, 11:58:55
više neće... :drinks:

Zbog cega je moj upis izbrisan,kada ni u jednom kontekstu nije bio uvredljiv?
Molim odgovor,jer se ovde u poslednjih 20 poruka uopste ne pise o temi,pa u tom slucaju obrisite i te postove,jer ako nekom brisete obrisite sve koji ne pisu o temi,jer ovo ispada da par njih mogu da pisu sta im padne na pamet i nikom nista a ostali to ne mogu.
ILi lepo napisite ko sme da pise sve i svasta i van teme da bar znamo,pa da ne pitam u tom slucaju sto ste mi izbrisali upis?


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: ProfiHunter Фебруар 16, 2018, 12:00:15
To bih pitao i juce al nisam mogao da udjem na forum jer ocigledno postoji neki problem oko ulogovanja.


Naslov: Odg: Čeke za lov i osmatranje divljih svinja
Poruka od: goranv Фебруар 16, 2018, 02:22:22
To bih pitao i juce al nisam mogao da udjem na forum jer ocigledno postoji neki problem oko ulogovanja.
JUCE STIZE PAR PORUKA:Jel i tebe banovali"