Prvi srpski lovački forum

Lorist => Lovački recepti => Temu započeo: # Мај 23, 2008, 07:21:39



Naslov: GULAŠ
Poruka od: # Мај 23, 2008, 07:21:39
Sastojci:

300 g čistog mesa divljači
3 glavice crnog luka
2 zelene paprike
1. crvena paprika
1 veća šargarepa
1 kafena šoljica belog vina
2 lovorova lista
pola kašičice aleve paprike
malo bibera i soli

Priprema:
Luk iseckati na rebarca pa ispržiti na malo ulja, dok ne postane staklast.
Meso iseći na kocke, dodati ga luku, malo propržiti pa sipati šoljicu vode i dinstati uz povremeno mešanje i dodavanje vode, dok meso ne omekša.
Zatim dodati vino, očišćenu i krupno iseckanu papriku, kockice šargarepe, lovorov list, malo bibera, soli i alevu papriku. Promešati i dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje, da ne zagori.



(http://www.serbiancafe.com/kuvar/img/3005_lovacki_gulas.bmp)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Jäger und Jagd Мај 23, 2008, 01:00:29
Izgleda primamljivo  :P ja cu obezbediti i 500 gr cistog mesa.
Ali tvoje kuvanje kolega ;).


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: # Мај 23, 2008, 07:24:04
Izgleda primamljivo  :P ja cu obezbediti i 500 gr cistog mesa.
Ali tvoje kuvanje kolega ;).


Moraću i ja da dodam da barem bude ˝dupla mera˝  ;)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Brno Мај 24, 2008, 09:43:55
Evo ja obećavam jednog veprića za veće društvo ali da budem pozvan na ručak.
Jel može jedan do 90kg? Mislim da će biti dovoljno.
(http://img150.imageshack.us/img150/7927/f1000010eu2.jpg)

Veprov but pirjan u rizlingu
potrebno:
1 veprov but, 1l rizlinga, 100gr suve slanine, 50gr masti, 1 glavica luka, 1 kašikica brašna, 1 kašikica senfa, malo majorana, 1 lovorov list, malo borovnice,povrće,  so i biber.
Veprov but nabodite suvom slaninom, pobiberite, posolite i prelijte rizlingom. Prekrijte ga mokrom krpom i ostavite da stoji dva dana na hladnom mestu. Povremeno ga okrećite da svaki deo jednako odstoji u rizlingu. Nakon dva dana ga izvadite i na malo masti ga prepecite sa svih strana. Kada se meso zarumenilo, izvadite ga i stavite u poseban tanjir. Na ostatku masnoće propržite sitno seckan luk, povrće. Stavite but natrag, dodajte lovorov list, kašikicu senfa, majoran, nekoliko zrna borovnice, so i biber. Prelijte sve vinom koje je ostalo i lagano pirjajte dok meso sasvim ne omekša. Za vreme pirjanja povremeno okrećite meso. Na kraju ga izvadite a u  preostali sastav dodajte kašikicu brašna i prokuvajte, procedite i servirajte uz meso.
Kao prilog mogu biti kroketi od krompira.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: HuntR Јун 25, 2008, 11:12:43
evo kako ja pravim gulas od divljaci,najcesce zeca.
vece ranije zeca iskostim iseckam u kockice i stavim sa malo crnog vina,nekad malo klekovace sa crnim lukom,biberom imalo sargarepe u neku posudu,dobro zatvoreno u frizider.kosti kuvam nekih pola sata i ostavim u friz.
sutradan kad spremam gulas sipam deci vode u lonac i dodam dve varjace masti, kad pocne da vri stavim sitno esckani crni luk vezu zeleni i suvu ljutu papriku u komadu,da sa tri prsta prekrije dno lonca.to dinstam uz dodavanje vode dok ne pozuti ko dukat,zna da potraje.tek tada dodajem meso sa svime u cemu je nocilo.m;ram da napomenem da zec kad ga oderem prenoci u ladnoj vodi koju par puta menjam.meso se dinsta desetak minuta sa povrcem ,tada dodam 2 do 3 deci domaceg paradajz soka i par kasicica dobre aleve paprike,vegetu i malo bibera.kad se malo prokuva dolijem supu od kostiju do mere koju hocu da napravim.kad je meso kuvano dodam deci vina i malo sitno seckanog belog luka,jos petnaetak minuta kuvanja.Uz lovacke knedle,makarone ili pire krompir i seckanu glavicu kiselog kupusa pravi uvod za druzenje uz dobro vino.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: von Maksimilian Август 15, 2008, 08:00:26
Za dobar gulaš treba vam veliki lonac za kuvanje i zavisi koliko mesa i kojih vrsta  divljči i da li je muško ili žensko i kad je napravljen odstrel zbog hormona :)! Moj način je meso divljači + malo mlade teletine seckane na sitne komadiće, divljač na krupne komade. Luk se prodinsta sa rendanom šargarepom doda se sitno seckana teletina koja se dinsta dok ne odmekne i pusti sok onda se tek doda divljač na dinstanje. Doda se i malo mesnate slaninice prodimljene sezonsko povreće po ukusu od začina lovor,biber slatka i ljuta paprika,beli luk ,dodatak jelima od divljači u kesici i onda se dugo dugo kuva dok se divljač ne počne raspadati!! Fora je da teletina neutralnog ukusa da sos i gustinu a divljač sečena na krupne kocke ukus. Paziti na dodavanje paradaiza-rajčice uz njega se mora dodati i koja kašikicae s šećera da ubije kiselinu. Dodaje se i malo vina po ukusu bolje kiselije
Divljač pre pripreme neka bar prenoći u pacu koji  pravim na sledeći način iscedim dosta limuna dodam grančicu ruzmarina belog i crnog luka,par listova lovora,jabukovog sirćeta kašikicu morske soli i malo vegete i nekog aromatičnog vina ako se ima bermeta, odlično, jeste dezertno ali daje strašnu aromu. Uz ovo kao salata ide sladak kupus sa crnim lukom kišeljen limunom,ili vitaminska salata kupus šargarepa jabuka krastavci rendani  kišeljeni limunom,  testenine i kuvani krompir,može i kačamak... Prijatno vam bilo !!! Osvrnuo bih se i na vina nećete pogrešiti ako uz crvena mesa konzumirate crvene(crna) vina a uz ribu i perad bela. Moj savet je ko šta voli nek izvoli tj šta mu se pije ali neka pazi na količinu i da ne meša različite vrste alkohola. Ponekad mi vino jednostavno ne ide pa uz gulaš pijem mineralnu vodu ali zato obrok završim dižestivom. To vam je isto što i aperitiv ali na kraju jela ;D ;D ;D ali bih preporučio pravi konjak, bio francuski,albanski,vinjak 5,azerski ... a mogu i pića sa travama jeger,pelinkovci,travarice, stomaklije kao i voćne rakije ... čašica do dve ;D ;D ;D


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ry Август 28, 2008, 11:27:13
Zna li neko recept za jaretinu kuhanu u mleku?


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Nikola Vojinovic Август 28, 2008, 01:35:21
Zna li neko recept za jaretinu kuhanu u mleku?
Cuo sam nisam probao, ali zato znam kako se sprema barena na kazanu ako te interesuje? (probao sam i ovcetinu i jaretinu tako spremljenu)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Kiza Август 28, 2008, 03:17:58
Po meni je najvaznije dobro isprati meso ,bar u 4-5 voda da ne ostane krvi i da se ispere bar  malo onaj jak miris divljaci .


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: vlado Август 28, 2008, 03:53:39
Ja sam jednom kad sam bio kod Novopazaraca probo jagnjeti sa mleko koja se spremala pod sacem,mogu vam rec da nisam nista sladje jeo a volim dobro da jedem i da uzivam u hrani.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Mladjan Август 28, 2008, 04:18:59
Ovo sa mlekom izgleda primamljivo ;)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: vlado Август 28, 2008, 04:24:33
Trabalo bi da bude isto,sto da se neproba. :P


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Jäger und Jagd Август 28, 2008, 06:25:02
Oskare da ti prodamo 1 But?
Gulas je najbolji kada se kombinuju dve vrste Mesa.

Srnetina x D.Svinja
Srnetina x Lopatar
Srnetina x Mangulica
Lopatar x D.Svinja


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: oscar Август 28, 2008, 07:02:05
Pazi Jegeru, u svom životu sam se toliko najeo divljači da najrađe izbegavam kad god mogu. Jeo sam najrazličitije kombinacije i pripremane na najrazličitije načine. Od svačega. Ako mogu da biram onda mislim da bi najrađe jeo čist gulaš ili paprikaš od divlje svinje. I to skuvan sa koskama. Nekako mi najviše prija.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Jäger und Jagd Август 28, 2008, 07:10:09
Verujem ti.

Posebno mi ostao u dobrom secanju jedan Jelenski paprikas, iz Lovackog Hotela u Podunavskom Lovistu Plavna ;).Bilo je to prvih dana na pocetku ovog Veka.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ry Август 30, 2008, 10:27:46
hvala za recept jos mi samo jare treba, nekako cu se snaci
nego
Citat
pospete razne travke
...kako mislis razne travke bre? ;D ;D ;D


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ry Август 30, 2008, 10:48:13
To sve ima u kuhinji, moja tasta se devojacki prezivala Karapandza..sestricna onog famoznog...
nego... canabis sativa var. indica ...bar cvetic dva ..sa sve polenom...a?


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: swift Август 30, 2008, 11:01:10
To sve ima u kuhinji, moja tasta se devojacki prezivala Karapandza..sestricna onog famoznog...
nego... canabis sativa var. indica ...bar cvetic dva ..sa sve polenom...a?
Ne to, ne...to se nesme, mozda...posle ;D


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: bogida Јануар 22, 2009, 05:33:44
Ajd da otkrijem da i ja kuvam ))
VOlim da spremim zeciji gulas za koga mislim da je mnogo dobar spremljen na ovaj nacin.
Skuvati-Prokuvati tek da moze da se skine sa kostiju ne prekuvati meso od Zeca I odvojiti meso od kostiju.
U veci sud izdinstati:
6 glavica crnog luka-secene na kriske
3 sargarepe vece –secene na kockice
4 babure paprika –secene na kockice
4 kasike masti.
Kada je sve to izdinstano dodati :
Alevu paprika crvenu da zacrveni
Suvu slaninu 250 gr  secenu na kockice (kada slanina porumeni dodati)
Paradajz iz flase 1litar (moze i svez )
Biber
So
Vegetu
Ljutu papriku po zelji(moze ali nemora)
Meso od zeca  seceno na kockice.
Sve to dinstati I po potrebi dodati vodu ili brasno.
Na kraju kada je skinuto sa vatre dodati
Beli luk-sitno iseckan (1 glavica)
I persun  sitno iseckan.
Uz njega sluziti prilog po zelji (makarone,kacamak,knedle,itd)
Probajte garant ima da se odusevite ))))Naravno uz ovo konzumirati velike kolicine crnog vina cistog )))


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Brno Јануар 22, 2009, 05:37:20
Ne sumnjam da je dobro.
Ali brate kad posle ovoga pustiš ''goluba'' lele li ga svima okolo...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: bogida Јануар 22, 2009, 05:49:10
Pa jedini je lek da jedes sam ))))ako si sklon golubovima ))))


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: bane30 Јануар 22, 2009, 06:29:23
Ajd da otkrijem da i ja kuvam ))
VOlim da spremim zeciji gulas za koga mislim da je mnogo dobar spremljen na ovaj nacin.
Skuvati-Prokuvati tek da moze da se skine sa kostiju ne prekuvati meso od Zeca I odvojiti meso od kostiju.
U veci sud izdinstati:
6 glavica crnog luka-secene na kriske
3 sargarepe vece –secene na kockice
4 babure paprika –secene na kockice
4 kasike masti.
Kada je sve to izdinstano dodati :
Alevu paprika crvenu da zacrveni
Suvu slaninu 250 gr  secenu na kockice (kada slanina porumeni dodati)
Paradajz iz flase 1litar (moze i svez )
Biber
So
Vegetu
Ljutu papriku po zelji(moze ali nemora)
Meso od zeca  seceno na kockice.
Sve to dinstati I po potrebi dodati vodu ili brasno.
Na kraju kada je skinuto sa vatre dodati
Beli luk-sitno iseckan (1 glavica)
I persun  sitno iseckan.
Uz njega sluziti prilog po zelji (makarone,kacamak,knedle,itd)
Probajte garant ima da se odusevite ))))Naravno uz ovo konzumirati velike kolicine crnog vina cistog )))
Kad si vec sve precizno moze li jos i kolicina soli, vegete, bibera, posto nisam kuvar a voleo bi da to spremim nemam osecaj za odokativno merenje?


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: bogida Јануар 22, 2009, 08:53:37
Pa recimo po pola male kasicice za biber i so a vegetu 1 - 2 velike kasike supene.
i zaboravih kada se izdinsta luk sargarepa i paprika dodati 2-3 lista lorbera.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Јануар 25, 2009, 04:38:17
Moj(gulas ili paprikas, ili kako vc ko hoce) ovako izgleda!!!

(http://img515.imageshack.us/img515/8727/miskaglava2007kotlic037jt0.jpg) (http://img515.imageshack.us/my.php?image=miskaglava2007kotlic037jt0.jpg)

A recepta nemam, osim klasike, luk, mrkva, nesto mesa(na ovaj kotlic,cca 13l stavili smo oko 3 kg raznih vrsta mesa,zec - OBAVEZNO, DS, nesto srnetine i junetine) a ostatak masti na volju!
I da...ja ne stavljam ljutu papriku, mozda malo...ali zato volim biber...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Јануар 25, 2009, 04:56:53
Ovako to izgleda negdje u pola...
(http://img515.imageshack.us/img515/617/miskaglava2007kotlic017nn9.jpg) (http://img515.imageshack.us/my.php?image=miskaglava2007kotlic017nn9.jpg)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: mile.florida Јануар 25, 2009, 05:36:25
Druze zagasi vatru malo ,evo ja krecem. ;)  ;)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Јануар 25, 2009, 07:12:51
slika su sa kotlicijade u mom LU...prosle godine..ali nije problem za ponoviti


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Resavac Јануар 27, 2009, 02:17:36
RECEPT LOVAČKOG GULAŠA JEDNOG STAROG LOVCA IZ SLOVENIJE:

Jedan but i jedna rebra posle mariniranja, što dužeg to bolje, u belom vinu isečeš u kocke. Propežiš tri puta manju kilažu u odnosu na meso crnog luka na vrelom ulju. Dodaš meso. Posle pola sata dodaš 2 litra dorog belog vina. Kad vino uvri dodaš još litar dobrog crnog. Malo se ukuva po dadaš i 7 deci konjaka, a zatim i pola flaše viskija. Na moje pitanje pa našta liči to meso, on mi je odgovorio:
MESO BACIŠ, ALI JE SOS ODLIČAN ;D!!!


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: sasa-dubica Новембар 28, 2009, 08:30:01
Posto sam procitao sve recepte, ima nas na sve strane i svi imamo nesto specificno za svoj kraj.
Inace sam lovacki paprikas  (ne gulas , nego rjedje kao kod kolege iz PD u kotlicu)
ucio praviti od jednog starog lovca i velemajstora za lovacku i ribolovacku kuhinju.
U mom kraju vec zadnjih dvadesetak godina se paprikas skoro pa obaveyno pravi na svim vecim veseljima, odnosno svadbama  i vecim festama koji pored pecenja cini glavno jelo .
od vremena pripreme i zavisi kvalitet paprikasa. Moze to da se napravi i za 3 sata ,ali to nije to.
Vrijeme pripreme je otprilike 4 do 4,5 h. Recept je malo veci i kazem zahtjeva malo vise vremena , ali nije komplikovan pa pokusajte necete se pokajati.

 Na 10 litara paprikasa je potrebno:

- 3 kg mesa divljaci (bez kosti odstojalo u pacu i isjeceno na kocke 2x2 cm)
- 2 kg crvenog luka  (samljeti masinom za mljeti za meso)
- 1 kg mrkve         (     -II-     )
- 1/3 l ulja ili masti
- 1 glavica bijelog luka (sitno isjeci)
- 3 dl crnog vina
- 0,5 kg djuveca u konzervi (samljeti na masinu za meso)
- 3 dl sos pardajza
- 1 kg gljiva (sampinjona)
- 1 kasika senfa
- 2 FANTA za govedji gulas
- 1 veca veza presuna
- so, biber (mljeveni), ljuta paprika, lovorov list, vegeta (mjesavina zacina)

Redosled prirpreme:

1. Izdinstati luk, i mrkvu na ulju ili masti , a srednje jakoj vatri oko sat vremena bez dolijevanja vode ili vrlo malo ako je vatra prejaka.
 
2. Kada se luk i mrkva dobro izdinstaju u to se stavi meso divljaci, crno vino, par listova Lovora, senf, ljute paprike po ukusu, malo soli i to sve dinstati lagano nekih sat ipo - dva sata ,dok meso ne bude skroz mekano (ako je divljac starija potrebno je vise vremena)

3. dodati djuvec, sos paradjz, dinstati jos 5 -  10 minuta

4. Naliti to sve vodom nekih 5 litara , dodati gljive i naloziti vatru da paprikas prokuva  , kada prokuva smanjiti vatru na minimum i da krcka 40 minuta tj dok ne ukuha jednu 3-5 cm.
 
5. Fantove razmutiti dodati u paprikas, sacekati 15 minuta, staviti jednu vecu kasiku vegete, pobiberiti i dosoliti po ukusu i na kraju staviti presunov list.


Potrudio sam se da to bude jasno i onima koji nikada nisu nesto skuhali, i ovo je za mene najljepsi paprikas , mada sve je stvar ukusa,a o ukusima se ne raspravlja.
Prijatno i nadam se da ce ga neko skuhati i reci svoje misljenje o receptu.
 


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: isa Новембар 28, 2009, 09:20:18
Recepta nemam jer nisam specijalist za lonac,moja uža specijalnost je sve sa  gradela i sve ispod peke.Ako neznam   sa loncima znam bar slikat kako to rade moji prijatelji kojima je to specijalnost,gulaši ,paprikaši,čobanci i sl.
Svi mi imamo svoje specijalizacije i svatko zna to što radi a svi znamo  lijepo pojesti i popiti i lijepo se družiti.
Moj skromni prilog ovoj temi su slike.Na prvoj slici moja   veprovina, slavonska srnetina i nesjećam se što je to treće.

(http://img22.imageshack.us/img22/5313/dsc00067mg.jpg)

Ostale slike ne trebaju objašnjenje ::)

(http://img515.imageshack.us/img515/7724/dsc00075yz.jpg)

(http://img522.imageshack.us/img522/2048/dsc01886u.jpg)

U slast i živjeli :drinks:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: krauc Децембар 30, 2009, 08:06:10
Nisam majstor za kuvanje,vec sam iskljucivo obezbidjivac mesa i ponekad fotograf.Kako izgleda neka ocene majstori!

(http://i46.tinypic.com/2d1jjub.jpg)

(http://i47.tinypic.com/2d11rhe.jpg)

(http://i49.tinypic.com/2eat8c5.jpg)

DOBAR POGLED!!!


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Max011 Фебруар 09, 2010, 01:18:51
Ovako se to radi kod Lozničana u Lipnici
(http://img197.imageshack.us/img197/2783/dscf8431t.jpg) (http://img197.imageshack.us/i/dscf8431t.jpg/)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Март 30, 2010, 11:29:42
Na 10 litara paprikasa je potrebno:

- 3 kg mesa divljaci (bez kosti odstojalo u pacu i isjeceno na kocke 2x2 cm)
- 2 kg crvenog luka  (samljeti masinom za mljeti za meso)
- 1 kg mrkve         (     -II-     )
- 1/3 l ulja ili masti
- 1 glavica bijelog luka (sitno isjeci)
- 3 dl crnog vina
- 0,5 kg djuveca u konzervi (samljeti na masinu za meso)
- 3 dl sos pardajza
- 1 kg gljiva (sampinjona)
- 1 kasika senfa
- 2 FANTA za govedji gulas
- 1 veca veza presuna
- so, biber (mljeveni), ljuta paprika, lovorov list, vegeta (mjesavina zacina)

Redosled prirpreme:

1. Izdinstati luk, i mrkvu na ulju ili masti , a srednje jakoj vatri oko sat vremena bez dolijevanja vode ili vrlo malo ako je vatra prejaka.
 
2. Kada se luk i mrkva dobro izdinstaju u to se stavi meso divljaci, crno vino, par listova Lovora, senf, ljute paprike po ukusu, malo soli i to sve dinstati lagano nekih sat ipo - dva sata ,dok meso ne bude skroz mekano (ako je divljac starija potrebno je vise vremena)

3. dodati djuvec, sos paradjz, dinstati jos 5 -  10 minuta

4. Naliti to sve vodom nekih 5 litara , dodati gljive i naloziti vatru da paprikas prokuva  , kada prokuva smanjiti vatru na minimum i da krcka 40 minuta tj dok ne ukuha jednu 3-5 cm.
 
5. Fantove razmutiti dodati u paprikas, sacekati 15 minuta, staviti jednu vecu kasiku vegete, pobiberiti i dosoliti po ukusu i na kraju staviti presunov list.
Usustini to je to!
Varijacije su pozeljne, pogotovo kad je jesen u lovistu pa svi lovci uberu nesto pravih gljiva koje se dodaju onako pred kraj
ja koristim omjer luka i mrkve 1/1
Djuvec nije pozeljan za vecu kolicinu paprikasa koji ce da stoji - kvarljiva roba....sve se moze lako ukiseliti,
Mast ili ulje , kolicina varira od dna kotlica, ja licno vise volim mast staviti
Vrijeme pripreme, sto duze to bolje ali da se meso ne raspada....
I naravno fantove ja ne koristim....sve gore navedeno je dovoljno da se dobije fantastican ukus


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: sasa-dubica Март 30, 2010, 07:26:48
Ne volim ja puno mrkve bude slatkast okus paprikasa, a sto se tice djuveca ne slazem se sa tim jer ko pravi paprikas za narednih par dana , a ako ga napravis danas i ako slucajno sta i ostane sutra moze da se trosi bez ikakvih problema , samo ljeti dok se ne ohladi ne smije se poklapati i stavljati u frizider.
Stvar ukusa je ko sta voli i o ukusima se ne raspravlja, bitno je da se napravi kakav bilo pa makar ga i prosuli , ali neka je druzina na okupu.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Јун 30, 2010, 07:25:06
E fali mi jedan dobar kotlic ,ali i serpa ajvarusa moz da prodje.
Sastojci: meso d.svinje,srndaca,malo teleceg ,malo svinjskog vrata, pecurke , paprika , sargarepa,luka , b.vino,zacin suvi,ruzmarin,celer,dodatak za gulas.Tvrdo mesanje i nemoz da omane tj. prste da polizes  :hi:  Inace volim da je gulas gust ,smara me kad jurim perce mesa po corbi.Da se ukuva bre!  :buba:  :drinks: (http://i45.tinypic.com/123nuck.jpg)          (http://i49.tinypic.com/s25glh.jpg)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ћира Јун 30, 2010, 08:31:09
Браво мајстори :yahoo:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Stojanović Јул 03, 2010, 09:45:40
А НИШЛИЈЕ ТО РАДЕ ОВАКО:

Ловци ловачког удружења ’’Ниш’’ из Ниша користе сваку прилику и могућност да својим суграђанима, а и гостима родног града Цара Констатнина презентују лов и ловство нишавске котлине, своју традицију, љубав према природи и свему ономе што чини лов.
У четвртак, првог јула 2010. године, наше удружење је гостовало на свечаном отварању летње туристичке сезоне у Нишкој Бањи, надомак Ниша којом приликом је за посетиоце припреман ловачки гулаш. У припремању ловачког специјалитета, учествовала је и једна екипа Ловачког удружења ’’Заплање’’ из Гаџиног Хана. Имао сам част да , заједно са колегом Николом Војиновићем, будем члан једне од четири екипе које су на овој манифестацији  представљале наше удружење.

(http://i48.tinypic.com/r05c14.jpg)

котлићи су се крчкали на централном платоу, код фонтана

(http://i48.tinypic.com/azdthg.jpg)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Stojanović Јул 03, 2010, 09:47:48
Ко се дима не надими, тај се котлића не накува...  :biggrin: Никола у акцији:

(http://img200.imageshack.us/img200/3739/80394382.jpg) (http://img200.imageshack.us/i/80394382.jpg/)

докрчкава се...

(http://img15.imageshack.us/img15/9205/65902099.jpg) (http://img15.imageshack.us/i/65902099.jpg/)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Stojanović Јул 03, 2010, 09:54:04
Наше активности на платоу су привукле велико интересовање присутних, у шта нисмо ни сумњали, мирис наших гулаша се ширио целом Бањом!

(http://img707.imageshack.us/img707/8158/79131903.jpg) (http://img707.imageshack.us/i/79131903.jpg/)

Садржај наших котлића је (бесплатно, наравно) подељен присутнима

(http://img807.imageshack.us/img807/3484/17970608.jpg) (http://img807.imageshack.us/i/17970608.jpg/)

на крају, дошли су и другари да заједнички уживамо и лепо залијемо ово наше дружење

(http://img717.imageshack.us/img717/3952/82412708.jpg) (http://img717.imageshack.us/i/82412708.jpg/)

дружење се наставило до касно у ноћ, било је жестоко, али о томе неки други пут...

ДОБАР ПОГЛЕД!


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: kucajac Јул 05, 2010, 08:18:53
Sto nisam znao za manifestaciju.Al bi se sladio sa vama .Svaka cast i veliki pozdrav kolegama. :drinks:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Јул 06, 2010, 12:55:40
Pozdrav Nislijama ,Stojanovic  :hi:, meni draza opustena atmosverica uz odabrano drustvo  :drinks:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Sanja973 Август 13, 2010, 10:01:29
Dok moj lovac ne donese ulov, ja bih malko da vežbam  ;) znali neko gde u Beogradu mogu da kupim divljač?


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Bune Август 13, 2010, 12:10:52
Povremeno ima u " Tempu", da ne reklamiram samo stranu firmu, a uvek mozete kupiti u "Merkatoru" kod opstine Novi Beograd. Nude srnetinu, fazana, divlju patku, zeca, jelena... Uspesna priprema i prijatan rucak, pozdrav.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Mladjan Август 13, 2010, 12:35:09
(http://a.imageshack.us/img822/3539/img1768f.jpg) (http://img822.imageshack.us/i/img1768f.jpg/)

Ja sam hteo da se oprobam u spremanju gulasa, ali poduhvat nisam smeo sam jer mi je kuvanje i spremanje hrane jako slaba strana pa mi je zena pripomogla.
Ja sam doneo srnetinu i recept skinut sa neta.
Dok sam ja ustao zena i svaja su vec pripremile sve i ovo i ono i ispalo je ...
na slici se vidi vizualno a ukus je bio po meni odlican a i stariji sin se svaki put kad je bilo na trpezi vracao jos po koji put i na kraju je odlazio u drugu prostoriju sa punim tanjirom


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Sanja973 Август 13, 2010, 02:27:03
Hvala puno na odgovoru. Moraću da spremim neki gulaš, nisam do sada imala prilike da jedem divljač.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: kole Август 13, 2010, 02:59:53
Ima i u Metro-u  :hi:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Mladjan Август 13, 2010, 05:25:10
Ljudi pa zar niko od vas lovaca nema jedan but uli plecku za Sanju????
Nego ima tamo ima vamo!
Sto nisam sad u Srbiji darivao bih da g-dja po prvi put pojede nesto od divljaci.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Sanja973 Август 14, 2010, 11:35:32
Heheheeheh.... neka Mladjo ulovicu sama u Tempu, Merkatoru..... ;)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: SHEYTAN Август 14, 2010, 11:51:26
Ljudi pa zar niko od vas lovaca nema jedan but uli plecku za Sanju????
Nego ima tamo ima vamo!
Sto nisam sad u Srbiji darivao bih da g-dja po prvi put pojede nesto od divljaci.
Aa, svaka čast, dečko! Vidi se odmah bečka čkola!  :hi:

A di ti ono beše obitavaš tjekom većeg dela godine???               
               
                      :sarcastic:



Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: siladji Септембар 29, 2010, 10:56:35

(http://i55.tinypic.com/2qs73au.jpg)

(http://i53.tinypic.com/15dszo7.jpg)

(http://i54.tinypic.com/vfxki9.jpg)

(http://i52.tinypic.com/14n2v4g.jpg)

 :spiteful:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Vlada Tabor Септембар 29, 2010, 12:33:29
 :good:  :good:  :good:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: sremac Септембар 29, 2010, 01:16:43
Siladji  :good: a tu je i pas cuvar tako da nema probe dok se ne skine sa tronosca,a posle  :drinks:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Stelle Октобар 29, 2010, 05:08:34
Evo malo i mojih aktivnosti


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Stelle Октобар 29, 2010, 05:10:35
Posto nemoze sve zajedno moram jednu oi jednu

Na polovini kuvanja


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Stelle Октобар 29, 2010, 05:11:29
Lepo ukrčkan


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Nforce Новембар 14, 2010, 08:46:25
Ovo obecava, cim nema onaj crveni venac od paprike po kotlicu. Majstoru svaka cast  :good:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Sanja973 Јануар 03, 2011, 06:22:38
Evo i jednog gulaša od mene  ;)

Gulaš „Gulaš“

U današnje vreme SEKE (SvetskeEkonomskeKrize) i DEKE (DomaćeEkonomskeKrize), shvatih da je, kada su veća slavlja u pitanju, najisplativije praviti Gulaš. Em malo košta, em ga ima puno. Zato sam gulaš „Gulaš“ spremala za doček Nove godine.
Za 4 (ješne) osobe potrebno je:
300 gr zečetine, 150 gr svinjskog, 150 gr piletine (pileći file, lakše se kuva i secka), 150 gr junetine, 100 grama suve slanine, 2 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka.
Meso i luk iseckati (zečetinu prethodno skuvati u vodi sa malo šargarepe i lorberovim listom). Sve poređati u šerpu u kojoj će se gulaš kuvati, dodati 1 punu kašiku masti, so za omekšavanje mesa, začine, lorber, biber i sve preliti vodom da „ogrezne“. Poklopiti i ostaviti da odstoji oko 24 sata.
Krčkati 5-6 sati, (dok ne dodju gosti) na ne mnogo jakoj vatri, nalivajući vodu u kojoj se skuvala zečetina ili običnu vodu povremeno mešajući. Može se naliti i sa malo belog vina.
Pred kraj kuvanja, dodati začin za Gulaš, (ima da se kupi u bolje snabdevenim prodavnicama) ili začiniti po ukusu i volji gostiju.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Sanja973 Јануар 03, 2011, 06:31:26
Služiti uz barenu testeninu, pečene paprike sa belim lukom, salatom od kiselog kupusa i crnim vinom.
Bitno je i lepo postaviti sto, zato pustite mašti na volju, kažu da je za Novu godinu sve dozvoljeno, pa što ne bih bilo i za ostala slavlja.

Prijatno!!!


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Z Април 07, 2011, 01:19:17
(http://img231.imageshack.us/img231/6281/60809329.jpg)

Ovako je sve Pocelo


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Z Април 07, 2011, 01:20:43
(http://img138.imageshack.us/img138/9065/17913576.jpg)
Vatrica gori a gulas se krcka


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Z Април 07, 2011, 01:21:58
(http://img860.imageshack.us/img860/6308/94139810.jpg)

Pogled iz bliza  :pleasantry:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ivan Z Април 07, 2011, 01:23:04
(http://img864.imageshack.us/img864/9483/46108034.jpg)


Pogled iz Daleka      :hi:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: sremac Јун 08, 2011, 11:56:48
(http://i51.tinypic.com/fabf2t.jpg)
Djoka veseli lovocuvar LU Sele Jevtic Sabac :drinks:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 13, 2011, 10:37:13
U subotu 16.07.2011.godine na izletistu Savinac u blizini G.Milanovca odrzace se takmicenje u kuvanju lovackog gulasa od divljaci.Na takmicenju su ucesce uzele dve ekipe ispred L.U.Cacak...Dolazi li jos neko sa foruma?


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 09, 2012, 12:21:12
Evo da se pohvalim malo izasao je moj recept pobednickog gulasa...
(http://i47.tinypic.com/286y91e.jpg)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: crni đorđe Јул 09, 2012, 07:13:07
Opa Deki, čestitam!
Moga bi nam (ako nije mala tajna velikog majstora) ovdje malo predstaviti kako to radiš i dat recept, sa gornje slike se ne vidi sve. :hi:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 09, 2012, 07:40:34
Recept za jelo
POBEDNICKI LOVACKI GULAS

Sastojci(za kotlic od 15litara)
-3kg sitno seckanog crnog luka
-2kesice belog luka u granulama
-2 kockice supe
-2reda mlecne cokolade Milka
-1kasika dzema od sljiva
-2 sveze paprike
-aleva paprika ljuta
-aleva paprika slatka
-2 dodatka za gulas
-2neutralne pavlake u malom tetrapaku
-sitno seckani persum
-kari
-mleko
-do 5kog mesa divljaci(srnetina i meso divlje svinje)
-pasirani paradajiz
-bosiljak
-cimet
-2-3 kesice crnog mlevenog bibera
-750grama svinjske masti
-belo i crno vino
-so,vegeta
Nacin pripreme
Meso divljaci iseckati u kockice 1,5x1,5cm debljine do 1,5cm otprilike,preko mesa posuti jednu kesicu vecu karija i sve to staviti u mleko,na tu kolicinu mesa potrebno je 2 litra mleka,i ostaviti da prenoci u frizideru.
Kotlic postaviti na vatru,sipati 750grama svidnjske masti,i cekati da se mast zagreje sto bolje.Posto se mast ugrejala dodati 3 kilograma crnog luka sitno seckanog,i poceti sa mesanjem da luk ne zagori,mesati dok ne postane staklast,onda nasuti vode i tako treba da se dinsta jedno 20ak minuta.Nakon toga dodati svo meso,koje je prethodno izvadjeno iz mleka,posoljeno i dodato mu zacina C,dodati vode i dinstati.Na nekih sat vremena od pristavljanja dodati 2 kesice belog luka u granulama,2 kockice supe kokosije,na vrh kafene jkasicice cimeta,jednu kesicu bibera,bosiljka,persuma dodati po ukusu,a dve sveze paprike izbockati viljuskom i dodati cele u kotlic.Kada nakon nekog vremena paprike potonu izvaditi ih polako iz kotlica,nikako da ostanu sa gulasom!!!Vazno je mesanje,nikako u krug vec vajacom mesati masu odozdo ka povrsini,da bi se ocuvale kockice mesa.
Nakon 2,5 sati kuvanja dodati kasiku dzema od sljiva,i neprestano dodavati vodu po potrebi,i mesati.Vatra se treba odrzavati sto je moguce kontinualnije da smesa kljuca non-stop.Kada je meso na pola kuvano,a to je negde nakon 3 sata,moze se dodati jedna neutralna pavlaka,jos jedna kesica bibera,jedan dodatak za gulas,po ukusu jos posoliti i dodati vegete,sipati pasiranog paradajiza prema ukusu,obicno ide 0,5litara na ovu kolicinu.
Nakon 4 sata dodati drugu pavlaku,aleve paprike slatka i ljute,2 reda cokolade Milka,karija i poceti sa zacinjavanjem po ukusu samog kuvara i onih koji ce jesti,lovacki gulas treba dobro zaciniti,a zaljutiti tek toliko da se ljutost umerena oseti nakog sazvakanog zalogaja.Dodati crnog i belog vina prema ukusu,ne preterivati.
Kuvati do 5 sati,pri kraju podesiti zacinjenost prema ukusu kao i gustinu istog,dodati i drugi dodatak za gulas po potrebi zbog gustine jela.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 09, 2012, 08:33:55
A evo malo kako izgleda to prakticno.....
(http://i50.tinypic.com/2q9ly6q.jpg)
(http://i49.tinypic.com/21oyqhl.jpg)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 09, 2012, 08:37:54
(http://i49.tinypic.com/dpvhhe.jpg)
(http://i46.tinypic.com/dfd2xj.jpg)
(http://i46.tinypic.com/nd5rhd.jpg)
i onda nagrada za trud
(http://i46.tinypic.com/14vpqth.jpg)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Јул 09, 2012, 10:02:41
kazu da je najbolje praqviti gulas od jos toplog mesa!


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 10, 2012, 11:49:33
Nebih se slozio,meso mora da prodje odredjenu proceduru,barem po mom ukusu...ali ukusi su razliciti


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Јул 10, 2012, 08:08:46
ja licno a i moji drugari nikad ne stavljamo meso namjenjeno za kuvanje u pajc ili stogod drugo, tokom same pripreme, gulas a i meso ce da [primi ukus kakav mi zelimo, jednino sto priprema mozda, ali mozda, traje nesto duze
sto sasa napisa u ovoj temi negdje na pocetku bitno ga je napraviti, druziti se sa dragim ljudima


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 11, 2012, 11:41:31
Slazem se...Ja meso drzim u vodi i vinu da izvuce krv,a kasnije pred pripremu u mleku prenoci u frizideru dobro natrljano karijem...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Јул 11, 2012, 12:25:32
Majstore znao sam da imas talenta ,al nisam znao da je ovaj... Rispek brate iz Cacka. :hi:
Mada se neslazem da meso i karic treba da budu na ladnom.
Ovo oko vina,mleka i jos ako ima krvi si sasvim u pravu, to vec prija. 


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 11, 2012, 02:11:51
Hunter proveren recept veruj :)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Јул 12, 2012, 07:15:35
 ::)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dr.mita Јул 12, 2012, 01:15:13
Ja dodam i dve ARGETA pastete, teglu ajvara, pa kad voda ukrcka, sipam ostatke iz lavora sto sam opro noge sinoc...zbog boje...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Јул 12, 2012, 04:36:47
 
Ja dodam i dve ARGETA pastete, teglu ajvara, pa kad voda ukrcka, sipam ostatke iz lavora sto sam opro noge sinoc...zbog boje...
:good: :good: :good:
jos jedna tajna je otkrivena


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Јул 13, 2012, 10:57:44
...eto ,ali ipak karic treba da bude vruc


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Max011 Јул 16, 2012, 08:04:59
Несам бре знао да ови из Шумадију из Чачак и околину воле јело са карину знам да дувају у Оооокарину ... свашта иксан научи и чује на овом сокоћалу  :buba:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Nikola Vojinovic Јул 16, 2012, 01:21:15
Deki, sitan vam pehar  :sarcastic:

(http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=356758784367067&set=t.1320764424&type=3&theater)


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dejan032 Јул 16, 2012, 09:26:42
Jbg nikola 3 mesto,od koga je i nije sitan  ::) ::) A i veliku dzezvu za kafu smo dobili veca dzezva od pehara  :smile: :smile:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: graničar Јул 19, 2012, 04:40:37
Deki,hvala za recept,budemo probali prvom prilikom! :hi:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: dr.mita Јул 25, 2012, 07:20:38
Treba potrositi zalihe rogatora...stiglo sveze a i dolaze cika Petronije i cika Paun, mozda mi donesu neki noz ili cizme...
(http://i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/IMG_0311.jpg)
Eh, nismo turili kari, mada nam je tata pricao kako je nas pradeda obavezno turao kari...
(http://i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/IMG_0312.jpg)
BEGAJ BRE MATORI!!! KAKAV LAVOR, KAKVA VODA OD JUCE, BRE...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: MikaHunter Јул 25, 2012, 09:35:27
ma mora da je dodao bar malo argete....vidi kako se žuti


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Август 13, 2012, 10:56:37
Treba potrositi zalihe rogatora...stiglo sveze a i dolaze cika Petronije i cika Paun, mozda mi donesu neki noz ili cizme...
(http://i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/IMG_0311.jpg)
Eh, nismo turili kari, mada nam je tata pricao kako je nas pradeda obavezno turao kari...
(http://i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/IMG_0312.jpg)
BEGAJ BRE MATORI!!! KAKAV LAVOR, KAKVA VODA OD JUCE, BRE...
:scratch_ones_head: Sto nisi slikao finalni proizvod ,ovako mozemo samo da nagadjamo da li je bilo po PS. Inace deki je najbolji na drva bre ,kakav plin i emajlirano kotle... :drinks:
Vidim Miga uci zanat  :hi:,nisi ga valjda terao da secka i luka...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: lovacpd Август 13, 2012, 08:56:50
nesto mi se ne svidja boja u kotlicu  :laugh:
al je zato kuvarska uniforma prave boje  :good:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: hunter017 Април 04, 2013, 06:54:39
Vako ,nema emajliranih kotlica,plinova (gas ide u etar) :stinker: Voda sa izvora ,meso planinsko. Old school,bez novotarija ,samo beli luka ,papricice i jos po nesto  :sarcastic:.
(http://i47.tinypic.com/2vbrajn.jpg)
skoro gotovo]
(http://i46.tinypic.com/19phue.jpg)
onda za ukus proba,kari nisam stavljao zaboravio sam ga na klavir ,maler JBG.
(http://i48.tinypic.com/2v0k2z4.jpg)
i to je to uvek ispadne tako da ga posle nema.
(http://i49.tinypic.com/123a4i0.jpg)



Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: goma0702 Јун 10, 2013, 10:52:25
ево и мог котлића и тиха ватрица ...

(http://imageshack.us/a/img27/1311/dscn4668t.jpg)

(http://imageshack.us/a/img407/1618/dscn4671c.jpg)

(http://imageshack.us/a/img62/7418/dscn4672y.jpg)


 


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Ranovac Август 14, 2013, 09:14:30
evo jedan od mojih licnih recepta od srneceg mesa koji je vec preko 20 000 puta pogledan u internetu na stranici ranovac.com proverena stvar.

SRNECI GULAS “Maku-Ranovac”
Vec provereni recept

Recept za 8 osoba ili 5 dobro gladnih osoba
Potrebno:
1.5kg srnetine ili 1kg srnetine i 0.5kg govedine u slucaju nedostatka srnetine
700g crnog luka iseckanog na kolutice
40g belog luka sitno iseckan
1 paprika babura iseckane na komade
300g gljiva svezih iseckane
1 sargarepa iseckana na kolutice
100g slanine
500g mlevenog paradajza
300g pavlake
10 bobica bibera u zrnu
5-7 male kasike aleve paprike
4-5 male kasike soli (do ukusa)
5-6 male kasike vegete (do ukusa)
na vrhu male kasike bibera u prahu crnog
1 mala kasika secera
3 lista loibera
1 zrno muskatnog orahcica
malo ruzmarina
100g svinjske masti
1dcl maslinovog ulja
3dcl crnog vina nakiselog ne slatkog jer kvari ukus gulasu
ljutinu dodati po potrebi gulas nije gulas ako nije malo ljut
najbolje je ljuta papricica sitno iseckana.

Priprema

Svinjsku mast dobro zagrejati meso ,naglo ispeci sa svih strana kratkosamo da porumeni, zatimse meso stavlja u loncu ,gde ce da ostane vrucdok se crni luk i ostalo pripremi.
Luka iseckano na kolutice staviti u maslinovo ulje i ispeci ,dok lukane dobije zlatnu boju onda dodati beli luk i sargarepu, gljive,paprikuslaninu, dodati malo vode, vruce obavezno nikako hladne sve to 10minuta dinstati pa dodati meso sve to u loncu politi vrucom vodom dokne pokrije meso nevalja preterivati sa vodom ,da nebiste dobili nakraju srnecu corbu, i na laganoj vatri kuvati najmanje sat ipo vremenauz mesanje ponekad, pa dodati mleveni paradajz i vino i kuvati daljejos sat vremena najmanje do sat ipo uz mesanje ponekad. Na kraju dodatipavlaku promesati jos koji minut na vatri i vas gulas je gotov.
Sve to dobro zaliti crnim ili belim vino moze i pivom ako vec moraJ

Priprema mesa

Meso staviti u loncu sa glavicom luka iseckane na kolutice jednomsargarepom iseckane na kolutice 1dcl vinskog sirceta ili 5dcl crnog ilibelog vina (nakiselo vino) malo bibera u prahu 1 list loibera i politihvadnom vodom da sve to pokrije.
Drzati meso na hladnom mestu podrumu ili napolju na temperaturi preko 5stepeni po mogucnosti ne u frizideru jer frizider kvari ukus. Mesodrzati u tom rasolu najmanje 24h do maximalno 72h uz mesanje mesanajmanje 2 puta na 24h

I jos jedna mala tajna…..
Najvaznije je da se u vreme kuvanja izbegne dodavanje vode ako je vec toneibezno onda obavezno jako vrucu da se nebi ukus gulasa pokvario.


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: goma0702 Септембар 14, 2013, 08:17:45
Evo ako može malo da zamiriše preko ekrana.
Mora malo da se zagreju čula pred početak sezone.

(http://imageshack.us/a/img19/2020/wn6x.jpg)

(http://imageshack.us/a/img834/8757/sm9m.jpg)

 :drinks:


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: Nforce Август 08, 2014, 05:53:21
E fali mi jedan dobar kotlic ,ali i serpa ajvarusa moz da prodje.
Sastojci: meso d.svinje,srndaca,malo teleceg ,malo svinjskog vrata, pecurke , paprika , sargarepa,luka , b.vino,zacin suvi,ruzmarin,celer,dodatak za gulas.Tvrdo mesanje i nemoz da omane tj. prste da polizes  :hi:  Inace volim da je gulas gust ,smara me kad jurim perce mesa po corbi.Da se ukuva bre!  :buba:  :drinks: (http://i45.tinypic.com/123nuck.jpg)          (http://i49.tinypic.com/s25glh.jpg)

Ovo mi se jako svidja kako izgleda


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: rastislav Септембар 21, 2014, 11:38:39
molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris???


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: panic Септембар 22, 2014, 11:24:05
Rastislave, 7-8 meseci jos i da prodje ali koji je to "onaj" miris? Ako je to miris koji ima po neki vepar, isecite meso na snicle do 2 cm debele i zalijte mlekom (domacim, od krave, ne iz prodavnice, to nije od krave) i neka prenoci. Ujutru ce mleko biti kao puding, operite snicle i mirisa nebi trebalo biti ni u tragovima. Prijatno, Aleksandar


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: MilosM Септембар 22, 2014, 01:21:48
Mislim da je kolega mislio na miris mesa koje dugo stoji u zamrzivaču.
Ako ga budeš držao u pacu jednu noć (ili 24h još bolje) mislim da se neće osećati...


Naslov: Odg: GULAŠ
Poruka od: rastislav Септембар 22, 2014, 05:48:59
Milos je upravu mislio sam na miris kada dugo stoji u zamrzivacu.uglavnom  vec stoji u pacu a sutra cemo videti rezultat  ::)